Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nick ami nincs

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus (SARS-CoV-2) és a COVID-19 európai megjelenése, sőt intenzív terjedése közepette óhatatlanul fókusz kerül az orvostudomány történelmi fejlődésére is. Felmerülhet bennünk a kérdés: mióta tud az emberiség egyáltalán tudatosan szembeszállni a járványokkal? Miért volt annyira védtelen…..
nick ami nincs 2020.04.11 12:35:50
@Kovács Istvan: Jól van, igazad van, mint @Alekszej Antonovnak is, de abban az időben még a 83 is elképzelhetetlenül magas kornak számított.
Koronavírus ide vagy oda, de feltartózhatatlanul közeledik Pészách, az egyiptomi kivonulás történetének ünnepe. Pészách Izraelben hét, mindenhol máshol nyolc napja során hagyományőrző zsidók tartózkodunk mindenféle kovászos fogyasztásától, eltakarítjuk otthonainkból a kovászosnak még a morzsáit is.…..
1848. James K. Polk az Egyesült Államok 11. elnöke és felesége Sarah (a kép központjában állnak). Polk nagyon sikeres elnök volt (tegye fel a kezét aki tud mondani elnökségéről egy mondatot puskázás nélkül :)), ideje alatt mintegy 1,7 millió négyzetkilométerrel nőtt az ország területe..
nick ami nincs 2019.07.01 19:23:25
@Inner Circle: ott arról volt szó, hogy az interkontinentális rakétákat semmisítik meg (függetlenül a töltetüktől), nem válaszcsapást mérnek, de "viszonylag gyorsan" kiderült - az üzembehelyezés körül, hogy Kanada légtere esne áldozatul, ez volt a legfőbb ok a bezárásra.
A kémtörténetek sajátos kategóriát jelentenek a filmvilágon belül, mégpedig több filmes műfaj metszéspontjában, a thriller, az akció és a krimi határmezsgyéjén. Az ide tartozó sztorik közös jellemzője, hogy tekervényes történeteik középpontjában ügynökök, hírszerzők, katonák, rendőrök állnak, akik…..
nick ami nincs 2019.04.07 11:06:23
@Mamagaio: bizony-bizony
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
Miközben ezeket a sorokat írom, mellettem van - az amúgy tökéletesen helytálló - Hüvej telefonom, a töltő csatlakozója már rongyosra lett használva, csak bizonyos szögben bedugva működik, éppen tölt. Épphogy hazaértem vele, már rá is kellett dugni a töltőre, holott tegnap töltöttem fel. Ennek…..
nick ami nincs 2019.03.04 19:39:33
@ételizésítő: én a szóközt nem mindig használom a mérőszám és a mértékegység között, sőt, a nagy kezdőbetűket a mondat elején még annyira se. de ebben következetes vagyok. a milli-nél meg a billentyűzetem is hibás. nem mindig hajlandó leírni a duplázott betűimet, ha túl gyorsan írok, én meg nem ellenőriztem.
de ha kötekszel, szívesen nem jövök vissza olvasni, kommentelni.
Az amerikai focihoz és egyéb veszélyesebb sportokhoz védőfelszereléseket gyártó vállalat, a Riddell, egy teljesen új fejvédőt dobott piacra. Különlegessége, hogy a fejvédő belseje 3D nyomtatással készül, amelynek oka, hogy így személyre szabott formákat lehet létrehozni, illetve az alkalmazott…..
nick ami nincs 2019.02.15 14:38:15
Ha angol utcakép, akkor szerintem az emberek többségének a „villamoselejű” terraced house mellett elsőre a színes ajtók ugranak be. Én már a 20 évvel ezelőtti első angliai kalandom után is irigykedve gondoltam erre a szememnek kedves kavalkádra. Ez miből alakulhatott ki azt őszintén szólva nem…..
