Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PeterG

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csabai Gábor személyében új szakosztály-igazgató érkezett az Ferencvárosi TC hokisaihoz, feladata a felnőtt csapat menedzselése lesz. A szakosztályelnök továbbra is Al-Daadu Muhanned, de ő a jövőben elsősorban utánpótlással foglalkozik. Az új felállásról, a munkáról és a…..
PeterG 2010.05.03 09:31:17
@facsipesz: Ne add fel!!!

Előbb-utóbb megértik, csak még nem látnak a sorok között. Vagy későn feküdtek, vagy korán van nekik.
A magyar ifjúsági válogatott tizenhat percig tartotta magát a német rohamokkal szemben. A divízió 1-ben idegen ellenfél 16:20-nál szerzett vezetést, majd még az első harmadban megduplázta előnyét. A kapura lövések aránya ekkor 27-6 volt. Többször kaptunk büntetést…..
PeterG 2010.04.16 09:18:57
@hüjeliba:
A jelenlegi keretből, az alábbi játékosok lesznek jogosultak játszani a jövő évi világbajnokságon:

2 DOMOTOR Robert F L 1.80 / 5'11'' 82 / 181 22 MAR 1993 UTE Budapest
4 HARDI Richard F L 1.84 / 6'0'' 85 / 187 4 MAY 1993 Notre Dame Hounds
24 HENTES Kristof F L 1.83 / 6'0'' 82 / 181 16 JAN 1993 Kloten Flyers
29 KUKUCSKA Balazs D L 1.80 / 5'11'' 88 / 194 3 OCT 1993 UTE Budapest
12 NEMES Benjamin F L 1.82 / 5'12'' 83 / 183 18 MAR 1993 Djurgardens IF Stockholm
9 ODRY Tamas F L 1.74 / 5'9'' 68 / 150 5 MAR 1993 Budapest Stars
20 PLESZKAN Jozsef GK L 1.83 / 6'0'' 76 / 168 30 JUN 1993 Budapest Stars
1 VAY Adam GK L 1.92 / 6'4'' 87 / 192 22 MAR 1994 Hoba Bratislava

Hátvédposzton leszünk bajban!

Mind emellett a jelenlegi csapatot, nagyon nagy gratuláció illeti!!!

Szép volt fiúk!
Nem tehetjük meg, hogy húsz perc jó játék után leállunk, mondta Bob Dever, a magyar U18-as válogatott szövetségi edzője a vb első napja után. Azért sem, mert hétfőn egy órakor a britek ellen sokkal több kell a győzelemhez. Mindhárom előzetesen esélyesebbnek tartott válogatott…..
A magyar ifjúsági válogatott lényegében már az első harmadban hozta nyitó vb-meccsét a lengyelországi Krynicában, 5-0-s vezetést szereztünk a litvánokkal szemben. A kapura lövések száma 22-5 volt ebben a periódusban, a sokat büntetett ellenfél nem tudta tartani a lépést, három…..
Marton Tibor és Szongoth Kristóf kijelölte a jövő heti prágai tornára utazó 16 éven aluli szelekció keretét. A fiatalok kedden kezdik a felkészülést az Icecenterben, majd április 16–18-án a Spring Challenge Kupán lépnek jégre. Az ellenfelek között ott lesz egy…..
PeterG 2010.04.08 10:51:20
Ezúton szeretnék gratulálni a szerkesztőknek!

Lassan több itt közzétett írás jelenik meg a
www.hirkereso.hu -n, mint a blikktől:))

10:09 - Összeállt a prágai serdülőkeret (Index)
Marton Tibor és Szongoth Kristóf kijelölte a jövő heti prágai tornára utazó 16 éven aluli szelekció keretét.

ezt 8 percen belül levették:))

