Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jakab Erzsébet

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számtalan hely van a nagyvilágban, aminek a szépségében bármeddig gyönyörködhetünk, a szemünk nem tudja befogadni. Bár jó sokat és jó messzire is lehet utazni, hogy a híresebbnél híresebb csodákat megnézhessük, néha elegendő egyszerűen csak a közeli szomszédainkhoz átugrani, hogy elálljon a szavunk.…..
A fokhagymás paprikás szalonnát sokan szeretik, amit nem csak disznóból lehet elkészíteni hanem libából is. Ezen az elgondoláson alapul az ineresz, aminek a receptje megtalálható a Rosenstein szakácskönyvben. Mikor egy számomra új receptet próbálnék ki, utánanézek, hogy milyen kultúrából van, milyen…..
Ismét adottak a lehetőségek, hogy a piacrovat tovább folytatódjon. Ugyan nem lesznek többet a korábbi hatalmas terményhalmok, hanem csak annyi, ami a deszkámon elfér. No meg  leginkább az újdonságokról fog kép készülni: azokról, amik a szezont nyitják, és a különlegességekről. Persze nem maradhatnak…..
A következő recept egy gyorsbüfé kukoricasalátája alapján készült. Nem ismerem a pontos receptet, nem is volt cél teljesen lemásolni. Behatóan sem ismerem a palettájukat, de a kukoricasalátájuk a kategóriájában egész jó. Legalább tíz éve kapható, azóta a büfé is nagyobb lett, komfortosabb.…..
Jakab Erzsébet 2018.08.06 07:17:50
Sziasztok!:)A mai hétre egy újabb outfit bejegyzéssel készültem. Már javában zajlik a vizsgaidőszak és gondoltam megmutatom nektek a múlt heti szettemet. Ezt a halszálkás nadrágot pár éve az Orsayben vásároltam, szóval nagyon örülök, hogy most újra divatba jött. Egy elég kényelmes nadrág, de eddig…..
Szeretem a pirított tofut a gumis állagával együtt. Nem úgy kell tekintetni rá, mint húspótlóra, mert annak tényleg nem jó. A rossz hírét többek között ennek a zsákutcának köszönheti. Előnye a tofunak, hogy a hűtőben sokáig eláll, kompakt, könnyű megpirítani. A retek pácolására harminc percet kell…..
A torma sok helyütt szinte csak Húsvétkor kerül az asztalra, akkor is csak a hagyomány miatt. Kénytelen kelletlen megvesszük az üveges tormát, aztán vagy elfogy, vagy nem. Ez nem meglepő: a torma frissen reszelve jó. Szerencsére fogy belőle frissen is. Az üveges torma úgy viszonyul a frissen reszelt…..
A tegnapi erdei séta elég jó eredménnyel zárult. Egyrészt reggel még volt szerencsénk a néha előbukkanó napsütésben sétálni, másrészt nem áztunk meg. De nem ez a lényeg itt a blogon, hanem az, hogy miket szedtünk. Az egyik késő ősszel laskagombát termő fa tövében salátaboglárka telepet találtunk,…..
Egy sikeres gombászás, gyűjtés, vagy más forrásból jövő kivételes alapanyag jó apropó egy kivételes fogás megtervezésére, elkészítésére. A hírek és az időjárás állása szerint idén először és utoljára sikerült cseh kucsmagombát szednem. A piacon malackarajt vettünk, a hűtőben még kallódott egy nagy…..
Végre rászántam magam a pacal kipróbálására. Nem éppen rózsaillatú így sem. A fekete szemű bab annyira jó volt, hogy vettem belőle még egy csomaggal. A vele készült receptet a jövő héten töltöm föl. Elhoztam a félrerakott paprikás kolbászokat; azt a fajtát, amivel nemrég főztem. A zöldségesek nagy…..
Autoimmun blog Béna feleség 2017.04.13 08:57:17
Amikor megosztotta velem történetét, ledöbbentem. Munkámból adódóan nap, mint nap hallok, és olvasok arról, milyen borzalmas tettekre képes az ember. Most, mégis sokkolt az együttérzés, megbecsülés hiánya. Mai passzusom is egy bátor, és erős hölgyről szól, kérésére ő "SM nagyi". A kép forrása arra…..
Ma elkészítem az "influenza elleni oltásomat", a tyúkhúslevest. Pár napig elleszünk a madárkával, meg a levesével. Kicsit tollas, meg tokos, de így lehet kapni - nem jó, de ez van. Rászántam magam, kipróbálom ezeket a szép kis toszkán főzőkolbászokat (paprikás). Nem olcsó, az alternatívája nagyjából…..
Jakab Erzsébet 2018.02.10 14:20:25
Bertrand Cantat, a Noir Désir együttes vezetőjéről korábban is ismert volt, hogy kiszámíthatatlan ember és az sem volt titok, hogy mielőtt a halálát okozta Marie Trintignant-nak 2003 áprilisában, korábbi párjaival is gyakran bánt durván. Most a Le Point francia hetilap újabb részletekkel egészítette…..
Az utolsó levegővételemmel még elvégeztem az utolsó simításokat, ezért a blog elcsendesült, arra kellett koncentrálnom, amit hónapok óta terveztem, szerveztem, és ezzel összhangban irányítanom kellett a testemet is. Vicces, hiszen néha komolyan úgy vezetem, mintha neves pilóta lennék, az a fajta,…..
Ez a kívánság nem egy távoli szegény ország egyik elhagyatott településén hangzott el, hanem egy Budapesttől 30 kilométerre lévő kisvárosban. Erről ábrándozik az a kilenc gyerekek, akik tulajdonképpen beleszülettek a szegénységbe. Idegeneknek egyáltalán nem akarnak beszélni arról, hogy ők szegények,…..
RozéKacsa Granola 2016.02.22 07:48:45
Akármennyire is tudom, hogy a reggelizés a nap legfontosabb étkezése, hétköznap nem vagyok olyan jó benne. Viszont ha ilyen isteni ropogós granola lapul a csatos üvegben itthon, akkor alig várom már, hogy reggel legyen és egy pohár joghurttal és friss gyümölccsel lerétegezve elfogyasszam a világ…..
Egy régi Nők Lapjában volt Lajos Marinak egy szilvás süti receptje, amit anyukám gyakran sütött régen. Hozzá szilvarösztert főzött. (Na ki tudja mit jelent az a röszter? Általában senki nem tudta, aki hozzánk jött) Szóval a röszter valamilyen gyümölcsből és alkoholból főzött, fűszeres, édes,…..