Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TX7AW

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
TX7AW 2019.08.10 13:43:27
@fhdgy: +1

A temahoz: szerintem az emlitett kaoszon kivul az lenne, hogy idovel szep lassan ledaralna oket a rendszer. A hatalom hataroz meg sok mindent, es ha egy rendszerbe nincs beepitve a fekek, visszacsatolasok ereje, akkor ott, ahogy mondani szokas, szep lehet az ember, de okos nem.
TX7AW 2019.08.11 23:37:53
@kolomparlole1114: Van az a hulye, de fordultam is vissza a kijozanodas utan - es ezzel se vagyok kiveteles. :)
Egy igazán különleges poszt a mai, hiszen a nagy részét Móni évekkel ezelőtt írta, és már önmagában érdekes visszatekinteni ennyi idő elmúltával egy hazaköltözés tapasztalataira, az igazi súlyát azonban számomra mégis a vége adta meg: a tipródást, amit egy el- és hazaköltözés jelent. Te is…..
TX7AW 2019.05.21 20:25:31
@Bredpitt Monika: Sokan vagyunk itt a hataratkelon, akik szoritanak, hogy visszakerulhess az USA-ba. De ha ennyiszer visszadobtak a kerelmet, van egy hatekony es tapasztalt szakerto/ugyved a kepben valahol? (Azt hiszem, ez az az eset, amikor tulkepp barmi penzt megerne.)
TX7AW 2019.05.22 09:33:48
@gabors: koszi a valaszt. Igy, a te infoiddal kiegeszitve meg kevesbe tunik rozsasnak a helyzet. Es meg inkabb indokoltnak tunik szakember bevonasa (ha mas nem, tisztazando az eselyeket).
Nem történt hatalmas meglepetés kedden este Londonban, amennyiben a brit parlament alsóháza nem szavazta meg a Brexit feltételrendszerét rögzítő 585 oldalas megállapodást. Illetve ha történt meglepetés, az az elutasítás aránya volt, közel 100 éve nem szenvedett ekkora vereséget kormány a brit…..
TX7AW 2019.01.17 07:21:52
@Csodabogár: A helyzet piszkosul osszetett, sajnos. Theresa Maynek most bizalmat szavaztak. Ha 10 ember mashogy szavaz, mar nem ez az eredmeny. 10 tagja van a DUP-nak. Eszak-Irorszag egyebkent a bennmaradasra szavazott a nepszavazasnal. A DUP meg most Mayt tamogatta. En nem ertem, miben biznak. Szerintem inkabb ujabb nepszavazas lenne indokolt, mintsem nyomni Theresaval a kilepest, akar no deal aron is. Az ido szorit, rendes eselye van a no dealnek. De ne legyen igazam.
En a magam reszerol megtettem, amit lehetett, es szerintem az itt elo magyarok zome is rahajtott mar az allampolgarsagra. Ha nagyon ellehetetlenulnek a dolgok, akkor meg majd a kardomba dőlök. Vagy megkerem adg-t, hogy fogadjon orokbe. :)
TX7AW 2019.01.17 09:58:17
@adg: Jobban hasonlitok Alex Kingstonra mint Woody Allenre. Mehetek? :)
Enikő tanár volt Magyarországon, most pedig Ausztriában él és dolgozik. Arra a felvetésre reagálva írt, hogy mi lenne az az összeg, amiért visszaköltözne Magyarországra, de leveléből egy olyan kép rajzolódik ki, amiből kiderül, hogy mindez nem csupán (vagy nem elsősorban)…..
TX7AW 2019.01.07 10:37:16
@maxval balcán bircaman: "tul jol elo orszagok hatalma..." - nem kell allandoan kulso ellenseget keresni. Magyarorszagon van penz. Az "igaszsagosabb elosztas" helyben megoldhato lenne, csak nincs ra politikai akarat.
A vizvezetekszerelo es a drogdiler rossz pelda. Egyiknek sincsenek etel-fedel a fej felett jellegu problamai a mai vizvezetekszereloi berszinvonal mellett Magyarorszagon. 100 eFt fizetes mellett viszont ez van.
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
TX7AW 2018.12.10 22:39:14
@kapinusz: +10000.
Ez egy nagyon talalo pelda, azt hiszem, megjegyzem magamnak.
Különös világban élünk, hatalmas szélsőségek közepette, hiszen akad hely, ahol egy toll elképesztő boldogságot tud okozni gyerekeknek, máshol pedig már a virtuális valóság hódít. Mindkettőre lesz példa a heti válogatásban, amit egy nem akármilyen kaland zár majd. (Fotó:…..
