Regisztráció Blogot indítok
Adatok
snel

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ehelyett a bőrét próbálja menteni. Hatalmas érvágás ez a főpolgármesternek, még nagyobb kár Budapestnek...
snel 2018.12.04 13:15:34
@szemétpasi: Látszik, Te is és az itt kommentelők nagy része sose vett részt ilyen projektben! Egy: a legtöbbször maga a projektvezető sem tud minden részletet. Kettő: sosem (és sehol sem) kommunikálják a valóságot, csak annak megosztható szeleteit és részleteit. Három: jelen állapotban nem tudjuk, hogy "mire megy ki a játék"! Az egybitesek meg itt Dabóczy-znak meg Tarlósoznak, miközben releváns infókhoz nincs és nem is lesz hozzáférésük (mert ha lenne, nem itt kommentelgetnének agyatlanul!).
snel 2018.12.04 17:18:15
@lenörd hofstadter: Nyilván a te gyurcsánycsicska kiszerelésű hulladék szinopszisokból álló maradvány agyad nem képes megbirkózni elemi mondatok értelmezésével, ezért segítek: a hangsúly a MINDEN részleten van (tehát szerinted MINDIG, MINDEN projektvezető az ÖSSZES részletet ismer?!), mert aki vett már részt sok éven át tartó projektben, ahol a résztvevők személye és szerepe (érdekeltsége) gyakran változik, az tapasztalhatta, hogy a projektvezető nem feltétlen az informáltsága, hanem a felhatalmazása alapján teszi (és teheti, azt amit csinál). Capito?
Macedónia ugyan nem szomszédos ország, és nem tagja az Európai Uniónak sem, de a Gruevszki-botrány finoman szólva nem tett jót Magyarország regionális megítélésének. Már régóta egyértelmű, hogy Orbán Viktor csak olyan kétoldalú kapcsolatokban érzi jól magát, melyekben ő diktálhat, ám például…..
A következő évtizedek egyik legégetőbb társadalmi problémáját a nyugdíjak helyzete fogja kirobbantani. DE, pontosan miről is van szó? Ahhoz, hogy megértsük, ezt az egész dolgot, vissza kell mennünk az időben egészen az ókori zsidóságig. Abban az időben hogyan is működött a „nyugdíj” intézménye? A…..
snel 2018.11.14 11:29:29
@Berelhetoreklamfelulet: Megint egy jó alkalom a rettegőknek! Egyrészt a mostani rendszer nem játék (nem önkéntes, hanem mindenki részt vesz benne és az értelme nem valamiféle átmenti élvezet, együtt piálunk és múlatjuk az időt), másrészt nem piramis jellegű (nem néhány korai beszálló nagy nyereségét a késlekedők tömegei finanszírozzák). A rendszer fenntartható: ebben a formában csökkenő (reálértékű) kifizetések valószínűsíthetők, de mivel törvény alapján működtetik, annak módosításával (pl hosszabb távon majd a robotok által megtermelt új érték arányában történő befizetések által) viszont akár növekvő mértékű ellátást is lehetővé tesznek (ahogy erre nálunk gazdaságilag erősebb országokban már történt utalás). Ráadásul számolni kell a növekedő létszámú nyugdíjas réteg politikai érdekérvényesítő képességével is, hosszú távon nem ellenük gazdaságpolitikát folytatni és aki azt hiszi, hogy csak nálunk vannak többen azok, akik szavazhatnak, ugyanakkor "közösségi" ellátásban részesülnek, az nagyot téved. Tehát ergo: a rendszert várhatóan nagyon sokáig több nemzedék) még akár tetszik, akár nem valamilyen formában fenn fogják tartani (egyszerűen olcsóbb, mint a káosz).
Kis magyar fakenews-metodológia. ..
snel 2018.11.11 17:41:36
@taga20: Ez már nem is nevetséges, inkább szánalmas, amikor az argumentáció csak céltalan személyeskedés. Nyilván otthon hozzá vagy szokva, hogy életviteli tanácsokkal lásd el a környezetedet, neked is lehetne egy-két helyet ajánlani, ahova nyugodtan benézhetnél, mert otthon éreznéd magad, főleg ott, ahol, mindenki más hazudozik, csak ti tudjátok a tutit. Szemlátomást ha a tények megcáfolják a poszt eredeti állításait, amiben olyan mélyen hiszel, akkor lelkesedésed hirtelen frusztráltságba vált!
snel 2018.11.12 08:34:55
@math0: Ha valaki szerint az OV aláztatása, hogy Juncker, Tajani és Tusk tépi a száját, amit megtapsolnak, de közben OV azt csinál, amit gondol (főleg itthon), annak elég kevés releváns fogalma a politikáról. A fent említett "urak" hattyútáncukat lejtik, ezt még ők is tudják (csak a tények kedvéért: pl. Tusk a saját országában nem kap többséget, csak brüsszeli apparatcsikként tud funkcionálni!, a többiről nem is beszélve! Capito?)
