Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Feanor_

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux a függetlenedés napja 2019.07.04 17:30:00
Minden, aminek kezdete van, véget is ér – fogalmazta meg mélyenszántó gondolatait a Mátrix: Forradalmak plakátja, de bármily bárgyúnak is tűnt ez a szlogen tizensok évvel ezelőtt, igazabbat nem szólottak filmmarketingesek, forgatókönyvírók. Az aeonfluxra 2005-ben vésődtek az első sorok, akkor még…..
Sokat nem kellett várni, hogy a nyári szezon első bukása feltűnjön: az Arthur király: A kard legendája nem csak borsos ára függvényében, hanem alapvetően is nagyon alacsonyan nyitott. A tengerentúlon most ünnepelt anyák napján nyerészkedő Ó, anyám! képes volt megelőzni Guy Ritchie filmjét, ám e…..
Nálunk sem hágott a tetőfokára az üzem az elmúlt hétvégén, pedig az időjárás még tán kedvezett is a moziknak. A premierek közül a Vén rókák stabil rajtot jegyez, és a Brazilokra is éppen elég jegy kelt el a magyar filmek viszonylatában. Egy kifejezett bukás is érkezett végül a tavaszra: a Power…..
A Disney stúdió valóban boszorkánykonyha, ahol a legfrissebb főzelékre úgy haraptak rá az amerikai nézők, mint eddig kevés filmre: A szépség és a szörnyetegnél nagyobb nyitányt eddig csak nyári bemutatók és Az ébredő Erő jegyzett...
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Feanor_ 2015.07.06 23:48:30
Nem tudom, hogy bárki is olvassa-e majd ezt a hozzászólást, mert mégiscsak régen íródott ez a post, de:
Az Éden Hotel 3. évada után gondoltam megnézem az első etapot, amire olyan sokszor hivatkozott sixx, (ki a fene az a Pókmajom, Király, Lassúbeszédű, stb stb?!?) No meg érdekelt az is, hogy mit tudott az az első széria, amivel olyan sokan hasonlítgatták össze 2015 tavaszán folyamatosan a TV2-n futó műsort. (A második évadot, anno csak a felétől néztem, de azt hiszem, hogy az első felét is hamarosan pótolni fogom.) :)
Sokszor akartam már írni valamit, de aztán a részek darálása közben nem jutott rá időm. A 40. epizódnál viszont nem bírtam megállni, hogy ne írjak le ezt-azt, de csak röviden.
1. Pókmajom az valami hihetetlen! Ilyen velejéig romlott embert még csak filmben sem láttam. A beérkezése óta az volt a célja, hogy "felszabadítsa" az embereket, amit csak úgy érhet el, ha a Királyt kigolyózza. Ma Ádám végül távozott (még ha nem is a tervek szerint), és erre rögtön elkezdett basáskodni és kiosztani mindenkinek a feladatokat. Pedig hányszor elmantrázta, hogy ha Ádám repül, akkor mindenki azt csinál, amit csak akar... És ha nem mondtam volna még, akkor: rettentően gonosz és rosszindulatú. (Igyekeztem minél szofisztikáltabban fogalmazni.)
2. Ádám sokszor nem volt szimpi, sokszor viszont nagyon is az volt. Ez az utolsó húzása viszont számomra igencsak pozitív irányba billentette azt a bizonyos mérleget. Remélem az utolsó nyolc részben még felbukkan. :)
3. Alíz egy jelenség. Az első héten éppen hogy bennmaradt, aztán viszont nagyon jól evickélt egészen idáig. Igaz sokszor meghunyászkodott vagy ennek vagy annak, viszont mindentől függetlenül szimpi maradt.
4. A többieket most nem jellemzem, majd inkább később. Annyit megjegyeznék, hogy ennek az évadnak az első két hetében több csavar volt, mint a TV2-s harmadik szériának az egész pályafutása alatt. Nagyon jól szerkesztették és vágták össze utólag az anyagot, és így az esetek többségében nem az történt a párválasztón, amire az ember számított. Eddig csupán pár részt tartottam unalmasnak, és már most izgatottan várom, hogy mi fog következni. Az idei szériánál ezt sajnos egyáltalán nem tudom elmondani, mert már nagyon vártam a végét.
5. Egy dolog zavart engem nagyon: A párválasztó ceremóniák alatt bevágott interjúk sokszor már előre lelőtték a poént (vagy az adott személy által elbeszélt dolgok miatt, vagy pedig azért, mert ha az interjúalany a ceremónián hordott ruhájában szónokolt, akkor már sejthető volt, hogy az illető továbbra is bennmarad, kivéve persze ez alól Ádám...). Ezt a hibát a TV2 is rendszeresen elkövette.
Van még pár más észrevételem is, de azt majd inkább egy következő kommentben fejteném ki. Most pedig megyek, nézem tovább a sorozatot.