Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tefan

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyolcvanas évek elején lassan, de biztosan kopogtatott a glasznoszty, a nemzetközi helyzet enyhülőben volt, készülődött érkezni a világútlevél és a 3 ezer forintos valutakeret. Ekkor még egyetlen honfitársunk sem gondolta, hogy néhány év múlva azon kell majd studírozni, hogyan rögzítsük a méretes…..
Az iparág legrosszabban őrzött titka tegnap délután óta már nem is annyira titok: a távozását meglehetősen váratlanul bejelentő Mészáros Antónia helyére Demcsák Zsuzsa ül majd be az Egyenes beszédbe. A TV2 egykori műsorvezetője szeptembertől lesz látható a műsorban, addig Rónai Egon viszi a…..
Tefan 2017.07.12 08:04:23
Ez már a hatodik Felismered? című helyismereti játékunk. Ezúttal - igazodva a facebook oldalunk havi tematikájához - a Fortepan képeiből válogatva kedvelt hazai kirándulóhelyeket mutatunk be madártávlatból. A feladat egyszerű; kitalálni, hogy hazánk melyik pontján készülhetett…..
Tefan 2017.07.11 21:51:13
@impala: Fotó: @Fortepan
Szagértői vélemény Ludas Mutyi 2017.06.21 07:37:58
Élt egyszer egy faluban egy öregasszony, és a lusta fia, Ludas Mutyi. Mutyi nem volt hajlandó dolgozni, még közmunkán sem, így minden hónapban sorbaállt az önkormányzatnál segélyért. De megjelent az új okostelefon, elhatározta hát, hogy vesz egyet. De honnan szerezzen pénzt? Kitalálta, hogy…..
Tefan 2017.06.22 11:12:10
Egy hétfő reggel mindig kellemetlen, télen különösen, korán még inkább. De még ezt is lehet fokozni...
Tefan 2017.01.30 08:05:53
@ulpius66: Miért kellene lemondania a kampány előtt?
Biztos megfordult már a fejedben, hogy lehetne egy automatizált, egyszerű vezérlése a lakásod bizonyos rendszereinek. Ebben a hidegben sokkal jobb lenne arra hazaérni, hogy meleg van a lakásban, vagy más vár minket ebben a sötétben egy kis fény a konyhából vagy a nappaliból. Nem csak kényelmi…..
Az egy dolog, hogy hideg van, de nem csak emiatt érkeztünk el végre a KOCSONYA SZEZONHOZ! Minden adott, hogy elkészítsük ezt a megint csak megosztó ételt. Bizony, megosztó. Van, aki egyáltalán nem szereti, van, aki kimondottan imádja (ez vagyok én). Van, aki fehéren, van, aki pirosan. Van, aki…..
Tefan 2016.12.17 11:19:22
@Vén motoros: Mitől lesz " borostyánsárga színű"?
Kétség nem fér hozzá, hogy dél-alföldi település polgármestere ádáz és mindenképpen eredményesnek tűnő harcot folytat a közvetlenül a házaik szomszédságában megjelenő bevándorlók ellen. Toroczkai László Facebook-oldalán gyakorlatilag mindennaposak voltak azok a képek, amelyeken elfogott migránsokat…..
Bodolai László médiajogász írása. Az elmúlt időszakban számos ügy újra rávilágított arra, miként lehet remekül visszaélni büntetőjogrendszerünk egyes elavult elemeivel. Itt elsősorban az újságírókat ért büntetőjogi betámadásokra gondolok, amelyek idáig csak a magánvádas, vagy közvádassá alakult…..
Sokféle módon elkészíthetjük a rántott hús kabátját, a mandulás, a zabpelyhes panír is csodás ízű lehet. Az én véleményem szerint viszont a legfinomabb az, ha gyakorlatilag egy palacsintatésztát készítünk, amelybe a lehető legtöbb szódát tesszük. Ennek köszönhetően…..
Lázár János, Magyarország második főfideszese azt a náluk jól bevált módszert választotta minapi megjelenésekor, – sajtóinfónak nem nevezném, hisz lassan már mindenki ki van tiltva, aki valódi kérdést tehetne fel, amit meg a mikrofonállványok művelnek, az nem sajtó, így a dolog sem sajtótájékoztató…..
Kis híján lebontották a Várnegyedben a MAVIR székházának épült, már évek óta üresen álló épületet. Ha megállsz előtte, tényleg elég csúnyán néz ki. Mégsem kellene lebontani. De miért ne? Miért álltak ki örökségvédelmi szervezetek egy hatvanas évekbeli ipari létesítményért a Vár falai között? ..
Biztos jártál már úgy, hogy meglátsz valamit a neten (vagy úgy egyébként a világban), és a fejedhez kapsz, hogy: ez miért nem jutott eddig eszembe?! Na a most következő praktika pontosan ilyen. Annyira kézenfekvő, annyira egyszerű, és annyira utálok egy órát pakolászni és takarítani csak azért, mert…..
