Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gekko

0 bejegyzést írt és 737 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legsikeresebb aktív Forma-1-es versenyző nagy autógyűjtő hírében áll, a garázsában álló autók értékét közel 20 millió dollárra becsülik. Azok közé tartozik, aki alaposan megnézi, hogy mit vesz magának és autóparkjának nagy részére befektetésként tekint. Ezt is bizonyítja, hogy Los Angelesben van…..
Noha első ránézésre csak egy újabb fejezet a brit uralkodói család szappanoperájában, a Harry herceg és (főleg) Meghan hercegné körüli botránynak súlyos üzenete van az Egyesült Királyságban élő határátkelők, így a magyarok számára is...
Gekko 2020.01.19 21:23:56
Először is szögezzük le! A húzódzkodás a legvagányabb gyakorlat, amit el lehet képzelni. A teljes felsőtest dolgozik és még állatira látványos is. Sokan beszélnek összevissza a funkcióról, meg a funkcionalizmusról. Na, a húzódzkodás a test diadala a gravitáció fölött, színtiszta funkció.…..
  Tagadhatatlan, hogy vannak olyan filmek, amelyek generációkra képesek hatni. Olyan történetek ezek, amelyek gyermekkorunk ártatlanságában és tisztaságában gyökereznek. Csak remélni tudom, hogy majdani gyermekeim idejében is lesz még annyi erő és kreativitás az álomgyár kezében, hogy igazi…..
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
Az utóbbi időben, ha valamilyen okból felkelti az érdeklődését a sajtónak a Budapest VII. kerületének Belső-erzsébetvárosi részén ideiglenesen létező „bulinegyed”, akkor leginkább a hiszékeny bulituristáknak jóval a piaci ár fölött sütőport, majoránnát eladó egyszerű utcai csalókról, esetleg a…..
Ideje már, hogy James Bond is tudomást vegyen a kor követelményeiről – gondolta Cory Juji Fukunaga, a következő James Bond-film rendezője, és ennek egyik jele, hogy a jövőben legendás Aston Martinjának környezetbarát változatával fog száguldozni. Ezzel újabb tőrdöfést kapott…..
Aki követett Facebookon, az láthatta, ahogy az utóbbi időben kiposztoltam egy-egy aktuális kérdésről szóló korábbi jóslatomat. Persze még messze vagyunk attól, hogy ezek beválását a gyakorlatban is láthassuk, de az első pletykák, szivárgások már most ebbe az irányba visznek.…..
Gekko 2019.02.28 15:36:04
Én még ennyi év után is rá tudok csodálkozni arra a kognitív jelenségre, ami cégeket / termékeket személyesít meg, és ruház fel emberi - sőt ember feletti - tulajdonságokkal, illetve morális tartalmat képzel az üzleti döntések mögé.
Az elmúl 10 évet - amiben az Apple értelmezhetőt alkotott - úgy tekintik, mintha az múlt lenne, valami örök érvényű és determinisztikus képesség manifesztációja. Emlékszem, a tech szektorban anno az IBM volt hasonló piedesztálon, persze nem volt ilyen "rockstar". Ma meg? Küzd még, de egyenlőre vesztésre áll az új trendek ellen. Szóval, az Alma saját piacának az IBM-je, de a dolgok - eddigi - természete alapján el fogja érni a csúcsot. BTW szerintem már elérte.
Egy ideje a technológiában nem ő diktál, bár még megfellebezhetetlenűl "trendsetter" - lásd noch, amit Andy Rubin talált ki, de az Apple csinált belőle erősen véleményes sikersztorit.
Az OS adta előny erősen olvadófélben van. Na nem az Alma lett roszabb, sőt, de az Android felzárkózott. A 9-es verzióban már nincs az embernek hiányérzete. A nagy gyártók minőségben, designben hozzák az új almás telefonok szintjét. Innentől tényleg szokás / izlés kérdése a választás.
