Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nick ami nincs

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus (SARS-CoV-2) és a COVID-19 európai megjelenése, sőt intenzív terjedése közepette óhatatlanul fókusz kerül az orvostudomány történelmi fejlődésére is. Felmerülhet bennünk a kérdés: mióta tud az emberiség egyáltalán tudatosan szembeszállni a járványokkal? Miért volt annyira védtelen…..
nick ami nincs 2020.04.11 12:35:50
@Kovács Istvan: Jól van, igazad van, mint @Alekszej Antonovnak is, de abban az időben még a 83 is elképzelhetetlenül magas kornak számított.
Koronavírus ide vagy oda, de feltartózhatatlanul közeledik Pészách, az egyiptomi kivonulás történetének ünnepe. Pészách Izraelben hét, mindenhol máshol nyolc napja során hagyományőrző zsidók tartózkodunk mindenféle kovászos fogyasztásától, eltakarítjuk otthonainkból a kovászosnak még a morzsáit is.…..
1848. James K. Polk az Egyesült Államok 11. elnöke és felesége Sarah (a kép központjában állnak). Polk nagyon sikeres elnök volt (tegye fel a kezét aki tud mondani elnökségéről egy mondatot puskázás nélkül :)), ideje alatt mintegy 1,7 millió négyzetkilométerrel nőtt az ország területe..
nick ami nincs 2019.07.01 19:23:25
@Inner Circle: ott arról volt szó, hogy az interkontinentális rakétákat semmisítik meg (függetlenül a töltetüktől), nem válaszcsapást mérnek, de "viszonylag gyorsan" kiderült - az üzembehelyezés körül, hogy Kanada légtere esne áldozatul, ez volt a legfőbb ok a bezárásra.
A kémtörténetek sajátos kategóriát jelentenek a filmvilágon belül, mégpedig több filmes műfaj metszéspontjában, a thriller, az akció és a krimi határmezsgyéjén. Az ide tartozó sztorik közös jellemzője, hogy tekervényes történeteik középpontjában ügynökök, hírszerzők, katonák, rendőrök állnak, akik…..
nick ami nincs 2019.04.07 11:06:23
@Mamagaio: bizony-bizony
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
Miközben ezeket a sorokat írom, mellettem van - az amúgy tökéletesen helytálló - Hüvej telefonom, a töltő csatlakozója már rongyosra lett használva, csak bizonyos szögben bedugva működik, éppen tölt. Épphogy hazaértem vele, már rá is kellett dugni a töltőre, holott tegnap töltöttem fel. Ennek…..
nick ami nincs 2019.03.04 19:39:33
@ételizésítő: én a szóközt nem mindig használom a mérőszám és a mértékegység között, sőt, a nagy kezdőbetűket a mondat elején még annyira se. de ebben következetes vagyok. a milli-nél meg a billentyűzetem is hibás. nem mindig hajlandó leírni a duplázott betűimet, ha túl gyorsan írok, én meg nem ellenőriztem.
de ha kötekszel, szívesen nem jövök vissza olvasni, kommentelni.
Az amerikai focihoz és egyéb veszélyesebb sportokhoz védőfelszereléseket gyártó vállalat, a Riddell, egy teljesen új fejvédőt dobott piacra. Különlegessége, hogy a fejvédő belseje 3D nyomtatással készül, amelynek oka, hogy így személyre szabott formákat lehet létrehozni, illetve az alkalmazott…..
nick ami nincs 2019.02.15 14:38:15
Ha angol utcakép, akkor szerintem az emberek többségének a „villamoselejű” terraced house mellett elsőre a színes ajtók ugranak be. Én már a 20 évvel ezelőtti első angliai kalandom után is irigykedve gondoltam erre a szememnek kedves kavalkádra. Ez miből alakulhatott ki azt őszintén szólva nem…..
Eljött az idő, hogy (több, mint hat évvel az első után) sort kerítsek a blog tíz éves történetének második gasztroposztjára.  A gólyafos egy fánkféleség. Igen, elismerem, se a vaskos humorú név, se a bumfordi forma, amire utal, nem étvágygerjesztő elsőre, de aki megkóstolja, nem bánja meg. Mi…..
nick ami nincs 2018.12.25 11:22:05
@élhetetlen: felénk (Békés megye) forgófánknak hívják. Ettől még nagyon szeretjük és finom, legyen forgós fánk, vagy egérke, vagy épp gólyafos a neve
„Na, ne! Tuti, hogy nekem jön! Csak figyel! Ez nem! A jó istenit neki!” Gyorsan rükvercbe teszem a sebességváltót és a gázra taposok. Az utolsó pillanatban tolatok hátra, egy centin múlik, hogy nem jön nekem. Egy ötvenes, holt nyugodt nőről van szó, aki a bevásárlóközpont egyik parkolóhelyéről…..
nick ami nincs 2018.12.08 09:52:48
@BiG74 Bodri: sajnos tökéletesen igazad van. Ha az első alkalommal a (jogosítványszerző) vizsgán átengedték, nincs biztosíték arra, hogy még egyszer ugyanígy nem megy át. Temérdek szubjektív és objektív oka van, hogy ez így működik, vagyis hogy nem (jól).
