Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SMáté

54 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen írtunk parkolásról, részben, mert észrevétel sem érkezett, részben nyilván azért sem, mert nem találtunk izgalmas problémát. A legutóbbi eset azonban felkeltette az érdeklődésünket, hiszen egy tudatos fogyasztói magatartás esetén is bajba kerülhet az autós, ha nincsen…..
Bevallom, indulatból írom a posztot, mert tegnap volt a második alkalom, hogy internetes úton vásároltak az én céges kártyámról. Az összeg nem nagy (2009-ben 70 ezer, most 40 ezer Ft), de a helyzet dühítő: drága kártya, tudatos internet-használat, sms őr, de a pénzemet csak…..
Kivételesen nem karácsonyi ajándék, azért kapott "Gazdálkodj Okosan" társasjátékot az elsős gyermek, mert szépen tanult, s a szülei nosztalgiától vezérelve megvették neki jutalmul a játékot az egész őszi teljesítményéért. Gondolták, lehet vele pénzügyi és gazdasági…..
SMáté 2014.01.06 08:56:48
@IamTwo: Az elvárás szó sem idézőjellel, sem anélkül nem szerepelt, s így azt gondolom, hogy a kérdésre nem tudok válaszolni ebben a formájában, mert nem értelmezhető, felesleges ideológiai vitákba meg nem szívesen megyek bele.
Tavaly karácsony után arra hívtuk fel a figyelmet, hogy az ünnepek utáni leértékelési hullámban mire vigyázzunk, mikor akció egy akció, milyenek a megtévesztő leértékelések. Idén visszatérünk a klasszikushoz: a duplán megkapott ajándék visszavitele, a hibás ajándék…..
Az eredetileg elfogadott módosításhoz képest szigorúbb formában véglegesítették a fogyasztóvédelmi referensre vonatkozó törvényt. Bár kissé meglepő helyen - a rezsicsökkentésről szóló salátacsomagban - szerepelt az országgyűlés módosító indítványai között, a két év…..
Előfordult, hogy kritizáltuk az Extreme Digital tevékenységét, így kifejezetten egy reklámkampányát még korábban. Most azonban igen fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a piacon nem ismerünk olyan céget, amely a 8 munkanapos elállási jogon felül ilyen mértékű plusz szolgáltatást…..
A magyarok országgyűlése 2013 őszén elfogadta azt a módosítócsomagot, melynek részeként 2014 január 1-től minden nem Kkv körbe tartozó kereskedő és szolgáltató (mely fogyasztók számára értékesít termékeket és szolgáltatásokat) köteles fogyasztóvédelmi referenst…..
Régóta terveztük, hogy Lóránt óvodatársainak szervezzünk szép időben egy kis kirándulást. Sokan gyanakodva néznek ilyenkor, de sok szülő örült az ötletnek, nem attól tartottak, hogy most 20 vagy 50 km-t megyünk majd. Alapvetően fontos volt, hogy a II. kerületben, vagy annak…..
Október közepi napos idő, minden gyermek egy helyen, síedzésnek vége: minden adott ahhoz, hogy nekiálljunk felmászni Budakesziről a Normafára. Szerencsére a gyerekek energiacellái nem merültek le síelés alatt, így némi elemózsia szétosztása után indulhatunk is. Ismét egy túra,…..
Vendégeink voltak Alsóörsön, így egy kisebb, de megfelelő céllal bíró kis túrát kerestünk. Ez a cél a csere-hegyi kilátó Alsóörs és Balatonalmádi között. A táj észbontóan gyönyörű, főleg, ha nem a jelzett útvonalon haladunk. Kiemelem ugyanakkor, hogy kivételesen az…..
Ideje lenne számot vetni, hogy hányan nyerészkednek a nehéz helyzetbe jutott hitelesek maradék vagyonán. S a helyzet az, hogy ezúttal nem a bankokra, hitelintézetekre, hitelközvetítőkre gondolunk. Az ő esetükben erősen él az ellenségkép, hiszen ők azok a szolgáltatók, akik "jól…..
SMáté 2013.04.29 14:36:45
@Sorge: Tehát akkor ha jól értem, a bankok vélt vagy valós jogszabálysértése feljogosít bárkit arra, hogy pénzt keressen nyomorba jutott embereken, illetve feljogosítja a pénzt a nyomorba jutott embereken kereső szervezetek tisztségviselőit arra, hogy őket kritizáló emberekről valótlanságot állítsanak, a valótlanságot olyan fórumokon terjesztve, ahol persze ezen valótlanság ismeretében jó sokan hergelődnek rám.

