Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gipszj

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félmillió Ft-os vízdíj törlesztése után kicsit fellélegezhetne a Barcson élő Kistaj Éva, mert legalább megszűnne a végrehajtói nyomás, ami a család tragédiájára pluszban nehezedik. 3 éve ápolja éberkómás lányát, ami önmagában is borzasztó nagy teher, emellett még retteg attól is, hogy utcára teszik…..
Azon gondolkodtam, hogy ezeket a mondatokat én írom, vagy máris beszivárgott valaki az éppen ma egy esztendős PoliPraktika blogra, aki megteszi helyettem? A belügyminiszter törvényjavaslata - ami "a meghatározott infrastruktúra, alkalmazás- és tartalomszolgáltatók" számára is…..
gipszj 2015.11.05 11:50:49
@bértrollbosszantó_kovi1970: Miért gondolja mindenki, hogy Orbán a hibás mindenért. Vannak ott egyének (egyet a cikben is megemlítenek) akinek több használható információ van/lehet a birtokában, mint egy miniszterelnöknek. És mint tudjuk az információ hatalom.
gipszj 2015.11.05 12:05:13
@bértrollbosszantó_kovi1970: Bármennyire is nem szimpatikus(finoman fogalmazva) számomra OV, simán el tudom képzelni, hogy csak egy báb. Ha valaki a háttérből vagy nem is annyira a háttárből irányít szüksége van OV-re a választók miatt.
gipszj 2015.11.05 12:30:47
@bértrollbosszantó_kovi1970: Azt az egy problémát még látom OV majdnem kizárólagos démonizálásában, hogy ez feltételezi, hogy a FIDESZ nevű országrabló bűnszervezetben vannak kevésbé bűnösök is. Így nehezebb lesz magától a bűnszervettől megszabadulni.
Pont ez lett a baj a mexikói drog kartlelek elleni háborúban is. Egyre precízebben tudják kilőni a vezetőket, ami lehetőséget teremt az agresszívabbaknak a felemelkedésre. Így lettek a mexikói drogkartelek egyre kegyetlenebbek. Szerintem.
Az Agymanók (Inside Out) a Pixar legújabb animációs filmje, amely az érzelmek és az emlékezet viselkedésre gyakorolt hatását igyekszik modellezni mesés, játékos formában. Mindenkiben azonnal felmerül a kérdés: jó, de mi az, amiben valós a rajzfilm ábrázolása és mi az amiben…..
gipszj 2015.10.30 13:03:20
Bocs ha elfogult vagyok, de nekem nagyon tetszett, úgyhogy ez alapján próbálok érvelni.
Mivel van két lányom is, igaz még egy kicsit fiatalabbak, de látom ahogy nőnek, fejlődnek és költöztünk is párszor.
A film előnyeivel én is egyetértek, de a negatívokkal nem tudok teljesen egyetérteni.
1. Azzal egyetértek, hogy nem a pólyában ér minket az első élményünk, de az az előttit nem lehetett volna rendesen elmagyarázni egy gyerekfilben 18-as karika nélkül.

2. Szerintem minden mai gyereknek a boldogság a legfontosabb, de a többi érzelem is szerepet kap. Amikor szalad a kisgyerek a szobában és a félelem megálítja egy hatalmasnak vélt (telefonkábel) akadáj előtt, hogy lassítson. Az hogy meg az érzelmeink ritkán jelennek meg szeparáltan inkább igaz egy felnőttre. Egy gyermek töbször a szélsőségek között csapong, mert még nem tudja árnyalni az érzelmeit. Ez a tanulás része, amit a film is próbál extrém körülmények között (nem minden család életében vannak ekkora változások) bemutatni. Ez egy tanulási folyamat a gyereknek is hogy nem minden fekete-fehér, és a szomorúság is az élet része. Szerintem ezt a folyamatot elég jól mutatja a film.
3. Amit ír az megintcsak főleg felnőttekre igaz inkább. Ezt hogy is tudnám leírni. Egy gyerknek is biztos sokminden van a tudatalattijában, de gyerekként leginkább a félelmeink tudatalattiból való kitörését tudjuk felfogni, mert a többi inkább elmosódik a fantáziavilágban.

Már nagyon várom hogy megjelenjen DVD-n.
A nagyobbik lányom(4) fel tudta fogni, hogy ezek az érzelmek benne is dolgoznak. A film után emlegette is ha valami nem tetszett neki, hogy a piros manó kezd erősödni. :-)
Egyre többektől hallom a menekültkrízis kapcsán, hogy veszélyben az európai keresztény értékrend, keresztény kultúra. Csakhogy ezzel kapcsolatban van egy kis baj: Az európai kultúra nem keresztény kultúra már, hanem ateista. A kereszténység szót és a keresztény kultúra meg…..
gipszj 2015.09.21 13:57:04
gipszj 2015.09.21 13:59:44
@Ad Dio: Az elsőt a szélsőségesek elleni probléma megoldásának javasoltam, a második egy "ideálisabb" (szerintem) világban működne.
gipszj 2015.09.21 13:49:13
@Ad Dio:
Mint írtam mindenki hihet abban amiben akar. Ha MINDEN vallásos személy legalább annyira el tudná fogadni a bármely más valláshoz tartozó személy vallását és hitének léttjogosultságát, mint én "nem vallásos"-ként akkor biztos hogy nem lenne vallások között konfliktus.
Milyen érzés, amikor a nehezen leadózott kocsid mellé beáll egy szlovák rendszámos luxuswagen, amiben a csücsörítő szájú pinabubus unott arccal szánakozva néz rád, te meg pontosan tudott, hogy nem fizetett adót a kocsira, de legalább veri a mellét? Sok ilyen és ehhez hasonló…..
Már alig várom július 7-dikét, még öt nap, jaj, hogy fogom kibírni. Ezen a remek napon a Baumagék utcára mennek, ezen túlmenően pedig beperlik az államot. Nagy hírverést akarnak, szóval én a részemről megtettem, amit tudok. Hogy mi értelme van ennek az egész tüntetősdinek,…..
Rég nem merem leírni azt, hogy ennél már nincs lejjebb, mert a kormány szívós munkával folyamatosan szállítja a cáfolatot. Ma megint szintet lépnünk az embertelenségben: 26 évvel a kommunista vasfüggöny eltakarítása után a pár éve még kordonokat bontó Orbán Viktor az…..
gipszj 2015.06.18 10:54:02
@Trackers: Ha tájékozzottabbak lennének az emberek akkor nem lehetne őket irányítani.
Ezt remélem azért te is belátod.
gipszj 2015.06.18 11:08:24
@konrada: Természetesen ezt Magyarország egyedül nem tudja megoldani.
Azt meg elég jól csinálják, hogy Magyarország kellemetlen hely legyen letelepedni.
gipszj 2015.06.18 11:13:36
@Exploiter: Szerintem ez egy kicsit sántít.
Nem álítottak meg minket, hiszen az Atlanti óceánt és megnézték kalandozó őseink.
Ha nem lett volna olyan jó hely a Kárpát medence biztos tovább mentek volna.
A kereszténységet meg a magyarok vették fel annak érdekében, hogy beilleszkedjünk egy ilyen környezetbe. Szerencse, hogy volt egy ilyen királyunk aki nem csak a saját országának az érdekeit nézte hanem a környezetének is az érdekeit.
Ezzel is tettünk valamit egy közös célú államközösség érdekében.