Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oszinteingatlanos

76 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Őszinte Ingatlanos! Szeretnék biztosítást kötni a házamra, tekintve, hogy tavasszal hatalmas felújításba kezdtünk. Nem kevés összeget költöttünk a tetőre, kicseréltük a nyílászárókat is és komoly kertrendezést is csináltunk, medencét és játszóteret is építettünk. Szeretnénk mindezt…..
  Tisztelt Őszinte Ingatlanos! A párommal fontolóra vettük, hogy igénybe vesszük a CSOK-ot. A helyzetünk elég komplikált, és nem tudjuk, hogy bele merjünk-e vágni. Van három gyermekünk, a párom nevén van a lakás, amiben élünk, de van rajta jelzáloghitel. Szeretnénk családi házba költözni, ami 15…..
Helló, Azt szeretném megtudni, igaz az a dolog, hogy a kisgyerekesektől azért tartanak a tulajdonosok bérbe adás esetén, mert egy nem fizető bérlőt, mondjuk, közjegyző által hitelesített szerződés ellenére se lehet kitenni, ha kiskorú is lakik a lakásban, mert közbelép a gyerek védelem és nem…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Azt szeretném megkérdezni, hogy az ingatlanosok milyen merítésből dolgoznak, amikor az elmúlt egy-két év drágulását, áremelkedését 10 és 20 százalék közé teszik. Gondolok itt konkrétan budapesti, jelenleg 15 és 20 millió forintos kínálati áron meghirdetett, főleg panel…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Lakáseladást tervezek Budapesten. Mit érdemes előkészítenem, mielőtt feladnám a hirdetést? Például kérjek tulajdoni lap másolatot? A banktól - mivel hitel van rajta - már van igazolásom a tartozás összegéről, és megvan a lakás energetikai tanúsítványa. Mi kellhet még? És…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Párommal találtunk egy remek ingatlant, mely családunk számára minden szempontból megfelel. A fő problémánk az, hogy nem találjuk a tulajdonost, az ingatlan üresen áll. A szomszédok szerint a bent lakó már rég elhunyt, az örökösről nem tudnak semmit. Tudna útmutatást…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Értékesíteni szerettem volna a (sajnálatos módon), gyermekkoromban megörökölt lakásomat, és a vevő jelölt tulajdoni lapot szeretett volna tőlem kérni. Ezt hol tudom beszerezni és miért olyan fontos? Válaszát előre is köszönöm Elvira   Kedves Elvira! A tulajdoni lap…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Családommal egy nagyobb házba szeretnénk költözni, már van is egy kiszemelt, aki valószínűleg a befutó lesz. Én az a típusú ember vagyok, aki mindent idő előtt eltervez és ennek mentén halad. Most éppen a költözéssel járó papírmunkát igyekszem összeszedni, hogy hova mit…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Azért keresem önöket, mert a használt állapotú családi házamat szeretném eladni egy 3 gyermekes házaspárnak. A család szeretné igénybe venni a CSOK-ot, viszont nem áll módjukban utána nézni a feltételeknek. Amit érdemes tudni, hogy a férj jelenleg közmunkásként dolgozik.…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! 32 éves két gyermekes családapa vagyok, egyelőre a nagyszülőknél lakunk, amin mihamarabb szeretnénk változtatni. Elolvastam a CSOK igénylés feltételeit, amiknek jobbára megfelelnék, azonban az alapösszegű CSOK-ból nem tudnánk megfelelő lakást venni. A 10+10-hez pedig…..
Ismét rengeteg kérdés érkezett hozzánk azzal kapcsolatban, hogy emeletráépítésre fordítható-e a CSOK (Családok Otthonteremtési Kedvezménye). A posztban négy személy konkrét kérdéseiből és az FHB Bank szakértői csapatának válaszaiból most Ön is megtudhatja, hogy mely esetekben vehetők igénybe a…..