Eljött az idő, hogy (több, mint hat évvel az első után) sort kerítsek a blog tíz éves történetének második gasztroposztjára.  A gólyafos egy fánkféleség. Igen, elismerem, se a vaskos humorú név, se a bumfordi forma, amire utal, nem étvágygerjesztő elsőre, de aki megkóstolja, nem bánja meg. Mi…..
nick ami nincs 2018.12.25 11:22:05
@élhetetlen: felénk (Békés megye) forgófánknak hívják. Ettől még nagyon szeretjük és finom, legyen forgós fánk, vagy egérke, vagy épp gólyafos a neve
„Na, ne! Tuti, hogy nekem jön! Csak figyel! Ez nem! A jó istenit neki!” Gyorsan rükvercbe teszem a sebességváltót és a gázra taposok. Az utolsó pillanatban tolatok hátra, egy centin múlik, hogy nem jön nekem. Egy ötvenes, holt nyugodt nőről van szó, aki a bevásárlóközpont egyik parkolóhelyéről…..
nick ami nincs 2018.12.08 09:52:48
@BiG74 Bodri: sajnos tökéletesen igazad van. Ha az első alkalommal a (jogosítványszerző) vizsgán átengedték, nincs biztosíték arra, hogy még egyszer ugyanígy nem megy át. Temérdek szubjektív és objektív oka van, hogy ez így működik, vagyis hogy nem (jól).
Már a hódmezővásárhelyi pofáraesés előtt megroppant a Fidesz támogatottsága...
nick ami nincs 2018.03.01 09:25:44
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: nem, kedves barátom, ez csak Orbánnak és a belőle élőknek lesz katasztrofális. Hozzá kell szokni a gondolathoz, gyakoroljátok a tükör előtt: vége
Az alábbi értelmező szótárból kiderül, hogy nevezik ma az ideglázat, bujakórt, bélpoklosságot és gyermekágyi lázat. Sőt még arra is fény derül, honnan ered a Fene egye meg! szólásunk...
  A Testnevelési Egyetem fejlesztésére és a Pécsi Tudományegyetem fejlesztésére kapott közel 30 milliárd forintnyi hitelt a magyar kormány az  Európa Tanács fejlesztési bankjától (Council of Europe Development Bank, CEB). Az eset pikantériája, hogy a II. Világháború után közös európai erővel…..
  Jurák Kata szereti saját magát újságíróként meghatározni, mégis folyamatosan úgy viselkedik, mint egy jól megfizetett fideszes provokátor. Karácsony környékén emlékezetes vitát folytatott a KDNP-ből kiugrott Lukácsi Katalinnal az Echo tévén. E beszélgetés során Jurák a maga egyszerűségében…..
nick ami nincs 2018.01.13 00:22:37
@morph on deer: hivatalos etikett szerint nem Hölgyem, vagy valami más a helyes megszólítás hivatalos levelezésben, hanem Úrhölgy. ez az Úr megnevezés női megfelelője, nem kell semmi mást gondolni mögé
B1 gasztro Kis cukorhatározó 2017.11.24 07:46:00
Sokféle cukrot láthatunk a boltok polcian, amik nem csak az árukban különböznek. Most megmutatjuk, melyik fajta cukor mire alkalmas, mi a különbség a barna cukrok között, illetve azt is, hogyan tudjuk helyettesíteni a cukrot...
nick ami nincs 2017.11.25 23:33:19
@nagyondurva: nekem is ez ütötte meg a szemem. Évek óta nádcukrot használok, mert csak. Ezen túl semmi tudományos alátámasztásról nem tudok, mert nem is lehet. Szubjektív véleményem, hogy kicsit többet kéne belőle a kávémba és teámba tenni, mert kevésbé érzem édesnek tőle, mint a répacukortól. De ezt már csak a pszichém mondatja velem, nem lehet semmilyen tudományos alapja.
Egy (futó)bicikli hatalmas szabadságot ajándékoz a gyermeknek és nagy örömét is leli benne, mikor végre ő is két keréken közlekedhet. A bicikli vagy futóbicikli vásárlása viszont buktatókkal is járhat, mert nem csak az öröm-, hanem a biztonsági faktort is figyelembe kell vennünk. Sonja Schimböck,…..
nick ami nincs 2017.08.10 09:53:09
@Cserve: Nem tudtam, hogy Ausztriában kötelező a sisak a kicsiknek. Felénk nem, vagy csak nem tudunk róla, de még alig láttam kisgyereket, aki viselné. A mi futónk műanyag, nem nevezném nehéznek. ami külön okos dolog benne - és ez már inkább fontos szempont vásárlásnál - hogy nem tud aláfordulni a kormány, mint egy hagyományos biciklinél, így nem megy tönkre a fékbowden se, meg a gyerek se esik akkorát. Úgy képzeld el ezt, hogy jobbra-balra kb. 45° az elfordulási szög.
