Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Iski Szilvia

38 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A novemberi négyrészes mesesorozatunkban a hercegi kastély parkját, kertészetét és pálmaházát járjuk be. A mese első részében szó esett a szellemek éjszakájáról és a rémes krémesekről, valamint egy ismeretlenről, aki Berkenyei Boróka helyett megmetszette a rózsabokrokat. A mese második részében a…..
A novemberi négyrészes mesesorozatunkban a hercegi kastély parkját, kertészetét és pálmaházát járjuk be. A mese első részében szó esett a szellemek éjszakájáról és a rémes krémesekről, valamin tegy ismeretlenről, aki Berkenyei Boróka helyett megmetszette a rózsabokrokat. A mese második részében a…..
A novemberi négyrészes mesesorozatunkban a hercegi kastély parkját, kertészetét és pálmaházát járjuk be. A mese első részében arról esett szó, hogy mi is történt a szellemek éjszakáján és Erdmann miért nevezte el rémeseknek a krémeseket. Ezen kívül Berkenyei Borókát, a kastély főkertészét nagy…..
A novemberi négyrészes mesesorozatunkban bejárjuk a mesebeli keszthelyi kastély parkját és hercegi kertészetét. Berkenyei Boróka, hercegi főkertész segítőivel, Ficánka és Lepke segédkertészekkel mindent megtesz, hogy a park és a kertészet fái, bokrai, virágai rendben átvészeljék a telet. Novemberben…..
Mese egy kismadárról, egy délutáni sétahajózásról és a Nagy Balatoni Csatáról - 4/4. rész     Októberi négyrészes mesesorozatunkban egy csodálatos nyári nap története elevenedett és elevenedik meg. A mese első részében a mesebeli keszthelyi kastély lakói a Balaton-partra mentek a Szent Iván-éji…..
Mese egy kismadárról, egy délutáni sétahajózásról és a Nagy Balatoni Csatáról - 4/3. rész     Négyrészes mesesorozatunkban egy csodálatos nyári nap története elevenedik meg. A mese első részében a mesebeli keszthelyi kastély lakói a Balaton-partra mentek a Szent Iván-éji ünnepségre. A második…..
Mese egy kismadárról, egy délutáni sétahajózásról és a Nagy Balatoni Csatáról - 4/2. rész     Négyrészes mesesorozatunkban egy csodálatos nyári nap története elevenedik meg. A mese első részében a mesebeli keszthelyi kastély lakói a Balaton-partra mentek a Szent Iván-éji ünnepségre. A második…..
Mese egy kismadárról, egy délutáni sétahajózásról és a Nagy Balatoni Csatáról - 4/1. rész            Négyrészes mesesorozatunkban egy csodálatos nyári nap története elevenedik meg. A mese első részében a mesebeli keszthelyi kastély lakói elindulnak a Balaton-partra a Szent Iván-éji ünnepségre...
Kedves Meserajongók! A télen még úgy látszott, hogy a keszthelyi mesebeli kastély életét folyamatosan be fogjuk nektek mutatni. Beszámolunk majd sok-sok mindenről, ami velünk történt és több, eddig titkos dolgot fogtok majd megtudni rólunk, például megismerhetitek, hogy mostantól hogyan is fogunk…..
Ahogy már az itt is olvasható volt, február utolsó szombatján elérkezett a Keszthelyi kastélymesék világába a Nagy Farsangi Ünnep! Edömér, a kisegér - a Balatoni Harsona száguldó riportere - velünk volt és megörökítette ezt az ünnepet! Mindenkinek jó szórakozást kívánunk - mi is jól éreztük…..
Egyszer volt és most is van egy csodaszép mesebeli kastély Keszthelyen, a Balaton partján, ahol mindig történik valami. Most éppen a Nagy Farsangi Ünnepségre készülnek a kastély lakói és barátjaik. Daru Domonkosék az tervezik, hogy csupa móka és kacagás fog majd beköltözni a többszázéves falak közé…..
Február elseje a Keszthelyi kastélymesék születésnapja. Mi, a mesebeli kastély lakói nemcsak ezen a napon vagyunk vidámak, hanem a másik 364 napon is. (Bagoly Bonifác, a kastély tudósa szerint, ha szökőév van, akkor a másik 365 napon is.) Edömér, a kisegér - a Balatoni Harsona száguldó riportere -…..
Egyszer volt és most is van egy csodaszép mesebeli kastély Keszthelyen, a Balaton partján, ahol mindig történik valami. Most például Bagoly Bonifác, a kastély tudósa története következik, aki befejezte nagy művét, amelyről senki sem beszélt. Ugyanis meglepetésnek szánta a barátainak, és nagyon…..
