Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molnár Bence

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Raspberry Pi Elindult! 2017.12.24 12:00:11
Sziasztok! Elindult a blog! :)..
Sziasztok! Elindult a másik blogom a magyarraspberry.blog.hu  Ha van kedvetek nézzetek fel ide is! :)..
Magyar Raspberry Pi Parancssor 2017.12.14 19:28:42
Ez a bejegyzés inkább egy leírás lesz milyen parancsok vannak és mikre lehet azokat használni.Mivel a raspberry alatt főként linux alapú operációs rendszer fut ezért linux parancsokhoz hasonló ezek a kódok. Innen érheted el a terminált ahova ezeket betudod írni:     pwd: Kiírja az aktuális…..
Verziók rövid áttekintése megjelenésük sorrendjében Raspberry Pi Beta Board Több éves előkészítő munka eredményeként 2011 decemberében ez volt az első legyártott sorozat, amely mindössze 100 példányban készült az Egyesült Királyságban és elsősorban tesztelési célokat…..
Magyar Raspberry Pi Első lépések 2017.12.14 18:45:04
Szóval nézzek is meg elsőként pontosan mi ez? A Raspberry Pi egy bankkártya méretű, egyetlen áramköri lapra/kártyára integrált BCM2835 alapú számítógép, amelyet az Egyesült Királyságban fejlesztettek oktatási célokra. Tehát ez egy miniszámítógép,ami igazából végtelen dologra használható,mindenki…..
Elektromos kisautó Mindenki ismeri azt a kisautót amelyiket egy kontrolleren keresztül lehet irányítani.De, a világ egyre inkább a felé kezd menni, hogy mindent a telefonodon keresztül lehessen irányítani.Akkor meglehet…..
RGB led vezérlés Arduinoval Egy példa analóg kimenet kezelésére. Az RGB LEDeket három LED összeépítéséből hoztáklétre. Egy tokban egy vörös(R), egy zöld(G), és egy…..
Magyar Arduino Bemutatkozás! 2015.06.21 12:30:12
Mindenkit szeretettel köszöntök itt! Az oldal a szeretné bemutatni(összegyűjteni),mennyi dolgot lehet létre hozni az Arduino segítségével. Mivel ilyen magyar oldal még nem található az interneten vagy nagyon kis számban vannak fent cikkek,úgy gondoltam indítok egyet. Remélem…..
Analóg kimenet (Szervóvezérlés) A hobbiszervók vezérléséhez szükséges jel, tekinthető egy speciális PWM jelnek is, ahol a jel impulzusszélessége és periódusideje a szervó…..
Analóg kimenet (PWM)   Technikai értelemben ez nem egy hagyományos analóg kimenet, mert a kimeneten nem egy 0V és 5V közé eső feszültség jelenik meg. A PWM jel (impulzus szélesség moduláció) az…..
Analóg bemenet Az alábbiakban az analóg bemenetek használatára mutatok példát:  A potenciométer úgy viselkedik mint egy feszültségosztó kapcsolás, amiben az ellenállások…..
Digitális bemenet A digitális bemenetek használatára is nézzünk egy egyszerű példát:  Az előző példához képest csak annyi a változás, hogy a Pin2 láb és GND…..
LED villogtatás A digitális kimenetek használatára nézzünk egy egyszerű példát, amiben egy LED-et villogtatok. A kapcsolást az alábbi ábra mutatja:   A LED-del sorba kell kötni egy 220-680 ohm…..
Arduino fejlesztőkörnyezet Az Arduino fejlesztőkörnyezet legfrissebb verziója letölthető az alábbi linkről: http://arduino.cc/en/Main/Software A programot először elindítva az alábbi képernyő fogad: A File/Preferences/Editor language menüpontban állíthatjuk át Magyar…..
Magyar Arduino Alapok 2015.06.20 16:52:19
Alapok       Mi is pontosan az az Arduino? Az Arduino egy az Atmel AVR mikrovezérlő családra épülő, szabad szoftveres elektronikai fejlesztőplatform, arra tervezve, hogy a különböző projektekben az elektronikus eszközök könnyebben hozzáférhetőek, kezelhetőek legyenek.…..