Erősen ízlésfüggő, hogy kinek mi a kedvenc filmje, és vitát sem érdemes nyitni ilyesmiben. Elmeséljük, mi melyik filmet szeretjük nagyon, aztán meghallgatjuk a másikat is. Na de vannak azok a filmek, amelyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül, és hiába láttuk már tucatszor, ha a tévé elé…..
1. Ha hónapok óta nem volt élő barátnőd Emmán és Marcsán kívül, akkor szállj magadba! Nem azért van, mert kicsi a farkad, (ez az első randi előtt egyébként sem derül ki), hanem mert képtelen vagy ismerkedni. Rossz a kommunikációd, helytelen az önértékelésed, tele vagy…..
Közel fél évembe telt, mire rászántam magam, hogy írjak az új munkahelyemről. Eddig próbáltam kitalálni, hogy most szeretek-e itt dolgozni, vagy sem. Mivel nem tudok határozott választ adni a kérdésre, így nem is húzom, halasztom a beszámolómat, inkább néhány pontban elmesélem milyen is…..
nick ami nincs 2016.12.30 21:27:57
@gabuschka: Gyerekemet akartam iskolába íratni és ehhez nekem nem volt szókincsem (ugye ebben nincs jártasságom még Mo.-on se), előre szótáraznom kellett a fontos szavakat, kifejezéseket, hogy el tudjam mondani, mit is akarok. Kértem, hogy legyenek türelemmel, nekem idő, mire kifejezem magam. Türelmesen meghallgattak és meg is dicsértek, hogy milyen jól beszélek a nyelvükön, pedig ha tudták volna, hogy előtte való napon szótáraztam mindent :-) Természetesen magázódtak velem az iskolában, de a hivatalokban is. Ilyen ez a PC társalgás :)
Az utcán minden más, ismeretlenül is megy a tegeződés, ott nem köti őket semmi.
Azt figyeltem meg, hogy hivatalokban, hivatalos közegben nagyon tartózkodóak, nem jön nekik ösztönösen a viselkedés, ezért is van ez a magázódás és az álca-mosoly, mert ezt megtanítják nekik. Eleinte engem is zavart ez, de jó ideje tudomást se veszek róla, felvettem a szokásaikat, nem tűnik fel. Ami még nagyon tetszik, hogy az óvodában véletlenül se próbálnak egyen-gyerekeket faragni a lurkókból, sőt, értékelik, ha már van egyéniségük. Ettől még át tudják adni azt a tudást, amire egy óvodásnak az iskolakezdéshez szüksége van. Ott tegeződnek a gyerekek az óvónőkkel, de az iskolában már minden tanító/tanár Frau X és Herr Y.
nick ami nincs 2017.01.01 11:13:03
@recéstalpúselyemhernyószamuráj: Osztom a véleményed, az az a tapasztalatodat. A mi irodánkban is az irodavezető viselkedése kiszámítható, mert nagy valószínűséggel ő is ebből a könyvből "tanult". Borzalmas. Viszont a beosztottak tudnak és mernek előttem érzelmeket kimutatni. Ezt én nagyon jól élem meg, mert nem hiszem el, hogy lenne olyan ember a Földön, akinek egy évben 365 egyforma napja van. :-)
nick ami nincs 2017.01.01 11:17:33
@Irbisz: Igen, cégfüggő, cégkultúrafüggő, meg tartományfüggő is. Itt egymás között is megy a lekezelés a tartományok között. Tegyük hozzá, mi se vagyunk ebben jobbak, mert Mo.-on is megy a különbségtétel megye szinten.
Néhány kép a Getty kimeríthetetlen képtárából. Sosem látott képek a zschopaui MZ-gyárból és az eisenachi Wartburg szerelőcsarnokából. NDK autó- és motorgyárak,1968-69...
nick ami nincs 2016.12.22 00:39:09
@Skywatcher: kör lesz az, amire te gondolsz. A kereszt németül Kreutz