Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Red_Doki

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Wolf egy kis faluban született a báró birtokainak határán. A zsindejtetős kis házikókból álló falucska egy erdő szélén állt, nem messze patak csordogált. A falusiak főleg földművesek és favágók voltak. Wolf apja kovácsként dolgozott. Baltákat, kapákat, ekéket készített a falusiaknak. A falu…..
     Ling Lang minden évben elzarándokolt egy hegyi kolostorba. Még fiatal sárkány volt mikor a szerzetesek meggyógyították egy sérülésből, azóta jó barátságot ápolt velük. Ezt az utat mindig gyalog tette meg. Egy hét oda, egy hét vissza. Jókedvűen dallikázva sétált az úton. Mindig tavasszal ment a…..
   Hideg őszi szél süvített a várfalon. Az őrök a köpenyükbe burkolódzva sétáltak toronytól toronyig. A nap már alacsonyan járt a látóhatáron. A főkapun most haladt át néhány szekér. Vándorkereskedők, akik a holnapi vásárra jöttek. Lassan apró szemű eső kezdett esni. A vár népe a vacsorához…..
   A Dashan hegytől délre volt egy nagy bambuszerdő. Ebben az erdőben egy szép tisztás terült el egy barlang előtt. Ez a barlang az otthona Ling Langnak a sárkánynak. Ma is mint minden tavaszi reggelen a barlangja előtt serénykedett. Zöld pikkelyein megcsillant a napfény, miközben hosszú teste…..
Sziasztok! 3 gyerkőc büszke apukája vagyok Nekik kezdtem el esti meséket kitalálni. Mivel nekik tetszett, ezért elkezdtem leírni őket. Ha meg már le vannak írva, miért ne adhatnám közre? Ezért elindítom ezt a blogot, ahova igyekszem majd rendszeresen felrakni a meséket. Remélem tetszeni fognak. A…..
Járjuk körbe az én szemszögemből :)   Bevezető – ha már blog és nem újság, akkor rendhagyóan személyesen Azt mondják, idővel mindennek eljön az ideje. Hát most eljött ennek is, hogy újra írjak. Mert hát így a választások előtt mindenki elmondja a magáét. Ki a saját programját, ki mások hibáit…..
A "Migráció a lakosság szemszögéből" kérdőív kiértékelése: Kezdeném azzal, hogy mindenkinek nagyon szépen köszönöm a kitöltést és az esetleges észrevételeket. Sajnos volt, aki a kritikáit nem tudta kulturáltan kifejezni és olyan is, aki félreértette a szándékaimat a kérdőívvel kapcsolatban. Ez…..
...Egy évforduló margójára... Jött a fehér ló s rajta lovasa, mögötte sereg. Apokalipszisnek apró szelete, virágkoszorú körötte. Lángok fényénél hervadtak a virágok, majd jégbe fagyott a folyónál az ifjúságuk. Akkoriban nemzetek sora masírozott a halálba, vakok, szemük előtt csak a nemzetük…..
Amerika kapitány vs. véradók              Furcsa világot élünk. A mozikban szuperhősös filmeket vetítenek, a gyerekek példaképei között rengeteg a világmegmentő Supermen, Pókember, Farkas stb. Mégis ha baj van, olyan emberek fogják megmenteni az életét akiknek a nevét sem tudja. Mert az…..
Reakció az utóbbi napok híreire: Megjegyzés: hamarosan jön egy eszé jellegű, ideológiai írás, ami nem direkt a napi eseményekről szól. Kis türelmet, még gyűjtöm az anyagot. A napokban egyre másra jelennek meg Vulin őrültebbnél őrültebb ötletei s a szerb(iai) hadsereg fejlesztéséről. Először…..
"... és az oroszoknak nincs szükségük drogokra!" Ugye ismerős ez az idézet. Lenin mondása manapság egyre aktuálisabbá válik. Visszatértünk a középkorba. Már ami a vallásháborúkat illeti. Csak a globalizációval a terrorizmus is globálissá vált. Ismét előkerült egy csapat barom, akik a vallást…..
Az élet balos oldala! Májusom 2017.05.04 18:11:02
Május elseje elmúlt, TITO meghalt. Mint baloldali, politikával foglalkozó blog, meg kellett volna emlékeznünk a munka-, munkások ünnepéről. Viszont én olyan vagyok, hogy ha nincs mit ünnepelni, akkor szimpla szokásból nem ünneplek. Így a blogon sem jelent meg semmiféle „Éljen május elseje!” meg…..
