Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flaggx

0 bejegyzést írt és 364 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január elsejével véget ért az átmeneti időszak, így az Egyesült Királyság minden szempontból távozott az Európai Unióból. Változnak a munkavállalás feltételei is, lássuk, melyek a legfontosabb tudnivalók!..
Flaggx 2021.01.08 07:38:35
@Szaktanár: Már jelennek meg azért a "fecskék". Ahol lakunk, ott csak ma 12 lakást dobtak fel, és ugyanennyinek vitték lejjebb az árát. Már van 1 szobás lakás, amit £1050-ért hirdetnek.
A mi házunkban novemberben volt fent egy lakást, azt 150-el kevesebbért adták ki végül, mint amennyit mi fizetünk jelenleg.
Flaggx 2021.01.09 09:41:33
@Szaktanár: Nyugat-London, Hounslow.
Flaggx 2021.01.11 20:48:58
@Szaktanár: Mi Chiswick-ben lakunk (3), a Temze mellett, egyik oldalon a légi folyosó, másik a vonat. Igazából ezeknek a masszív tégla házaknak köszönhetően nem igazán zavaró egyik sem, leszámítva nyáron a mellettünk lévő játszóteret...
Légszennyezettség relatív, Budapesthez képest mindenképp tisztább, Brightonhoz képest nem.
Viszont Londonhoz képest biztonságos környék és nyugis is.
Sok minden lehet hatással arra, melyik országot választjuk határátkeléskor. Jellemzően a megkereshető pénz dönt, esetleg a nyelvtudás, a munkalehetőség, az otthontól való távolság, a szerelem vagy esetleg csak a szerencse – a mai poszt egyfajta beszélgetés kezdete is lehet arról, ki miért éppen oda…..
Flaggx 2020.11.30 20:17:24
@AlexAston: 18 évesen el kellett költöznöd albérletbe, egy másik városba, hogy legyen munkád?
Csak mert ha nem, akkor úgy persze kijön a matek. Nekem 2006tól 2013ig albi fizetésből simán meg lett volna a 9 millás lakás fele vagy több is...
De nem mindenki indul ám el Bpről az életnek. Van nekem is olyan ismerősöm, aki Bpről indult, 26 éves koráig nulla forintot kellett kifizetnie a fentiekre, úgy azért el lehet indulni a boldogulás útján.
Mindazonáltal lényegében az összes magyarországi barátom, ismerősöm alá odapakolták szülők a lakást, vagy megörökölték azt, és nem értik én miért falcoltam le az országból.
Sokszor esett szó itt, a Határátkelőn arról, miért nem sikerül hazatérésre ösztönözni a külföldön élő magyarokat, vajon mi lenne a jó stratégia. Ennyi év után azonban már felmerül az emberben a kérdés, vajon a magyar kormánynak egyáltalán fontos-e, hogy ezt a folyamatot elősegítse, szüksége van-e a…..
Hat év London után sok mindent másként lát az ember, hazaárulózástól kezdve egészen addig, hogy mitől lesz magyar valaki. Travis legfontosabb üzenete talán mégsem ez, hanem az, hogy merj élni!..
Flaggx 2019.09.12 18:03:35
@BaitHrunner: Szóval szerinted, ha kimegyek a Balatonhoz és 10szer belemeritek egy poharat, amiben egyszer sem lesz hal, akkor a Balatonban nincs hal. Aligátorral se találkoztam még, akkor az se létezik. Azért mert valamivel nem találkozol, még lehet létező jelenség.
Szűkebb családból . unokatesók - hárman élünk külföldön és a saját nagyanyánk hazaárulóknak tart minket (habár ezt igy nem fogalmazza meg). Egyszerűen neki onnan a magyar vidékről elképzelhetetlen, hogy egy 20 lakásos társasházban nincs szüksége mindenkinek külön postaládára, a postás csak bedobja a leveleket/csomagokat egy gyűjtőbe és soha senkinek nem tűnnek el a dolgai.
Hogy aki friss tejet rendel minden nap, az csak kirakja a kapu mellé az utcára az üres üvegeket és reggel amikor fel lesz ott lesz a teli.
Hogy a befizetett council taxodért tényleg kátyúmentes utakat, igazi háztartási és szelektiv hulladék-elszállitást kapsz, és rendben tartott köztereket.
Hogy ha az utcán nagyon tanácstalan vagy, akkor valaki ismeretlen odalép hozzád, hogy tud e segiteni.
Hogy nem azon múlik a szakmai előrehaladásod, hogy kivel sörözöl, hanem a tényleges teljesitményeden.
Hogy ha bemész egy üzletbe, akkor nem úgy kezelnek, mintha ők tennének neked szivességet, hanem kedvesek és segitőkészek.
Másrészt nézz végig a kommenteken: és itt még előszűrés is van, nem úgy mint egy nyócnyócnyócon például.
Harmadrészt hiroldalakon gyönyörűen nyomon lehet követni Magyarország süllyedését: nézd meg a forint értékét, a gyűlöletkampányt, hogy ellenzéki poltikusok ajtaján két nap után kopogtat a rendőrség, hogy egyesek nem mernek még névtelenül sem kommentelni, mert féltik a munkájukat és életüket.
De szerinted mindenki boldog és mosolyog. Oké.
Flaggx 2019.09.13 13:11:03
@pametno: Ha jól emlékszem, az NSDAP is demokratikusan megválasztott párt volt... Ahogy a 40 év szocializmus is Magyarországon. (Voltak választások)

