Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fallen

0 bejegyzést írt és 290 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Künzle étteremben az étel isteni olasz, de a hely az, ahová sok helybeli német jár, a pult mögött pedig szinte csak magyarokat találni. Miközben a naptáramat böngészem, hallom, hogy magyarul beszélik meg mit kért az egyes asztal, s mit a hetes. Amikor odalépnek hozzám felvenni a rendelést,…..
fallen 2018.05.17 12:50:55
@William Kidd: a többiek próbáltak polkorrektek lenni, de ha te elhiszed amit írsz, akkor egyszerűen hülye vagy, aki bedől fidesz propagandájának. 6 éve élek Németországban, kis falutól kezdve Berlinig több helyen éltem már. A valóság köszönőviszonyban sincs azzal, amit állítasz!
Bár ez még mindig jobb, mint ha valaki Magyarországről beszél zöldségeket, hogy mi van itt, sokkal megrázóbb tud lenni, amikor a kinti magyarok migránsoznak (miközben ők is azok ) szidják az EU-t, ami nélkül nem dolgozhatnának/élhetnének itt!
Június elsejétől felkerül a hazai HBO GO kínálatába a Young Sheldon, azaz Az ifjú Sheldon teljes első évada. A sorozat az Agymenők spinoffja, ami az mutatja be, hogy milyen volt a különc zseni élete Texasban, ahol szüleivel és két testvérével élt. Az Iain Armiatage főszereplésével készült sorozat…..
fallen 2018.05.17 00:53:20
@vizsla_barat: igen, azt én is írtam, hogy sörözik. Ugyanakkor egy tisztességes, családszerető fickó alapvetően, és konkrétan részeg sosem volt, legalábbis amit eddig láttam. Ráadásul azért is kellett otthagynia egy sokkal jobb állást, mert ott az elveivel összeegyeztethetelen dolgot tapasztalt, talán szóvá is tette. (azt már nem tudom mit) Szóval teljesen más karakter, mint amit Sheldon leírt.
Jön egy faszi, nekiáll borotválkozni a tükör előtt, és első ízben le sem veszem, hogy Ezékiel Királyt látom, kendőben. A kezdeti percek a csatába indulás előtti buzdításról szólnak, de mikor épp elkezdenék elégedetlenkedni, hogy az eddig eltelt három rész vontatott…..
fallen 2017.11.22 17:13:04
@hektor_: alighanem ez is csak egy az egyre sokasodó logikátlanságok közül. Csak az a baj, amíg érdekes volt a sztori - számomra 6. évad végéig, onnan már csak Negan az aki itt-ott érdekes - addig az ember szemet hunyt felettük. Mindenesetre én már azt sem értettem, hogy a 7. végén a szeméttelepiek elárulták őket, erre azzal kezdődik a 8. hogy tele vannak emberrel, fegyverrel, robbanószerrel és nagy bosszúhadjáratot folytatnak. Meg a 8x01-ben miért az ablakokra lőttek? Ráadásul úgy, mintha több lőszerük lenne, mint zombie. és amúgy meggyőződésem, hogy egy kurva karddal simán keresztülvágná magát az ember egy nagyobb hordán is, lassúak és gyengék. És hangosak is, ehhez képest már nemegyszer bukkantak fel úgy az áldozat mellett, mintha Winettou bennük élne. Ok, ne kérjük számon a hitelességet egy ilyen sorozatban, de legalább hihető lenne. Mert miközben Glenn 51 zombi alól mászott ki, amikor eljátszották, hogy annyi neki, néha, ha úgy akarják, egy is elég hogy bajt csináljon.
(via)..
fallen 2017.05.03 16:03:20
@Leadfoot: azután pedig: miután megölte
A Star Wars új és minden eddiginél termékenyebb korszakának küszöbén állunk. Az ébredő Erővel a XX. század legnagyobb mítosza visszatér oda, ahová mindig is tartozott, a mozivászonra, és az évtized végéig öt további film érkezését várhatjuk. Hogyan köszöntött be a Star…..
fallen 2015.12.15 00:21:15
Egy újabb év telt el, így kénytelen vagyok ismét kigyűjteni azokat az alkotásokat, amik meghatározták a 2014-es évet, legyen itt szó jó vagy egy kegyetlenül rossz filmről. Bár a rossz filmek toplistájának egy külön posztot fogok szentelni, a csalódás szó azért nem fog…..
fallen 2015.01.26 00:36:11
@REMY: attól függ melyik filmről beszélünk a a 4/5/6 klasszikusokról, vagy az előzményről. Ha komolyan azt gondolod, hogy a 4/5/6 12-14 éves gyerekeknek készült, akkor nagyon nem tudok egyetérteni veled. Bár az ewokok ellentmondanak nekem:) Az új filmek viszont valóban.
fallen 2015.01.26 01:05:38
@Nyílméregbéka: neked is csak ezt tudom mondani attól függ melyik filmről beszélünk a a 4/5/6 klasszikusokról, vagy az előzményről. Ha komolyan azt gondolod, hogy a 4/5/6 12-14 éves gyerekeknek készült, akkor nagyon nem tudok egyetérteni veled. Bár az ewokok ellentmondanak nekem:) Az új filmek viszont már igen.
