Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rustyjames

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főbb újdonságok Beépített reklámblokkoló Miután a beállításokban bekapcsoltad, a címsáv jobb oldalán egy ikon jelenik meg. Erre kattintva lehet az adott oldalon engedélyezni a reklámok blokkolását. A blokkolás még azelőtt megtörténik, hogy a böngésző elküldené a kérést a szerver felé, ezért a…..
Az idei első új kiadásban több hasznos fejlesztést is kaptunk. A legnagyobb horderejű ezek közül a böngészőlapok némításának lehetősége. A böngésző nem csak jelzi, ha egy lap hangot ad ki, de a lapfülön lévő ikonra kattintva meg is vonhatjuk tőle ezt a jogot. A lapfülek helyi menüjében pedig az…..
Akárki Van valami a levegőben 2016.01.16 05:57:49
Az Orbán-rezsim intézkedései miatt érzett düh közelít a kritikus tömeghez. Nő a harag. A rezsim eddig ügyesen adagolta a folyamatos megszorításokat, ügyelve rá, hogy mindig csak egy-egy réteget sújtsanak a megszorítások, de végül lassan bezárul a kör. A Fidesz-hierarchia felső és alsó szintjeinek…..
  Vettem a fáradtságot, és kidolgoztam egy statisztikai módszert a troll-tevékenység leleplezésére. Tettem ezt azért, mert az alcímbern megnevezett blogger azt találta mondani az Alex tündöklése és bukása című blog vitájában, hogy hogy "nem mi kezdtük az eldurvulást"…..
Rustyjames 2015.11.26 19:51:47
@Németh Árpád: Saját tapasztalataim valóban nincsenek , 1995 már akárhogy is nézzük az "új rendszerhez" tartozott. Az edukációval kapcsolatban nekem nem is igazán az a visszataszító , hogy a szocializmust negatív rendszernek állítja be , hanem inkább az , hogy a mostanit teljesen legitimnek és 'az egyetlen élhető és normális világnak'. Legalábbis nekem ez jött le a "tananyagból". 2002-ben kezdtem az általánost , 2010-ben a középostobát , és főleg ott az érettségi évében (2014) volt hihetetlenül erős ez a benyomás. Fogalmazhatunk úgyis , hogy megbuktatták ,a régi rendszert, de a lényegen sajna nem sokat változtat. Az utópiát nem a kommunizmusra értettem , hanem az államkapitalista rendszerekre (Szovjetunió) , az életszínvonal messze lemaradt a nyugattól , de ami igazán szomorú , hogy az emberek fejében ez a kép él a kommunizmusról is , pedig nagyon csekély mértékben volt csak köze hozzá. A tényleges kommunizmus nem utópia , sőt mi több , a legélhetőbb legtökéletesebb világ lenne ,viszont ez csak anarchiában valósítható meg. De nem ez a gond , hanem az , hogy az átlagember messze nincs erre felkészülve , hiszen születése óta csak manipuláció éri , a többi ember , de leginkább a kötelező oktatás által , mivel ott illesztik bele őket a fogyasztói társadalomba és a "munka" világába. Miután elvégezték az iskolákat már szinte biztos , hogy 100%-ig függővé válnak a kizsákmányoló rendszertől. Egyébként én még viszonylag szerencsés vagyok , hogy az új rendszer elején elvégeztem ezeket , mert akik most kezdik , azoknak messzemenőkig rosszabb. Én még 'csak' reggel 8-tól délután 1-ig voltam bent , a mostani tizenévesek meg meg 8-tól 7-ig , pluszpoénként pedig most már nem 6 éves kortól , hanem 3 évestől akarják kezdeni az agymosást. A diákoknak nem marad idejük semmire , utána meg a munkahelyeken is ugyanaz lesz.
A nagy kérdés: Ez hol élet ? Ez rabszolgaság. Itt a munka nem értelmes emberi tevékenység , itt kapnak érte az emberek bért ami jobbára elég arra , hogy másnap is betudjon menni dolgozni. Egy külön fejeztet érdemelne , hogy milyen rossz minőségű , túlárazott termékeket árulnak a boltokban , de most ennyire már nem szeretnék eltérni a tárgytól:D
Az államszocializmusból annyi mindenképp jobb volt , hogy a munkásember is tisztességesen megtudott élni , alacsony volt a bűnözési ráta , és szinte 0 létbizonytalanság , ezt aláírom. Ezek ténylegesen nagy szavak , ahhoz képest , hogy most mekkora szegénység van. Viszont amit mondtam , én úgy gondolom nem ezen az alapon kéne a jövő kommunizmusát megvalósítani. Amennyiben sikerülne létrehozni az anarchiát , az kihúzná az uralkodó osztály lába alól is a talajt , következtetésképp és a kizsákmányolás megszüntetése végett a hierarchiát is el kell vetni , hogy ne lehessen élősködés a másik ember felett.
Ezenkívül azt is érdemes figyelembe venni , hogy nem a kapitalizmus az egyetlen rossz rendszer. A feudalizmusról is lehetne írni , az is ugyanilyen szörnyűség volt.