Na erre mondom én, hogy aki ilyen eszközöket vesz igénybe, attól a Jóisten mentsen meg minden állampolgárt, nemhogy a devizahiteleseket, akiket jelen poszttal én védeni szeretnék.

Az én tevékenységem nyomon követhető. Látható, hogy bárki bármikor kérdezett tőlem, a legjobb tudásom szerint segítettem. Sem regisztrációs díjat, sem óradíjat nem kértem érte. Bár kapacitáltak többen, de még arra sem voltam soha hajlandó, hogy a PBT elé járuló embereket pénzért segítsem olyan beadványt írni, amit majd tárgyalni is tud a szervezet (merthogy most a felét kb. el kell utasítani formai, tartalmi okok miatt). Az én erkölcsrendembe nem fér bele az, hogy valaki nehéz helyzetű embereknek nyújtott "segítségért" egy fillért is elkérjen. Szemét dolognak tartom. Azon, hogy ez a megállapításom zavarja azt, aki mégis kér, értem, elfogadni sosem fogom.

És megbocsásson, kedves "Sorge", de ha ezt a szervezetet indok és név nélkül védi, a rólam írt valótlanságait terjeszti, nekem egy és ugyanaz, mint a szervezet.

Azt pedig, hogy összemosson bármiféle kormányzati támadással, kifejezetten nevetségesnek tartom. Gondolom a kormánynak vannak nálam hatékonyabb eszközei is, ha valakit/valakiket el akar tenni az útból.
SMáté 2013.04.29 15:11:31
@Sorge: Mellesleg sosem állítottam, hogy jogsértő lenne pénzt kérni a képviseletért, csupán etikátlannak és kizsákmányolónak tartom. Az pedig nem jogsértés, vagyis per nyilván nem fog indulni a PITEE ellen ebben a témában.
Az egész család már igen régen, talán augusztusban túrázott együtt, így elhatároztuk, hogy a kissé hektikusan finom időjárás melegebb hétvégéjét kihasználva a lakókörnyékünkön teszünk egy nagyobb túrát. Mivel Mórral szeptember elsején megkedveltük a Solymár melletti…..
Összeszedtük, mik kellenek feltétlenül ahhoz, hogy egy napra elmenjünk gyermekekkel túrázni. Az egy napos túra alatt nem feltétlenül (sőt!) 24 órát értünk, hanem a 2-3 órás túrától kezdve az akár 8 órás kirándulásokig mindent. Víz Minden túrára kell vizet vinni, s…..
Mert áldomás, az mindenre kell mifelénk. Az esküvőre, a gyermek születésére, keresztelőjére, iskolakezdésére, ballagására, vagy akár diplomára, házavatóra, kisebb-nagyobb sikerekre. Akkor hát kell áldomás arra is, hogy vagy 2 évvel azután, hogy elhatároztuk a blog…..
Az osztrák fogyasztóvédőket egy ideje érdekes, de magyarok számára sem irreleváns téma foglalkoztatja, ez pedig a síterepek jelölt pályakilométereinek a mennyisége. Elsőre legyinthetnénk, hogy nem az számít, de nem is oly régen derült ki, hogy a hójelentésekkel, s néha a…..
A szavatosság az unió teljes területén 2 év, de számos helyen bizonyos korlátozásokkal, megkötésekkel, pontosításokkal. Itthon a jogszabály segítséget nyújtott a vásárlóknak, s az első 6 hónapban szinte jótállás  magasságába emelte a szavatosságot - ennek…..
Az általános vélekedés az, hogy igen. Persze ha a csapattársam kétszer nem passzolt nekem, akkor önző, hiába is adta nekem előtte négyszer is a labdát. A válság kezdete óta a pénzügyi szervezetekről alkotott véleményünk nem túl jó, ezt több közvélemény-kutatás és bizalmi…..
SMáté 2013.04.25 08:53:24
@jog-ász: Sajnos ez igaz, s ez látszik a PBT beadványokon és a PSZÁF beadványokon is. A többségnek sajnos fogalma sincs, mit kifogásoljon, mi az, ami tényleg jogszerűtlen, mi az, ami szerződést szeg, s mi az, ami nem. De az az igazság, hogy ez még jogászoknak, közgazdászoknak sem mindig megy. És igen, vannak olyan panaszra adott válaszok a bankok részéről, melyek szintén hiányosak, hibásak.
Azaz tisztességtelen szerződési feltétel lehet (sőt, szinte deklaráltan az), amennyiben egy előre, egyoldalúan kikötött szerződési feltétel megállapítja, hogy a fogyasztónak milyen bíróságra kell mennie, ha perelni kívánja a szolgáltatót/kereskedőt. Tapasztalataink alapján…..
SMáté 2013.04.22 14:14:57
@Dörnyei József: Ez igaz, a cikk ugyanakkor nem ezekről az esetekről szól, hanem általában B2C és kifejezetten blanketta szerződés esetére vonatkozóan, amikor a másik fél nem tehet mást, mint ezt elfogadja.