TX7AW 2018.11.05 06:21:08
@Bredpitt Monika: javasolni akartam egy negysoros vicceset, aztan... azt hiszem, a feladat lényege a verssel kapcsolatban, hogy a diak a kezebe vegyen egy kotetet, es talaljon benne egy verset, ami megszolitja. Egy Radnoti vagy Kosztolanyi kotet pl tuti tartalmaz legalabb 1 rovid verset, amitol mar alakul valamilyen szemelyes kapcsolat az irodalom fele. :)
TX7AW 2018.11.05 20:44:09
@Bredpitt Monika: koszonet a zeneajanloert. :)
Határátkelő Szex idegenben 2018.05.21 06:30:00
Meglehetősen intim, érzékeny téma a mai, talán ezért is esik kevesebb szó róla, pedig társat találni külföldön semmivel sem könnyebb (sőt…), mint Magyarországon. A tapasztalatok persze nagyon személyfüggők, így Margit írása (előző posztját itt találjátok) is inkább amolyan vitaindító...
Be kell vallanom, az egész Határátkelőben az egyik legérdekesebb dolog, amikor rendszeresen felbukkannak (ki hosszabb, ki rövidebb időközönként) szerzők, akik elmesélik, éppen hol tart az életük. Ilyen Öreghaver is, aki nagyon régen, több mint öt éve jelentkezett először. Akkor…..
TX7AW 2018.04.13 08:53:48
@Golf2: Azt hittem. viccelsz a kamerakkal, hat rementem egy hirportalra.
Határátkelő A honvágy tíz jele 2018.03.02 06:30:00
Valamivel több, mint két év nem kevés idő az ember életében, külföldön élve meg pláne nem. Ennyi idő után az ember már bőven elkezd beilleszkedni. A mai szerző, Angersin úgy került külföldre, hogy meglátott egy álláshirdetés, amire felkapta a fejét. Tulajdonképpen nem…..
TX7AW 2018.03.02 20:31:22
@Csodabogár: Nem akarok vitatkozni, de azert az egy irigylesremelto, es nem feltetlen atlagos helyzet, miben te vagy. A nagy tobbsegnek, akik dolgozo korban vannak, nem magan egeszsegugyi ellatasban reszesulve, amikor gondjuk van, nos, azoknak mashogy nez ki a reggel. A tobbit nem is emlitem, ami teged nem erint, de csaladosokat igen, pl. oktatas, mert engem sem erint kozvetlen, de azert nem orulnek, ha Magyarorszagon lenne egy iskolaskoru gyerekem. Szoval honvagy... mint eredeti tema... szerintem a valosaggal szepen ki lehet utni - nalam legalabbis ez futott.
Nagyon érdekes, fordulatokkal teli Frankfeca története, nem is lőném le a poént, csak annyit árulok el előre, hogy egy londoni kiköltözéssel kezdődik, mint oly sok magyarnak. A folytatás aztán kissé talán másként alakul...
TX7AW 2018.01.12 22:01:13
@Határátkelő: Nem akarod felkerni egy posztra? Annyian kivancsiak vagyunk, hogy mi tartja ot a doglodo Nyugaton, es ugy tunik, sose fogjuk megtudni.
TX7AW 2018.01.12 23:40:19
@London2009: Ah, es nem jon, nem jon, itthagy minket ejszakara ketelyek kozott... te meg raadasul meg a tukon is...
TX7AW 2018.01.13 00:55:21
Nem könnyed év végi történet Annáé, ám fontos írás, mert sok mindent megmutat abból az élethelyzetből, amiben sokan nekivágnak a külföldi életnek. Ilyen is van, és tartok tőle, elég sok ilyen van. A kép illusztráció..
Karácsonykor sok mindenen elgondolkodik az ember. Ilyenkor eszünkbe jutnak régi ünnepek, ajándékok, és persze látjuk azt is, ami körülvesz minket. Móni is így van vele, és elhatározta, segíteni próbál a rászorulókon. Karácsony első napján következzen hát az ő ünnepi…..
Kisebb szünet után folytatódik a “Tíz ok”-sorozat, melynek keretein belül jártunk már Angliában, Ausztriában, Írországban, Norvégiában, Franciaországban (a sorozat eddig részeit itt találod), most pedig Svédország, azon belül is Stockholm következik. A szerző régi ismerősünk, Bandirepublic, aki…..
