Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CuriousKiwiologist

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem könnyed év végi történet Annáé, ám fontos írás, mert sok mindent megmutat abból az élethelyzetből, amiben sokan nekivágnak a külföldi életnek. Ilyen is van, és tartok tőle, elég sok ilyen van. A kép illusztráció..
CuriousKiwiologist 2018.12.28 23:48:55
@Határátkelő: Kedves Hataratkelo!
Tudom regi poszt, de en csak most botlottam bele. Tudni lehet valamit errol a holgyrol azota? Lehetseges lenne valami elerhetoseget szerezni? Eleg aggaszto iras.
Lehet nem artana neki par kedves szo:)
Az ember azt gondolná, hogy öt év után az ember már otthonának érzi azt a várost, ahol él, és tulajdonképpen ez történt Imolával is, aztán az élet (meg egy szerelem) mégis úgy hozta (és ilyen is van), hogy most Budapesten él. Te is hazaköltöztél? Vagy csak tervezed? Hogyan…..
Határátkelő Színek és fonákok 2015.06.25 06:50:00
Finnország, Ausztria és Új-Zéland adják a mai történet fő sarokpontjait, a szerző pedig Péter, aki érdekes nézőpontot és struktúrát választott, hiszen mindhárom (sőt, Magyarországgal együtt négy) ország esetében leírta a pozitívumokat és a negatívumokat is, még ha csak…..
CuriousKiwiologist 2015.06.25 11:15:33
@LittleG (uk): Igen, hiányszakmával jöttem ki. És igazából, a felfedezés vágya hozott ilyen messzire. Túl sok jót hallottam erről az országról, ahhoz, hogy kihagyjam.

@Hari Seldon 2: Igazad van. Csak kerekítettem a GG magasságát. Nem a számadaton volt a lényeg. :)

Amúgy nem igazán tudom, mi volt ez a pályázat, csak a blogposztokat olvasom néha, és úgy gondoltam, írok már én is a tapasztalatokról.
CuriousKiwiologist 2015.06.25 13:17:35
@wuaaa [nor]:
Szerintem ez is része a finn romantikának (még ha kicsit elszomorító is).

Volt, hogy én is láttam kerítésen meztelenül csimpaszkodó részeg fiatalembert... -5 fokban.
A őszi és tél eleji időszakban voltam kinn. Szerintem megszokható a korai sötétedés, de mindenképpen kreatívkodni kell, hogy ne ragadjon otthon az ember, mert az tényleg nem tesz jót.

Északon még rosszabb a helyzet. Rovaniemi-ben például fél 12 magasságában kezdett igazán kivilágosodni (azaz éppen megláttuk a horizonton a napot), majd 2 körül már le is tűnt a látót térből. Szegény Mikulás... kész csoda hogy nem lesz depressziós a karácsonyi szezon után, amikor már nincs semmi dolga.