De az igazság valahol itt van, amit írtál: a GotG több vonatkozásban is a mai kor Star Wars-sza lehet(ne) - azaz nem párhuzamba állítva a kettőt.
Magam is elmosolyodtam párszor a GotG pár beszólásán, de azért olyan klasszikus, a filmtörténelmet alapvetően befolyásoló alkotásnak bátorság lenne nevezni, mint pl. a klasszikus trilógia volt. Márpedig ez tagadhatatlan, ezért sántít szerintem, ha a kettőt összefüggésbe hozzák egymással.
Ami még különbség szerintem köztünk, én még ma is várom azt a filmet...
Vagy egyáltalán a filmet. Őszintén szólva, azt hiszem, utoljára a Fight Club hatott rám igazi katarzissal. Sok filmet láttam azóta, sok tetszett, szeretem a Gyűrűk urát, a Hobbitot vagy Avatart se köpködöm, de sorolhatnám mindenféle műfajban.
Nem tudom, a korosodás az ok, vagy "filmipar" esetleg mindkettő. De az a helyzet, hogy szerintem a tv sorozatok mára sokkal fontosabb "értékközvetítők" lettek, a blockbusterek meg a plázaközönségnek készülnek. És nem a sznobizmus beszél belőlem, megvannak nekem is a guilty pleasure kategóriába sorolható komolytalan dolgok, meg bennem is maradt még az egykori gyerekből.
Utolsó pillanatban megnyert meccsek, óriási meglepetések és gyönyörű egyéni teljesítmények jellemezték az idei labdarúgó szezont. Íme 10 ok, amiért 2014 felejthetetlen év marad a labdarúgás szerelmeseinek. Német vébé arany, 10. Real Madrid BL-diadal, edzőváltások és…..
fallen 2015.01.03 00:11:51
@Alex Schneider: már a legelső közös meccseken sem voltak jóban, legalábbis a horvát elég indulatosan mutogatott nemegyszer gól után a kispad felé. Gondolom, ő már akkor tudta, hogy Pepp rendszerébe az ő stílusa nem igazán fog érvényesülni. Amúgy szerintem ő sem egy világklasszis, a de ilyen társak - és kiszolgálás - mellett még Gomez is összekalapált elég sok gólt, nemhogy Mandzukic. Ehhez képest a lengyel nem igazán muzsikál jól, fontos meccsen fontos gólt talán egyet ha rúgott, jellemzően épp a Dortmundnak.
fallen 2015.01.03 00:12:43
@Alex Schneider: csak kötekedtem:) De igazad van, a közvélemény annak tartja.
fallen 2015.01.03 00:14:39
@fallen: sorry, ezt FirkAce-nak szántam
Movie Tank Téli mese (2014) 2014.09.23 08:00:00
Egy rossz film többféleképpen lehet rossz. Persze, az is gyakori, hogy a különböző irányvonalak összefognak, és közösen alkotnak pokoli, a néző nyugalmának megzavarására alkalmas egészet. Van olyan alkotás, ami nézhetetlenül unalmas, és akad olyan is, ami mocskosul érdektelen.…..
Miért szerettem Rosst? Ross reményt adott. Ő volt a kilencvenes évek jóképűbb George Costanzája, aki megmutatta az egész fejlett világnak, hogy akkor is lehet valamire menni az életben, ha szerencsétlen vagy, a barátaid folyamatosan cikiznek, és az egyetemen úgy néztél ki, mint egy…..
Egy kanadai fotós, Christopher Moloney egy igen érdekes fotósorozatot állított össze "FILMography" néven. Olyan helyszíneket keresett fel és fotózott le a filmbeli jelenetükkel együtt, ahol emberek százai fordulnak meg nap mint nap a való életben. Moloney járt már New Yorkban,…..
fallen 2014.09.07 01:14:45
@gizmo26: pedig képzeld, van egy csomó űrbeli helyszín, ahol megfordul, annak ellenére, hogy az egy angol sorozat, miért ne lehetne New Yorkban is?