@aLEx: Köszi:)
Azt nem tudom , hogy a szerkesztők sztálinisták-e , egyik hozzászólásában elismerte , hogy sosem volt még kommunizmus , persze ez nem bizonyít még semmit. Fontos lenne nyitni a másik véleményére is , és amennyiben az a meglátás szerencsésebbnek vagy működőképesebbnek bizonyul akkor érdemes foglalkozni vele.
Rustyjames 2015.11.30 18:18:59
@Németh Árpád: Az valóban tény , hogy a kapitalizmusból nem lehet egy "ugrással" a kommunizmusig eljutni , ezért van egy átmeneti állapot , vagyis a szocializmus , ezzel mindössze annyi a probléma , hogy ennek a gyakorlatban még a legalsó fokáig sem jutottak el. Kb ugyanaz volt a helyzet abból a szempontból , hogy most azzal butítják az embereket , hogy majd utolérjük a nyugatot , akkoriban meg azzal , hogy "felépítjük a szocializmust". "Magyarország a szocializmus helyes útjára lép" -Rákosi-
Én természetesen nyitott vagyok mások véleményére is , az én eszmefuttatásom szerint már a 17-es forradalom alatt elment rossz irányba az egész egyébként jónak induló kezdeményezés. Lássuk be , hogy a hatalom érdekeivel inkompatibilis a kommunizmus és a szocializmus , a hatalom meg nem hagyja , hogy egy forradalom beleköpjön a levesébe. Mit csinálhat az uralkodó osztály ha tömegesen lázadnak ellenük ? Mit tehetnek ők egy mozgalommal ,egy egy ideológiával , egy forradalommal , ha nem tudják már elnyomni ? Mindössze annyit , hogy átverik az embereket >> ők maguk állnak az élére és eltérítik.
Rejtélyes módon nem szűnt meg sem az uralkodó osztály , sem a hierarchia sem a kizsákmányolás (legfeljebb a mértéke lett csekélyebb) és sikerült lázadásokat is vérbe fojtani az állami terrorszervezetek létrehozásával. Többé nem is mertek lázadni. Lenin egyébként ki is mondta mit vár el az emberektől: "feltétel nélküli engedelmességet" .
Ezek a változtatások sajnos sokat hozzátettek a kapitalizmus további fennmaradásához. Többé már nem az volt a felállás , hogy a munkás gyűlöli a főnökét és a kizsákmányoló osztályt , ma már szinte semmi ilyesmi nincsen , mert a szerencsétlen ember az edukációtól kezdve a médián mindenhol azt hallja , hogy ez a normális , ez a legitim , sőt mi több, ez a természetes. Az a kijelentés , hogy mindent a nép érdekében tesz a hatalom pedig kifejezetten a szovjet és a náci birodalmak produktuma.
Az anarchia pedig pusztán egy hatalom nélküli állapotot jelöl , a kommunizmus pedig pontosan ilyen , így nyugodtan lehet anarchiának is hívni.
Az viszont teljesen igaz , hogy az anarchiának és a kommunizmusnak sincsenek meg még a feltétéletei , addig pedig marad az a háromszögecske , hogy az ember vagy tűr , vagy önellátó lesz , vagy csatlakozik egy kommunához.
Akárki Punk és politika 2015.11.10 11:53:23
A punk a legpolitikusabb szubkultúra. A punk a rend és a rendszer elleni lázadást jelenti, ez a lényege, ez teszi punkká, és nem csupán a zene. „A punk politika nélkül csak pop” – fogalmazott a fikszrádió Vörös és fekete című műsorának vezetője néhány évvel ezelőtt. A minket körülvevő és uralni…..
Rustyjames 2015.11.16 03:18:26
Az anarcho kommunizmus lenne a tökéletes világ ,de mivel az embereket már születésük óta csak folyamatos manipuláció éri (oktatás , többi ember befolyása , média stb) így csak a teljes "átnevelésükkel" lehetne megvalósítani.
Hozok is néhány példát:
Mit tanítanak a kommunizmusról ? Azt , hogy egy tömeggyilkos működésképtelen diktatúra volt. Ez tulajdonképpen igaz a szovjet rendszerre és az általa megszállt országok rendszerére , a probléma ott van , hogy ennek a világon semmi köze a kommunizmushoz, mégis "kommunista diktatúrának" hívják , holott valójában már ez a 2 szó is kizárja egymást. Az anarchiáról még kevesebb embernek van fogalma , mert a jelentése ugyanúgy el van torzítva , "káoszként , zűrzavarként" tanítják , a képviselőit meg terroristának állítják be.
Ezzel még nincs vége , teljesen legitimnek , sőt logikusnak tanítják , az állam és a pénzrendszer létezését , mi több nélkülük nem is boldogulnánk (szerintük).
Látszik , hogy kiknek a kezében van az oktatás...
De nem csak a humán tantárgyakkal van a baj , biológia , kémia , de még az informatika tananyagot is a multik szponzorálják.
A média ugyanez pepitában.
Aztán ott a sok "nemzeti érzelmű" ember , aki még harcolna is saját rabszolgasorsának megtartásáért.
Az emberek a legminimálisabb dolgokban nem tudnak megegyezni , 200 Ft-ért széttipornák egymást.

