Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annalovacska

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazából a sólet csak a kelet-európai zsidók klasszikus étele, legalábbis abban az értelemben ahogy mi ismerjük. Ez is, mint majd minden klasszikusan zsidó étel a vallásjogból ered. A szombatnapi egyik tiltott munkavégzés ugyanis a főzés illetve a tűzgyújtás, ezért Sábátkor csak olyan ételt tudunk…..
  Tegnap a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) vezetősége sajtóközleményt adott ki, ahol kifejtik: aggodalommal tapasztalják azt a folyamatot, ahogyan a magyar közbeszéd az elmúlt években egyre inkább eldurvult.   „Na kis barátaim, akkor most nagyon figyeljetek, nem mondom el többször:…..
annalovacska 2019.01.16 15:30:58
Az első amire rájöttem a terhességgel kapcsolatban, hogy valami elképesztően skizofrén állapot tud lenni. Én ezt a folyamatos hányinger miatt tapasztaltam meg először. Amikor hányingerem volt azt kívántam bár ne lenne, amikor meg véletlenül elmúlt valamilyen csoda folytán, akkor azonnal azon kezdtem…..
Sok ember életében jön el egy olyan pillanat, amikor úgy érzi, nem lehet tovább halogatni egy sorsfordító döntést, legyen az munkahelyváltás vagy külföldre költözés. Emese életében öt évvel ezelőtt jött el ez a pillanat, akkor vágott bele a határátkelésbe. Nagyon kemény…..
annalovacska 2018.12.22 17:06:20
@taga20: ez az egyik legnagyobb király dal.
Az alábbiakban felsorolok öt dolgot ami engem nagyon idegesít a "szeretet ünnepében". Sok dolog amit írok általánosítás és nyilván nem mindenkire vonatkozik. Ezáltal ne is vegye mindenki magára. Ha valaki esetleg nem ért velem egyet, egy kommentben megírhatja, hogy mit gondol másképp. 1. Együtt a…..
Itthon Hallottam Olyan pacuha vagy! 2018.11.28 20:00:00
Vajon mi lehet az a pacuha? Ha csak önmagában hallottam volna a szót, akkor valószínűleg valami ételre tippeltem volna. Megkérdeztem anyukám is, ő mire asszociál. Az ő tippje szerint a nagydarab vagy dundi emberekre mondják. Én először persze mondatba foglalva hallottam a pacuha…..
Eljött az Október hónap első vasárnapja így következzen a újabb öt film, amit még nem láttál pedig illene. Mivel nem akartam, hogy a horrorok után egy nagy átmenet legyen, ezért a posztapokaliptikus filmek lesznek az október témája. Én személy szerint két alkategóriára szoktam osztani ezeket a…..
Most, hogy kialakult egy komolyabb olvasótáborom, gondoltam eljött az idő, hogy az írások ne csak rólam, hanem kicsit rólatok, olvasókról is szóljon. Ezért ezzel a bejegyzéssel el is indítom a Filmnéző blog első havi rendszerességgel megjelenő rovatát, ami az „5 film, amit még nem láttál pedig…..
annalovacska 2018.09.04 16:21:35
@Filmnéző Lehel: köszi, biztosan örülnék mondjuk egy svéd filmgyártàs, krimi gyöngyszemei összefoglalónak,
Esetleg a legjobb thrillerek, leghosszabb filmek, legjobb Oscar díjas filmek, európai filmek, fesztiválok nyertesfilmjei, és sorolhatnám napestig, milyen módon lehet bemutatni a klassz filmeket. És köszi, olvasom majd.
Vannak olyan marketingötletek, melyeknek a megszületése is heves fejcsóválásra ad okot. A szolgálólány meséje című sorozat szereplőiről elnevezett borkollekcióé is ilyen, mert hát kinek és ugyan miért juthatott eszébe egy olyan sorozattal eladni a lőréjét, amiben a nőket szülőgépnek tartják,…..
