Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yota

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tömegtőzsde Trade of the day 2015.06.23 17:29:09
To trade or not to trade – ez itt a költői kérdés. Azaz toljuk neki, vagy visszafogottan kereskedjünk? Sokszor írtunk már erről, mert sokféleképpen megközelíthető a téma, és valójában minden válaszban van valami igazságmag. Szerintünk az érett tréder már nem akar…..
Yota 2015.06.24 09:28:43
Érdekes elképzelés a fejlődés menetéről. Odáig helytálló a gondolat, hogy a gyakorlat elengedhetetlen. Ahogy említetted, lehet az sportoló, művész és persze minden ami valamiféle foglalkozás vagy hivatás akar lenni. Nélkülözhetetlen része a dolognak a gyakorlás. Ebben nagyon is egyetértünk. De.............
Az amit itt felvázolsz az nem más mint más, mások gondolatmenetének másolása. A gyakorlati rész ebben nem más, mint megnyomni a gombot, piaci áron, vagy éppen limittel, ez már csak részlet kérdés. A következő szint a jó lesz, vagy éppen nem, és persze jó kis időtöltés mind az amíg ez kiderül. De a nagy kérdésem az lenne, hogy ennek mégis mi az értelme???
Azt írod 500 kötés éles számlán az a szám mire valakiből kereskedő lehet. Véleményem szerint e rendszer alapján 5000 kötés is igen kevés lesz:)
A lényeg az lenne, ha valaki csinál valamit akkor értse, hogy mit miért csinál. Ennek a dolognak a kialakulást kellene szolgálni a gyakorlásnak.
Mindig elgondolkodtat az ahogy a világ működik. Azt írod 450 ember vesz részt a rendszeretekben. Ez igazán csodálatos! De sajnos ezek szerint 450 ember ringatja magát abban a tévhitben, hogy majd más megoldja helyette a nagy problémát. Legyünk egy kicsit őszinték. Nagy vonalakban a világ egyik legbonyolultabb szakmájáról beszélgetünk. Tényleg meg lehet tanulni befektetett energia, munka és alázat nélkül? Van olyan aki ezt komolyan gondolja? Van olyan akinek ezen az úton sikerült eljutnia oda, hogy napi szinten megélhetés értékű pénzt keres ebben a szakmában?
Nem hiszem, hogy bárkinek is sikerült volna.
Jó reggelt!!!!!
Senkit nem szeretnék megbántani!
Az igazságról igyekszem beszélni. Tudom lesz aki mosolyog rajtam, lesz aki végig se olvassa a sorokat, de talán lesz egy-kettő aki
elgondolkodik.És ha csak egy valaki felébred és változtat már nem volt értelmetlen, hogy időt áldoztam e sorokra.
Yota 2015.06.24 15:03:01
Tisztelt BPFX!
Legalább is ez szereppel a válaszoló névnél.
Az más kérdés, hogy valószínűleg x/y írta, de erről ennyit.

"Az, hogy gondolatmenet-másolás lenne a cikk, nem tudom, mit jelent. Biztos vannak mások is, akik így gondolkoznak, és ez a helyes, mert ez a sikeres kereskedés gondolatmenete - konzisztens, mérhető, tervszerű."

Azt hiszem itt egy kicsit valaki félre értet valamit. Véletlenül se a cikk az ami a középpontban állna, sokkal inkább amiről szól.
Arra próbáltam rámutatni, a gyakorlás fontossága mellet, hogy az nem sokat segít a traderé válás útján ha valaki mások elképzelését és gondolkozását, nevezzük ezt akár stratégiának, követi. Következzen, néhány sor a cikkből. Lehet, hogy én értettem félre, de talán.....

"Nem csinálunk mást, csak az általunk ismert kereskedési módszerek közül 4-5 intraday setup jeleit küldözgetjük Nektek – hogy gyorsabb legyen a haladás."
"Az új modulhoz nem fogtok részletes elemzéseket kapni,"
"Tehát egy olyan jelzésrendszer alapján küldünk majd jeleket, amelyeket nem kell túlagyalnotok és mi sem fogjuk túlbonyolítani. Szikár, egyenes, profi lesz. A fejlődésetek elengedhetetlen eszköze. Ha úgy döntötök, kötitek, többek lesztek tőle – gyakorlottabbak és szenvtelenek. Nem ettől váltok karikacsapásra szupergazdagokká, de sokkal többet fogtok tudni a hardcore trédelésről, mint akik ezt még nem próbálták."

Akár hányszor olvasom, nem tudom felfedezni benne azokat a részeket amik önálló gondolkozásra serkentenének. Talán inkább az ellenkezője érződik ki belőle, de persze ezt mindenki maga döntse el.
Oké. Maga a stratégia. Akinek nincs "előfizetése" nálatok az véletlenül se tudja kitalálni mi is ez.

"Megnézted a 45 perces videót, ami a stratégia részleteit mutatja be? Megnézted a minden este felrakott 10-20 perces recap videóinkat?"

Nem tettem meg, mert nincs hozzá férésem.
De azt hiszem nincs is rá szükségem, mivel nem a stratégiával foglalkoznak soraim. Véletlenül se az érdekkel, hogy mit csináltok, sokkal inkább a hogyan része foglalkoztat. Ha az, hogy hangot adtam a nem tetszésemnek minősítés akkor elnézést kérek.
Minden esetre továbbra is kiállok azon véleményem mellett, miszerint befektetett energia, munka és alázat nélkül nem lehet ezt a szakmát megtanulni.