Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aldou Raine

0 bejegyzést írt és 296 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén július 3-án az országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, mely iskolaőrök alkalmazását írja elő szeptembertől az erre kijelölt hazai köznevelési és szakképzési intézményekben. Jelenleg 491 ilyen oktatási hely került kijelölésre (ebből 203 szakképzési intézmény), melyekben az új tanévben a…..
Aldou Raine 2020.08.09 17:06:25
@Egy tanár.: Kovács Józsefné egyszerű, mezei fidesztroll. Nem ért lófaszhoz se (nem hogy a tanári pályához és a tanitáshoz)! :)
Aldou Raine 2020.08.09 17:44:44
@nincs1agy: Kis barátod ám a demens nénikéd degenerált unokaöccse.
A második világháború kezdetét Lengyelország 1939-es német lerohanásához szokták kötni a történészek. Ekkor az Adolf Hitler vezette náci Németország hadserege (Wehrmacht) váratlanul megtámadta keleti szomszédját, hogy a "Lebensraum" szellemében bekebelezze az alsóbbrendűnek tartott lengyelek…..
Az elmúlt hónapokban sok találgatás látott napvilágot arról, hogy mi lesz vajon az idei érettségikkel. A döntéshozók és a pedagógus-szakma is kettős presszióban volt kénytelen mérlegelni: egyik oldalon ott volt/van a felsőoktatás keltette nyomás - mely a magyar oktatási rendszer sajátossága miatt…..
Aldou Raine 2020.04.19 20:33:52
@droid_: @CCnick: Remélem a ti egyik családtagotok is érettségizik 14 nap múlva, majd hazahozza szépen a koronavirust szüleiteknek és nektek is. Alkor picit majd megváltozik majd a véleményetek. Meg mikor lekapcsolják anyuka lélegeztető gépét.
Egyelőre senki nem tudja mit jelentene a "teljes kijárási tilalom", csak annyi infó jelent meg eddig a hazai sajtóban erről, hogy Gulyás Gergely szerint ez a lépés államcsődhöz vezetne ha meglépnék. Általában véve mind a nemzetközi, mind a hazai közvélemény két táborra oszlik a témát értékelve: az…..
Aldou Raine 2020.04.05 17:19:04
@nemecsekerno_007: Nem szoktam soha egyetérteni fidesz-trollokkal, de most egyetértek veled!
Aldou Raine 2020.04.05 18:31:51
@MAXVAL bircaman közíró: TE A McDonald`sban reggelizel??? Az amerikai métely, az imperialista Sorosnak otthont adó, nyugati liberalizmust pártoló, orosz-ellenes amerikai globalista McDonalds -ot gazdagítod??? Te a Putyinista, orosz-barát, nyugat-ellenes FSZB -s??? Hogy van ez? :)))
Ha a járványveszély miatt nem mehetünk közösségekbe, jelentősen leszűkülnek szórakozási lehetőségeink. Ilyenkor érdemes elővenni a régi, nagy filmes klasszikusokat, melyekben biztosan nem fogunk csalódni. Az egyik ilyen, az 1968-as Kémek a sasfészekben. Alistair MacLean 1967-es háborús regényének…..
Viktor, az én ikonom erősen hisz a nemzeti karakter fontosságában. A csoda sem tudja, van-e ilyen, ám ha mégis, akkor mi, magyarok nagy bajban vagyunk ezzel a járvánnyal. Nézzük meg, hogy milyen módon is szoktuk kezelni a nemzetközi helyzet fokozódásából előálló problémákat. Ott van Muhi.…..
Tegnap szabadságon voltam. Hogy mi ebben az érdekes? Valójában semmi. Kicsit tovább aludtam, több időm volt zenét hallgatni, olvasni, híreket böngészni, természetesen mindenhol a koronavírus a fő téma, úton-útfélen erről beszélnek. Egy idő után kezdtem unni a semmittevést, fogtam hát magam és úgy…..
Jelentős nézettséggel fut már hosszú ideje (egészen pontosan: 2013 áprilisa óta) az egyik TV csatornán a címben említett műsor, melyben rendszeresen láthatunk átlagos meghívottakat (időseket, fiatalokat) akiktől teljesen kézenfekvő dolgokat kérdeznek miközben megdöbbentő válaszokat kapnak tőlük. A…..
