Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aldou Raine

0 bejegyzést írt és 288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ultron Éli könyve (2010) 2024.03.01 23:50:32
A Hughes testvérek által rendezett Éli könyve egy igazi disztópikus akciófilm ami egyben drámai történet is, elgondolkodtató üzenettel. Különlegességét az adja, hogy nem csupán megjelenít egy globális katasztrófa utáni földi világot (amit többé kevésbé minden disztópikus fim megtesz [éppen ettől…..
Nem kell biztonságpolitikai szakértőnek lenni ahhoz, hogy felfigyeljünk arra, hogy Vlagyimir Putyin többször is kifejezte már szándékát a hajdani szovjet érdekszféra visszaállítására. A Szovjetunió 1922 és 1991 között állt fenn, 15 tagköztársaság összefogásában, az oroszországi föderáció irányítása…..
Lone Wolf A 3 legjobb film 2023-ban 2024.01.05 14:04:46
A tavalyi filmes év nagyon vegyes színvonalat hozott a hazai mozi-rajongól számára: kaptunk remek alkotásokat és sajnos nagyon sok gyenge produkciót is, melyek a várakozásokkal ellentétben nagy csalódást jelentettek számunkra. Visszatekintve a tavalyi évben általam megtekintek mozifilmek hosszú…..
Október elsején néztem meg a moziban az Alkotó című sci-fit, melyről azonban csak most nyílt alkalmam írni. Így viszont jobban átgondolva és az élmények "leülepedése" után fogalmazhatom meg véleményemet, alaposabban rendszerezve benyomásaimat. Ez lesz az Arte Peritus blog legelső bejegyzése, mely…..
Köznapló A frontvonal Ukrajnában 2023.08.26 11:20:04
Az orosz hadsereg 2022 február 24-én rohanta le a független Ukrajnát, ám legelső offenzívája meglepetésre nem tudta azonnal térdre kényszeríteni az ukránokat. A kijevi vezetés hadseregét akkoriban jóval gyengébbnek tartották a nemzetközi biztonság-politikai szakértők, így szinte senki nem hitt…..
Aldou Raine 2023.08.27 16:02:48
Jerico A 12 legjobb Marvel 2023.07.30 13:34:57
Scriptor szerkesztő-társunk TOP-10 listája A Marvel története egészen 1939-ig nyúlik vissza, amikor ezen a néven létrejött az első média-vállalkozás az Egyesült Államokban. Az alapító Martin Goodban média-mogul volt. A cég eredetileg a Marvel Science Stories nevet viselte, melyet később…..
Ezer karakter Kandahár 2023.07.21 12:54:28
A modern időkben játszódó és napjaink háborús övezeteiben zajló kémes - kommandós sztorik, mindig is a gyengéim voltak. Gerard Butler neve pedig nálam mindig a gyors és kemény akció-jelenetekhez kapcsolódott. A két dolgot összekötve egy csihi-puhi akció-orgiára számítottam, ám a Kandahár kicsit több…..
von Hermanitz A "halálzóna" 2023.05.28 17:28:16
Az előző posztunk, mely a Mount Everest történetével foglalkozik (és érinti Suhajda Szilárd magyar hegymászó tragédiáját is a világ legmagasabb pontján) jelentős érdeklődést kapott és annyi levél érkezett hozzánk, hogy úgy döntöttünk, a sokat firtatott "halálzóna" (death zone) történetét is…..
Aldou Raine 2023.05.30 11:27:23
@gigabursch: Ezt nem jól tudod. Max ezer méterig igaz, hogy a levegő oxigéntartalma ARÁNYAIBAN hasonló, mint a tengerszinten. De utána igenis csökken Arányaiban is. Már az 5300 méteren fekvő alaptáborban is fele az O2 szint, 8 ezer méter felett pedig már harmada!
Marilyn Monroe (eredeti nevén: Norma Jean Mortenson) rövidke, alig 36 évig tartó élete rendkívül érdekes és rengeteg emócióval, kudarccal, sikerrel teli történet, amely számtalan módon megragadható. Andrew Dominik rendező a lehető legdepresszívebb és legnyomasztóbb utat választotta Marlyn Monroe…..
Mintegy 60 évvel ezelőtt, 1962 október 14-én egy amerikai U-2 kémrepülő Kuba felett elhaladva, történelmi jelentőségű felvételeket készített szovjet SS-4 rakétaindító állásokról (San Cristobal közelében). A fényképeken egyértelműen azonosíthatóak voltak az oroszok által odatelepített, nukleáris…..
Miközben az USA Kínával vívott hangos szájkaratét, addig Boris Johnson a brit parlamentben tartott beszédében végül kijelölte a monarchia útját. Ami cseppet sem a boldog békeidőket vetíti előre...
Aldou Raine 2021.04.12 09:37:30
@MAXVAL birсaman közíró: Mondjuk két bites aggyal valóban csak ennyit látni az egészből :)))))
Az első magyar aranypénz, az aranyforint, 1325-ben került bevezetésre, Károly Róbert magyar király utasítására. A körmöci dukátként is emlegetett pénz firenzei mintára készült, magas nemesérc taralma miatt rendkívül értékesnek számított. Egy pénzérme 3,55 grammot nyomott, ennek nagy része, 3,52…..
Magyarországon 5 vakcinával folyik a lakosság COVID-19 elleni immunizálása, mely március 20-án már 1,5 millió ember beoltását jelentette [forrás]. Az 5 vakcina hatásmechanizmusát tekintve három csoportba sorolható: 1.) - Vektor alapú vakcinák. Ide tartozik a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik…..
Aldou Raine 2021.03.24 12:03:49
@MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott): "A Fidesz egyetlen kommunista alapelvet sem követ" Ez bájos. Te melyik barlangban laksz? Nem zavar a fény, ha előjössz?