További sok sikert, csak úgy mint a U-16-osoknak!
Komoly sikereket érnek el külföldön játszó fiataljaink, ezúttal a megszokottnál is nagyobb eredményekről számolhatunk be. Hardi Richárd csapata megnyerte állama legmagasabb szintű ifjúsági bajnokságát, a magyar csatár kulcsszereplő volt. Még soha nem fordult elő, hogy a svéd…..
Jégkorong Meghalt Rajkai László 2010.03.29 11:20:00
Életének 87. évében elhunyt Rajkai László, a Ferencváros hajdani nagyszerű középcsatára és legendás edzője, örökös bajnoka, a sportág első mesteredzője – derül ki a Magyar Jégkorong Szövetség honlapjáról. Egy sztorival búcsúzunk a sportembertől, amelyet a a Winter…..
A Bp. Stars és az SC Csíkszereda jutott a serdülőbajnokság döntőjébe. Korábban tettünk említést arról, hogy sok magyar, illetve hazánkban játszó játékos vesz részt az észtországi divízió 2-es ifjúsági világbajnokságon. A két történetet a román ifjúsági válogatottban…..
PeterG 2010.03.26 22:11:26
@Tillasz: A Sztárok 4:1-ről álltak fell, a végén meg nem nekünk jött össze. De igazad van, jó mérkőzés volt. Biztos vagyok benne, hogy holnap is meg fog tenni a győzelemért mindent a két csapat. A kisméretű játékos meg Csíkból mindig adva volt, kivéve Vargyas-t
PeterG 2010.03.26 22:44:17
A Dab.Docler jutott a bajnoki döntőbe, pedig nem kezdődött jól a mérkőzés a hazaiak számára. Az 5. és a 14. percben egyaránt Gergely Csaba szerzett gólt, a 2-0-s előnyt egészen a 36. percig tartotta a budapesti csapat. A második harmad hajrájában aztán kétszer is villant a…..
Várhatóan csak jövő szerdán születhet döntés a doppinggyanúba keveredett két magyar jégkorongozó ügyében – tudósít az MTI. A hírügynökség szerint csütörtökön kiderült, a dunaújvárosi Erdélyi Péter és az újpesti Hetler Ádám akadt fenn a vizsgálaton. A magyar…..
"A Magyar Antidopping Csoport arról tájékoztatta a Magyar Jégkorong Szövetséget, hogy két játékos szervezetében tiltott szert találtak – nyilatkozta az MTI-nek Kovács Zoltán főtitkár. – Az MJSZ fegyelmi bizottsága csütörtökön már ülésezik az ügyben. Annyit…..
A magyar serdülőbajnokság pontkirálya az egyik legjobb finnországi utánpótláscsapathoz igazolt. Sebők Balázs a következő szezonban a finn országos serdülőbajnokságban játszik. A 14 éves csatár augusztus 2-án egyedül vág bele élete eddigi legnagyobb kalandjába. A MAC…..
A vb első napjait Svájcban töltöttük. A mérkőzéseken kívüli idő nagy részét a kloteni jégcsarnok környékén ütöttük el, írtunk, beszélgettünk, fényképeztünk. Ezúttal azokból az érdekes fotókból állítottunk össze galériát, amelyeket nem a meccseken készítettünk.…..
A magyar ifiválogatottnak minden jel szerint semmi sem jött össze az U18-as vb harmadik mérkőzésén. A kapura lövéseket csak 42-36-ra nyerték a lengyelek, a meccset viszont 9-0-ra, még jó, hogy nem lett két számjegy. Rengeteg kiállításunk volt, majd megtudjuk, miért. Nem hiába…..
Alakul a magyar–szlovák hokibarátság. Korábban Újpesten szlovák nyelvű transzparensen kérték a szurkolók Jan Zlochát, hogy ne hagyja abba a játékot, és maradjon. Pénteken Budai Krisztiánt köszöntötték magyar feliratú drapériával a szlovák szurkolók. A rigai olimpiai…..
PeterG 2009.03.17 11:45:55
Pardon! Csak egy szösszenet.

Hoppá! Most szükség lesz a szlovákiai magyarokra?
2009. március 17. 11:23 | Forrás: MTI

Az előttünk álló szlovákiai elnökválasztáson Ivan Gasparovic igenis legyőzhető, de csak akkor, ha a jelenlegi hatalommal elégedetlenek - köztük a magyar nemzetiségű polgárok - részvételi aránya magas lesz, a kormánypártok támogatóinak egy része meg otthon marad - véli az Új Szó című szlovákiai magyar napilap keddi kommentárjában.


Valószínűleg tudja ezt Robert Fico miniszterelnök is, az ellenzéki jelölt, Iveta Radicová elleni kemény támadásai jórészt annak tulajdoníthatók, hogy mozgósítani akarja saját szavazótáborát az Irány-Szociáldemokrácia és az Szlovák Nemzeti Párt által támogatott Gasparovic érdekében. "A jelenlegi köztársasági elnök ugyanis annyira szürke és jellegtelen, hogy legfeljebb elszólásokkal és bakikkal tudja magára felhívni a figyelmet" - mutat rá az újság.

Hozzáteszi: "A Grassalkovich-palota lakója a szlovák politika azon nagy túlélői közé tartozik, akik egész sor párton és szövetségen keresztül vándorolva mindig a húsosfazék közelében tudtak maradni. Ezt főleg politikai kaméleon természetének köszönheti; ha kommunistának kellett lenni, az volt, ha Vladimír Meciarnak kellett hűségesen asszisztálni parlamenti elnökként, akkor az is ment, ha meg a jelenlegi +szociális+ és +nemzeti+ kormánypártok támogatására van szükség, akkor
óriásplakátjain azt hirdeti, hogy ő +nemzetien gondolkodik és szociálisan érez+. Röviden: a jellemtelenség mintapéldája és a köpönyegforgatás nagymestere, és mivel semmilyen elvhez és ideológiához nem ragaszkodik tartósan, ezért átmenetileg bármelyiket magára öltheti, és bárkivel szövetkezhet."