Aldou Raine 2020.01.12 14:24:55
@steery: Akkor tartottál te matematika, fizika és filozófia előadásokat, amikor én átvettem az irodalmi Nobel-díjamat és a Microsoft vezérigazgatói kinevezését! :)))))))
Szinte nincs aki ne ismerné Ridley Scott, 2001 -ben készített Oscar-díjas háborús drámáját, A sólyom végveszélyben -t. Az amerikai különleges egységek 1993 -as, szomáliai bevetését és annak tragédiába torkolló végkifejletét döbbenetes élethűséggel bemutató film - Josh Hartnett, Eric Bana, Ewan…..
Hét tenger Az utolsó fiaskó 2019.12.31 07:57:08
1942 végére már mindenki számára nyilvánvaló lehetett, hogy Németország körül szorul a hurok, és helyzete kezd kilátástalanná válni. Csak az elvakult fanatikusok és az ostobák – és volt mindkettőből bőven – hittek rendületlenül a végső győzelemben. Hitler nem tartozott egyik kategóriába sem. Egyre…..
Aldou Raine 2020.01.01 16:32:26
@Exegol_: Igazából Hitler soha nem tartotta kulcsfontosságúnak a III. Birodalom felszíni flottáját. Ennélfogva a posztban említett tengeri csata sem bírt túl nagy jelentőséggel, mert a vereség nem döntött el semmit. Max annyit, hogy innentől nem fejlesztették és növelték a Reich hajóállományát. Ettől még mondjuk a hábor ment tovább: fordulatai nem a flottákon múltak (Ázsiát kivéve).
Márki-Zay Péter legutóbbi, december 20-i pervesztése utáni Facebook-ra kitett posztja egy dolgot mindenképpen bizonyít. Hódmezővásárhely polgármestere messzire rugaszkodott a valóság talajáról. Nem döbben rá, hogy már nem csupán a kormánypárti, hanem a vele eddig nem kifejezetten ellenséges média is…..
Ha egy politikus pert veszít, akkor rögvest elfogultsággal, és/vagy a hatalom kiszolgálásával vádolja a bíróságot. Ugyanakkor győzelme esetén az igazságot ünnepli. Függetlenül az éppen hatalmon lévő kurzusoktól, ehhez talán hozzászokhattunk már rendszerváltás óta. Az viszont példátlan, hogy egy…..
Az, hogy milyen egy film kezdése legalább olyan fontos, mint a befejezése. Az első benyomások itt se kevésbé meghatározóak, mint az életben. Elviekben ez még csak az ismerkedés időszaka, ám egyes filmek nem bízzák magukat a türelemjátékra és rögvest el akarnak kápráztatni. Ahelyett hát, hogy a…..
Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító…..
Az 55 éves volt londoni főpolgármester, Boris Johnson, aki korábban külügyminiszterként és a Brexit fő támogatójaként szerzett magának világhírnevet, július 23-án kapta meg a jogot és az esélyt arra, hogy a brit konzervatívok jelöltjeként az Egyesült Királyság új miniszterelnöke legyen (Theresa Mayt…..
Aldou Raine 2019.07.25 09:57:56
@alöksz róz: Mitől rasszista és a fasiszta az a kijelentés, hogy a populizmus a jobbos pártok közé sorolódik. Pici magyarázat?
Aldou Raine 2019.07.25 10:34:18
@MAXVAL bircaman közíró: Haldoklik a liberalizmus? Ezen a héten is? Meg az EU is gondolom. Szombatra tuti mindkettő kipurcan Birca. Kitartás.
Aldou Raine 2019.07.25 11:13:08
@MAXVAL bircaman közíró: Francba! Én meg már azt hittem -- ahogy most újra bejelentetted -- hogy már szombaton megbuknak azok a fránya liberálisok. Meg a ZEU is!
A cím alapján azonnal felvetődhet a kérdés: mi szükség van a II. világháborús német harckocsiknak a védelemre? Nos, a páncolosok iránti rajongás afféle hobbi lett a hadászat, hadtörténelem és haditechnika iránt rajongók számára és kialakultak a különböző harckocsi típusok saját hardcore táborai,…..
Aldou Raine 2019.07.20 00:44:12
@ember100: Michael Wittman volt a második világháború legjobb német harckocsizója. Semmit nem tudsz róla az látszik. STUG III önjáró lövegen kezdett, majd Panzer III harckocsija volt. Ami messze nem korszerű tank. Sima közepes harckocsi. És éppen ő volt az, aki szarabb vasban ülve is elintézett korszerűbb ellenséges páncélosokat. Csak 1943 -ban kapott Tigrist. Ennyit arról hogy mennyire volt kezdetektől agyonsztárolva. Mellesleg ha nem értesz valamihez, minek osztid az észt?