A lényeg, hogy ilyet ki lehet kötni, csak tisztességtelennek fogja nyilvánítani a bíróság. A szakirodalomban ugyanakkor ennél szélesebb körben is írnak a tisztességtelenségről, hiszen nem B2C és nem ÁSZF esetében is fordult már elő, hogy tisztességtelen lett egy ilyen kikötés.

Ha nem így lenne, akkor egy átverésekre építő szolgáltatóként Balin lenne a cégem, s az ottani bíróság kizárólagosságát kötném ki. Ki jönne perelni? :)
Elöljáróban fontos leszögezni annyit, hogy mindenki hibázhat. Mindenki hibázhat, aztán a környezete eldönti, hogy ez a hiba mennyire fájt, s hogy milyen következményei lesznek. Amikor azonban egy, a bizalmat építeni hivatott rendszert kifejezetten megtévesztésre használnak, azt…..
Korábban, amíg a szüleim mondták, nem hittem. De most már tudom, hogy sokkal idegesítőbb, amikor az ember gyermekét akarják átverni, mint azt a bizonyos matériát a palánkon. Történt, hogy a Deichmann cipőboltba tévedtem, hogy keressek egy pót téli lábbelit a 7 éves fiamnak,…..
SMáté 2013.01.21 14:27:38
@is: Nem szeretném szaporítani több ezres blog.hu-s hozzászólásaid számát, de ha már hozzászólsz, áruld már el, mióta van köze egy GVH-s bírságnak és egy bírósági per költségeinek?
SMáté 2013.01.21 18:24:13
@tikmony: Köszönjük!
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság nemrégiben közzétette az árubemutatókról készített összefoglalóját. Ennek közzététele mellett több forrásban is értesülhettünk a helyi ellenőrzések pontos tapasztalatairól. A legutóbbi, még számunkra is meghökkentő esetet a…..
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laboratóriumi vizsgálatot indított korábban annak érdekében, hogy a különleges minőségű lekvárokat és szörpöket ellenőrizze. Szörpöt sajnos nem találtak kiemelt kategóriában, a lekvárok esetében 22 mintából 1 esetben meg nem engedett…..
Kérdésre válaszolni illik: Igen, egyre többen fizetünk érte. Méghozzá két ezreléket, ami matematikailag gyengébbek kedvéért így néz ki: (0,2%). De a lényeg, hogy nem mindenhol. A Privátbankár gyűjtését alapul véve egy nagyon fontos pontot, a tudatos fogyasztói magatartás egy…..
SMáté 2013.01.09 15:37:06
@Vakmacska: A felütést nem értem, nem állítottuk a cikkben, hogy a rendszer könnyítette vagy nehezítette volna a bankváltást... :) Ugyanakkor tökéletes kiegészítése a cikk fő sodorvonalának, hogy erre is figyelni kell.
Számos cikkben már december 25-26-án olvashattuk, hogy az ünnepek után azonnal kezdődik a kiárusítás, számos üzletláncnak elemi érdeke, hogy minél előbb új kollekció kerülhessen a polcokra. Az akciók, árengedmények ugyanakkor számos kockázatot hordoznak magukban mind az…..