Aki meg kimondja az igazságot az hülyének , "konteósnak" , összeesküvés elmélet" hívőnek van nézve , a kommunizmus meg szándékosan le van járatva.

Erős az ellenség és módszereiből nincs hiány. Sajnos.
Nem erről a verzióról fogunk évek múlva ódákat zengeni, mert néhány apróságtól eltekintve csak a motorháztető alatt találhatók fejlesztések. Ezek a fejlesztések viszont koránt sem elhanyagolhatók. A leginkább szembetűnő változás a külsőt érinti. Windows 10 alatt végre…..
Rustyjames 2015.11.08 17:26:05
@gyjoci95: Ja , de nem csak az opera szívja le az akkut , próbáltam ffot , chromeot, dolphint , de egyik sem volt jobb ebből a szempontból. MOst a droid 6-nál a google ígért javulást , majd kiderül mi lesz belőle.
Magyar Opera Vivaldi 2015.02.22 14:22:54
Vivaldi.com A Vivaldi egy új böngésző a piacon, amit részben régi Operás fejlesztők készítenek. A projekt alapítója Jon Stephenson von Tetzchner, az Opera egyik társalapítója. A böngésző az új Operához hasonlóan a Chromium motorra épül. A fejlesztők nem titkolt célja a régi Opera újjáélesztése,…..
Rustyjames 2015.10.17 12:11:19
@Med1on: Ami most már igazán megérkezhetne , legalább 3 hónapja nem volt frissítés , remélem ez arra mutat , hogy nem akarják összecsapni , nem pedig arra , hogy feladják.
Rustyjames 2015.10.18 16:41:52
@Cawington: Köszi , fel is tettem a legutolsót , látom azért halad előre a browser , végre megjelennek a kiegészítők gombjai.
A béta csatornára átkerült fejlesztések A Windows 10-es hibajavítások A Turbo 2 A könyvjelző API használata a gyorshívóban "Mégse" gomb a letöltéskezelő eszköztár buborékjában Natív webes értesítések minden Linux platformon A fejlesztői csatornán maradt…..
Rustyjames 2015.10.07 17:29:23
@ata4100: Szerintem már a motorváltáskor ez volt a helyzet , de ezt nem tálalhatják így a felhasználók elé. Tippem szerint amíg marad a mostani részesedése a böngészőnek addig biztosan nem hagyják meghalni az Operát. Azt viszont eltudom képzelni , hogy felvásárolja valamelyik cég és amennyiben nem lesz nyereséges megszüntetik.
Az Opera közösségi portálján, a My Opera-n összefoglalták, hogy mikor melyik mobil böngészőt ajánlott alkalmazni. Jelenleg öt különböző Opera megoldást lelhetünk fel a Google Play áruházban: Opera Browser, Opera Browser béta, Opera Mobile Classic, Opera Mini és Opera Mini…..
Rustyjames 2015.10.06 20:21:44
@Ronyn: A mobile képes behozni bonyolultabb tartalmakat is , pl facebook asztali nézetét a mobilos helyett , youtube asztali nézetét stb , okostelefonokra való. A mini meg vagy a régi 4+ éves okostelefonokra vagy régebbi mobilokra (bár azok alól egyre inkább kihúzzák a talajt). Az adatforgalom spórolás bekapcsolásakor lebutítja az oldalak megjelenítését , ez tovább fokozható mondjuk azzal , ha kikapcsolod a képek betöltését , az adathasználat szerint én 99% adatforgalmat spóroltam vele.
A 32-es verzió igazán nagy dobást nem, de annál több apróságot tartogat. Sokak által várt funkció volt a jelszavak szinkronizálása, ami mostantól végre elérhető, de egyelőre csak az asztali kiadások között. Emellett a Beállítások -> Böngésző lapon azt is…..
Rustyjames 2015.09.20 22:07:22
@csablak: Flash nélkül nálam sem játszott le youtubeon kívül semmit , nem lenne egyszerűbb engedélyezni ?
Elviekben , indavideo , videa stb már mennek html5-el is , de gyakorlatban meg egyik sem indult el. Vagy töltsd le a Chromeot.

