Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drhzsolt

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A képen látható az M52 nyílthalmaz, a Buborák-köd diffúz köd és környéke. A képen látható az M52 nyílthalmaz, a Buborék-köd diffúz köd és a környéke. A Buborék-köd (NGC7635) érdekessége, hogy a köd közepében egy a napunknál negyvenszer nagyobb tömegű szuperóriás…..
Amíg nincs jó egünk, addig is az ember mit csinálhat otthon, szépítgeti a már feldolgozott képeit, esetleg újra feldolgozza ugyanazt a képet. Én is ezt tettem. Sajnos a már közzétett M52 és környéke fényképpel még mindig csak 10 óránál tartok, kellene hozzá még legalább 2-3…..
Feltűnik az égen hajnalban kelet felől a Pleiadok, és az egyik fotózásom végén, nem bírtam ki, hogy készítsek néhány képet. 7 x 5 percre volt időm, már így is világosodott, szóval ez semmi, 35 perc expo az egyenlő a nullával, mégis olyan szép objektum, biztosan célpontom,…..
10 óra expó után itt tartok...119 x 5 perc, azt gondolom jól látszik az előző bejegyzésemben 3 óra összexpó után közzétett kép, és e kép közötti különbség, de még lőnöm kell hozzá, ez már látszik... ..
Tegnap bár még mindig meleg volt, elkezdtem az M52 és környékének fotózását. Álló ventilátort tettem a fényképezőgépemhez, mivel egyenlőre dslr hűtőm nincsen, és így az APT adatai alapján a fényképezőm érzékelője 29 fokról 27, majd később 26 fokra hűlt le, így…..
Kipróbáltam tegnap este az új kis apomat, hogy vezetés nélkül csupán óragéppel egy viszonylag pontos pólusra állás esetén hogyan szuperál. Bár az ég elfogadható volt, sajnos meleg volt, amit az én Canon 1000D-m nem nagyon tolerál. Ettől függetlenül az Antares és a Sas ködre…..
Kipróbáltam az új kis távcsövemet, Ts-optics 60/330 ed apo-t. Első célpontom két éjjelen át az a címben szereplő kompozíció lett, kihasználva a nagy átfogását a kis távcsőnek. Igazából teszteltem, ahhoz képest lett ilyen a fénykép, hiszen az élesség állítása is sokkal…..
Újabb távcsövet vettem.Na nem,mintha bajom lenne a 100/500 apommal,csupan régóta szeretnek nagy latómezővel,egyedi átfogással fotózni,es úgy gondoltam,hogy ez a kis Ts-optics 60/330 ed apo egy 0.79reduktor/korrektorral tökeletesen alkalmas erre,hiszen így 260mm fokuszt és 4.3…..
Észak-Amerika köd, NGC 7000, talán az első igazi asztrofotónak nevezhető fénykép ez, melyet egy rendkívül jó égen, 2015. május 18-án, 26 darab 420 sec fényképből, 11 dark és 11 bias és 30 flat kép segítségével készítettem. Hihetetlen volt, ahogy ott ültem a fényképező…..
drhzsolt 2015.06.27 19:53:20
A felhős időben nincs mit tenni újra feldolgoztam egy régebbi fényképem, az Észak-Amerika ködömet. Igaz csak 21 x 5 perces képanyag, mert itt még nem az lebegett a szemem előtt, hogy kevesebb képem, de az jó sok expóval készüljön. Ugyanakkor akkor még nem volt meg a Nebulosity…..
Gondolom sokan voltatok már úgy, ahogy én jártam 2015. június 20-án éjjel. Meghallgattak imáim, és derült egem maradt egész éjjel, holott északnyugaton és nyugaton több kolléga is jelezte, hogy sajnos átléptek a határon az Ausztria felől érkező felhők. Szépen felállítottam…..
Ahogy ígértem feltettem az elkészült Sadr régióról készített fényképemet. 5 éjjelen át készült a fénykép. A Sadr csillag a képen középen a legfényesebb csillag a képen. A Sadr régió a Hattyú csillagképben a tejút kellős közepén található, ezért is láthatunk a Sadr…..