annalovacska 2018.07.11 14:02:04
@Zak: bár a sorozat reméljük fikció marad, ismerve a történetet sztem meg durva. Bár elgondokodtató, ennyi erővel a Parancsnokról is elnevezhették volna az egyik üveget. Gagyi marketing.
A május 19-i Budapest Parkos lemezbemutató koncertjén arra kérte a rajongókat Likó Marcell, a Vad Fruttik énekese, hogy a Tartalak című daluk előadása közben videózzanak a telefonjukkal, majd küldjék el az együttesnek a felvételeket...
Szóval tele van a tököm azzal, hogy felmegyek a netre, és mindenhol ezzel találom szembe magam. A fészbúkon, a gyakorikérdéseken, a különféle szenny- és egyéb oldalak kommentszekciójában, a jutyúbon meg még a jó Isten tudja, hogy hány egyéb helyen. Sírnak a pasasok, hogy: - minden nő szemét…..
annalovacska 2018.06.23 16:58:29
@csakférfi: sosem tenném :o)
csakférfi
annalovacska 2018.06.23 16:59:37
@csakférfi: de törekedj a jóra. csak nyerni fogsz vele
annalovacska 2018.06.23 21:13:00
@csakférfi: a második idézetet rendszerint szoktam idézni meghatározott esetekben magam is. Kérlek, ne csavarodj rám. Én hiszek még a kommentelők jóságában is, csak szeretünk olykor a Fény Harcosaiként tündökölni. Nyugi, nálam bejövős vagy. Mert talán lehiggadtál, és előkerült a soraid között a rendes, gondolkodó éned. Na jó pihenést:o) Mi Tinder Tündérek, szeretünk. :o)
  Olvasom az egykor Soros-ösztöndíjból kitanított Schmitt Mária Figyelőjében a listát: ők, vagyis mi vagyunk azok, akik ma hivatalosan is a RENDSZER (Fidesz-magyarul: Magyarország) ellenségeiként vagyunk listázva. Rajta vagyok én is, és nem tudom, sírjak-e, vagy nevessek ezen az egészen... Egy…..
annalovacska 2018.04.19 22:23:08
@dr. mesterséges színezék: balfaszok.még az ilyen tudatlanok mint én, s a hozzám hasonlók is látják, szar a lista. Azért a kiadónál csak lenne egy ember, aki elolvassa, mielőtt nyomdába küldik. Feltételezem, h előtte a lista pár ember asztalát megjárta, mind megnyomta az ok gombot a halottaktól s ismétlődésektől teli ìráson???? Mondom, én kérek elnézést.
Ha maradt még hangom, folytatom, ha nem, akkor megpróbálom. Ilyen vicceseket tud mondani két szám között Kovács Kati, de valahogy nem is ez a legjobb benne, hanem ahogy mondja. Mintha észre se venné, hogy ez poén, csak úgy kiböki, nevet rajta egy kicsit, aztán énekel tovább. A hanggyilkosságot az…..
Klasszikus tervezési hiba? Vagy a kerékpárosok túlérzékenyek megint? Nézd meg ezt a kereszteződést, és döntsd el, kinek van igaza!..
A gimiben imádtam a tornatanárt. Hótt laza volt, nem szólt be, ha cigizésen kapott, adott a söréből, és az osztálykiránduláson állítólag nagyon megdugta azt a szemüveges irodalom kistanárt, akiről mindenki tudta, hogy a kinyúlt pulcsi alatt embertelen jó testet rejteget. Mindenki mesél hasonlókat a…..
Szóval nem azért nem lesznek hétfőtől, mert április 8-án választás van, hanem mert a) Két rövid hét jön a húsvét miatt.b) Mindig ilyenkor szoktak elmenni.c) Régen voltak szabadságon. Tehát az az infó kamu, ami szerint a hódmezővásárhelyi választási eredmény után renitenskedő Balázsékra rá lett…..
annalovacska 2018.03.23 18:09:47
azért ez egy érdekes felállás, mert mégiscsak nehezen képzelhető, h ők szabadon arról dumálnak, amiről szeretnének.

