Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hellocreative

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bicreative.blog.hu Izgató ételek 2018.05.20 20:38:19
Az étkezésben rejlő gyönyöröket kívánjuk megidézni ezekkel a képekkel.   Olyan vizuális megoldásokat, plakátokat, receptkönyvek oldalait rendeztük egy halomba, amelyek megidézik az étel elkészítésének rituáléjában megbújó örömöt és magának a kész ételnek a varázsát is.  A megszokott kontextusból…..
A beállított pózokon, az irreálissá photoshoppolt arcokon és természetellenesre idealizált sztárfotókon túl is létezik magazinborító! Olyan borítóképeket gyűjtöttünk, amelyeken meghökkentő, újszerű, emlékezetes kompozíciókat látunk.   Ütős sztárfotókkal, merész ételfotókkal, asszociációs játékra…..
Néha semmi kedve nincs az embernek összeszedni magát, bepakolni az edzőtáskába, elindulni az edzőterembe. Ha a táska, amibe pakolnunk kell, szinte hívogat, akkor talán könnyebb dolgunk van.Motiváló szövegekkel ellátott sporttáskákat gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünkben antimotivációs feliratokkal…..
A föld alatt, villogó neoncsövek közt, természetes fénytől elzárva, tömegben utazni. Kínosan ügyelni arra, hogy ne nézzünk senki szemébe, közömbösen bámuljunk át az utastársakon. Az utazás körülményeit a legérzéketlenebbül túlélni. Telefont nyomkodni, helyet kaparintani. Ilyesmi érzés metrózni.  A…..
Ad, elvesz, kér, üt, imádkozik, összefonódik, leválik, elenged. Eltakar, eltol, ökölbe szorul. Egy kéztartást érzelem, vágy, ösztön formál. A testbeszéd biológiailag kódolt. Leleplezi a hazugságot, plusz érzelemmel tölti meg a szavak mögött megbújó tartalmat. Felfed és elárul. A kéztartás,…..
A lélek játszótere Egy igaz barátra váró mackó kis füzetbe jegyzeteli a világról szerzett tapasztalatait Timo Parvela filozofikus tartalommal dúsított Mérleghinta című könyvében. A finn író meséjének hőse mérleghintázni vágyik, társra vár, egy másik lényre, akit bizalmába fogadhat. Még gyerek, de…..
Mitől működik jól egy plakát, logó?  Milyen trükkjei vannak a grafikai tervezésnek? Hogyan áll össze egy ütős kompozíció? Két izgalmas, tartalmas, gazdagon illusztrált könyvet ajánlunk a tervezőgrafika világának kulisszatitkairól. Design és márkaarculat A New Yorkban élő tervezőgrafikus, Timothy…..
Van Gogh Mona Lisával flörtöl, Vénusz a metrón kapaszkodik, Michelangelo Ádámja szelfizik. Shusaku Takaoka japán grafikus vicces képeket kreál a művészettörténet legismertebb festményeiből, freskóiból, szobraiból. A leghíresebb festők és szobrászok közismert alakjait és kompozíciót helyezi 21.…..
hellocreative Szereted a kutyákat? 2017.01.30 14:11:59
Kutyás vagy? Szerinted is több a kutya egy háziállatnál? A kutya barát, társ, cinkos, hűség, türelem. Egy megható, felkavaró, lélekemelő könyvet ajánlunk Lilyről, a pici, csupaszív tacskóról. A Lily és a polip katartikus élményeket nyújtó regény, amelyben egy tacskó és gazdája közös életének…..
bicreative.blog.hu Hamburgerdizájn 2016.11.28 09:58:36
A mekis műburgerektől már nehéz lázba jönni. Az egyre trendibb kézműves burgereket kínáló hambizók viszont tele vannak meglepetésekkel. A hamburgerek bucijai, a sajtkülönlegességek, húspogácsák és a szószok ízorgiát ígérnek. Mi most kicsit elrugaszkodtunk a valóságtól, ehetetlen, de ínycsiklandó,…..
A világháló a második otthonunk, kényelmes, szerethető hely. A párhuzamos valóság színterein igyekszünk magunkat izgalmasan felépíteni, népszerűségre törekedni. Inkább élünk a virtuális térben, mint a valóságban. Mindez rengeteg új jelenséget generált. Klausz Melinda A közösségi média nagykönyve…..
Egy cuki tollgombóc, néhány öntudatos gomba és egy doboló egér éjszakai kalandját meséli el Lanczkor Gábor a Gufó és a gombák című mesekönyvében. A dagadt szemű bagolyka meséjének képei olyan hatást keltenek, mintha lelkes gyerekkezek vágták volna ki a figurákat újságpapírból.  Gufó nem tud…..
