Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Komment Elek

0 bejegyzést írt és 283 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kerékpár nem csak városi fiatalok játékszere, hanem komoly, elszánt, harcedzett, vidéket járó férfiak munkaeszköze is lehet. Egy amerikai gyártó rájuk is gondolt, és piacra dobta a vadászbiciklit, amellyel „gyorsan, csendben, nyom nélkül” lehet behatolni olyan az erdők,…..
Volt ugye az elvileg megnyugtató történetünk fél éve, hogy nem kutyát/macskát sütnek a kínai kajáldákban a piacokon, hanem max galambot. Most viszont fénykép is érkezett hozzá Ágitól, úgyhogy ezt ezennel megerősített információnak vehetjük: Épp a Józsefvárosi piacról…..
Amikor megérkeztünk a Toyota Suprákkal zsúfolt standra, még nem gondoltuk, hogy hamarosan alapjaiban változik meg a véleményünk a Carstyling.hu Tuning Show-ról, és annak résztvevőiről. Mert hiába éreztük már negyedóra után, hogy a vaskeresztes Golfok, az agydaganatot okozó…..
(A szerző kultúrakutató, publicista)Az amerikai, német, angol és francia sajtó véleményrovatát és riportjait 2011. októberében három fő téma uralta: az euro-krízis, az „arab tavasz” és következményei, és az Occupy Wall Street mozgalom (OWS).…..
Új pénzvisszaadási rekord született. Zsu számlájára külföldről utaltak 80 ezer forintot, amit véletlenül euróban könyvelt a bank, így hirtelen 23 milliója lett.A Jóindulatból kapta vissza a CIB-nél félreutalt pénzt posztot überelném! Hogy hülye vagyok, vagy sem, én 23…..
Komment Elek 2011.12.02 10:20:28
@Rosszindulatú Vászka: Az analógiáról csak annyit, hogy a jogszabályban létezik olyan eset amikor analóg módon alkalmazható egy létező jogszabály olyankor mikor kellő számú lényegi azonosságot mutat egy ügy, de arra közvetlenül vonatkozó jogszabály nincs. Az hogy önként saját döntésükből vették fel az emberek ezt a pénzt az tény. Nem foglak tudni meggyőzni, de azért akik képesek picit objektívebben és nem demagóg módon kis*-ra meg apróbetűre hivatkozni azok talán még egyetértenek abban, hogy a szabad akarat és az egymásra gyakorolt befolyások, tudatos megtévesztés után hozott döntés közt óriási a szakadék. Még ha ez egyesek szempontjából teljesen érdektelen és mivel vagy egyáltalán nem voltak még ilyen helyzetben, vagy éppen annyi empátiával rendelkeznek mint egy bank (pszichopatikus jellemző egyébként) attül még ez tudatos és szándékos csalás volt. Csak kurva nagyban. Hogy meddig lehet a csaló áldozatát hibáztatni a csaló bűneiért? Majd kiderül. Elég sokan vannak. Ugyanakkor nyilván a csaló szempontjából legjobb a maximális felelősséget az áldozatra hárítani. Szerinted fel lehet menteni a csalót csak azon az alapon, hogy “kiscsillag meg apróbetű” aki meg “aki hülye az meg haljon meg” ?

Szerinted ma csak az a bűn amit manapság büntetnek? Szerinted nem lehet, hogy a jogszabályokkal, politikai háttérrel és befolyással együtt egy kib*t nagy és széndékos bepalizás történt? Ne légy már naív, ne mond nekem, hogy akkor éppen akkor a forinthitelek kamatát nem mesterségesen nyomták és tartották magasan, hogy ehhez az akkori hatalmon lévő kormány nem tudott?
Komment Elek 2011.12.02 11:04:23
@ColT: Jém, képzeld el én sem vettem fel. Én is végig tudtam gondolni. Sőt elég szar volt hallagatnom akkor hogy én mekkora hülye vagyok, hogy az ablakon dobom ki a pénzt az albérletre való fizetéssel, sőt én már csak egy albértletben lévő lúzer voltam voltam szóval mit "dumálok én?" Hiszen ő már a saját lakásában lakik, és azért fizet, szóvel ne akarjam én már elmagyarázni neki... Sajnos nem tudtam segíteni amikor jött rá böjtje, mert ahogy már akkor sem most sem voltam abban a helyzetben. Mert egy albérletben élő "senki" vagyok. De azért ennek ellenére még van egészséges igazságérzetem és empátiára való kézségem, hogy lássam attól hogy valami nem kötelezően nem erőszakkal, de ráhatással és megtévesztéssel érik el valakin, hogy egy olyan döntést hozzon meg aminek a kimenetelét, a kockázatát 1:99 százalék arányban tudja a rászedő. Az csalás, megtévesztés, félrevezetés. Annyira szomorú, hogy eddig jutottunk. És ha te vagy én nem is vagyunk áldozatok. Ne haragudj, én még célpontként is felháborítónak találom. Nekem is ajánlgatta akkor a bankom, miért nem, miért nem? gondoljam át, stb... Menjenek a büdös f*ba az ilyenek.