@expa:Annyira nem kell , hogy az opera kicsi felhasználóbázisának is legalább a fele Linux userekből állt:))). Mivel az Opera egy ultimate böngésző volt jól párosult egy ultimate OS-el.

A jövőben meglátásom szerint lehet hogy ismét utimate lesz , ez attól függ , hogy alakul a firefox sorsa , idő kérdése és az is webkites lesz.
Rustyjames 2015.10.03 20:06:31
@RaidX: Elvileg a könyvjelzősávot már szinkronizálja magától , a gyorshívót meg egy mappába menti ahonnét betudod "húzni" az üres gyorshívóba.
A marketing blablát most nem fordítom le. A lényeg, hogy a következő hetekben minden Opera termék logója meg fog változni. A sort az iOS-es Mini kezdte a mai napon. ..
Rustyjames 2015.09.30 16:45:11
@expa: Azt már megtették az igazi hozzáértők , lásd vivaldi , iceweasel stb. Az Operánál meg már a presto éra vége fele is alig fejlesztettek és hát...látva , hogy most se serénykednek , valószínűleg a motorváltás is amiatt történt , hogy a jövőben még ennyit se keljen fejleszteni. Ettől persze még lehet szeretni , de azokból a dolgokból amelyek miatt ez a böngésző különb volt a konkurenciánál semmi nem maradt.
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Rustyjames 2015.08.12 19:25:17
@djuice: Nekem java sincs fent meg a flash sem és egyik se hiányzik:))
Hát ha mindegyik összeomlik akkor ott az os-be is kell hogy legyenek hibák... Debianon elindul mindegyik , még a játékaim (war thunder) is.
Régi szép volt és jó , de már nem használom , mert magasról tesznek a fejlesztésére... ilyenkor jönne elő , mi lenne ha nyílt forrású lenne és lehetne továbbfejleszteni , így meg hagyják elsorvadni. Most látom , lehet még fel is vásárolják a céget...fasza...
Rustyjames 2015.08.24 19:17:27
@djuice: Megnéztem neked.
Kossuth rádiót ment Iceweasel-ben (Firefox) flash nélkül , az első link nem indult el. Utána azt megnyitottam chrome-ban és úgy már jó volt.

Azt persze figyelembe kell venni , hogy abbana legújabb flash van , nem úgy mint a repoban.
Rustyjames 2015.09.06 21:16:50
@djuice: Na , ezzel még én se találkoztam idáig , de beállítottam ezt , bár nálam úgysem volt más lehetősége a html5-ön kívül:)
Ff-ban egyébként about:configban is vannak html5-re vonatkozó beállítások amelyekre nemrég akadtam rá. Bővebben itt: wiki.manjaro.org/index.php?title=Firefox_about:config_edits , az enable full html5 player résznél.
Magyar Opera 20 éves az Opera 2015.08.20 22:06:32
A konkrét dátumok ugyan ellentmondásosak, de 1995-ben új fejezet nyílt az internet történetében, köszönhetően az Operának. Ennek alkalmából foglaljuk most össze az Opera történelmének néhány fontos eseményét, a teljesség igénye nélkül. A kezdetek Csupán néhány évvel…..
Rustyjames 2015.08.24 18:07:07
@penge™: Igen. Ezt támasztja alá az is ami a Linux disztrókkal történik , amelyek mögött nagy közösség van (Debian , Arch) vagy amelyek mögött egy profitorientáltabb cég áll (Ubuntu , Suse , Redhat) fejlődnek , a többi meg használhatatlan bughalmaz.

