Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Urteil

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A most következő épület nem a szépsége miatt került ide, sokkal inkább amiatt, hogy 2018-ig a maga 220 méterével ez volt a világ legmagasabb elhagyott épülete.    Az épületet, amely eredetileg TV-adótoronynak készült volna, 1981-ben kezdték el építeni Jekatyerinburgban. A munkálatokat…..
58 éve ezekben a napokban zajlott a hidegháború egyik legnagyobb, nemzetközi botránya, avagy következzék az Aquatone/Chalice legmerészebb bevetésének története és utóélete. Az U-2-est bemutató sorozat első része ITT, az előző pedig ITT. (Az 5. rész végén az elektronikai hadviselési eszközök…..
A második részben: a győztes terv elkészítésre alkalmassá tétele, majd az U-2 műszaki ismertetője. Az első rész ITT.   CL-282-esből U-2, és ahogyan létrehozták A CL-282 legfontosabb tulajdonságai, amivel megnyerte előbb a civileket, majd végül magát az Egyesült Államok elnökét, persze takartak…..
Lazarbibi Kadhafi "fülei" 2016.02.03 17:41:38
Rádiófelderítő-berendezések gyártása Magyarországon (1965-1985) Magyarországon katonai körökben közkeletű az a legenda, amely szerint Moamer el-Kadhafi ezredes életét kizárólag a magyar gyártású rádiófelderítő-állomásoknak köszönheti. 1986 áprilisában az Amerikai Egyesült Államok egy gyors és…..
1945-ben addig soha nem látott erejű fegyvert vett kezébe az emberiség: 1945. július 16-án hajtottak végre a Trinity-teszt néven elhíresült kísérletet az Amerikai Egyesült Államokban, a Jornada del Muerto sivatagban. Ezt az időpontot tekinti azóta a történelem az atomkorszak kezdetének. A Trinity…..
Urteil 2017.05.18 23:16:37
1972-ben egy fotó járta be a világot: egy kilencéves vietnami lány volt rajta, Kim Phuc, aki fájdalomtól eltorzult arccal rohan, hogy mentse az életét. Miközben megpróbált elmenekülni egy napalmtámadás elől, amely az egész faluját elpusztította, szörnyű égési sérüléseket szenvedett. Fotó: Nick Ut:…..
Urteil 2016.06.17 15:30:51
  Az utóbbi napokban ez a kedves kis közel-keleti állam a magyar és nemzetközi sajtó érdeklődésének középpontjába került (ha ugyan nem volt mindig ott). Persze nem ugyanazért. Minket elsősorban az érdekelne, mit és mióta csinálnak légterünkben egy nem szövetséges…..
Urteil 2010.03.23 19:38:25
A két izraeli gép olyan berendezésekkel van felszerelve, amely felderíti és zavarhatja a katonai kommunikációt /radarok működését. Továbbá tűzvezetési adatokat továbbít más egységeknek, esetleg átjátszó állomásként funkcionál.

A gép feltételezhetően rendelkezik aktív/passzív rakétaelhárító rendszerrel.

Műholdas mobiltelefont esetleg le lehet vele hallgatni, de sima GSM telefont, ahol a készülék hatótávolsága max. 3-5 km, nem. Ahhoz, hogy GSM telefont repülőről le lehessen hallgatni, nagyon alacsonyan kellene körözni. Egy Gulfstream méretű gép esetén ez azért eléggé feltűnő, továbbá a gép legkisebb sebessége is limitált.

Izrael saját kémműholdal rendelkezik (OfeqOfek-7), amely naponta hatszor kerüli meg a földet.

Az amerikai és orosz hasonló eszközök általában csak egyszer. Az Ofek-7 optikai felbontása megközelíti vagy meghaladja a Google saját műholdjának a felvételeit.

A gépek véleményem szerint Magyarországon semmilyen kémtevékenységet nem hajtottak
végre, mert amire szüksége lehetne akár az izraeli kémszolgálatoknak vagy az üzleti életnek azt nem ilyen módon szerzik be. Ezen kívül Magyarország teljesen érdektelen az izraeli
katonai körök számára.

Feltételezhető, hogy a gyakorlat Iránnak szólt, meglepő lenne, ha nem az USA felkérésére, vagy együttműködésével hajtották végre.

Itthoni részről szánalmas volt az ügy kommunikációja.
A Lemilklubosok (legalábbis azok, akik vették maguknak a fáradságot és regisztráltak közösségünk tagjai közé) megszavazták, hogy soron következő posztunk egy olyan témát boncolgasson, amely bizonyos szempontból még a konteóblogon is szerepelhetne. Elvégre mi is lehetne izgalmasabb, mint kitalálni,…..
Urteil 2010.02.05 12:15:30
Néhány apró észrevétel:

"A hatfős legénység engedélyt kér a katapultálásra, amit meg is kap; az ellenőrizetlenné vált gép 12 kilométerre a bázistól becsapódik a jeges tengerbe, fedélzetén négy darab hidrogénbombával, amelyek közül az egyikből radioaktív plutónium kerül a légkörbe. A katasztrófát követő kutatások során (amelyek a Crested Ice, vagyis Tornyosuló Jég fedőnevet kapták) három bombát megtalálnak, a 78252-es leltári számot viselő negyedik azóta sincs meg; állítólag továbbra is ott lapul a Baffin öböl mélyén"

A hidrogénbombák a gép lezuhanását követően "elégtek", amolyan "piszkos bomba"-ként. Az amerikai kormányzat a balesetet követő mintegy kilenc hónapban megközelítőleg
2,100 m3 szennyezett jeget gyűjtött össze és szállított el megsemmisítésre. A művelet költsége kb. 9 millió dollár volt. A keresés során még mini tengeralattjárót is bevetettek,
amely segítségével sikerült a repülőgép és a bombák több darabját a felszínre hozni. 2009 nyarán Dániában nyilvánosságra hoztak egy tanulmányt, mely szerint nincsen
hiányzó bomba.