Kedves meserajongók! Fogadjátok sok szeretettel a Keszthelyi kastélymesék 2021-es karácsonyi zenés némafilmjét, amelyből kiderül, hogyan telt el a karácsony ebben a mesebeli kastélyban! Mindenkinek jó szórakozást, békés ünnepeket és boldog, nyugodt és reményteljes új évet kívánunk!..
Egyszer volt és most is van - a keszthelyi kastély mesés világa nyáron is számtalan titkot rejt, amelyeket csak ügyes gyerekek fejthetnek meg, legyen szó a hercegnő gyűrűjéről vagy 1 kg prézliről, ami Sün Sebestyén Sámuel konyhájáról tűnt el. A július utolsó és az augusztus első meseóráján részt…..
Egyszer volt és most is van - a keszthelyi kastély parkjában újra családi meseórák várják a gyerekeket, szüleiket, nagyszüleiket. Ez a mese is egy családi meseóra okán született. Most a keszthelyi Helikon Kastély mesevilágának újabb történetét ismerhetik meg a meserajongók. Itt a nyár, a hűsítő…..
Kedves meserajongó gyerekek és felnőttek! A keszthelyi kastély mesebeli lakói - Bagoly Bonifác, Daru Domonkos, Szalonka Szidónia, Sün Sebestyén Sámuel és barátaik idén nyáron is várják a meserajongó gyerekeket és szüleiket egy csodás parki meseórára, ahol kiderül többek között, hogy miért szereti…..
Egyszer volt és most is van egy csodaszép kastély Keszthelyen, ahol minden nap történik valami. Daru Domonkos ezért vezet naplót, hogy megtudjuk, mi történik a kastély falain belül és azon kívül. Bár karácsony ünnepe már elmúlt, ám érdemes felidézni azokat a szép napokat. Következik Daru Domonkos…..
Eljött augusztus utolsó csütörtökje és ezzel az utolsó nyári családi meseóra. Ezen a csütörtökön egy testvérpár, Julcsi és Marci ismerkedett meg a keszthelyi kastély mesevilágával édesanyjuk társaságában. Nagyon köszönjük, hogy minket választottak, és reméljük, hogy jól érezték magukat Erdmann,…..
Az augusztus 20-i meseóra résztvevőinek szánt mesénk második része következik, amiből kiderül, hogy hogyan pihentek a lovacskák és a kiscicák, milyen volt az erkélykoncert, amelyet Leopold és Leontin, a két oroszlán, valamint jó barátjuk, Gerzson, az oldalkocsis motorkerékpár adott, milyen volt a…..
Újra eljött a csütörtök, augusztus 20-a, újra volt a keszthelyi Helikon Kastély parkjában családi meseóra. Most hét kisgyerek, Berci, Beni, Szabolcs, Petra, Áron, Anna és Hajnalka jött el szüleikkel együtt, hogy megismerjék a kastély mesevilágát és szereplőit. Köszönetünket egy mesével szeretnénk…..
Az augusztus 13-i meseórán négy kedves és rátermett kisgyerek: Emma, Dorottya, Bence és Ádám vett részt, akik remek tanácsokat adtak a nyári divat terén a keszthelyi kastély mesehőseinek. Mesénk első részében felelevenítettük a meseóra hangulatát és ellátogattunk Ignác bácsi boltjába, hogy ott Daru…..
A keszthelyi Helikon Kastély augusztus 13-i családi meseóráján ismét remek kis csapat gyűlt össze. Emma és Bence Budapestről, míg Dorottya és Ádám Esztergomból érkeztek szüleik társaságában, hogy megismerkedjenek a kastély mesevilágával. Bagoly Bonifác, Leopold, Berkenyei Boróka és a többiek már…..
Az augusztusi első meseóra gyerekszereplői – Vera, Panna, Vince és Kata remek tanácsokat adtak a keszthelyi kastélymesék szereplőinek, hogy hol töltsék a nyári vakációjukat. Bagoly Bonifácék hallgattak is a gyerekekre, és most jól megérdemelt pihenésüket töltik itthon és a nagyvilágban. A heti mese…..
A nyári családi meseórák tovább folytatódnak a keszthelyi Helikon Kastély parkjában. Ezen a héten, augusztus 6-án, csütörtökön 10 órakor 4 kisebb-nagyobb gyereket láttunk vendégül. Vera, Panna és Vince, édesanyjukkal, Diánával, valamint Kata örömmel vettek részt a meseórai feladatokban és ráadásul…..