Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jam Clerk

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem várhatunk tovább, hogy az új, még meg nem elérhető, de várhatóan mindent átalakító technológiák elérik a szén-dioxid kibocsátás mentes állapotot 2050-ig. Ehelyett a már rendelkezésre álló technológiák segítségével kell, lépésenként megoldani a jelenlegi kihívásokat. Bár így is lehet, hogy van…..
Jam Clerk 2020.02.14 22:20:47
@molnibalage:
Én sehogy nem kívánok 200-400 ezer tonnás hajókat mozgatni, se széllel, se mással. Pontosan erre szerettem volna utalni, hogy ha fordítva ülünk a lovon, akkor esély sincs előrejutni. De persze ennek az eszmefuttatásnak végső soron igazán semmi jelentősége :)
Jam Clerk 2020.02.15 20:44:30
@gereb jejeje:
Erre írtam, hogy fordítva ülünk a lovon. Ha a jelenlegi szennyező ipart kiszolgáló hajók kapacitását, méretét, pontosságát, stb. vesszük alapul arra, hogy azok helyettesíthetőek-e kisebbekkel, széllel, stb., akkor persze, hogy "nem" a válasz. De a kérdés az volt, hogy az ipar maga fenntartható-e? A válasz arra is ugyanez.
1939. március 29-én született Velencében Mario Girotti, ismertebb nevén Terence Hill, gyerekkorunk kedvenc nagydumás, biliárddákóval körmösöket osztó, vigyorgó csirkefogója. Barátjával és kollégájával, a 2016-ban elhunyt Carlo Pedersolival, azaz Bud Spencerrel együtt annyi vicces westernt és…..
Jam Clerk 2019.03.30 20:39:45
@Inner Circle: Te mindenütt ott vagy? :)
Ugye, az átlag ember mit sem tud arról, hogy miért és ki kedve miatt indult eljárás Magyarország ellen az EU-ban, egyáltalán mi okból. Ezeket majd egy másik bejegyzésben /bejegyzésekben/ részletesebben tárgyalom, azonban most az aktuális eljárásról, a Sargentini-jelentésről…..
Az információáramlás elromlott. Nemcsak arról van szó, hogy különböző emberek teljesen eltérő következtetésre jutnak ugyanabból a bizonyítékból. Úgy tűnik, különböző intellektuális közösségek többé nem osztják ugyanazokat az alapvető hiedelmeket. Talán többé már senkit nem érdekel az igazság ­…..
Jam Clerk 2018.04.23 11:38:52
@paraszthajszal: Lehet, hogy csak a sok karakter között veszett el a számomra, de engem az is érdekelne, hogy hogyan oldható meg az új "megbízható" autoritás megtalálása, amennyiben az ilyen ismeretbuborékokban-visszhangkamrákban élő személy az információt az új autoritás megbízhatóságát illetően vagy egyáltalán nem, vagy esetleg hiteltelenítve kapja meg.
"Ma egy új szerzőt köszönthetünk "hem" személyében. A történelmi témájú blogolást illetően  sem kezdő (tortenelmierdekessegek.blog.hu), és mondjuk úgy, hogy a húszas évein már túl van ;)" - Jtom 1942 egy hideg napjának reggelén légvédelmi szirénák és fegyverropogás hangjára ébredtek a kanadai…..
Jam Clerk 2018.03.22 15:07:51
@szita szita péntek: Tehát, ha jól értem, akkor a(z akár fasisztának minősített) vélemények zsigeri kiiktatása az egyenlő azzal, hogy "te nem mondhatod el a véleményedet akármiről", azaz fasizmus, hiszen ugyanúgy csorbítod a másik jogát. Ugyanakkor ez szerinted is tilos. Tömegekről, mögöttük álló (vagy rájuk hivatkozó államhatalomról) most nincs szó, csak egyes kommentelők véleményéről.

Nekem ez kissé nyakatekert érvelés, ne haragudj, de nem vitázni akarok, csak érdeklődtem.
Jam Clerk 2018.03.22 15:53:46
@hem: "Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de... ", ha már szólásszabadság :)
Viszont nem értelek azzal kapcsolatban, hogy ha készítesz egy ilyen témájú, kifejezetten a nácikkal kapcsolatos cikket-blogot-tudomisénmit, akkor egyrészt miért lepődsz meg, hogy a "sötét oldal" is véleményt nyilvánít, másrészt, ha már egyszer "kiengedted a szellemet a palackból", miért helyezed rögtön kilátásba az elnyomásukat?
Jam Clerk 2018.03.22 14:28:07
@szita szita péntek: A szólásszabadság csorbítása, esetleges teljes megvonása nem tartozik az úgynevezett "fasizmus" elemei közé? Tehát ha valaki már le sem írhatja, amit gondol, mert amit gondol, az fasizmus mások szerint, abban az esetben nem csorbították ugyanúgy - ha nem jobban - az egyén szabadságát?
Igen markáns, és újra meg újra visszatérő, soha ki nem fogyó utastípus a BUNKÓ. Így, csupa nagybetűvel. Azon már meg se lepődök, amikor köszönés nélkül ül be valaki, nem válaszol az én köszönésemre, vagy simán utasításokat és parancsokat közöl, se egy "kérem", se egy "köszönöm" el nem hagyná a…..
Jam Clerk 2017.08.16 13:39:40
@nem várt fordulat:
A paragrafus "jogszabályi" környezetben nem "bekezdés", hanem "szakasz". A "bekezdés" az simán csak bekezdés, mondhatni, alpont :) Például "2. § (1) bekezdés", ebből, gondolom, a § jel ismerős, na az a "paragrafus" avagy "szakasz", a (1) rész meg a bekezdés, amiből több is lehet egy-egy "paragrafuson" vagy "szakaszon" belül.
Felállhatsz, visszajöhetsz javítani :)
Jam Clerk 2017.08.16 16:22:36
@nem várt fordulat:
Elnézést, nem olvastam végig a teljes hozzászólási listát, mielőtt rányomtam a "küldés" gombra.
A Francia Tudományos Akadémia illetékes energetikai bizottsága (Comité de prospective en énergie) kritikus állásfoglalást tett közzé 2017. április 19-én az aktuális francia energiapolitikához (Transition energetique) kapcsolódóan. Az elemzés kiemeli: „az energetikai átmenet témájához kapcsolódó…..
Jam Clerk 2017.07.07 10:31:40
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tökéletesen érzem, de azt is, hogy csak elkented a választ. Kicsit később azt is írtam, ha az atomnál volt pár évtized a technológia tökéletesítésére, esetleg erre is lehetne. Vesztenivaló nem nagyon van.
Jam Clerk 2017.07.07 10:45:39
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Köszönöm, így sokkal korrektebb, mint hogy guglizzak rá egy egyetemi szintre :)
Akkor csak az a kérdésem, ha (sarkítva) a Szaharát teleküldik napelemmel (tehát ott bontanak nagyobb kapacitással, ahol kisebb a veszteség jelentősége, egész nap, egész évben bonthat, amennyit csak képes), úgy sem életképes legalább ötletnek?
Jam Clerk 2017.07.07 10:58:09
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A műszaki részéhez mondtam, hogy nem értek, kérdés, ötlet volt csak, amire korrekt választ adtál, el is hiszem neked. A második részére meg eleve írtam, hogy sarkított példa, lehetne ilyen erővel holland ár-apály "erőmű" is, mármint ha az olyasmi műszakilag összevethető a téma szempontjából egy szaharányi napelemmel.