A fideszesek egy jó része amúgy fasiszta, még ha nem is tudja magáról, a többi meg csak örül a 2 kiló krumplinak/9000 bözsi utalványnak, mert ép ésszel nem éri fel a súlyát a tettének.
Flaggx 2019.09.13 13:11:11
@BaitHrunner: Nem ezt irtam. Arra céloztam, hogy a magyarok többségének zéró összehasonlitási alapja van és azt hiszi, hogy ami ott micsoda fejlődés, az máshol évtizedek (akár századok) óta alap.
Aki jól érzi magát az intézményesitett uram-bátyám rendszerben, az egymás letaposásában, ám legyen. Csak akkor nem értem, minek jár blogokra önigazolni magát :)
Mivel az adásban öngyilkosságról is szó esik, fontosnak tartjuk jelezni a következőket: Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, illetve olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért…..
Flaggx 2019.08.24 03:36:46
@szombi: Nekem néha az asszonytól lenne kedvem karton lapot harapni, akkor most tiltsuk be őt is? :)
Szerintem sem a játékoktól, sem a fegyverektől nem lesznek az emberek aggresszívek, vagy tömeggyilkosok.

Én egy másik okot is megvizsgálnék - amit sajnálom is hogy kimaradt az adásból - az pedig a bully. És itt most nem a netesre gondolok, hanem az IRL-re. Kíváncsi lennék, hogy hány jelenlegi és majdani iskolai mészárosból váltotta ki és fogja kíváltani az ilyen hajlamokat, hogy gyerekként folyamatosan cseszegették, megalázták, csak azért mert nem tartozott (tartozik) a “nyájhoz”. Erre még rápakolunk egy alkoholista apát, és az amerikai fegyvervásárlási lehetőségeket és tádámm.

Másrészt itt be is jön a képbe a szülői felelősség példamutatás néven. Pedagógus ismerős mesélte, hogy az egyik gyerekének zsurja volt, ahova elhívták a szülőket is. A srácok között volt egy darab cigány, akivel amúgy nem is lett volna gond, de rendőr apuka 2 sör után elkezdett beszólogatni a kissrácnak csak a származása miatt (6-7 éves gyerekekről beszélünk). Természetesen következő hétfőn már az osztálytársak viszhangozták apuka szavait és úgy csúfolták.

Szóval először inkább az emberi tényezőket kéne vizsgálni, mint bűnbakokat keresni, és talán közelebb kerülhetnének a megoldáshoz is...
Ma már nem lehet tudni, hányadik a magyar városok sorában London (pár éve ugye az volt a mondás, hogy az ott élő magyarok számát tekintve a harmadik lenne), az viszont biztos, hogy az elmúlt egy-két évben rengetegen költöztek el a brit fővárosból. A jelenség okai meglehetősen összetettek, ám mivel…..
Flaggx 2019.07.03 06:26:53
@London2009: Most járkálunk fel asszonnyal mi is majd minden nap Brightonból Londonba, de nem egy leányálom. Napi 3,5-4 óra ingázás, arról nem beszélve, hogy eszméletlen drága muri. Kettőnk vonat bérlete havonta kitesz egy londoni studio flatet (plusz a brightoni albi költsége)
De 3 hét múlva már mi is "londoner"-ek leszünk.