Reggel óta visszafoglalták Barcelona főterét a rendőröktől a Democracia Real Ya aktivistái, a rendszer megváltoztatásért tüntető valódi demokráciát követelő mozgalom tagjai. Őket azért verte ki (szó szerint) a rendőség a térről, mert holnap a Barcelona BL döntött játszik,…..
Komment Elek 2011.05.28 03:41:44
@köszönni meg én fogok: Azért azt ne felejtsd el, hogy az általad említett 40%-os fiatal munkanélküliség (ami egyébként 44% a 15-25 korosztályra vetítve és 21% a teljes mutatóban) valamint gazdasági válság nem biztos, hogy nincs összefüggésben. Főleg egy olyan országban mint pl Spanyolország vagy Görögország ahol nagyon sok emberre jellemző hogy szezonálisan dolgozik. Teljesen nyilvánvaló, hogy az utóbbi pár évben az idegenforgalom ezekben az országokban brutális mértékben csökkent. És ennek hatása nem csak az, hogy Janisznak, vagy Juannak nem lesz nyáron melója a helyi tavernák egyikében. Természetesen a megszorítások szükségesek ha például egy olyan ország mint pl Görögország akkor hitelt vesz fel amekkorát felvett. Ahogy mi is szorultunk, ahogy az írek is, és ahogy a minden eladósodott állam. Viszont a nagy kérdés tényleg az, hogy vajon az eladósodásért meddig és milyen mértékben lehet az állampolgárok nyakába varrni. Vajon tényleg azért adódodott-e el az adott ország, mert az ott élő polgárok lusták és ráadásul basznak adót fizetni (Görögben egyébként basznak), vagy esetleg azért nem fizetik be az adót mert eleve nincs miből fizetni. És persze ott a korrupció is, mert a közalkalmazottak, köztisztviselők nyilván nem tudják lehazudni a fizetésüket, tehát nekik marad a borítékos rendszer. Itt jön egy új generáció és azt látja vagy ő is ugyanezt csinálja, vagy máskülönben éhenhal. Miért? mert az idősebb generációtól ezt örökli. Ez egyébként fel is vet egy már nagyon rég vitatott jogi kérdést azaz, hogy milyen mértékben tartozik felelősségel az örökös az elhunyt családtagja tartozását rendezendő. Illetve, hogy örökölhető-e és ráterhelhető terhelhető-e a banki tartozás úgy, hogy valójában az örökös egyébként soha nem részesült abból a pénzből.
Az OTP nem töri magát, hogy kedvében járjon ügyfeleinek, unott ügyintézők tologatják a papírjait, de csak addig, amíg pénzünkkel együtt ott nem akarjuk hagyni a bürokratikus szervezetet. Utána hirtelen sokkal dinamikusabbá válik a cég.   Erre akkor döbbentem rá, amikor a…..
Komment Elek 2010.09.17 03:57:38
Mi köze ennek a multikultihoz? Én itt arról beszélek, hogy a mai társadalomban, olyan mértéket öltött a bürokrácia, ami sok esetben teljesen ellentmondásos, nevetséges ráadásul egyáltalán nem életszerű dolgokra kényszerít. Valaha a kommunizmus melléktermékeként tekintettünk rá és mutogattunk nyugat felé, hogy ez mennyire másképp működik az úgynevezett szabad, demokratikus államokban. De mint minden elavult már nem fentartható rendszert előbb utóbb elér a végzete. Előtte azonban még megpróbálja magát olyan eszközökkel életben tartani mint pl a egyre növekvő bürokratizmus, a rendszerre potenciálisan veszélyes magatartás, gondolkodásmód korlátozása ne adj Isten büntetése majd annak erőszakos elfojtása. Csodálkozunk azon, hogy a régmúlt korokban, hogy voltak képesek az emberek annyi ideig tűrni, elviselni, nem látni azt a fajta igazságtalanságot, elnyomást, a szabadsághoz való jogok lábbal való tiprását. De mind minden történelmi korban, bizony ma is az emberek képtelenek kitörni, tovább lépni egy szinttel azelőtt, hogy a dolgok ne forduljanak erőszakmentes vagy legalábbis egy krízis, egy sokk által kiváltott változásba. Aki meg látja, rávilágít ezekre a dolgokra azokat különcnek, őrültnek, idiótának tartják. Ez a az a szint amiről beszélek, hogy elnyomás alatt is képes e valaki felismerni azt, hogy valami nincs rendben, hogy a dolgokat nem kell feltétlenül elfogadni, hogy lehet ellenük küzdeni sőt kell is. Vagy csak sóhajtozva bólogat, hümmög és azt mondja, hát igen... szar ez így de mit tehetnék... elfogadom ez a dolgok rendje.