Jó ideje nem írtam már. Nem volt mit. Pontosabban nem volt elegendő egy terjedelmesebb íráshoz. Erre a blogra pedig igyekszem nem pár soros like-vadász írásokat kirakni. Mára viszont úgy gondlom elegendő tartalom gyűlt össze. nem egy témáról az igaz, de szerintem így is jó lesz. Mivel is…..
Csak háború ne legyen Ha ma valaki szerbiai híreket olvas, úgy érezheti, mintha visszarepült volna az időben. Ismét a háborús retorika lett a divat. Most már bebizonyosodott, amit már a kezdetektől mondunk. A jelenlegi szerb vezetés csak látszatra változott meg. Most is ugyanazok a csetnikek, mint…..
Értekezés a reformokról I. rész                                      Változó világban élünk. Éppen ezért nem hozható létre olyan hatalom, mely reformok nélkül fenntartható lenne. Ezt ki kell egészíteni azzal, hogy ez csupán azokra a hatalmakra igaz, amelyek a népük jólétének támogatói és nem…..
(Előszó: Kicsit megpróbáltam összefoglalni, mi is kellene, hogy legyen a mai modern baloldal válasza a migránskérdésbe. Kicsit szedett-vedett lett néhol, de nem tudtam jobban szavakba önteni a gondolataimat. ) Ott kezdem ahol a német kancellár. Részvétem a hozzátartozóknak. Na, ez az én számból is…..
Miért Tamás? Megint van miről írni. De megint nem jó hírek apropóján. Miről is szólhatna eme írás, ha nem az MM táralapítójának árulásáról. Igen, véleményem szerint ez az volt. Mert hát kétféle forgatókönyv létezik. Korhecz elfogadta a neki felajánlott lehetőséget. Teljesen tisztában volt a…..
„Temetni jöttem Cézárt, nem dicsérni!” – Antóniusz gyászbeszéde Folytathatnám a beszédet, kicserélve a szereplőket maiakra… De inkább saját szavaimmal írom le mit is gondolok, miként emlékezek. Fidel elvtárs meghalt. Utolsóként a nagy öregek közül. A baloldal újabb oszlopa dőlt el. Ám ez a…..
Reakció a "hagyományosnak" hazudott új vajdasági jelképekre "Ez egy szerb nacionalista jelkép. Alig hasonlít az eredeti '48-as címerre. Újabb lépés vajdaság és egész szerbia kisebségektől való megtisztítására. A VMSz meg aszisztál hozzá. Teliszájjal propagálja a kvótareferendumot, de a saját…..
Megváltozott a véleményem, elnézést Tudom azt írtam, hogy eltépem majd a szavazólapomat. De a VMSZ kampány alatt nyújtott teljesítménye és viselkedése miadt, úgy gondoltam, nem lenne tisztességes velük szemben. Ezért én az MM-re szavazok. Kivéve az országos listát (ha lenne az MM-nek köztársasági…..
Választások közelednek, hazugságok szaporodnak! Hol is kezdjem. Talán ott, hogy az elmúlt két év a hatalom szempontjából nem szólt másról, mint a választásokra való felkészülésről. Ilyen Vucsityot fényező propagandát még nem láttunk. A csappból is ez a bohóc folyik. Még Göbbels is megirigyelhetné.…..
Sokaktól hallom, minek pattog ez itt az ünnepjével, ma már ez nem ünnep, nem is élt még akkor, nincs is már Jugoszlávia. Én erre csak egy példát tudok hozni. Augusztus 20. Minden évben ünneplem, megemlékezem a nemzetem nagyjairól, és a magyar államalapításról. Pedig nem éltem…..
Európa önmagát taszítja romlásba Borzasztó ami Párizsban történt. Egész Európa gyászol. Nem akarok kegyeletsértő lenni, de ez már várható volt. Ez van ha a demokrácia utópisztikus méreteket ölt. Az európaiak azt hitték, mindent meg lehet szép szóval beszélni, a…..
Kisváros, mégis megosztott Egy kérdéssel kezdeném: vajon a város széllsőbb részei nem ugyanolyanok mint a városközpont? Vajon a külsőbb kerületekben élők nem ugyanolyan városi polgárok?…..
Reakció az Index cikkére: (http://index.hu/kulfold/2015/07/17/mh17_malaj_gep_ukrajna_lelott_video/) Előre jelezném, hogy nem kívánok kegyeletsértő lenni. Szomorú eset. Sajnálatos, hogy ártatlanok halnak meg ostoba tévedések miadt. "...közben zavartan olyanokat kiabálnak,…..