Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adeptus

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos ez az üzenet pont a külföldiekhez nem fog eljutni, úgyhogy, ha lenne valaki olyan szíves, és kiragasztaná ezt a bejegyzést angolul, az sokat segítene. Welcome to Hungary: 290.62-es hivatalos árfolyamnál lőttem ma este (01.06.) ezeket az árfolyamokat a 2-es terminál egyetlen…..
adeptus 2013.01.09 12:16:48
Honlap:www.atnightifly.huEzt majdnem hogy meg lehetett jósolni. Talán lottóznom kéne. Valahogy mindig is ott motoszkált bennem a sejtelem (megérzés?), hogy Bátky "BZ" Zoltán (Stonehenge, H.A.R.D., Wendigo, After Crying) és Horváth András Ádám (Dreyelands, After Crying) valamikor,…..
adeptus 2012.12.05 14:41:20
@Dionysos: Elfogult vagyok a Perfect Symmetry-vel szembern, mert az első demójuk óta követem őket, a jelenlegi énekes pedig jó barátom.

Épp ezért érdekelne, miért tartod szükségesnek az énekescserét? Attila nem énekli le a csillagokat az égről, de az új EP-n határozottan jó formát mutatott.
adeptus 2012.12.05 14:46:31
@Dionysos: Illetve várjál! Az idei Változom EP-t hallottad PS-éktől?
Kedves Olvtársak, mint azt bizonyára tudjátok, jó nagy volt az arcom május elején a példányszámok telkintetében. Fel is tette a kezét az első versenyző rögtön, hogy ő már bizony nagyon közel van az általam olyan bátran bevállalt határhoz. Nem, nem azért jelentkezett, mert az…..
adeptus 2012.11.10 13:12:44
Ma este fél tízkor kezdődik a Dunán A cég - A CIA története című, 2007-es amerikai minisorozat. A sorozat különlegessége, hogy a második rész az 1956-os magyar forradalomról és a CIA szerepéről szól - eddig soha nem publikált visszaemlékezések és dokumentumok alapján. De…..
E-könyv olvasók Díjeső 2012.07.02 22:15:00
Blogpizzák Amint azt beharangoztam, pizzanyereményket fog a blog osztani, a nem túl távoli jövőben. A blog Nobel pizzáját Brandon Hackett Isten gépei című regénye nyerte. Nobel pizza átadásához meg kell fejteni a nagy rejtélyt (pontosabban ki kell szedni a Galaktikásokból ;-),…..
Rhaenyra kolléganőnk a moziban járt tegnap egy első vetítésen, és volt olyan kedves, és írt nekünk egy ismertetőt a Hófehérke és a Vadász című filmről. Bevalljuk őszintén, mi aggódtunk a filmmel kapcsolatban, bár ez lehet, hogy a főszereplő Kristen Stewart előzetes…..
Facebook-oldalunkról való ez a beküldés, de mindenképpen ki akartam tenni már korábban is ide, mert az új timeline-os elrendezés miatt elsikkadnak ott a lájkolók által megosztott dolgok.Bálint találta ezt a gyönyörűséget:Ő és vőlegénye, Rich Orosco Mexikóban, a gyönyörű…..
SF.blog A Mars-összeesküvés 2012.05.21 14:26:00
Kezdjük a hetet egy kis összeesküvés-elmélettel. Nyilván a könyökötökön jön már ki, hogy vajon tényleg járt-e ember a Holdon, vagy hogy ki volt valójában az első űrhajós... Számtalanszor olvastuk már a nagy rejtélykereső, Nemere István könyveiben és egyéb internetes…..
Mit is látsz? Nem tudod elolvasni? Akkor jó. Ez a kis lap egy ördögi paktum, amit Urbain Grandier 17. századi francia pappal kötött néhány démon illetve ördög. Fordítva van írva, latinul, alul pedig a démonok szigillumai látszanak, amelyekkel aláírták a dokumentumot a…..
adeptus 2012.05.18 10:59:33
adeptus 2012.05.18 11:24:09
Csak egy rövidke gondolat. Nyugi, politikamentes, csak az emberi hülyeségről van szó (nem, TÉNYLEG nem politika). Nos, nemrég megtudtam, hogy az állítólagosan két külön dologra van kitalálva a két külön kártya, az Erzsébet és a Szép-utalvány. Az első az élelmiszerekhez…..
adeptus 2012.05.18 10:18:31
@Zanphagras: Na jó, de ha Mekiék szerződni akarnak a Nemzeti Üdülési Miafenével, mégis milyen alapon mondod nekik azt, hogy nem lehet?
Bár évek óta váltjuk a világot itt a blogon, még mindig vannak sokan, akiknek teljesen új, és idegen ez az ekönyv-dolog. Adeptus története ha nem is teljesen tipikus, talán szolgál tanulságokkal a most vásárolni szándékozóknak. A történet itt és itt jelent meg először, a…..