Donald Trump gyakori média-megjelenései, nagyon vegyesen megítélt döntései és vitatható bel- illetve külpolitikája ráirányítják a figyelmet az eddigi amerikai elnökök értékelésére is. Trump rövidlátó, sőt korlátoltan ostoba klimapolitikája (melynek "megkoronázása" volt 2017-ben az USA kiléptetése a…..
Kritikus Vitatható Oscarok [17.] 2019.04.11 17:30:34
Az Oscar gálák 90 éves történetében rengeteg olyan eset fordult elő, amikor érthetetlen és érdemtelen módon került megjutalmazásra egy-egy filmes alkotás. Ha az utóbbi 30 évet vesszük górcső alá és csak a "legjobb film" kategóriára fókuszálunk, öt esetet emelhetünk ki, melyeknél erősen vitatható…..
Aldou Raine 2019.04.12 20:30:36
@exterminador: Háát valóban kár vitázni. Aki azt a filmet nem értékeli és nem "fogja" különlegességét az mást sem értékel és egy favágó szintjén van az érzékenysége és izlése.
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
Aldou Raine 2019.03.06 06:11:39
@powerage: Mi az hogy "Alhez"???
Aldou Raine 2019.03.06 19:37:39
@Fánkevő Fáncsi: Az Eredet értékeléséhez kell intelligencia és némi fantázia + képzelőerő. Mondjuk nem mindenkinek van.
Szerző: Harmat Árpád Péter Nem csupán a történészek, történelemtanárok, de a világhistória iránt érdeklődő laikusok, amatőr - félprofi kutatók, krónika-kedvelők számára is mindig érdekes téma a két nagy diktátor: Adolf Hitler és Joszif Sztálin viszonya - párharca 1933 és 1945 között. Bár…..
A Fidesz-propagandisták megszakértették az ellenzéki tiltakozásokat, és durva dolgokat mondtak. ..
Az Orbán-rendszer alighanem elérte eddigi morális mélypontját, miután december 12 -én az országgyűlés megszavazta a hírhedt túlóratörvényét (tegyük hozzá: tökéletesen szabálytalanul), majd másnap felszólítás nélkül fújta le könnygázzal a tiltakozókat a Kossuth téren és zárásképp (mintegy feltéve…..
Aldou Raine 2018.12.17 19:44:19
@Jossarian: Én azt nézném meg, ahogyan téged dobnak ki valahonnan, úgy Fidesz módra, ahogy az igazi ge*ik szokták.
Aldou Raine 2018.12.18 07:45:06
@Namir: Persze! A szolgalelkű és bármilyen mocskosságot azonnal megszavazó fideszes képviselők sokkal szimpatikusabbak. Az Orbánt szolgáló, parlamentben alvó, szavazóikat magasról lesz*ró, seggnyaló szavazó-gépek azok aztán a remek emberek! Bravo!
Aldou Raine 2018.12.18 09:26:37
@ben2: Gittegylet és 20-30%? Az megvan, hogy a fidesz 40% támogatásával uralkodik és 30% tartja hatalomban?
A science fiction, vagy röviden sci-fi mint műfaji kategória olyan könyveket, filmeket és egyéb művészeti produktumokat (pl festményeket, képregényeket, színi előadásokat ... stb) jelöl, melyeknek cselekménye a tudományos fantasztikum körébe tartozik. Rögtön hozzá kell, hogy tegyem: elvétve fordul…..
Aldou Raine 2018.07.08 20:03:22
Mostanában igyekszem a lehető legtöbbet járni moziba (esetemben ez kb kétheti rendszerességgel egy film). Egy-egy film előtt nem tudom megállni, hogy bele ne olvassak egy-két kritikába, hogy mégis mire számítsak. Na, ez az, amiről azt hiszem, hamar le kell szoknom. Két filmet is láttam a…..
Aldou Raine 2018.07.08 09:38:30
Egyetértek a poszt lényegével: fikázás helyett kezeljük a filmeket helyükön.

@AtomAntiPatikus: danialvessel nem az a fő baj, hogy egy öntelt és agresszív kis nulla, hanem hogy azt hiszi tud írni és hogy a filmkritikák terén komoly tényező lehet Magyarországon.