Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Monopolygamer

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden szezon legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye az haute couture ruhák bemutatója. A 2017-es tavaszi időszak első számú tervezője Donatella Versace, aki egy szemet gyönyörködtetően elegáns, nagyvonalú, ám kissé extravagáns kollekciót mutatott be a divathéten. Márkájának couture vonala, az…..
Az HBO legújabb saját gyártású sorozata, a Hatalmas kis hazugságok évadnyitója kapcsán azt írtam, hogy a széria grandiózus látvánnyal, remek alkotógárdával és biztonsági játékra építő nagyágyú színésznőkkel operál, meg egy történettel, amit már láttunk, amiért már…..
Melegedő Mennyibe kerül a szex? 2017.04.05 23:11:04
Ezúttal nem a fizetős szolgáltatásokról fogunk beszélni, hanem arról, hogy az elmúlt évtizedekben miért változott meg a férfiak és nők hozzáállása a szexhez, a tartós kapcsolatokhoz és a házassághoz. Mindenhol azt olvashatjuk, hogy a házasság intézménye kimegy a divatból, és a válások száma évről…..
Monopolygamer 2017.04.07 07:28:26
Érdekes cikk volt és sok dologban igaza is van az írónak, de azért elég durván általánosítja a problémát, ez a nem házasodunk, nincs gyerek, elválunk problémakörről ennél sokkal többet lehetne írni, és ami fontosabb több aspektusból.

A nők valóban olcsón adják magukat, fiatal nő vagyok, sok velem egykorú barátnőm van igaz, és valóban komoly ráhatása van erre a feminizmusnak, de 100 éve nem azért házasodtak korábban és nem azért voltak sírig tartó kapcsolatok mert jobbak voltak az erkölcsök, hanem mert a társadalmi-jogi háttér nem könnyítette meg a válást.

És menjünk tovább, mi van azokkal a férfiakkal akik házasodni akarnak? Akik gyereket akarnak? Mert ez nem szóbeszéd vannak ilyenek :) és nem is kevesen. De, hogy ne a "jó" példát hozzam elő, mi van azokkal a férfiakkal akik nem a tipikus agglegények lennének, de nem is a "normális" asszony+gyerek kombót akarják. Ebből is van jó néhány ismerősöm, van aki csak gyerekeket akart, elvett egy nőt aki szerinte genetikailag alkalmas és van 2 gyereke, nem szerelmes nem is volt, de nem fog elválni, ő a fiaiért csinálta, tudatosan.

Véleményem szerint a legnagyobb gond az, hogy nem tudunk alkalmazkodni, nem vagyunk hajlandóak változni senkiért. Az én generációmat vagy úgy nevelték, hogy mindent megkapjon és itt most nem csak a tárgyakra gondolok, vagy leszarták.

És a legfontosabb, hogy állandóan arról beszélünk, hogy úristen milyen sok a válás és úristen milyen sok az egyedülálló, de mihez viszonyítunk? A 100 év a minta, vagy a 200? Mert egyik korban sem voltak olyan lehetőségek és olyan rendszer mint ma, tehát ne viszonyítsunk olyanhoz ami nem tehette lehetővé azt ami ma elérhető, pl, hogy egy nőnek tulajdona legyen és egyedül éljen benne... :)
Monopolygamer 2017.04.07 09:31:00
@bbrrr: A kérdésedre a válaszom az, hogy egyik nélkül sem működik a dolog, olyan megoldást kell találni amivel az önállóság és a kapcsolat is meg tud maradni. És minden nőnek van lehetősége, minden embernek van, mindenkinek joga van átgondolni, hogy milyen hatások érik és mi az ami boldoggá teszi és emiatt arra is, hogy célra vezető-e amit csinál épp.
Szóval abban igazad van, hogy a nőknek kell változtatni először, hiszen, csak mi tudunk a saját viselkedésünkön, és a gyermekeket is főleg mi neveljük. Azok a férfiak akik most örülnek az agglegény létnek is az anyai neveléstől olyanok amilyenek. Kétlem, bár nem vagyok férfi, hogy a férfiak számára a házasság egy börtön aminek a szex a rácsa, és ha nincs szex akkor lesz házasság..
Nem szükséges összefogás a férfiak szexmentes életéért szerintem. :) Sőt tovább megyek, amíg egy nő lefekszik az első randin addig nem akar igazából kapcsolatot, vagy simán nem tudja mit akar. Nagyon sok nőt ismerek akik panaszkodnak, hogy nincs mellettük férfi, de az együttéléstől viszketnek, és megint előjön, hogy ma már képtelenek az emberek alkalmazkodni, bármihez is.