Csorog, folyik, szétmállik. Erotikus képzeteket kelt, ínycsiklandó és kreatív. Ilyen tematikában készült plakátokat és reklámokat gyűjtöttünk. A gyümölcsök és zöldségek újraértelmezései közt nyúlósakat és festékkel lefröccsentetteket is találtunk. Epermámor Az eper piros színével, apró…..
Csirketáska, lufipadlizsán és fánktestápoló. Néhány ütős, kreatív munka a reklámgrafikusok és fotóművészek világából. Csúnya, de mégis találó, torz, de mégis tetszetős hibrideket gyűjtöttünk.    Vizuális sokk Magas már az ingerküszöbünk, rengeteg képet látunk naponta. Vizuális sokkra van szükség…..
Milyen bűnös szenvedélyeik vannak a szuperhősöknek? Miről álmodik titokban Hófehérke, milyen fehérneműt hord Alice? Hogy hozzák magukat formába a Disney mesék irreálisan szép és bájos hősnői? Grégoire Guillemin megmutatja. Pop Icons kollekciójával belepiszkít a hősöket övező mítoszokba. A francia…..
A hatásos, ízléses logó pár vonallal, néhány finom és elegáns formával, jól eltalát betűtípussal üzen a termékről, szolgáltasásról. Mivel azonosítsára szolgáló jel, könnyen értelmezhetőnek kell lennie. Gusztusos logókat gyűjtöttünk össze. Olyan jeleket, márkajelzéseket, amelyek láttán összefut a…..
hellocreative Feltépett sebek 2016.03.17 10:59:09
Kőkemény lélektani dráma Vannak be nem gyógyuló sebek, mély titkok, amiket rejtegetünk a világ elől. És magunk elől is. Belül vannak, elágyazva a lélek mélyére. Ám egyetlen váratlan esemény is elég ahhoz, hogy kirobbanjanak onnan. Ha a megbántottságunkat ágyaztuk mélyre, a bosszúvágy kegyetlenül…..
hellocreative Cicadizájn 2016.02.23 13:40:01
Macskák, macskák mindenhol! Ellepték, elárasztották a netet, feltartóztathatatlanul nyomulnak. Behódolva a macskaőrületnek, a divatvilág és a tervezők is elképesztő cicás holmikkal kényeztetik az egyedi cuccokra fogékony macskatartókat. Macskabolondként kéjes élvezettel válogattam.  Tudnám…..
A kávéélmény maradványai A reggeli kávézás szeánsza alaptevékenység. Nem vagyok függő, de az álomdimenzióból kilépve a valóságba való visszakapcsolódáshoz szükségem van rá. Azok közé tartozom, akik nem flancolnak a kávéval, nekem tökéletes a sistergő kis kotyogós, vagy mindentbíró Szarvasi. A…..
Az egyszerűség gyönyörködtet. Összegyűjtöttünk néhány jól kigondolt, minimalista dizájnnal készült filmes plakátot. Rendesen feldobják a túlpúderezett, agyonretusált fényképektől és plakátoktól besokallt mozirajongót. Mi bírjuk, hogy kiléphetünk picit az alulöltözött…..
bicreative.blog.hu Oreo vs. Pilóta 2015.08.12 13:09:21
Marketing, megjelenés és felhajtás, avagy hogyan lesz egy édesség trendi, és mi köze mindehhez a bevándorlóknak? Nyomul az Oreo! A Pilótát már régóta rágcsáljuk, nemrég azonban erőszakosan tolják az arcunkba a száz éves múltra visszatekintő Oreo keksz friss reklámjait, amik…..
hellocreative Úgy megfogdosnám! 2015.07.07 13:26:32
Izgalmas formák   Van egy beteges mániám, afféle vállalható perverzióm. Szeretem megfogdosni a boltokban a tárgyakat, ruhákat, mindenféle terméket, amit nem is óhajtok megvenni. Egyszerűen csak kíváncsi vagyok a felületére, a tapintására. De nézegetni is szeretek olyasféle holmikat, amiknek már a…..
hellocreative Erotika a konyhában 2015.06.28 09:19:43
Dögös nő sodrófával, tűzpiros ajkak közé szorított sushi, tetovált pasi nyers hússal. Újabban ilyen merész illusztrációkkal is találkozhatunk szakácskönyvekben. Az erotikus képzeteket keltő kompozíciókon gyakran meg sem jelenik maga az étel.  Formabontó szakácskönyveket lapozgattunk, megmutatjuk,…..