- A Fidesz diktatúra saját tulajdonba veszi a sajtót (az összes megyei lapot), Indexet ... stb
- Államosít
- Állampártot hoz létre
- A párt-funkcionárusi kört gazdagítja, kivételezett körré téve a párt-titkári kasztot (hol is volt ilyen utoljára), akik jachtozhatnak, helikopteren járhatnak .. stb
- A pártvezetőt teszi meg legfőbb állami vezetővé

Soroljam még hogy mennyiben követ kommunista alapelveket?
A második világháború kezdetét Lengyelország 1939-es német lerohanásához szokták kötni a történészek. Ekkor az Adolf Hitler vezette náci Németország hadserege (Wehrmacht) váratlanul megtámadta keleti szomszédját, hogy a "Lebensraum" szellemében bekebelezze az alsóbbrendűnek tartott lengyelek…..
Egyelőre senki nem tudja mit jelentene a "teljes kijárási tilalom", csak annyi infó jelent meg eddig a hazai sajtóban erről, hogy Gulyás Gergely szerint ez a lépés államcsődhöz vezetne ha meglépnék. Általában véve mind a nemzetközi, mind a hazai közvélemény két táborra oszlik a témát értékelve: az…..
Aldou Raine 2020.04.05 17:19:04
@nemecsekerno_007: Nem szoktam soha egyetérteni fidesz-trollokkal, de most egyetértek veled!
Aldou Raine 2020.04.05 18:31:51
@MAXVAL bircaman közíró: TE A McDonald`sban reggelizel??? Az amerikai métely, az imperialista Sorosnak otthont adó, nyugati liberalizmust pártoló, orosz-ellenes amerikai globalista McDonalds -ot gazdagítod??? Te a Putyinista, orosz-barát, nyugat-ellenes FSZB -s??? Hogy van ez? :)))
Ha a járványveszély miatt nem mehetünk közösségekbe, jelentősen leszűkülnek szórakozási lehetőségeink. Ilyenkor érdemes elővenni a régi, nagy filmes klasszikusokat, melyekben biztosan nem fogunk csalódni. Az egyik ilyen, az 1968-as Kémek a sasfészekben. Alistair MacLean 1967-es háborús regényének…..
Viktor, az én ikonom erősen hisz a nemzeti karakter fontosságában. A csoda sem tudja, van-e ilyen, ám ha mégis, akkor mi, magyarok nagy bajban vagyunk ezzel a járvánnyal. Nézzük meg, hogy milyen módon is szoktuk kezelni a nemzetközi helyzet fokozódásából előálló problémákat. Ott van Muhi.…..
Tegnap szabadságon voltam. Hogy mi ebben az érdekes? Valójában semmi. Kicsit tovább aludtam, több időm volt zenét hallgatni, olvasni, híreket böngészni, természetesen mindenhol a koronavírus a fő téma, úton-útfélen erről beszélnek. Egy idő után kezdtem unni a semmittevést, fogtam hát magam és úgy…..
Szinte nincs aki ne ismerné Ridley Scott, 2001 -ben készített Oscar-díjas háborús drámáját, A sólyom végveszélyben -t. Az amerikai különleges egységek 1993 -as, szomáliai bevetését és annak tragédiába torkolló végkifejletét döbbenetes élethűséggel bemutató film - Josh Hartnett, Eric Bana, Ewan…..
Hét tenger Az utolsó fiaskó 2019.12.31 07:57:08
1942 végére már mindenki számára nyilvánvaló lehetett, hogy Németország körül szorul a hurok, és helyzete kezd kilátástalanná válni. Csak az elvakult fanatikusok és az ostobák – és volt mindkettőből bőven – hittek rendületlenül a végső győzelemben. Hitler nem tartozott egyik kategóriába sem. Egyre…..
Aldou Raine 2020.01.01 16:32:26
@Exegol_: Igazából Hitler soha nem tartotta kulcsfontosságúnak a III. Birodalom felszíni flottáját. Ennélfogva a posztban említett tengeri csata sem bírt túl nagy jelentőséggel, mert a vereség nem döntött el semmit. Max annyit, hogy innentől nem fejlesztették és növelték a Reich hajóállományát. Ettől még mondjuk a hábor ment tovább: fordulatai nem a flottákon múltak (Ázsiát kivéve).
Márki-Zay Péter legutóbbi, december 20-i pervesztése utáni Facebook-ra kitett posztja egy dolgot mindenképpen bizonyít. Hódmezővásárhely polgármestere messzire rugaszkodott a valóság talajáról. Nem döbben rá, hogy már nem csupán a kormánypárti, hanem a vele eddig nem kifejezetten ellenséges média is…..
Ha egy politikus pert veszít, akkor rögvest elfogultsággal, és/vagy a hatalom kiszolgálásával vádolja a bíróságot. Ugyanakkor győzelme esetén az igazságot ünnepli. Függetlenül az éppen hatalmon lévő kurzusoktól, ehhez talán hozzászokhattunk már rendszerváltás óta. Az viszont példátlan, hogy egy…..
Az, hogy milyen egy film kezdése legalább olyan fontos, mint a befejezése. Az első benyomások itt se kevésbé meghatározóak, mint az életben. Elviekben ez még csak az ismerkedés időszaka, ám egyes filmek nem bízzák magukat a türelemjátékra és rögvest el akarnak kápráztatni. Ahelyett hát, hogy a…..
Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító…..