Avagy: miért ne osszon meg többet Mindegybenblogot?..
snel 2018.11.08 12:06:15
@Ms.Cunnesburry: Nyilván Te mindent tudsz, azt is hogy honnan kell tájékozódni, valszeg nekem meg azért van 28 országból egyetemi hallgatóm a kurzusaimon, mert ők mind Orbán kedvelők és szeretünk együtt lenni. A baj az, hogy láthatóan el is hiszed, hogy informáltságban és szellemileg mindenki fölött állsz (hasonlóan a hasonszőrű libsi mindentudókhoz) és ez bizony korlátoz abban, hogy nyitottan felfogd és elfogadd, hogy más releváns tapasztalások léteznek még a világban.
snel 2018.11.09 17:12:28
@Ms.Cunnesburry: Te írtad: "...te, nem hagyod magad megzavarni több forrásból származó információkkal. ." Erre vonatkozik a mindentudó, vagyis hogy ismeretlenül vagy még általánosabban a tények ismerete nélkül, vélelmezésen alapuló ténymegállapítást teszel - még csak nem is feltételes módban! Sok félét olvasok, mint a mellékelt ábra mutatja, mg b1.blogot is, bár itt sokszor elég sekélyes a kommentek színvonala. De a kérdésedre válaszolva, az, hogy mi zavar és mi nem, az nem igazán releváns (mert ez privát izlés kérdése, ami mögött természetesen egyedi szocializálódás áll, tehát egyes részkérdésekben akár még szélsőséges is lehet). A kultúrharcnak pedig megvan az oka (nevezetesen a korábbi időszak meglehetősen aszimmetrikus, libsi oldal felé billenő "kánonja"), most csak a kompenzáció zajlik (aminek valszeg még az elején járunk és nem kizárt, hogy ezt is egy kicsit túl fogják tolni, de ez az ilyen típusú dolgok velejárója, kell hozzá pár nemzedék és szépen az indulatok ill. az indulatos szereplők kihalnak). Egyébként akár Ady esetében is a költő (költői teljesítmény, zsenialitás) és a politikai véleményformáló (a pártos ember) messze nem azonosan ítélhető meg (főleg utólag a történelmi összefüggések fényében), vagyis nem életidegen, hogy a költőt szerethetjük, miközben akár minden más szempontból (szélesen értelmezett világnézet, életmód stb.) elítéljük (ami ebben az esetben csak annyit jelent, hogy nem tartjuk példaértékűnek).
snel 2018.11.11 14:32:08
@Ms.Cunnesburry: Pont a több forrás miatt állítom, hogy a "kultúrharc" valójában kompenzáció, a korábbi egyoldalúság megkérdőjelezése, de ettől még lehet olyan szempont, ami szerint akár veszélyesnek is nyilvánítható (de sokak szerint a szükségessége fontosabb, mint a veszélyességének kockázata). A privát vélemény viszont nem fontos, de ettől még lehet érdekes, és sok évtized tapasztalata kell, hogy belássuk, hogy jelentősége is csak akkor van, ha sokan támogatják (egyetértenek valaki véleményével, modernül követik, lájkolják, persze milliós számban), egyébként csak passzió, más szóval luxus, amit a kialakítására fordított idővel "fizetünk ki", például úgy, hogy sokat és és sokfélét olvasunk, márpedig az olvasás szekvenciális tevékenység (a legtöbbünknek), tehát időigényes.