Közleményt adott ki a FOX Networks Group azzal kapcsolatban, hogy 2017-től a hozzájuk tartozó csatornák, mint a Fox, a Nat Geo Wild vagy a National Geographic helyett a Telekom tévés csomagjaiban Andy Vajna új csatornái, mint a Kiwi TV, az Izaura TV vagy a Csili TV lesznek elérhetők. A Fox sajnálja…..
Tefan 2016.11.05 10:57:14
@mohaa: Lavóros vétel mindenhol lehetséges!
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Külön öröm számomra, hogy végre sikerült egy Simson Start lencsevégre kapnom, bár nem volt egyszerű történet. Jó néhány hete már, hogy az egyik bevásárlóközpont parkolóházában…..
Tefan 2016.09.23 21:06:59
@Lord Ickenham:
Így igaz! Nekem az MZ-n volt, akkor még a kormány végén, fogyóeszköz volt.
NDK-ban dolgoztam évekig, tucatszám hordtam haza az itthoni motorosoknak, ott fillérekbe került a pótlása.
Kerepesi Tibor Pofátlan sarc 2016.09.06 12:59:06
Már elég régóta igaz, hogy a legnagyobb állami bevételeket az alkohol fogyasztókról, a dohányosokról és az autósokról húzza le az állam, hiszen mindegyik esetben többféle adókkal, díjjakkal emeli a bekerülési értéket és erre az egész „csomagra” rászámolja Európában az egyik legmagasabb ÁFA-t.…..
Tefan 2016.09.07 15:50:47
@rozsomák: Ha ezek a területek önkormányzati tulajdonban vannak, akkor az ott lakóknak is a tulajdonuk!
Engem sokszor zavar, hogy a korábban használt elemeket nem tudom megkülönböztetni egymástól, ha kifogy a távirányítóból az elem, az egyik jó eséllyel még sokáig használható lenne, csak a másikat kellene cserélni.  Erre a legjobb megoldás, ha 3-4 cm magasból leejtjük az…..
Már az ókori rómaiak is amforákban tartották azokat az ételeket, italokat, amelyet hónapokig szerettek volna tárolni. Ennek a duplafalas cserépedény módszernek a továbbgondolásával mi is kialakíthatunk egy hűtőtáska helyett használható tárolóedényt, amelyhez elektromos áramra…..
Érthetetlen világban élnünk...
Tefan 2016.07.25 21:27:34
@$pi$: Az a sötét bunkó, aki nyelvtannácit játszik egy blogbejegyzés hozzászólási között! :P
Furdancs Blog A halott fűtőszál 2020.06.19 05:00:00
Az áldozatra a félig átsült pizzák hívták fel a figyelmet. Látszatra minden rendben működött, szépen világított, meghitt melegséget és csodás illatokat árasztott a kombinált tűzhely elektromos sütője, ám a saját készítésű pizzák alja mégis nyers maradt. Egyéb ötlet híján átcsúsztattam őket egy…..
Tefan 2016.07.13 06:27:50
@mayt200: Ne foglalkozz velük, ők a mindenkinél okosabbak!
A sütő gyártását csúszósaruval engedélyezték, oktondiság lenne lecserélni főleg "csokira", ami legtöbbször nem is hőálló!
A műszer mérőzsinórjának is van forgalomba-hozatali engedélye, felesleges az aggódás!
A villamos biztonságtechnikai felülvizsgálat hiányának felvetése, meg ismét dőreség. Gondolom, a kommentelő ezzel is foglalkozik, és pang a piac!
A második világháború végén a fegyverletételek és magadások időszakában elképesztő mértékű hadianyagot, kézifegyvert és egyéb felszerelési tárgyakat szolgáltattak be a német csapatok. Az alábbi képsorokon ilyen raktárakat láthattok. A hollandiai német megadás utáni helyzet:..
Tefan 2016.04.06 17:09:04
NemGogol Örök harag 2016.04.04 15:00:52
„Dunaújvárosban nem tud – és nem is nagyon akar – megegyezni a baloldal. A Demokratikus Koalíció egy olyan megállapodás betartását követeli, amely a szocialisták szerint nem is létezik.” (Balsors: képviselőjelöltségen civakodik az MSZP és a DK) A késhegyig menő küzdelemben a DK Huszti Zsoltot, az…..
Dagad a botrány a frissen kormányszócsővé alakított TV2 körül, legalábbis a Blikk mai cikke alapján erre lehet következtetni. A napilap arról ír, hogy 2014 novemberében azután szűnt meg a majdnem két évtizedig futó közéleti műsor, mert politikai nyomás érte a stábot és a csatornát. Naná, hogy a…..