Több megkeresés érkezett az elmúlt időszakban a CSOK támogatás mellett nyújtandó kedvezményes hitelkonstrukcióval kapcsolatban. Nézzünk meg egy érdekes kérdést ezzel kapcsolatban. A kérdés megválaszolásában az FHB Bank szakértői csapata nyújtott segítséget! Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Az…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Azért keresem önöket, mert van egy kiszemelt társasházi lakás, amivel az a "probléma", hogy nincs albetétesítve. Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdésekre szeretném, ha választ adnának: 1. Az albetétesítés hiánya mit is jelent? 2. Ez egyenlő-e azzal, hogy osztatlan közös…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Mint oly sokan, én is a családok otthonteremtési kedvezményével kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Korábbi lakásvásárlásunkkor már felvettük az akkor 3 gyermekre járó szocpolt, ami 3,8 millió forint volt. Tudomásom szerint most az új vásárlásához a kettő különbségét…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!  Az alábbi problémával kapcsolatban keresem önöket: szeretnék vásárolni egy 2009-es építési engedéllyel rendelkező szerkezetkész ingatlant, melynek az építése időközben leállt,  viszont rendelkezik új (módosított és tovább)építési engedéllyel, amely alapján befejezhető…..
  Kedves Kérdezők! A tetőtér beépítés, ráépítés kérdése többetek fantáziáját is megmozgatta a felvehető otthonteremtési támogatás szempontjából. Az FHB Bank szakértőinek segítségével igyekszünk kielégítő válaszokat szolgáltatni. Lássuk, a részleteket! Kedves Őszinte Ingatlanos! Jelenleg…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Milyen portálon tudom megnézni a bedőlt ingatlanokat. Ezeket a bank hirdeti meg? Miről ismerem fel, hogy bedőlt ingatlannal van dolgom? Köszönöm a választ, Zsuzsanna   Kedves Zsuzsanna! A legjellemzőbb az, hogy a bankok honlapján van egy ilyen menüpont, melyre…..
  Kedves Kérdezők! Nagyon sok érdeklődés érkezett a családok otthonteremtési kedvezményének kiterjesztéséről, annak részleteiről. Szeretnénk megbízható válaszokkal előállni, így több szakértőt, köztük az FHB Bank szakembereit, is bevonjuk a munkába. Ez azonban valamivel több időt vesz igénybe,…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! A családok otthonteremtési kedvezményével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy 5 meglévő gyermekem után mennyi a négyzetméter minimum, ha új lakást szeretnék venni? Köszönettel, Viktor    Kedves Viktor! A családok otthonteremtési kedvezményének mértéke az…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Hogyan definiálják az "új ingatlan" fogalmát? Üdvözlettel, Tibor   Kedves Tibor! Az új lakás definíciója merőben eltér a "köznapi" használattól, hiába látunk ugyanis egy 2012-es építésű otthont, koránt sem biztos, hogy jogilag is az új építésű kategóriába…..
A családok otthonteremtési kedvezményével kapcsolatban több kérdés is érkezett a tetőtér-beépítésekről. A kielégítő válasz érdekében az FHB Bank szakértőit kértük fel, hogy legjobb tudásuknak megfelelően járják körül a témát. A szakemberek elmondása szerint a tetőtér-beépítések közül (is) az, a…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! A CSOK-kal kapcsolatban szeretnék egy rövidke kérdést feltenni. Most kezdem beleásni magam az egész kedvezményrendszer részleteibe, és hát, meg mondom őszintén, nem egyszerű feladat. Az első, amiben elbizonytalanodtam, hogy mi számít valójában hasznos…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! Rövid távú lakáskiadásba szeretnék belevágni. Egészen pontosan van egy egyszobás garzonlakásom Budapest belvárosában, a Kazinczy utcában, amit most éppen felújítok. Ezt szeretném Airbnb-re feltölteni. Feltételezésem szerint nem lesz probléma a…..
Kedves Őszinte Ingatlanos!  A párommal egy ideje már gondolkodunk lakásvásárláson, amihez hitelt is szeretnénk felvenni. A kérdésem az, hogy érdemes a jövő év folyamán belevágni, vagy várjunk egy picit, amíg lejjebb mennek az árak? Hogy látod, be fog ez következni, vagy még…..
Kedves Őszinte Ingatlanos! A kérdésem: megtérülő/előnyös befektetés-e jelen hazai piaci/gazdasági körülmények között 7-8 millió forintot budapesti lakás (25-30 négyzetméter) vásárlására fordítani? Illetve, bár nem tudom mennyire releváns a kérdés: általában az év…..