Amúgy ugyanaz a helyzet, mint Budapesttel: amikor eljöttünk másfél éve, akkor fizettünk egy 33nm-es albiért 140.000 forintot. Elmebeteg. London ugyanez, itt is, ahogy Magyarországon is végighallgattam az idősebb kollegáimtól, hogy nekik még könnyű volt, de hogy a mi generációnknak hogy lesz saját lakása, arról halványlila gőzük sincs...
Flaggx 2019.07.07 15:06:43
@London2009: Mindketten, asszonnyal, médiamunkások vagyunk - mondjuk úgy :) - és Brighton e tekintetben nem bővelkedik lehetőségekben, finoman szólva. Az a város vendéglátósoknak és ahogy hallom, IT-soknak jó.
Ealing és Chiswick között vacciláltunk és végül Chiswick lett.
Flaggx 2019.07.07 15:22:25
@London2009: Ja, amúgy gondolkodtunk East Croydonon is, a sok színű házon, de mindkettőnk kollegái egyként hördültek fel, hogy oda mi nem akarunk költözni :D
(És kösz az üdvözlést, btw)
Meglehetős vihart kavart nemrégiben Márk írása Írországról, melyben összefoglalta, milyennek látja ő az országot. Tíz pontja inkább negatív volt, mint pozitív, és hát elég sokan képtelenek voltak feldolgozni, hogy nem mindenki látja ugyanolyannak az országot, mint ők. Dalma…..
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
Flaggx 2019.04.22 16:46:47
@paráznabillegető: Hát figyi, a hoteleknek már versenyezniük kell a takarítókért is, tudok helyről ahol lassan nem tudják kiadni a szobákat, mert nincs aki kitakarítsa.
Rengeteg kiadó szoba, lakás van, amik hónapok óta üresen állnak, mert nincs aki kivegye őket.
Ez a kettő pedig általában elindítja a csigavonalat.
Flaggx 2019.04.23 13:11:54
@paráznabillegető: A déli parton a hoteleknél elkezdtek lassan felkúszni a sima takarítók bérei, már sok helyen nem zero-hour szerződéssel majomkodnak, hanem permanenttel, amelyik meg nem kapcsol, az egyszer csak úgy találja magát hogy a 340 szobájára van 10 takarítója a school holiday közepén. Egy hete láttam egy skót hotel hirdetését, amiben cleanereket keresett £9 órabérrel, jutattási csomaggal (!) - Mondjuk a skótok pont a legnagyobbat szívják a brexiten.
Az albérlet árak is elkezdtek lejjebb kúszni óvatosan, még nem látványos, de már 1 bedroom flatet lehet találni Brightonban £750-800 között - tavaly ennyiért stúdió lakást lehetett találni, de láttam double roomot is ilyen áron hirdetni.
Ráadásnak tegnapi cikk, hogy a kelet-európai bevándorlás utóbbi egy éves egyenlege az UK-ben -15.000 fő (30k jött, 45k ment) és ez már a második mínuszos év volt...
A magyar munkamorál, a szaktudás sokat segít a beilleszkedésben – legalábbis Istvánnak ez a tapasztalata Franciaországban, ahol úgy érzi, befogadták és képes egyedül eltartani a családját. Nem nagy csoda, hogy eszükbe sem jut a visszaköltözés Magyarországra...
Flaggx 2019.02.09 13:10:10
@Yagoka: Hány itteni (UK) magyartól hallgatom, hogy "te itt mindig kívülálló leszel, sose fognak befogadni...". Tudsz angolul? Nem. Tényleg 3 éve itt élsz? Igen... (/facepalm)
Ha tényleg be akarsz illeszkedni, akkor fognak hagyni érvényesülni.