A Füles rejtvénymagazinnál követték el, és ugyan biztosak vagyunk abban, hogy nem szándékosan, mégis üt akkorát, mint az RTL Klub hisztis riportereinek angoltudása. Fanyűvő nevű olvasónknak jár a köszönet a találatért...
A Kreatív magazin legfrissebb számában megjelent egy interjú Kallós Andrással, a Telenor marketingkommunikációs igazgatójával. Ebben az interjúban a pályájáról, a karrierje indulásáról és természetesen annak legutolsó állomásáról és az azzal járó feladatokról kérdezték…..
Klasszikus műfaj a Homáron a lehúzós tévévetélkedők, illetve a megoldhatatlan feladványaik ostorozása.  A legnépszerűbb ilyen poszt a Féllábú ügyfél a lehúzós tévévetélkedőben című volt. Most Té Rolandinho, a Napi Borzasztó Szóvicc blog középpályás sztárja…..
Csumpika meglepődött, amikor megkapta az Intrum Justitia felszólító levelét, ugyanis az abban szereplő cégek egyikével sem állt soha kapcsolatban. Mint nagynehezen kiderítette, egy aláíratlan és egy nem általa aláírt szerződésnek köszönhette az eladósodását és végül a…..
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
A Lidl típusú olcsó szupermarketek egyik bájos vonása, hogy mindig árulnak pár teljesen értelmetlen, de mélyen leértékelt szerszámot. A sör és a pulykasonka mellé bármikor beugorhat egy jutányos forrasztópáka, vagy napelemes, magától úszkáló műkacsa. JamiCot a fent látható…..
A Pacific című háborús minisorozatot az HBO a világ szinte minden országában bemutatja, vagy eladja valakinek, ha már ők nincsenek jelen az adott régióban, így persze a törökök sem maradtak ki a sorból, viszont a japánokkal ellentétben ők találtak a csendes-óceáni hadszintér…..
Zümbenő azt álltja, Nagytarcsán egy olyan cég tartja kézben a kommunális szemétszállítást, amelyik nem levélben vagy mailben, hanem szórólapokon kommunikál. Csekken vagy átutalással fizetni nem lehet, csak egy irodában. Aki elmarad a díjjal, azt nem figyelmeztetik, bár ez…..
A parkolás a Homár-olvasók egyik kedvenc témája, ami nem is csoda egy Centrum Parkoló nevű pénzbányász céggel és kevés szabad hellyel megvert országban. Amikor először hallottunk róluk, azt hittük, hogy az EMPAMO, vagyis az Emberibb Parkolásért Mozgalom az egyik új kedvencünk…..
Hamarosan bemutatják a Dr. Death-ként emlegetett Jack Kevorkian életéről szóló filmet, a You Don't Know Jack-et (lefordíthatatlan szójáték), megmutatjuk, milyen haláli benne Al Pacino (a címszerepben). Susan Sarandon is lesz benne. ..
Dühös magyarok, itt a kihívás! A Nagy Világhálót bogozgatva egyik kedvencemen, a New Yorkkal foglalkozó Gothamist blogon találtam ezt az Upper East Side-on fotózott szupervicces backdoor üzenetet, aki lát legalább ilyet magyarul, iziben küldje. Angolul nem tudó olvasóink kedvéért a…..
A magyar cégek, önkormányzatok és kormányszervek mind-mind az ügyeleikkel történő kommunikáció nagymesterei, miért maradna ki a sorból az egészségügy? A Naiv Ember persze hiheti, hogy ahol egészség és betegség, meg élet és halál a tét, ott azért kétszer meggondolják, mit…..
Úgy tűnik, a Fideszben a jóhírt (radikális adócsökkentés) a főnök jelenti be, a rossz hírt (mégsem lesz) azt meg mások. Orbán tavaly novemberben megígérte, hogy: "2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés lesz, ha a Fidesz kerül kormányra". Vasárnap Matolcsy…..
Joseph Mazzello a Jurassic Parkban még raptorok és T-Rexek elől menekült, 17 év elteltével meg japán katonák akarják hétről-hétre felkoncolni. A sikeres gyerekszínész a köztes időben szinte észrevétlen volt, filmrendezőként diplomázott, és nem nagyon foglalkozott a…..
Sajtótörténeti címlappal rukkolt elő nagy kedvencünk, a Hit Gyülekezetének Hetek című lapja. A pont húsz éves Photoshopot méltón ünneplő grafikán Sólyom elnök látható, amint egy lágerben haldokló zsidó - talán gyerek? - kopasz fejét írja alá egy törvénytervezet helyett.…..