Amiben valóban tud hasítani az Appel, és amiben nehezen megfogható pillanatnyilag, az - egyetértve a posttal -, az asztali / mobil rendszerek közelítése, összemosása. Ott az MS elképesztő bénázása miatt egyszerűen nincs konkurencia - még. De lesz. Szerintem hamarabb, mint sokan gondolnák. Az átlag user heteket tölthet el úgy a digitális világban, hogy nem lép ki a Google / FB adta keretek közül. Hamarosan felnő egy olyan generáció, akinek a produktivitás a Google (drive, docs, mail, stb.), kommunikáció az FB (twitter) és entertaiment a YT, Netflix, Spotify. És a Google is keresi azt a formátumot, ahol ezt egybe terelheti.
Ami még az Apple mellet szól per.pill, az a privát szféra kezelése. Ezt rendkívül ügyesen meglovagolják, támaszkodva a HW üzletág által biztosított profitra. Viszont számomra kérdéses, hogy ez meddig lesz fenntartható, és ez hogyan lesz monetizálható - lesz-e akkora bázis, aki ezért a védelemért hajlandó fizetni? És it sok 100 milliós bázisról kell beszélni. Mert illúziók ne legyenek, az Apple ezt nem morális okokból csinálja így. Ez egy józan üzleti megfontolás. Ami egy nagyon kétélű fegyver. Mert ha netán innen kell kihátrálni, akkor annak a visszarúgása naggyon nagy lehet.
Szóval, szerintem sokkal árnyaltabb a tech szektor, még akkor is, ha csak pici szeletét nézzük.
Két végletet lehet látni a termekben, az egyik, aki egyből a munkasorozatnak megfelelő súlyt fölpakolja és már kezdi is az edzést, a másik pedig nekiáll először futópadozni, gimnasztikázni, nyújtani, mindenféle speciális gyakorlatokat végezni, majd 30-40 perc után elkezdi az edzést. Bemelegítésre…..
Gekko 2019.02.22 18:52:29
@Asidotus: Célszerű olyan súlyt választani, amellyel nem csak az ismétlésszám, hanem a sorozatszám is kijön. Az ismétlés / sorozatszám meghatározása egyén és célfüggő, több gyakorlat is létezik. Én pl 5x8-10 ismétléssel operálok alapozásnál, azaz 8-ról 10-re növelem az ismétlés számot, azonos súllyal, majd növelem a súlyt, és visszalépek 8 ismétlésre. Ezzel lépkedek el az edzési ciklusom céljáig - aztán jön az állóképesség:-)
Kapcsolódó cikkek: A szcientológia méregtelenítő programja Négymillióba fájó vallási elvonókúra Dr. Zacher Gábor a szcientológia méregtelenítő programjáról   Tegnapi (02.18.) TV2 Mokka interjú: Szaunázással méregtelenített Curtis, aki új dalokat is írt..
A védelmi képességek, a hadsereg, a fegyverrendszerek minden korszakban meghatározó jellegűek voltak, hiszen ez biztosította elsősorban egy adott nép fennmaradását, történelmi esélyeit - írta tanulmányában Nagyné Babics Éva őrnagy. Ebből a tényből kiindulva a képességek fejlesztése az országok…..
Na egy újabb rákfenéjéhez érkeztünk a magyar autósoknak, majd a kommentekben ti elmondjátok, hogy külföldön is ennyire hülyék az autóvezetők? A követési távolság számomra olyan dolog, amit pont a legkönnyebb betartani. Oké, néha elbambulsz, és közelebb mész egy autóshoz, de amúgy miért nehéz…..
Lépten-nyomon feltámad a az örök vita az én írásaim kommentjeiben is, hogy ki a jobb? A testépítők, vagy a harcművészek? Ki a gyorsabb, erősebb, lazább, stb. Mert hát hiába van kigyúrva, mint egy kétajtós szekrény, az ő haverjának az ismerősének a mestere egy ütéssel…..
Gekko 2019.01.29 21:31:55
@Medgar: Bocsi, azt feltételes reflexnek hívjuk, és nem ösztönnek. Gyakorlás által rögzül, bizonyos külső és/vaqgy kognitív inger hatására aktiválódik. Ezen túl / ebből építkezve van az un játékintelligencia, amely a sportoló végrahajtó képességeit foglalja össze, azaz azt a képességet, hogy a tanult, alacsony granuláltságú mozdulatokat hogyan és mikor használja, annak érdekében, hogy az adott játéktérben / szabályrendszerben a maximumot nyújtsa. És ha ez még nem elég, akkor van a mentális felkészültség, ami azt jelenti, hogy az adott sportoló mennyire képes flow állapotot előidézni pont ott, pont akkor, ami maximalizálja a teljesítőképességét.

