Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fritz Gerlich

0 bejegyzést írt és 386 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerek 35 év különbséggel két film is készült Országúti diszkó (Road House) címmel: az első még 1989-ben Rowdy Herrington rendezésében, és az azóta már elhunyt Patrick Swayze főszereplésével (aki 2009-ben hagyta itt rajongóit), a másik pedig 2024-ben Doug Liman direktori közreműködésében, Jake…..
Ultron Most vagy soha! - Kritika 2024.03.23 11:10:33
Az első premier-hétvégén 75 ezres, az azt követő napokkal együtt pedig már közel 100 ezres nézőszámot ért el mára a Most vagy soha! című magyar történelmi kalandfilm megtekintése, annak ellenére is, hogy óriási vita és rengeteg kritikai hang kísérte a filmet (melyhez szervezett "leszavazási kampány"…..
Napjainkban az űrkutatás korszakát éljük, amikor az emberiség egyik legfontosabb tudományos célpontja különböző égitestek elérése illetve olyan távolságok megtétele a világűrben, melyek a lehető legmesszebb lévő galaxis-részekről adnak információkat számunkra. A Holdon többször is járt már ember, a…..
Ursus Arctos A hunok népe 2024.02.20 20:40:08
A hunok népének története egészen az ősi időkig (messze a Krisztus előtti évszázadokig) nyúlik vissza, amikor még a távoli Kína vidékein harcoltak a Han dinasztia császáraival. Európai megjelenésük a Római Birodalom hanyatlásának korszakához kötődik. Ruga királyuk vezetésével valamikor 425 és 430…..
Szerző: Illés Heni2024. január 26., péntek___________________________________________________________________________________________ Yorgos Lanthimos eddig nem szerepelt a kedvenc rendezőim névsorában, viszont a Szegény párák című filmmel nem, hogy felkerült erre a listára, hanem egy olyan…..
Zűrzavaros időkben, kerek 50 esztendőn keresztül ült a Magyar Királyság trónján Luxemburgi Zsigmond 1387 és 1437 között, mely idő alatt más címeket is birtokolt (különböző évektől kezdődően), így volt német király (1411-től), cseh király (1419-től) és Német-római császár is (1433-tól). A kép…..
A Jeff Renfroe által 2013-ben rendezett Kolónia az utóbbi 10 év egyik legjobb disztópikus thrillere, melyben ráadásul olyan kitűnő sztárok játszanak, mint Laurence Fishburne és Bill Paxton. Érdekes, hogy utóbbit ezúttal negatív szerepben láthatjuk, noha a 2017-ben elhunyt színész inkább pozitív…..
Meglehetősen friss hír, hogy október 27-én pénteken (a késő délutáni órákban) az izraeli hadsereg megkezdte szárazföldi hadműveleteit (a két hete tartó bombázások és fedett bevetések mellett) a gázai Hamasz-fegyveresek ellen, mégpedig az október hetedikei Izrael elleni támadás megtorlásaként…..
A Gázai övezet 2023 októberében a világ közérdeklődésének középpontjába került (ismét). Háborúban áll Izraellel és nagyon sokan nem értik miért harcolnak a felek, milyen jogállású a terület, hová tartozik, miért nem teljesen önálló illetve hogyan jött létre ez a sajátos politikai képződmény? A…..
A The Mechanic franchise valójában két akciófilmből áll: az egyiket 2011-ben Simon West rendezett, a másikat pedig 2016-ban Dennis Gansel. A "szerelő" (vagy műszerész) címet viselő, nálunk "mestergyilkos" címmel megjelenő sztorik középpontjában egy profi bérgyilkos áll, ő Arthur Bishop, aki…..
Köznapló A frontvonal Ukrajnában 2023.08.26 11:20:04
Az orosz hadsereg 2022 február 24-én rohanta le a független Ukrajnát, ám legelső offenzívája meglepetésre nem tudta azonnal térdre kényszeríteni az ukránokat. A kijevi vezetés hadseregét akkoriban jóval gyengébbnek tartották a nemzetközi biztonság-politikai szakértők, így szinte senki nem hitt…..
Augusztus 22 a BRICS tagállamok csúcstalálkozójának kezdete, melyen brazil, orosz, indiai, kínai és dél-afrikai vezetők vesznek részt, mégpedig legfelsőbb szinten, kivéve Oroszországot, mely Putyin helyett külügyminiszterét Szergej Lavrovot küldi az egyeztetésekre (a Putyin elleni nemzetközi…..
Fritz Gerlich 2023.08.23 11:12:40
@Pervenimus: A Bekiálltás blog meg a többi orosz propaganda oldal posztja viszont azonnal kint van, mikor az utolsó mondat végére leütik a pontot.
Fritz Gerlich 2023.08.24 09:33:09
@luis5: A fejlett gazdaságú ipari nagyhatalmak mind demokráciák. Kína egyedi eset: hibrid rendszer, mert politikailag diktatúra, nincsenek szabad választások, de a gazdasága plurális. @Motorogre: Azért azt ne hidd hogy a diktatúrákban olyan nagy boldogságban élnének az emberek. Kína sem kivétel. A lakosság fele nyomorog. A hatalom mef mindenhol jeken van. Kínában van a legtöbb kivégzés a Földön.
Az államalapítás ünnepe az európaiság ünnepe is, hiszen 973 március 24-én Géza fejedelem követei, a korabeli Európa csúcsvezetői előtt kérelmezték befogadásunkat Európa keresztény államai közé. Mindez Quedlinburgban történt, ahol I. Otto császár mellett jelen volt VI. Benedek pápa követe és a…..