Amennyiben betartanák Magyarországon az olyan jogállami követelményeket, mint például a pontos és elfogulatlan tájékoztatás, azok is szembesülnének hazánk égető problémáival, akik szerint egyedül a migráció erősödése az egyetlen megoldandó gond idehaza. Bár Magyarország nem a bevándorlók célországa,…..
snel 2018.11.04 16:40:30
@ulpius66:
Az említett szervezetek nem pont ugyanúgy "kozmetikáznak", mert akkor ugyanazt mondanák! Pont ez a lényeg: szinte mindennek az ellenkezőjét állítják és legtöbbször a "bias" sokkal nagyobb, az agyatlanságukat kívánatosnak, a hiedelmeiket ténynek állítják be, az egyik alaptechnika a csúsztatás, mint ebben a posztban is: megszavaztatják, hogy hány tanár hiányzik, mintha az azon múlna, hogy ennek blognak az olvasói hogyan vélekednek arról, amiről fogalmuk sincs. Egy csomó iskolában nincs tanár hiány, sőt felesleg van! Egy csomó iskolában lehet hogy kevesebb tanár van valamilyen "fiktív" vagy előírt számhoz képest, de biztos, hogy ezeken a helyeken tényleg mindenütt van is kit oktatni?! Vagy egyáltalán mihez képest?! Mellesleg én is tanár vagyok és ahhoz képest amikor én jártam iskolába, ma kb. fele csoport létszámmal folyik a tanítás, nyilván az egy-az-egyhez sokkal több tanár kellene! De nemcsak a gyerekeket, hanem egyre inkább a szülőket kellene egy pár dologra megtanítani: pl, hogy otthon is kellene a gyerekkel foglalkozni, face-to-face személyesen.
„Mindent itthagyok, mit Miskolc adhatott,Igen holnap, holnap indulok"Edda Művek - Elhagyom a várost   Reggel óta a gondolkozom azon (itt volt az ideje elgondolkozni), hogy hogyan lehetne az egész migránsprobléma és egyben anomália méregfogát egy határozott mozdulattal kirántani és úrrá lenni (a…..
Nehéz eldönteni, hogy az elbizakodottság, a valóságtól való teljes elrugaszkodás vagy a provokáció számlájára írjuk-e, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének vezetői egyre nyíltabban vállalják fel a gazdagságukat. Azok a mélyről jövő emberek, kik valamiféle kézzelfogható magyarázatot kívánnak…..
A fizetős felsőoktatás természetesen nem egy ördögtől való koncepció. Egy ilyen intézménynek vannak fenntartási, személyi költségei, amiket még nonprofit működés mellett is valakinek ki kell fizetnie. Az megint egy más kérdés, hogy elvárható-e, hogy a magyar adóterhek mellett a kormány a…..
snel 2018.10.09 22:34:40
@Hamihami: A sok kopizásnak és az okostojás mindent jobban tudsz mentalitásodnak, amit feltupírozol némi mószeroljuk be bármi áron, a tények nem zavarnak típusú mázzal összegányolt intelektuális lángszórózásnak az lesz a foganatja, hogy sokaknál eléred, hogy ezentúl tök mindegy, hogy a fidesz mit csinál, csak nehogy ti gyertek ki győztesen elvszerűségből nem feltétlen itt kommentelnek, hanem megszervezik, hogy 4 év múlva, aztán 8 év múlva és így tovább ti csak kommentelhessetek a partvonalon túl, egymásnak adva sok jó tanácsot, amig véletlenül a nikketek nem lesz visszafejtve egy jó kis személyes argumentáció végett!
Nézzük. Számoljunk a 330 ezer forint körüli KSH-átlagbérrel, és hagyjuk a kedvezményeket, mert azokat más úgyis kifizeti. (Kedvezmény nem került magyar ember zsebébe Orbán Viktor házi kasszájából, remélem, ebben még egyetértünk.) A bér bruttó bruttója (szuperbruttója), azaz a munkáltató terheivel…..
snel 2018.09.26 16:17:00
@HaFr: Pont ez a lényeg! Az adókedvezményt (szja esetén) nem a többitől elvett pénzből tesszük a kedvezményezett zsebébe, hanem az általa megkeresett pénz hagyjuk nála (amennyiben volt megkeresett pénz;). Ez sokkal korrektebb mint elvenni, majd másnak odaadni. Ez a balos logika: mindig más pénzéből venni szavazatot, majd lázítani a többit, hogy irigykedjünk együtt és vegyük el a többitől, mert az igazságos, ha mindenki EGYFORMÁN csoró/tehetős. Miközben mindenki tudja, hogy nem vagyunk egyformák, csak bizonyos helyzetben azonosak a jogaink (de még ezek sem minden helyzetben!!!)
Ugye emlékeznek: Vitézy egy korábbi EU felé is ígért vállalás értelmében olyan helyen is létesített buszsávot ahol az problémákat okozott. Elmondta: Egy idő után a forgalom alkalmazkodna. A káosz miatt nem vártuk ki, és sokak szemében a konszenzus az volt, hogy Vitézy…..