Az Új Szó szerint a szlovák politika egyik paradoxona, hogy "ez a szánalmas és szerencsétlenül komikus, de valós károkat okozó figura" az elnöki széket egy szerencsés véletlennek köszönheti. 2004-ben az akkori kormánypártok (a jelenlegi ellenzék) és választóik alaposan eltaktikázták a választásokat, főleg azért, mert nem tudtak közös jelöltet állítani, meg sokan azt hitték, hogy az első forduló úgyis lefutott, ráérnek a másodikban szavazni. Ennek az lett a következménye, hogy a második fordulóba Meciar és Gasparovic jutott tovább. Ez utóbbi nem azért nyert, mert vonzó programja, vagy hiteles személyisége végett rá szavaztak az emberek, hanem mert Meciar ellen voksoltak - ez különösen vonatkozik az akkor urnához járuló szlovákiai magyarokra.

"Így lehetett az ország első számú közjogi méltósága egy szenilis köpönyegforgató, aki összekeveri a balkont a Balkánnal, Tony Blairt John Majorrel, Szerbiát Horvátországgal, az ENSZ-t a NATO-val, Lisszabont meg Libanonnal. Még a 2009-es választásokon való indulását sem volt képes hibátlanul bejelenteni, azt találta mondani, hogy 'sosem egyszerű az államfő elnökének funkciójába való jelölés mellett dönteni.' Bár a nyelvi bukdácsolások legfeljebb mosolyra vagy szégyenkezésre késztetnek, az elnöknek a kormánypártokat szervilisen kiszolgáló lépései gyakorlatilag kiiktatnak egy komoly hatalmi féket és teljesen szabad utat engednek a Fico-kormány egyre destruktívabb tevékenységének. Figyelembe véve, hogy Harabin igazságügyi miniszter már gondosan készítgeti magának a Legfelsőbb Bíróság elnöki bársonyszékét, az a veszély fenyeget, hogy az összes hatalmi ágat Fico hű követői szállják meg" - figyelmeztet a pozsonyi magyar lap.

Úgy véli, hogy az ellenzék jelöltjének győzelme alkotmányos ellensúlyt jelenthetne a mindent lehengerelni akaró kormánnyal szemben, nem mellesleg pedig reményt arra, hogy a 2010-es parlamenti választásokon Fico és csapata verhető. Ehhez kellene egyebek között a szlovákiai magyarságnak az átlagosnál magasabb arányú részvétele az elnökválasztáson.

STOP

Kedden három, számunkra és interliga szempontjából is érdekes találkozót rendeztek. Egyet Szlovákiában, egyet Romániában, egyet Magyarországon. A Miskolc-Kosice meccsre a beszámolók szerint mindent lehetett mondani, csak azt nem, hogy barátságos. Egy ideig a brutalitás volt a…..
Ezen a hétvégén az ifjúsági válogatott is megkezdi felkészülési programját. Egyebek mellett egy edzés és egy egymás közötti edzőmeccs szerepel a napi programokban.A Bp. Stars klubigazgatójával kötött előzetes megállapodás alapján ez alkalommal az említett klub fiataljai nem…..
PeterG 2008.08.02 19:49:02
Jégkorong Jégen a Ferencváros 2008.07.31 14:45:00
Hétfőn a száraz-, szerdán a jeges edzéseket is megkezdték a Ferencvárosi TC hokisai. A héten előző bajnokságbali otthonukban, a pesterzsébeti jégcsarnokban gyakorolnak. Pindák László vezetőedző tájékoztatása szerint jelenleg Szappanos Dávidon kívül a tavalyi keret összes…..
Szeptembertől Újpesten és Pesterzsébeten egy-egy általános iskolában hokis osztály indul. A kezdeményezés a fővárosban új, a játékos-tanulókat egyelőre a klubok adják. Az UTE és az Erzsébeti Farkasok csapatának utánpótlása ezentúl jóval többet gyakorolhat jégen. A…..
A napokban megindult a találgatás, vajon miért nem játszik Nyikolaj Fegyasov a HC Csíkszereda felkészülési mérkőzésein. Megírjuk. Azt is, hogy hány idegenlégióssal vág neki az idénynek a csapat. És hogy miért olyan sokkal. Kurkó János fő támogató tájékoztatása szerint…..
Cam Severson, a Steaua legújabb igazolása echte vándormadár. A balszélső augusztus 15-én tölti be a 30. életévét, és a román csapat lesz a huszadik együttes, amelyben megfordult pályafutása során. Portré videóval. Severson az ezer lakosú észak-kanadai kisvárosban, Conorában…..
Évről évre felmerül, hogy 10-ről 12 csapatosra bővítik az osztrák profibajnokságot. Ezúttal egy olasz csapat érdeklődik nagy erőkkel az EBEL iránt, a Pontebba farvizén pedig egy többszörösen elutasított horvát csapat is beevickélne a ligába.Az SG Pontebba történe…..