Tavaly volt szerencsém Párizsban tölteni egy hosszú hétvégét: hát minden "magyaros előítéletem" romokban hevert utána a franciákról. Akikkel találkoztunk tényleg kedvesek, segítőkészek, nem genyóznak a nyelvtudással és város rendezésben is lenne mit tanulnia Budapestnek tőlük.
Fizetem minden hónapban a TB-t, es áprilisban "csak" 100 ezer forintomba került az, hogy magánklinikán megcsinálták azt, amit a háziorvosnak kellett volna. Üdvözlök mindenkit! Szeretném leírni az én tapasztalatomat a magyar egészségüggyel kapcsolatban.  Én egy 28 éves lány…..
Flaggx 2018.06.05 09:03:46
@AvéCézárVavan: Még jó hogy valaki egyszer azt mondta úgy 10 éve, hogy "az egészségügy nem lehet üzlet.", csak nem ugrik be ki volt. Ahhoz képest évek óta nem voltam "állami" rendelésen, de legalább minden ami kellett, az normálisan el lett végezve (fogászat ésatöbbi), normális körülmények között. Persze nem olcsó, de vagy fizetsz, vagy megdöglesz. De biztos vagyok benne, hogy az elmúlt 10 évben befizetett tb-m jó helyre ment...
Vannak olyan cégek, amiket megdönthetetlennek hiszünk. Ilyen az EA (vagy leánykori nevén Electronic Arts), ami csak úgy ontja magából a játékokat és termeli a pénzt. Idén is tök szép kis évet zártak volna, ha nem sétálnak bele tátott szájjal a mikrotranzakció/loot box botrányba. Viszont így buktak…..
Flaggx 2017.11.30 13:13:15
@digitalstoryteller: Nem is olyan régen kb. 40 Euro volt egy teljes játék ára, most 60 + (30-40 Euros) Season Pass (ezekért a tartalmakért pár éve még nem kértek pénzt) + már kozmetikai loot box, ami onnantól nem vicces, hogy csak pénzért szerezheted meg a ládák tartalmait.
Szóval a játékok árai nem emelkedtek kijelentés kissé erős. :)
Kellett már ez a pofon valamelyik kiadónak, hogy a többi is tudja, mit engedhet meg magának.
Aki Budapesten lakik, bizonyára ismeri az Erzsébet térnek azt a részét, ahol az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozik. Egy nagyon forgalmas csomópontról van szó, ahol az észak-dél irányú közlekedési tengely metszi a kelet-nyugatit. Namost én speciel minden hétköznap kétszer járok erre…..
Hallgatom a közmunkások beszélgetését. …és ha idejön a migráns kapni fog 9 milliót. Milyen dolog ez?... Nem azon kesereg, hogy mire lesz elég neki az 52.000 forint, amit majd a hó végén kap. Nem azon gondolkodik, hogyan élje túl a telet? Az fáj neki, hogy a „Soros terv” szerint minden migráns kap…..
Az HBO online videótára, az HBO Go mostantól négy közép-európai országban (Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szlovákiában) közvetlenül, azaz médiaszolgáltató nélkül is elérhetővé válik a felhasználók számára, jelentette be hétfőn az HBO. A platformon az HBO összes saját gyártású sorozata…..
Flaggx 2017.11.13 13:39:53
@kelemen12: De arra fizetsz elő, amit nézni akarsz. Ha meg már nem akarod, lemondod.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre "Cégünk dinamikusan fejlõdõ, hazai tulajdonú vállalat. Munkavégzés során lehetõséged lesz a fejlõdésre egy fiatalos és szuper csapatban, mindezt versenyképes fizetésért. Nyújtunk: kellemes…..
BEKIÁLTÁS Pávatánc idehaza is 2017.11.01 01:07:12
 A béremelési kényszerből eredő feszültségek és a teljesítőképesség közötti ellentmondások darabokra szakíthatják a magyar társadalmat. Egyre szaporodnak a jövedelmüket tűrhetetlennek tartó munkavállalói csoportok. És közülük egyre többen ismerik fel, hogy zsarolási helyzetbe kerültek, miután az…..
A pályakezdőket foglalkoztató örök kérdések, hogy hogyan találja meg az ember a szakmát, ami igazán érdekli, és azon belül hogyan szerezheti meg álmai állását. Az állásinterjúzással és önéletrajzírással kapcsolatos tippek olvasgatása mellett érdemes tapasztaltabb szakemberek, cégvezetők benyomásait…..
Flaggx 2017.06.07 16:06:48
@tamarisk: Eddig nekünk is ment a duma, hogy ha nem tetszik, menjél, majd lesz helyetted más, aztán most hogy kiizzadtak egy álláshirdetést, páros lábbal érkezett a rögvalóság. Finoman fogalmazva: nem kellett biztonsági őrt alkalmazni a jelentkezők tömegeinek kordában tartására a bejáratnál...
Nem hiszem, hogy ennél lenne lejjebb, mert ha igen, az már _tényleg_ a teljes megsemmisülés lenne, kérem szépen: a hétfő este 18-49-ben elért 5,2 után nagy küzdelemben ugyan, de sikerült a második számú kereskedelmi tévének az a hihetetlen bravúr, hogy 4, azaz négy százalékos közönségaránya volt…..
El akarod adni, amire már nincs szükséged a lakásban, minél kevesebb időbefektetéssel, minél gyorsabban és minél magasabb áron? A siker egyrészt a kínált portékán múlik, viszont ha a következő szempontokat figyelembe veszed, nagyobb eséllyel adod el jó áron és mielőbb, és nem kell egyenként…..
Általánosságban... Bár a budapesti villamoshálózat problémáin sokat segítenének az első posztunkban javasolt gyorsítási intézkedések, magának a vonalhálózatnak a fejlesztésével is foglalkozni kell, mert komoly bajok vannak. A legnagyobb gond a belvárosi gerincvonalak (Rákóczi út, Bajcsy-Zsilinszky…..
Kép forrása: Index A metrószerelvények, buszok és trolik régóta tartó füstölő-leálló-lassító sztrájkjához terveznek kapcsolódni a BKV dolgozók a közeljövőben...
Flaggx 2017.03.09 13:45:18
@Pierr Kardán: Hát igazából pont ez kezd lenni a másik nagy baj a BKV-nál. Most pont annyi buszsofőr van még, amivel elmegy a sima napi közlekedés. De nemsokára pótolni kéne az M3-as metrót, amire viszont kéne + 250-300 buszsofőr, de most is folyamatos az elvándorlás, más hazai buszos cégekhez, vagy Ausztirába. Szóval most ez egy verseny, hogy a működő busz vagy a buszsofőr fogy el előbb.