A "Galaktika Arca" verseny kapcsán igazán időszerű, hogy toplistába rendezzük a legszebb SF színésznőket is. Lesznek itt szőkék, barnák, vörösek, feketék - és kékek is. Egyelőre csak filmekből merítünk, de a szöveg helyett beszéljenek a képek! A lista…..
Naszóval,volt a előző poszt kommentjeiben egy jó kis eszmecsere arról, hogy mekkora is a magyar e-könyv piac, illetve hogy mekkora példányszámokkal lehet számolni. Én meg tettem egy kellően kétségbesett, de szerénynek nem mondható kijelentést, hogy aki átviszi az 100 darabos…..
Nagyszerű hír a spekulatív fikció kedvelőinek! A Libri Aranykönyv versenyében a Neil Gaiman és Al Sarrantonio szerkesztésében megjelent 27 képtelen történet bejutott a legjobb 10-be külföldi szépirodalom kategóriában! Ez egy kiváló alkalom, hogy bemutassuk, a jó fantasy és a…..
Kedves barátaim az Úrban,megfáradva bár, de túléltük a Könyvfesztivált. Hálás köszönetem küldöm ezúton is mindenkinek, aki jelenlétével, nota bene vásárlásával emelte az esemény színvonalát. Voltak ott elvetemült kiállítók, innen a blogról is ;-), Scan Dal mester…..
Gyula a Fotóművészet születése című kiállításon jár: A Szépművészeti Múzeum kiállításán van egy ordas félrefordítás:A kép eredeti címe:August Sander - Jungbauern im Sonntagsstaatazaz Fiatal parasztok ünnepi öltözetben, de ott magyarul:Fiatal parasztok SonntagsstaatbanNem…..
Bloggerek, figyelem! Látogatottsági akciót hirdet a Galaktika és a Booker Könyváruház. Szeretnéd ajándékba kapni tőlünk legjobb könyveinket? Nos, semmi más dolgod nincs, mint egy kis hírverést csapni a könyv körül! Az a blogtulajdonos, akinek az oldaláról a legtöbben jönnek…..
Cikkem abban a talán nem elhamarkodott reményben készül, hogy a blog olvasóinak nem kell külön bemutatnom ezt a művet. Orson Scott Card egyike a fantasztikus irodalom azon kevés számú klasszikusának, akiknek a neve hazánkban a rendszerváltás után vált ismertté. Jókora késéssel…..
Wile E. Coyote gyors brékingje:Új-Zéland legdurvább olajkatasztrófája címmel cikk az indexen, itt: http://index.hu/kulfold/2011/10/11/uj-zeland_legdurvabb_olajkatasztrofaja/ "A zátonyra futott teherhajó 1700 tonna üzemanyagából eddig 300 tonna ömlött a tengerbe, írta az…..
Hol vannak azok az idők, amikor Pentium 286-os gépeken (a suli számítógépes termében) toltuk az Aladdin-t, a Prince of Persia-t, vagy a Prehistoric-ot? Hát újra itt vannak a '90-es évek! A College Humor jóvoltából a Trónok Harca sem kerülhette el végzetét - 16 bit, midi, de egy…..
SF.blog Eljön a könyvdealer 2011.07.19 15:59:00
Elfogyott az anyag? Sürgősen kéne valami új, ami pörget? Remeg a kezed az sf-elvonástól? Most péntektől már nem jelenthet gondot a legjobb cucc beszerzése, ugyanis utcára vonul a könyvdealer! Kiméri grammban vagy darabban, ezek a könyvek garantáltan nem hagynak cserben, 100%…..
Minden formában díjazzuk a szépséget, találjuk azt művészetben vagy akár egy csillogó szempárban. Azonban arra is nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy az Olvasó mit tart szépnek! Ezzel kapcsolatban egy versenyt hirdetünk. Az érdekelne minket, hogy melyik 3 Galaktika magazin borító…..
adeptus 2011.07.21 13:58:39
Ma képes napunk van, most Tamás beküldése következik: A mellékelt kép nem félrefordítás. Egy étteremben kaptuk több hirdetéssel a tányérkánk alá. Inkább csak egy szép példája annak, hogy miért is fordítanak félre. Ahogy egyik barátunk megjegyezte a képet látva…..
adeptus 2011.07.04 16:30:18
@Zsalugater: Csak a helyesírást rontották el, de azt nagyon.
Neil Gaiman írása, Az igazság egy barlang a fekete hegyen, a 27 képtelen történet húzósztorijainak egyike megnyerte az angolszász sf egyik legrangosabb díját, a Locus-díjat Legjobb Kisregény kategóriában. Ezt szombaton hirdették ki egy ceremónián. Gaimannek nem ez az első (és nem…..