E fentiekből a testépítők nem profitálnak, így aztán ez alapján sem nem szelektálódnak, sem nem fejlesztenek.

Egyébként meg, ha a testépítő bírák pontoznak, tuti testépítő nyer, míg ha 8corner-be megy a küzdelem, akkor MMA-sok. De ugye igaz ez a a boxoló vs MMA-ra is, sőt, a tűzoltó vs MMS esetében is...
A hát egy érdekes terület. Egyrészt több jelentős méretű izomcsoportból áll, melyek működése jelentősen eltér, másrészt a széles hátizom, amit a köznyelv hátizomként ismer egy végtelenül egyszerű szerkezet. Amíg a legtöbb izomcsoport esetében mindenféle trükkök…..
Gekko 2019.01.25 00:27:52
@ételizésítő: nyelvtani kieg. rendben, bár ilyen bő lére eresztve modoros okoskodásnak tűnik (aka. grammar nazi).

Ami az izmokat illeti, kissé átgondolatlan tudálékosság, mi szerint a súlyokkal végzett edzés merev izmokat eredményez. Ami önmagában is egy ellentmondás - merev izom. Olyan nincs. Van megrövidült mozgástartomány, izületi deformitás, meg ilyenek. De az izom nem tud merev lenni, lévén az egy összehúzódó - így rugalmas - szövet.

Viszont egyiket sem a nagy súly okozza, hanem a rossz edzés célok/módszerek. Szóval, saját testsúllyal végzett gyakorlatoknál limitált az elérhető izomerő, egyszerűen azért, mert a saját testsúly limitálja a stressz mértékét. Megnövelt ismétlészámmal persze lehet növelni robbanékonyságot meg az állóképességet, ami jó, ha az a cél.

Amúgy nem rossz komment.
Hosszas araszolással végül eljutottunk a vádlitól a combokon át minden idők izom-istenéhez, a mellizomhoz. Az izomhoz, aminek edzését soha senki nem hagyja ki és valahol a világban most, ebben a pillanatban is gyúrósok tucatjai edzenek rá. „Figyu má’ te amúgy mennyit…..
Gekko 2019.01.09 06:20:30
@Brix: Hogy tud egy adott gyakorlat az izom térfogatán növelni??? Meg amúgy is, mi az, hogy felső mell??? Tényleg k hoszzú a cikk, de legalább alapos, pls, tedd meg, hogy elolvasod.
Nem akarom ezt bő lére ereszteni. A petárdázás lényegében be van tiltva. Mindenki nyugodjon meg. Szilveszterkor is. A kispolgári mindenen nyavalygás nincs. Újévkor se'. Miután minden évben ellepi a social mediát a házi kedvenceink iránt érzett túlcsorduló szentimentalizmus és embercsecsemők iránt…..
Óriási magyar rajongótáborral rendelkezett Magyarország Bud Spencer (vagyis Carlo Pedersoli) – a honlapját éppen ezért magyar nyelvre is lefordították. Amikor 2016. június 27-én a színész 86 évesen meghalt, nálunk ezrek, ha nem tízezrek gyászolták. Az olasz nagykövetség épületének kerítését…..
Gekko 2018.06.20 06:54:23
@hungarisztan: Aztán miért volt az a sima portré komolyabb művészeti alkotás, mint akár melyik másik? Csak mert Neked tetszett? Mert Te tudtad hova kötni? Mert realisztikusan ábrázolt? Mert kiszámítható hatást váltott ki?
Csak szólok, a konzervativizmus az nem azonos a maradisággal. Egy grafiti eltűnésén keseregni elvi alapon béna, ostoba de legalább felesleges dolog.
Autósból sokféle van. Normális, kevésbé normális, meg nemnormális. A normális autós alapvetően betartja a szabályokat (az alapvetően alatt azt értem, hogy nem sokkal megy gyorsabban a megengedettnél), megáll a pirosnál, figyelembe veszi a táblákat és a többi közlekedőt. Tudja, hogy pont annyi joga…..
A tejtermék reklámokban a tehenek mindig vidámak és boldogok, holott a valóságban kegyetlen és erőszakos környezetben élnek. Közel sem annyira idilli az életük.  ..
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..