Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apuci Wakillama

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1880-as évek. Vadnyugati kocsma..
Apuci Wakillama 2024.01.29 12:25:34
@queenagi: Alternatív valóságban most minden bizonnyal egy olyan képet nézegetsz, amin Polanski apja térdel ott a fia, és Sharon vérében...
1846. Mexikói-amerikai háború. A konfliktus végén Mexikó végleg elvesztette Texast és a fogadást hogy megtarthatja Kaliforniát is... 1941-45. Második világháborús veterán arcán bekövetkezett változás az eltelt négy intenzív, test test elleni küzdelmeinek, közelharcainak eredményeképpen 1943.…..
Két tucat nagyon ritkán látható fotó a huszadik század elejei Németországból. Tematikus válogatás... 1910-es évek. Berlin, Potsdamer Platz. Virágárus és vásárlója..
1935. Kristine Neumann és zsidó vőlegénye, Julius Wolff nyilvános megszégyenítése "fajkeveredés" miatt az északnyugat-németországi Nordenben..
Apuci Wakillama 2022.11.14 14:51:09
@queenagi: Nem imádkozott. Végighányta az utat, és közben ezt motyogta: " Jézusom, biztos meghalok és várnak az Örök Vadászmezők, ez a karmám.ez az űrhajó...Charón ladikja! "
A mai válogatásba bizarr módon 5 jugoszláv fotó is került. 1896. Az Egyesült Államok első és azóta is egyetlen biciklis hadosztálya (25th Infantry Bicycle Corps). A montanai Fort Missoulában állomásoztak, a fotó a mammouthi Minerva Terrace-on (Wyoming) készült..
Többen is nehezményeztétek az utóbbi időben, hogy túl sok a háborús fotó a válogatásokban. Nos a mai képsorban egyetlenegy sincsen, bár a vége kissé szomorúra sikerült, de ilyen az élet is. Júliusban és augusztusban most nem lesz Napi érdekes, nekem ez a nyári szünet (fotókat is kell gyűjtenem), de…..
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
MAI KEDVENC KÉP: 1967. Közlekedési rendőr átképzése Svédországban egy tanpályán, a jobb oldali közlekedésre való áttérés előtti napokban. A kaotikus napokról, remek képekkel egy korábbi bejegyzésünkben olvashattok..
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
Apuci Wakillama 2021.03.03 13:17:40
Tegnap este bejelentették, hogy kik indulhatnak a 2021-es Grammy-díj adott kategóriájában a győzelemért. A millió és egy kategória közül a rock és a metal az, ami a mi szempontunkból érdekes, így csak azokat mutatjuk meg! Spoilerveszély: nem feltétlen egyértelmű neveket szedtek össze az illetékesek!..
Apuci Wakillama 2020.11.27 12:09:14
Ugyan 1995 óta már három Toy Story epizód készült, a legelső a legfontosabb és a legeredetibb. Kortársaim emlékeznek, hogy mekkora durranás volt egy animált mesét látni. Az új külcsínt még különlegesebbé tette, hogy a ,,Játékháború” kiegészítés mellett megmaradt az eredeti cím, így sokunk akkor…..
Van az a vicc a hurrikánról, hogy olyan mint a nő: mikor megy, akkor viszi a házat meg a kocsit. Az ex-dobos is ilyen, csak ő a zenekar hangzásából kanyarít ki magának egy szeletet ... már ha kellőképpen jellegzetes a játéka...
 No de hogyhogy "a MÁSIK" nap?... A grungeról és a segítségnyújtás szükségéről...
Apuci Wakillama 2020.02.25 14:11:37
21. századi fejjel szinte egyértelmű, hogy állandóan a kezünkben az okostelefonunk, ahogy az is evidens, hogy lassan már mindent azon keresztül csinálunk. Közösségi média, e-mailek, zenék, videók, banki utalások, repülőjegy foglalás, kaja rendelés, hírolvasás, ismerkedés… Ismerkedés? Bizony, még az…..
Eheti dalmegosztásunkban redneck muzsika, két betonkemény szögelés, szimfonikus metal és egy feltámasztott frontemberrel nyomuló banda. /Fotó: David E. Jackson/..
Magyarul is megjelenik Chris Ingham Metallica-könyve, a Metallica - Történelem a dalok mögött. Az eredeti nyelven 2009-ben megjelent, természetesen az új kiadásban az azóta eltelt időszakot is felölelő könyvet már elő lehet rendelni, a részletek lentebb olvashatók...
Facebookon jelentette be a Mercyful Fate, hogy 2020-ban feléled tetszhalott állapotából, és turnéba kezd. Egyelőre fesztiválturnéról van szó, de elég nagyszabásúnak harangozzák be a dolgot. A turnén kizárólag az 1984-ben megjelent Don't Break the Oath című második lemezig játszanak majd dalokat,…..
Apuci Wakillama 2019.08.02 11:33:02
@Eugene Horse: Tök igazad van, egyszerűen nem értem, hogyan tudta/tudja King D a zseniális zenészeket rábírni, hogy vele dolgozzanak...rejtély! :-)
Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája: Charles Caleb Colton angol író ötlötte ki ezt az aforizmát valamikor a XIX. század legelején, mely tökéletesen igaz a rockzene esetére is. Ahogy Jack Black is látványosan mutatta be ezt a Rocksuli című örök filmklasszikusban, a bandaalapítás legelső fázisa…..
Apuci Wakillama 2019.06.27 11:10:20
@axolotl77: Elolvastam a cikket az ízlésbefagyásról, jót röhögtem! A végén írják, hogy a teszten az idősebbek képről többnyire felismerték Snoop Doggot, Kanye Westet meg nem, bakker, pont ez a helyzet velem is....