A Greenpeace jelentés szerint jelenleg kb. 13 atombomba/töltet található a tengerekben.

Kimaradt balesetek:

-1958 január 31. Marokkó. Egy B-47 bombázó a kifutópályához csapódott, és kigyulladt a fedélzetén egy atombombával.

-1958 március 11. USA. Szintén egy B-47 téves rögzítés miatt "elveszített" egy Mark 6-os bombát, ami egy gazdaságban kárt okozott, és megsebesített hat embert.

Ami pedig a Jennifer műveletet illeti:

Az amerikaiak a tengeralatti lehallgató hálózat (SOSUS) segítségével nagyjából behatárolták a baleset helyét és megtalálták a tengeralattjárót 4800 méter mélyen. .Az un. "Sand Dollar" művelet keretében az első ilyen célra készített robot tengeralattjáróval mintegy 20.000 fényképet készítettek az orosz tengeralattjáróról, amely feltehetően a robbanás miatt kettétört.

A Jennifer műveletnek az volt a célja, hogy a tengeralattjáró első darabját a felszínre hozzák, és elrejtsék a Glomar Explorer-ben, hogy más hajóról illetve repülőgépről ne lehessen észrevenni. Azonban kiemelés közben ez a rész is kettétört, és csak az orr kb. 12 méteres
darabját sikerült a felszínre hozni. Hat szovjet tengerész holtestét, és két nukleáris torpedót találtak az amerikaiak. A tengerészeket a szovjet himnusz lejátszása, és szokatlanul tisztességes angol/orosz búcsúbeszédet követően eltemették. Az erről készült filmfelvételt 1992-ben adta át az oroszoknak Robert Gates.

Itt lehet megnézni:
video.google.com/videoplay?docid=9135890926136363372#

Természetesen, hogy pontosan mit találtak, nem tudható, a kiemelésről készült film, illetve dokumentáció még mindig titkosítás alatt áll.

Végezetül néhány szó a nukleáris fegyverek biztonságát illetően:

A nukleáris fegyverek "élesítése"' egy több lépcsőből álló folyamat, amit az e célra külön kiképzett személy végez, ami általában a repülés során a bombatérben ér véget, amikor a hiányzó detonátort vagy egyéb komponenst
beteszik, és összeszerelik a bombát. (Sok típusnál akkor lesz teljesen élesítve, amikor kioldás után a repülőgépet és a bombát összekötő kábel a bombatestből kihúzza az elektromos rendszert blokkoló csatlakozót.)

- körülbelül a hatvanas évek közepétől az un. "Permissive Action Link" rendszert használták.
(Ennél az élesítéshez szükséges kódok sokszor nem is voltak a fedélzeten, hanem rádión közölték volna egy
tényleges bevetés során)

-1972-ben a Sandia laboratórium kifejlesztette az "Enhanced Nuclear Detonation System"-et.
-a jelenlegi rendszer az un. "Mechanical Safing and Arming Device Detonator"

A bombák külső burkolata úgy van kialakítva, hogy ellenálljon az égő repülőgép-üzemanyagnak.

A Hirosimára ledobott "Fat Man" bombának 3 biztonsági rendszere volt. Ebből a radar elven működő magasságmérőből túlbiztosítás miatt négy volt beépítve.
Csak kishalak ülnek a warezügyben – állítják az áprilisi újlipótvárosi warezrazzia óta előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak védőügyvédei. Az ügy kulcsfigurája furcsa körülmények között külföldre szökött, majd családja halotti bizonyítvánnyal mentette…..
A történelem során a katonai-titkosszolgálati szövetségek tudtak ám furcsa helyzeteket produkálni. A szövetségesek néha egy kis borsot törtek egymás orra alá, fúrtak-faragtak-fűrészeltek becsülettel, ha érdekeik úgy kívánták. Ami azonban 1967. június nyolcadikán, egy…..
Urteil 2009.04.12 14:02:55
Érdekes módon az NSA-tól kikényszerítették 2003-ban, az izreli rádiforgalmazás lehallgatását:

www.nsa.gov/public_info/_files/uss_liberty/audio_trans_105.pdf

7. oldal, 815: ha arabul beszélnek xx-be szállítsák őket, ha angolul akkor yy-ba.
Honnan tudták vajon, hogy angolul beszélnek?

A hajó kommunikációját folyamatosan zavarták. Erre Egyiptom nem lett volna technikailag képes.

A földközitengeri 6. flottától a segítségükre érkező gépeket visszahívták.

www.bbc.co.uk/bbcfour/documentaries/features/dead_in_the_water.shtml

www.youtube.com/watch?v=Ujoc1DYjuPE

Már említettük egyszer (talán a móri bankrablás és nyolcas emberölés ügyének tárgyalásakor), s most csak megerősíteni tudjuk, hogy szép hazánk nemcsak termálvízben, vízilabda-aranyakban és gyengeelméjű politikusokban állja az erős nemzetközi verseny kihívásait, hanem…..
A Le Monde szerint jelentősen javult azoknak a francia fiataloknak az angol nyelvkészsége, akik nem várják meg a különböző angol és amerikai tévésorozatok francia változatát, hanem interneten rögtön forgalomba kerülésük után letöltik az angol nyelvű torrenteket. "A diákok…..