Nehéz váltani? Legyen automata.Hülye vagy parkolni? Parkol helyetted az autó. Nem tudsz főzni? Kivisszük házhoz. Nem akarod sétáltatni a kutyád? Van sétáltató ember.

Nem mondom, hogy ellene vagyok a technikai újításoknak, de ha egy kicsi erőfeszítést sem igényelnek a hétköznapok, akkor hogyan tanuljunk meg egy másik felnőtt emberhez alkalmazkodni? És igen 100 éve ez nem volt gond, mert egyszerűen nem válhattál el, na ez gyorsan megtanított alkalmazkodni mindenkit. Most meg nem tetszik valami szakítsunk gyorsan, menekülnek a problémák elől és a férfiak is.
A legutóbbi számítások szerint még 96 napig fog víz folyni a csapokból Fokvárosban. Az egész város a gátakkal körülvett víztározók vízszintjét figyeli, több kerületben már koszos és rossz szagú az ivóvíz. Ha a vízkészlet nem tart ki három hónapig, míg beköszönt az esős időszak, az katasztrófát…..
Monopolygamer 2017.04.04 10:27:34
@steery: Sajnos igazad van egyszerűen túl sokan vagyunk előbb utóbb jönnie kell valaminek ami megtizedeli a lakosságokat, mert ez így nem tartható tovább és valószínűleg ez a legszegényebb országokban fog bekövetkezni, mint a vízhiány most. Borzalmas dolog és kegyetlenség, de a pestis sem válogatott, ( teszem hozzá ugyanilyen kosz és dzsuva volt akkor Európában).
Gasztro Éden Süssünk bagelt! 2017.02.23 04:00:00
Az Amerikaiak nagy kedvence a bagel. Volt szerencsém megkóstolni az eredetit is New York környékén, de őszintén szólva túl édesnek találtam, mint ahogy azon a környéken szinte minden túl édes. Jó ideig eszembe sem jutott hogy készítsek, de aztán tavaly nyáron úgy döntöttem, hogy megpróbálom…..
Január 25-én mutatta be Elie Saab legfrissebb haute couture kollekcióját. Ismét ámulatba ejtően szép ruhákat vonultatott fel a párizsi kifutón a libanoni származású tervező. Itt vannak a tőle megszokott, légiesen könnyed, gazdagon díszített, kissé áttetsző ruhaköltemények, és természetesen vannak…..
A szoborszerű ruhakölteményeiről ismert Zac Posen a 2017-es tavaszi ready-to-wear kollekcióját a bájos és szexi daraboknak szentelte. Az ízléses gyűjteményt az amerikai filmekből ismert, csinos szomszéd lány karaktere ihlette, akit ezúttal letisztult szabásvonalú, kényelmes, rózsaszín, kék és a zöld…..
Monopolygamer 2016.12.16 08:09:10
@laci_52: Girnyók igen, de kellenek, sokkal egyszerűbb őket felöltöztetni. Mindenki azt hiányolja, hogy miért nincsenek átlagos nők a kifutókon, hát mert rohadt nehéz lenne mindegyiknek egyenként rászabni a ruhát, meg gondolkodni, hogy kinek mi áll jól. Ezek a lányok egyformák, kis túlzással mindegyik melyik mit vesz fel.
Én alacsony vagyok, széles a csipőm, viszonylag nagyok a melleim egy rémálom felöltözni, hogy az tökéletes legyen és eldugja amit nem szeretnék, meg kiemelje ami jó.
Mindenféle különcködést és extremitást nélkülözve, egy hordható, esztétikus kollekcióval állt elő Tomas Maier a Bottega Veneta számára. A sikkes darabjairól ismert divatház 2017-es tavaszi ready-to-wear gyűjteménye a nőies szabásvonalak és az olasz kézimunka mellett a bőrből készített ruházatra és…..
Nemrégiben felvetettem itt a blogon, hogy ti vajon hazatérnétek-e Magyarországra (vagy: maradnátok-e), ha 100 ezer forinttal többet ajánlanának, mint a legutolsó fizetésetek volt? Több poszt is érkezett, erre a kérdésre válaszolt írásában Gabriella is, aki több szempontot is felvetett. (Akit egyéb…..
Monopolygamer 2016.11.11 09:47:13
@sellőlány:

Kedves sellőlány! Nos sejtettem, hogy valaki előfog jönni ezzel az egyetemi pénz kérdéssel, jelezném, csak fizetős szakokat jelöltem meg és fizetek is, mert nem vagyok bunkó, tudtam, hogy soha nem adóztam ide és nem is fogok így az egyetemem és az orvosaim is fizetősek! ( Bár nyilván ehhez hozzájárul, hogy az SZTK-s orvosok sosem segítettek még rajtam...)
És ha hiszed ha nem én mosolyogva közlekedem, átadom a helyem a villamoson, elnézést kérek azért is, ha a kabátom hozzáér valakihez és direkt borzasztó kedves vagyok az eladókhoz, mert tudom, hogy a társadalom nagy része nem az és próbálok javítani az összképen. De ettől még azt gondolom, hogy munkaidőben ne fbookozzon már, mert ez gáz, mondok más példát, a vőlegényemnek tavaly volt nem is egy kollégája akik munkaidőben rendszeresen hosszú beszélgetéseket folytattak rokonokkal meg feleséggel ezzel azzal. És amikor kérdőre vonták őket az volt válasz, hogy hova siessenek úgy? A dolgozni nem akarás nem, csak a H&M-ben van meg.

És igen az Intimissimiben, a Mangoban nagyjából oké a helyzet, de hány üzletből 2 amiről beszélünk ?