A poszthoz annyit, hogy simán beraktam volna az Omegát, amit Presser Pici távozása után műveltek..... hát az nyúlás, erre nincs jobb szó. Volt ott minden, Uriah Heep, Led Zep, később egy kis Pink Floyd, stb..
1920. Omar Lockyear légikaszkadőr és "pilóta fenegyerek" repül neki egy díszlettemplom tornyának - az azóta elveszett némafilm - a "The Skywayman" jelenetében. Nézzétek a két kaszkadőrt is, ahogy leugranak! Lockyear a következő filmjének forgatásán, alig néhány hónappal később lelte halálát..
Lépten-nyomon feltámad a az örök vita az én írásaim kommentjeiben is, hogy ki a jobb? A testépítők, vagy a harcművészek? Ki a gyorsabb, erősebb, lazább, stb. Mert hát hiába van kigyúrva, mint egy kétajtós szekrény, az ő haverjának az ismerősének a mestere egy ütéssel…..
Apuci Wakillama 2019.01.30 09:37:54
@balfaszokkal sáncoló: Bruce Lee vs. Kareem Abdul-Jabbar megvan ;-)
Apuci Wakillama 2019.01.30 09:41:49
@pacagánycsök: Sajnos, sosem tudhatjuk meg, mi lett volna egy ilyen harc vége, de gyanítom, nem lett volna időm megenni a két literes popcornt, ha a meccset ketrecben rendezik, nem pedig szabadtéren....
Apuci Wakillama 2019.02.04 13:24:18
@m.t.: Ezek szerint nem ismered a tényt, hogy ez egy összevágott anyag. Bruce belemarkolt Chuck mellszőrébe, és megtépte, mire Chuck viccesen megjegyezte, hogy még sosem látott szőrös kínait, ez az első alkalom. Mindenki elkezdett röhögni, kivéve a producert, Raymond Chow-t, aki azonnal átíratta forgatókönyvet, és Chuck karakterét ölte meg a macska és Bruce helyett! ;-)

ajemdibi.blog.hu/2014/09/12/15_erdekesseg_bruce_lee_es_chuck_norris_elethalalharcarol