TX7AW 2017.12.24 00:17:09
@bandirepublic: Ne szivd mellre, jo volt a poszt, koszonet erte, orommel olvastam, csak en pl. ritkan kommentelek. :)
Azt hiszem, a mai poszt elé illene valamilyen figyelmeztető karikát kitenni, ami felhívja a figyelmet, hogy humorérzék híján lévők ne, vagy csak lelkileg felkészülve olvassák. Én mindenesetre nagyon jól szórakoztam Gaben írásán, melyben összeszedte, mi az a 10 pont, ami miatt…..
Aligha túlzás azt állítani, hogy Király Gábor az egyik legnépszerűbb még aktív labdarúgó Magyarországon, és a melegítőnadrágjáról is elhíresülve külföldön is sokan ismerik a magyar válogatottsági rekordert.  Nekünk persze nem csak ezért érdekes, hanem azért is, mert…..
TX7AW 2017.08.25 22:08:42
@Jossarian: +1 :)
Olyan helyre kirándulunk ma, ahová szerintem elég kevés magyar jut el: az amazonasi esőerdőbe. Természetesen Ági jóvoltából, akinek kalandjai előző részét érdemes elolvasni, ha még nem tetted, hiszen bár a poszt önállóan is élvezhető, még jobb, ha a fonalat felvéve ülünk…..
Fiatalon, akár kalandvágyból belevágni a határátkelésbe egészen más, mint ha az ember erre 40 fölött kényszerül rá. Ilyen történet persze volt már a Határátkelőn, most azonban csavarunk rajta egyet, ugyanis egy szintén határátkelésre kényszerül spanyol, Nuria gondolatait osztom meg veletek. Mit…..
Németország nem csak a munkát kereső magyarok, hanem a továbbtanulók (vagy azt még csak tervezgetők) számára is az egyik legfontosabb célország. Rea az egyetem alapszakát még Magyarországon végezte, egy éve pedig már egy németországi egyetem hallgatója. Ennek az egy évnek a tapasztalatait osztja meg…..
TX7AW 2017.08.14 09:33:41
@IT Knight: Ha megigered, hogy minden nap itt kezdesz, ma nem veszek kavet.
A poszt jo volt, idoben, fiatalon kell esznel lenni es jol felmerni a korulmenyeket. Es csinalni ezerrel. :)
Határátkelő Irány az esőerdő! 2017.08.08 06:30:00
Nem akármilyen útra indulunk ma, egyenesen a perui esőerdőbe vezet az utunk, ahol meglátogatunk egy vadállat-menedékhelyet, és megnézzük, milyen az „Amazonas Velencéje” – hát egyelőre maradjunk annyiban, hogy nehéz lenne összetéveszteni az eredetivel. Útikalauzunk Ági lesz,…..
TX7AW 2017.08.08 09:54:17
Amikor az Egyesült Királyság polgárai úgy döntöttek, kipróbálják, milyen szuper lesz az élet az Európai Unión kívül, nem csak a saját sorsukról döntöttek, hanem kissé átrendezték a határátkelők célállomásait is. A szigetország rengeteg külföldre vágyó munkavállalót szívott fel, az ő (és a már ott…..
Két év Bécsben, egy év Amerikában, tíz hónap Franciaországban – az eheti ajánló posztjait a számvetések kötik össze, hiszen mindegyik szerző kicsit visszatekintett a maga mögött hagyott időszakra...
TX7AW 2017.07.10 06:20:49
@Határátkelő: En jobbara csak olvasni jarok ide, nem csupan a poszt de a kommentek miatt is. Ha olyanok. En peldaul priman el tudnam kepzelni, hogy csak akkor lehet egy poszt alatt kommentelni, ha azok kovetese a HA altal zomeben megoldhato az adott napon. Hogy peldaul szombat-vasarnap van poszt, de kommentelni nem lehet. Esetleg.
Ha a tegnapi poszt vitát kavart, akkor a mai is fog, ez nagyjából borítékolható, de lehet, hogy ellenkező előjellel. Norina írása ugyanis arról szól, szerinte miért jobb hazatérni, mint külföldön élni. Hát lássuk!..
Nehéz helyzet az, amikor a forma szerint mindened megvan, ám te tudod, hogy valami nem stimmel, valami hiányzik, vagy ahogyan Péter megfogalmazta, valahol otthagytad a lelked – legyen az valamelyik külföldi ország, vagy munka egy óceánjáró hajón. Carnival Valor..