Szándékosan válaszoltam erre a cikkre, mert azt akartam kifejezni, hogy nem anyagi eredetűek az okaim, és ez alatt értsd azt, hogy felismerem, hogy egy rosszul működő gazdaságú országban az orvosi ellátás sem lesz oké, vagy az állami egyetem sem lesz olyan felszerelt mint a magán. Engem a magyarok hozzáállása és az a mindjárt felkötöm magam fej ami irritál, hogy homokba dugják a fejüket, és hogy egyáltalán nem akarnak és tudnak közösségként gondolkodni. Mindenki nézi a különböző nyugati műsorokat, és folyik a nyála, hogy itt miért nem úgy élünk ahogy ők, és mindenkit hibáztatnak csak önmagukat nem.
Monopolygamer 2016.11.11 09:47:16
@sellőlány:
És még valami, igen az ovim és az általánosom állami pénzből ment, de gyerek voltam, nem dönthettem ja és a szüleim adóztak, tehát szerintem az is ki van fizetve...
Monopolygamer 2016.11.11 12:50:02
@sellőlány:
Nyuszifül! Igen említetted, amikor azt firtattad, hogyan akarom a közös adóból fizetett iskoláim díjait visszafizetni ha nem kívánok itt élni. És amint leírtam, nem ismétlem önmagam, de én mosolyogva járok kelek, a többség az aki morgolódik és beleköt mindenbe. mondok egy példát a minap a Tescoban egy fiatal tanulólányba belekötött egy vevő, hogy miért úgy pakolja ki a sajtokat, ( a sajtok egy kupacban voltak, semmi gond nem volt velük) annyira belelovalta magát a SAJTOKba, hogy elkezdte a pultra dobálni őket, kis híján hozzávágta a leányzóhoz... Nos igen ez szerintem nem egy kiegyensúlyozott és boldog társadalomra vall, mert ebből nem egy van, hanem rengeteg. Nem tagadhatjuk le, hogy a magyarok frusztráltak, és stresszesek és, hogy ennek köze van a rossz anyagi léthez.
A kinesio-tape-et – dr. Kenzo Kase japán orvos remek találmányát – a mai napig misztérium övezi.  Sokan szemfényvesztésnek tartják, mások ódákat zengenek áldásos hatásáról. Jómagam sokáig a szkeptikusok táborába tartoztam, racionálisan gondolkozó elmeként el sem tudtam képzelni, hogy egy egyszerű…..
Monopolygamer 2016.08.31 09:28:42
@Void Bunkoid: Nem szeretnék vitába keveredni, de nekem pont egy hete volt ilyenem egy boka sérülés miatt és semmi köze a fáslihoz, se érzésre, se hatásra. Új és felkapott és én is nagyon szkeptikus voltam, de végül is bejött a dolog, nagyon is. Ahogy leírták a cikkben tényleg egyszerre tart és ugyanakkor szabad mozgást is enged. És ami tényleg nagyon meglepett az a fájdalom csökkenés volt. Nem akarom reklámozni vagy hasonlók, de én nagyon örülök, hogy rábeszélt egy ismerősöm, mert kínszenvedés volt egy lábon ugrálva közlekedni a lakásban.
Régóta gyűjtjük Gyurival és Atlétással, de most inkább abbahagyom, mert az anyag VÉGTELEN. Csak magyar szövegeket szemlézgettünk, nagy részben a klasszikus topikból - de hát ez van, ezt értjük; itt nagyobb is a szerző felelőssége, mint a hasonlóképpen silány angol nyelvű…..
Hogy mi választás kérdése? Az, hogy ott leszel-e most szombaton a Pride legfontosabb rendezvényén, a felvonuláson. Ez választás, és mi reméljük, hogy nagyon sokan leszünk! Mondjunk együtt nemet a gyűlölködésre, mondjunk igent arra, hogy minden személy és minden szeretet más, mégis egyformán értékes!…..
PrehryFarkas Korábban már írtam egyszer az amerikanizálódás apró jeleiről, amiket mi magunk is észreveszünk. De vajon melyek azok, amiket éppenséggel magyar rokonaink és ismerőseinek fedeznek fel magyarországi ott tartózkodásunk alatt? Nos, ezt a legkönnyebben egy szokásos évi nyári…..
Monopolygamer 2016.06.30 10:05:28
@Terézágyú:
Persze mert itthon ha már középfokon beszélsz egy idegen nyelvet akkor királynak számítasz, egyébként ez az egyik legjobb gyakorlási mód,hogy valóban folyékonyan beszélhessünk egy nyelvet..
Ezt a posztot nem a dugóban írom, nem vagyok személyesen érintett a mai nagy taxisvonulásban. Ezt csak azért, hogy egyértelmű legyen: nem hirtelen felindulás vezérel, inkább az értetlenkedés. Amikor az első Uber-ellenes lezárások voltak, nem csak a blogoszféra nagy része, de sok újságíró is rögtön…..
Monopolygamer 2016.05.04 07:44:47
@BircaHang Média szerkesztősége:
Nekem nincs gondolom a taxisokkal, ismerek jó néhány normális fazont, az Uberrel sincs, de azt bunkóságnak tartom, hogy gyakorlatilag ugyanazt a szolgáltatást csinálják és nem ugyanazokkal a szabályokkal, valóban szükséges lenne a közös jogszabályi háttér, és hiénák, meg parasztok lesznek mindig minden szakmában felesleges egyet-egyet kiemelni.
Monopolygamer 2016.05.04 10:32:43
@CoolKoon: Te taxiztál már ? Mert én viszonylag gyakran szoktam, hetente 2-3 alkalommal, nem vettem észre a 90%-os arányt valahogy....
Jó pár év poszterkedés után is tud még nagy hátasokat dobni az ember, pedig könnyű azt hinni, hogy vannak a világban egyértelmű dolgok. Az előző poszthoz érkezett hozzászólásokból nem csak az derült ki, hogy mennyien nem értékelik semmire se Vitézy Dávid tevékenységét, de az is, hogy milyen erős az…..
Monopolygamer 2016.04.20 08:39:00
@Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL):

Egyetértek a gyalogosoknak is sokkal jobban kellene ismerniük a kreszt, de azért én különbséget teszek, a gyalogosok ritkán cikáznak az autósok között, és hát lássuk be, a biciklisek nagyobb veszélyben vannak, már csak azért is, mert eléggé új a helyzet.. És igen is ha átmehetnek a piroson akkor tegyenek vizsgát, mert tudniuk kell, hogy ki honnan kanyarodhat stb. ne terheljük még azzal is az autósokat, hogy már a bringás helyett is ő gondolkodjon, nem elég a sok borzalmas vezető?