Már a hódmezővásárhelyi pofáraesés előtt megroppant a Fidesz támogatottsága...
nick ami nincs 2018.03.01 09:25:44
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: nem, kedves barátom, ez csak Orbánnak és a belőle élőknek lesz katasztrofális. Hozzá kell szokni a gondolathoz, gyakoroljátok a tükör előtt: vége
  A Testnevelési Egyetem fejlesztésére és a Pécsi Tudományegyetem fejlesztésére kapott közel 30 milliárd forintnyi hitelt a magyar kormány az  Európa Tanács fejlesztési bankjától (Council of Europe Development Bank, CEB). Az eset pikantériája, hogy a II. Világháború után közös európai erővel…..
  Jurák Kata szereti saját magát újságíróként meghatározni, mégis folyamatosan úgy viselkedik, mint egy jól megfizetett fideszes provokátor. Karácsony környékén emlékezetes vitát folytatott a KDNP-ből kiugrott Lukácsi Katalinnal az Echo tévén. E beszélgetés során Jurák a maga egyszerűségében…..
nick ami nincs 2018.01.13 00:22:37
@morph on deer: hivatalos etikett szerint nem Hölgyem, vagy valami más a helyes megszólítás hivatalos levelezésben, hanem Úrhölgy. ez az Úr megnevezés női megfelelője, nem kell semmi mást gondolni mögé
Egy (futó)bicikli hatalmas szabadságot ajándékoz a gyermeknek és nagy örömét is leli benne, mikor végre ő is két keréken közlekedhet. A bicikli vagy futóbicikli vásárlása viszont buktatókkal is járhat, mert nem csak az öröm-, hanem a biztonsági faktort is figyelembe kell vennünk. Sonja Schimböck,…..
nick ami nincs 2017.08.10 09:53:09
@Cserve: Nem tudtam, hogy Ausztriában kötelező a sisak a kicsiknek. Felénk nem, vagy csak nem tudunk róla, de még alig láttam kisgyereket, aki viselné. A mi futónk műanyag, nem nevezném nehéznek. ami külön okos dolog benne - és ez már inkább fontos szempont vásárlásnál - hogy nem tud aláfordulni a kormány, mint egy hagyományos biciklinél, így nem megy tönkre a fékbowden se, meg a gyerek se esik akkorát. Úgy képzeld el ezt, hogy jobbra-balra kb. 45° az elfordulási szög.
1. Ha hónapok óta nem volt élő barátnőd Emmán és Marcsán kívül, akkor szállj magadba! Nem azért van, mert kicsi a farkad, (ez az első randi előtt egyébként sem derül ki), hanem mert képtelen vagy ismerkedni. Rossz a kommunikációd, helytelen az önértékelésed, tele vagy…..
Néhány kép a Getty kimeríthetetlen képtárából. Sosem látott képek a zschopaui MZ-gyárból és az eisenachi Wartburg szerelőcsarnokából. NDK autó- és motorgyárak,1968-69...
nick ami nincs 2016.12.22 00:39:09
@Skywatcher: kör lesz az, amire te gondolsz. A kereszt németül Kreutz
Többszöri megtekintés után is nagyon-nagyon nehéz elhinni, hogy nem egy viccvideó, hanem egy profi tévéstáb országosan sugárzott híradójában játszódtak le a következő képsorok.  Többen állítják, hogy a TV2 esti hírműsorában megtörtént minden idők Gálvölgyi-show-díjas bakija: Andy Vajna állami…..
nick ami nincs 2016.03.22 21:22:42
És ez a valaki nem én vagyok. Egyrészt azért, mert bennem nem az a menő, hogy ügyesen újitok fel motort, hanem az, hogy 14 éve szerepelek kisebb-nagyobb kihagyásokkal a tévében tüskésre ragasztott hajjal, és még mindig nem esett le a fejbőröm a koponyacsontomról.  Másrészt viszont azért se én…..
nick ami nincs 2016.03.07 23:34:02
@nem kéne...: Komolyan gondoltam a cserét, mint blogfelelős. Karotta is fogalmaz, de az olyan tudálékos, mérnökös, tépelődős a sok információtól a fejében. Aki meg csinálja, az azért csinálja, mert tudja. A sok hülye kérdésre meg kell mindig 1-1 jól irányzott leoltás :D
A Sydney és Melburne között megrendezett 543 mérföldes (~874km) ultramaraton versenyt a legkeményebbek között tartják számon a kategóriában. Világklasszis atlétáknak is 6-7 napig tart általában teljesíteni a távot, amelyet 18 óra futás, 6 óra alvás bontásban kell elképzelni. Legalábbis ez volt…..
nick ami nincs 2016.03.06 00:43:57
@csakférfi: Az hagyján, de a csupaszságunk a másik, de fontosabb tulajdonság. Mi párologtatással le tudjuk adni a hőt, de a szőrös állatok nem. Ezért (is) fáradnak el hamarabb.
Mi, autóvezetésben valamennyire jártasak már megtanulhattuk, hogy mik azok az alkatrészek, amelyek nélkül a gépjármű meg sem bírna moccanni. Hogy mik azok, amikkel csak rövid távon működne; és persze, hogy mik azok, amik nélkül a vezetési élmény közel sem lenne ugyanaz. Motor. Abszolút, első…..