Az ukrajnai háború épp másfél éve folyik és még egyáltalán nem látni, hogy mikor ér véget. Az elemzők egy része Ukrajna felosztását tartja valószínűnek zárásként, mely a harcok végén nemzetközi szerződésekkel létrehoz majd egy nyugat-barát (EU és NATO tag) Nyugat-Ukrajnát illetve egy oroszok által…..
Fritz Gerlich 2023.08.10 13:45:20
@fkv.119: Bár elvben egyetértek vele, ezeknek nincs realitásuk. A fehéroroszokat soha nem engedné el Putyin. Ha lenne is valamiféle Lukasenka ellenes megmozdulás a leváltásáért, Putyin biztosan beavatkozna és odaültetne egy másik oroszbarát bábot. A kaukázusi kisállamok függetlenedése is csak vágyálom. Túl kicsik és senki nem segítene nekik.
Fritz Gerlich 2023.08.11 11:11:15
@Zionnépe: Putyin nem éppen arról híres, hogy megvárja míg "kikérik a véleményét". Arra meg befizetnék, hogy miként váltják le Lukasenkát úgy, hogy ne egy orosz báb kerüljön a helyére. Ma Fehéroroszországban Putyin diktál. Pont.
Fritz Gerlich 2023.08.11 18:54:01
@Zionnépe: Putyinnak rengeteg embere van és temérdek pénze. A világ leggazdagabb embere Elon Musk nyilatkozta, hogy Putyin magánvagyona nagyobb az övénél. De Putyin kezén van a világ tizedik legnagyobb GDP gazdasága is. Oroszország még gazdasági növekedést is produkál idén és ezt nyugati elemzők is megerősítik. Mindenhez hozzájutnak, mert a nyugati cégek közvetítő országokon keresztül kereskednek az oroszokkal. Ez ma már nyílt titok, meg is jelent a haza sajtóban is. Ami meg a létszámot illeti az orosz hadseregek eddig csak a fegyverben tartott békeidős létszámát mozgósították, mert Putyin belpolitikai okokból nem akar sorozásokat elrendelni. De ha megteszi azonnal 2-3 milliós hadsereget tud kiállítani. Sokak szerint ebbe belebukna. Szerintem nem. Az orosz fanatizálható nép volt mindig is.
A keresztes háborúk egy teljes történelmi korszakot öleltek fel, mely korszak 1095 november 18-án vette kezdetét a Clermont -i zsinat összehívásával és 1291 május 28-án ért véget Akkon elestével. A két említett dátum között pontosan 196 esztendő telt el, vagyis a keresztes háborúk korát is két…..
A rendezők meghatározzák egy-egy film sikerét, mégpedig alapjaiban. Rajtunk és a forgatókönyv megíróján múlik a siker egyik fele, a másik felét a színészek és a technikai szakemberek adják a végeredményhez. A film végső értékét tehát egy csapat határozza meg. Mégis a főszereplők után (mellett)…..
A nemzetközi média rendszerint a NATO világ-elsőségét emelik ki, miközben Irán csatlakozásával július 4-én (ironikus módon az amerikai "függetlenség napján") a Föld talán legerősebb összefogása és gazdasági-katonai szövetsége született meg. Ez a bizonyos szövetség a Shanghai Cooperation Organisation…..
USA (Warner Bros.), 120 perc, Technicolor, westernRendező: Robert AltmanProducer: David Foster, Mitchell BrowerOperatőr: Zsigmond VilmosForgatókönyv: Robert Altman és Brian McKay, Edmund Naughton regénye alapjánZene: Leonard CohenSzereplők: Warren Beatty, Julie Christie, René Auberjonois, William…..
Fritz Gerlich 2023.07.27 04:39:13
@mindennapra1film: Jogos. Amin én bosszankodom az ÁLTALÁBAN a gyér érdeklődés MINDEN filmes poszt iránt. A legújabb filmekről írt kritikákat is max pár százan olvassák, blogtól függetlenül.
A film különlegessége miatt most az 1500-as karakterszám volt a keret Christopher Nolan életrajzi drámája az atombomba atyjáról, Robert Oppenheimerről, egyértelműen az év legjobb filmes alkotása. Cillian Murphy óriási alakítást nyújt az atom-tudós bőrébe bújva, mint ahogyan filmbeli feleségét…..
Christopher McQuarrie harmadszor vállalta rendezőként, hogy Mission Impossible filmet készít és most már kijelenthetjük, hogy van érzéke hozzá, hiszen az ötödik fejezet (Titkos Nemzet) és a hatodik is (Utóhatás) zseniális lett. Forrás: indianexpress.com A mostani, legújabb részben Tom Cruise…..
Jerico Jó film-téma Oppenheimer? 2023.07.19 12:56:07
Robert Oppenheimer (1904-1967) amerikai fizikus volt, aki a második világháború alatt 1943 és 1945 között Új-Mexikóban (Los Alamos) az amerikai kormány megbízásából az első atombomba kifejlesztésén dolgozott (Ez volt a Manhatten-terv). Munkáját kiemelten fontosan tartották a szövetségesek, mert…..
Nanga Parbat A kínai dobozlakások 2023.07.17 12:18:49
Kína ugyan már nem a világ legnépesebb országa (hiszen India beelőzte), így is iszonyúan nagy lakosságú területet alkot. Az ország közel 9 és fél millió négyzetkilométernyi területen fekszik, mégis csak ennek felé él a majd másfél milliárdnyi lakosság. (Az ország másik fele kősivatag.) A hatalmas…..
Tény, hogy Oroszország hatalmas; a magyar országméretekhez képest főleg felfoghatatlanul óriási: épp 17 millió négyzetkilométerrel nagyobb nálunk. (Oroszország területe: 17 098 240 km2, a mienk: 93 036 km2) Amellett erősnek is tűnik: a nyugati országok is elismerik, hogy a második legerősebb katonai…..