Bár a ff-nak egy forkját használom én is az iceweaselt , de ez is csak azért vállalható be , mert folyamatosan fejleszti a mögötte álló közösség (Debian fejlesztői). Előnye , hogy nincs benne a hello meg hasonló felesleges elemek és stabilabb.

Szerintem 2017-re az összes böngésző chromiumon fog alapulni , a kérdés csak az , hogy a motorváltás után a funkcionalitásból mennyi marad meg ? About config (power user beállítások) , hasznos kiegészítők (noscript , speed dial (gyorshívó addon ami jobb az új operáénál) ?
És egy kicsit 33 developer is, mert egy csomó újdonság egyből a béta csatornára került. A béta csatornára átkerült fejlesztések * jelzi, ami eddig még a fejlesztőiben sem volt Jelszó…..
Rustyjames 2015.08.14 20:57:53
@penge™: Én úgy kb 2 éve fontolgattam először az opera törlését a gépemről , és ma jött el ennek a napja.Vivaldi már eléri azt a szintet , hogy másodlagos böngésző lehessen , így lecserélem rá. Az opera meg ha összekapja magát , toporgás helyett tényleg fejlesztések lesznek akkor visszaváltok , csak meggyőző eredmények kellenek , de ezekre nem látok sok esélyt.
Bár nem vagyok biztos benne , de a motorváltás és a funkció kiszedés háttérében is valószínűleg nem az állt , hogy 'a presto gyenge és kukába való' , ha nem a google-hoz hasonló cápacégek nyomása.
A felvásárlásból nem tudom mi lesz , de ezért a böngészőért szvsz már nem kár
A 31-es verzió sok látható újdonságot nem tartogat. Néhány apró funkció jutott el csak a stabil ágba. Ezek közé tartozik a böngészési előzmények szinkronizálása és a…..
Rustyjames 2015.08.04 17:05:31
@namelesske: Nálam 7-8 mp , de azt is soknak tartottam o-o Pedig ugyanaz a rendszerem van mint neked:)
Rustyjames 2015.08.08 12:58:13
@Bandes: Miért nem próbálod ki a tűzróka gyorshívóját ? A gagyi csempék helyett az oldal kicsinyített mása jelenik meg , rendesen állíthatók az ikonméretek , még csoportokba is lehet rendezni őket stb...
Ennél sokkal jobb megoldást nem tudok én se.
Főbb újdonságok A könyvjelzőkezelőben megjelent egy harmadik nézet, amivel kisebb előnézeti képeket lehet használni. A mappaszerkezetet tartalmazó oldalsávot át lehet méretezni egér húzással. A szív menü kilépésig megőrzi az utoljára használt mappát, és azt kínálja…..
Rustyjames 2015.07.15 23:03:15
@Nekomajin: Mindent betölt csak a gyakorit nem... bár ha csak a címsort nézem akkor olyan mintha betöltené , de semmi nem jelenik meg , teljesen fehér az egész képernyő... ha lekapcsolom a turbot akkor jó.
Rustyjames 2015.07.16 14:14:54
@Nekomajin: Ma telepítettem a frissítéseket a gépemre (én egy paranccsal tudom telepíteni az összeset) , közben láttam , hogy a 30-as verzióhoz is telepített egyet , így most már jó lett.
Ha problémád van az Opera Mini vagy az Opera Mobile böngészőkkel, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera asztali verziójával kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Rustyjames 2015.06.25 11:46:34
@sBc: Megvannak , de hogyan ? A szinkronizálni csak a könyvjelzőket tudja...
Rustyjames 2015.06.25 19:54:47
@Nekomajin: Bejelentkezés után a kezdőlapon (ami nálam a gyorshívó) nem jelenik meg egy se , a mappát amiben a könyvjelzők vannak megtaláltam , de nem látok olyan módszert amivel az összeset a gyorshívóba tudnám tenni.
Hónapok óta tologatott új rovatunkban egy-egy szolgáltatást fogunk bemutatni az Operából. Ezek egy része más böngészőkben is megtalálható ugyan, mégis érdemes körüljárni, hogy az Operában mi hogy működik, és mik a különbségek. Az egyik leginkább várt eszköz kétség…..
A 30-as verzióban egy sokak által hiányolt funkció tér vissza. Az oldalsáv ugyan kicsit különbözik a régi Opera megoldásától, de máris több, mint 20 bővítmény érhető el hozzá. Ez a szám minden bizonnyal növekedni fog, de már most is több könyvjelzőkezelő, előzmény és…..