comment.blog.hu/2018/02/26/andy_vajna_radiojaban_balazsek_arrol_beszeltek_hogy_az_ellenfel_legyozheto

régen ezért pezsgőt bontottak volna. ma kódolva beszélnek. Én bírom a Balázsékat, de azt is megértem, h a pénz az úr.
éljen a demokrácia.
Egy idézettel kezdjük, az olyan hatásos. Rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember. De hogyha ezt az értékrendet, ami a keresztény Európa értékrendje, föllazítják, elavult, üldözendő, van helyette más: ilyen másság, olyan másság. Étkezésben is, az ember elveszíti az igazodási pontot. Mert még akik…..
annalovacska 2018.03.12 21:20:33
@sixx: Imádok elmélázni a műsorban szereplő embereken, hogy mennyire tudnak élni, enni, és persze inni is olykor.. Mi meg zabáljuk Pesten az ízetlen szarokat: évek óta keresem gyerekkorom zamatait, ami nincs. B.M. műsorában bemutatott ételektől meg csurog a nyálam.

Kedves Sixx, örülök, h egy húron pendülünk a témában:o)
A postai meghatalmazás nem egyszerű eset, ezzel valószínűleg már mindenki szembesült, aki egyszer az életben utazás vagy mondjuk egy idősebb rokon megsegítése kapcsán próbált más nevében eljárni náluk. A legfontosabb ezzel kapcsolatban, hogy egy akármilyen meghatalmazás bizony pont a sajtpapír…..
annalovacska 2018.02.27 22:31:28
@annalovacska: még egy infó: Helyettes átvevőnek történő kézbesítés
3.8.1. Ha a természetes személy címzett a kézbesítés időpontjában nem tartózkodik a címben
megjelölt helyen és ott nem található meghatalmazottja sem, az utalvány összegét – ha a
címzett azt írásban nem zárta ki – az ott tartózkodó alábbi személyeknek (helyettes átvevő)
kézbesíti 100.000 Ft összeghatárig:
a) a címzett 14. életévét betöltött, a Polgári Törvénykönyv szerinti közeli hozzátartozója:
aa) a házastárs,
ab) az egyeneságbeli rokon,
ac) az örökbefogadott, a mostoha és nevelt gyermek,
ad) az örökbefogadó, a mostoha és a nevelőszülő, valamint
ae) a testvér,
b) élettárs,
c) a címhely szerinti ingatlan bérbeadója, vagy a címzett szállásadója, ha az természetes
személy.

és még egy:
Amennyiben az utalvány kifizetése postahelyen történik helyettes átvevő részére, a Posta az utalvány címadatainak és a helyettes átvevő címadatainak ellenőrzését is elvégzi. Az utalvány kézbesítésekor a megjelölt személy csak akkor tekinthető helyettes átvevőnek, ha az utalvány címzésében megjelölt címmel azonos a lakcíme, amelyet a kifizetéskor az ennek igazolására alkalmas, lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal kell igazolnia.

Vagyis: Laci a címen - legközelebb, meg ha otthon lesz - a postástól átveheti a tesója utalványát, de a postán csak akkor, ha azonos címre vannak bejelentve, 100000 Ft-ig, ha nem, akkor meghatalmazást kell írni, fentieknek megfelelően.

ezek a szabályok a címzett pénzét védik, bárki odaállhatna, a tesóm utalványáért jöttem, meg hoztam egy meghatalmazást. Pénzről van szó emberek, még ha az 5300 ft, akkor is. Itt az alkalom, ha már kismama, szinte biztos h szükség lesz erre, el kell menni, csináltatni kell egy meghatalmazást a postán, és évekig megoldott a probléma az átvételek kapcsán.

ennyi.
annalovacska 2018.03.09 20:33:24
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: hm, minek nevezzelek
kedves:)
a ptk-t szigorítani bmikor lehet
van annyi jogász a postán, hidd el, nem véletlen

teljes bizonyító erejű magánokiratot nem fogadnak el mindenhol
nem véletlen a közjegyző által hitelesített meghatalmazás sem

én nem értek a meghatalmazásokhoz
jogász sem vagyok

de millió egy élethelyzet van
amikor a teljes bizonyító erejű magánokirat ló...szt sem ér
Egészen elképesztő, ahogy a Csepeli Hírmondó nevű, állítólagos önkormányzati lap beállt Németh Szilárd kampányába. Azt már megszoktuk, hogy évek óta majdnem minden oldalon ő szerepel az önkormányzat által kiadott újságban - pedig közjogilag semmi köze Szilárdnak Csepelhez, lévén elvesztette a…..
Minden országnak megvan az olyan hagyományos, helyben népszerű nemzeti étele, amely az adott területen kívül minimum kétes elfogadottságú – mert bizarrnak, sőt néha emberi fogyasztásra alkalmatlannak tűnik. Egy kicsit ilyen a mi zsíros kenyerünk is – amikor egy-egy erasmusos buliban magyar oldalról…..
annalovacska 2018.02.04 19:19:24
@hullajelölt88: magas labda, magas labda:o)
elkészíteném neked, ha egyedül lennél
addig is: Csalánosi Csárda (nem reklám)
Látványos, hatásos beállításokban az áprilisban érkező évad is bővelkedni fog, ráadásul kimozdulunk Gilead falain túlra, a Kolóniára, ahol az élet amellett, hogy nettó szívás a nőknek, még veszélyes is, környezetszennyezés, mérgező vegyszerek és/vagy radioaktivitás szennyezte talaj, munkatáborok,…..
Szinte most volt a Tháliában a Vidéki Színházak Fesztiválja, amelyen a pécsi ősbemutató kapcsán a történetet a pesti közönség egy kis töredéke megismerhette, már amennyiben az eredeti, 2005-ben készített dán filmet kihagyta volna. Tippem sincs, hogy hányan lehetnek a színháznézők közül, akik…..
Klasszikus zsák a foltját eset. A hatalmas önérzet és a szabadjára engedett tesztoszteron pusztító mélységi fúróján jutnak főszereplőink pár óra alatt olyan szintre, aminek még csak a közelébe sem lenne szabad soha, senkinek leereszkednie sem cégként, sem ügyfélként, sem egyáltalán emberként.…..