Komolyabban: van olyan rész, ami ott játszódik, pl. Season 7, Episode 5
The Angels Take Manhattan

www.imdb.com/title/tt2378951/?ref_=ttep_ep6
Bátran állíthatjuk, hogy az itthon szinte teljesen ismeretlen Sylt a világ legizgalmasabb helyei közé tartozik. Ahhoz persze, hogy ezt belássuk, szükséges némi extrém érdeklődés a különleges földrajzi adottságok és a szinte lehetetlen vasúti megoldások iránt. Máskülönben…..
fallen 2014.04.04 23:50:40
@Balogh Zsolt: én például ott dolgoztam majdnem két évet. Amúgy nem annyira hideg, igaz 25-27 fokál többet nem tapasztaltam, és ritka volt, hogy több napon át folyamatosan meleg legyen. De amikor nincs "hőség" akkor sem fázol, inkább azt mondanám, nyáron a 20 fok körüli az átlagos. Ellenben télen sincs állandó minusz, hó meg alig volt azon a két télen legalábbis. Ami esett, hamar elolvadt.

Valóban szép hely, ugyanakkor, mivel turistaparadicsom, elég drága az ingatlan.
Amúgy a szomszéd sziget (Rømø) már Dánia, onnan komppal is lehet menni, viszonylag közel van a dániai Legoland, mi el is mentünk, amikor a családom kijött látogatóba.
Van repülőtér is a szigeten, de alapvetően belfüldi járatokkal, és nem túl olcsó, de nem is kiemelkedően drága.
Az anya sárga esernyője Összesen három van belőle, és egy kicsit mindegyiket át kellett alakítani, hogy igazán sárga esernyő legyen belőle, a finálé után szétosztják majd őket az alkotók egymás közt.  Robin robothaverja 500 dollárért vették az eBayen az 1984-es…..
A Bors elég durván nekiment a Nemzetinek, és az egyik darabjuk kapcsán konkrétan pedofilozni kezdtek, meg hímtagokat érintő kisfiúkoról beszéltek. Most nem is ez a lényeg, hanem hogy Vidnyánszkiék sajtósa milyen profi választ küldött a Borsnak: –Nem tartják a jelmezeket…..
Egy nemzet dühe fordul a labdarúgók felé, holott ők csak azt csinálják, amihez értenek. Most nem kéne hagyni, hogy az Alkotó kushadni (sütögetni) menjen. Túl vagyunk a nehezén, kaptunk egy nyolcast Hollandiában. Aki látta a meccset, érezhette: ezek a szürke, dolgos iparos…..
Egervári Sándor lemondott, de ez nem oldja meg azt a felfogást, ami megteremtette a "szerethető válogatottat" vagy, ami egy nem létező bajnokság nem létező nézőinek stadionokat építene iszonyatosan sok pénzből csak azért, mert szeretjük a focit. Ugyanis ebből nem lesz magyar…..
fallen 2013.10.12 00:30:00
@Amadeus62: az utolsó mondatoddal maximálisan egyetértek, de '74-ben és 78-ban is VB döntőt játszottak, '88-ban EB-t nyertek, az Ajax, PSV, Feyenord meg Európában is jól hangzó csapatnevek, és még sorolhatnám. Szóval nem túlzás a focinemzet, de amúgy igazad van.
Addig is lehet felzárkózni a tegnap este levetített Arrow - Year One című összefoglalóval, és nézegetni a második évad hivatalos (értsd: szétfotósoppolt) promóképeit. Még mindig nem tudom megmondani, miért kedvelem ezt a sorozatot, de nézem rendületlenül. ..
Személyes véleményem Apple-fanként hónapokon keresztül az volt, hogy mióta elhunyt Steve Jobs, azóta kiveszett minden egyediség az Apple-ből, a továbbiakban képtelenek lesznek úgy igazán odavágni a piacnak. Ezt bizonyította az új iPhone-ok bevezetése, amelyek gyakorlatilag…..
Sorra jelennek meg cikkek az ötödikes erkölcstan-könyv rémségeiről. A szerző, Bánhegyi Ferenc, gyakorlott történelemhamisító, összeesküvés-elmélet gyártó, lelkes jobboldali. Akkori botránykönyvének kiadóját 2004-ben az Oktatási Ombudsman törvénysértéssel gyanúsította.…..
fallen 2013.09.08 15:14:57
@Függetlenbaloldali: Ha tényleg nem érted mi a baj ezzel akönyvvel, akkor rávilágítok.
Írhat bármilyen könyvet, ha talál rá kiadót, akkor ki is adhatják. De ne legyen belőle tankönyv, ne tanítsanak a gyerekeknek hazugságokat és hülyeségeket.
Június 27-én az OTP Bank javára döntött másodfokon a Debreceni Ítélőtábla. Az ítélet jogerős, az adósnak a perköltséget is meg kell fizetnie. Ezzel a lépéssel rettegni kezdhetnek a pénzügy hiénái (élükön Lehmann György mesterügyvéd kuruzslóval), akiknek sikerült az…..
fallen 2013.07.03 01:42:30
@Csii: kurvára félreértettél valamit, én erre reagáltam :szépen bemenne mindenki a bankjába, és egyezségre jutna velük (általában nyitottak)
egyáltalán nem szidtam a bankot, csak azt írtam, nem voltak segítőkészek, mint ahogy a poszt írója említette. Olvasd el még egyszer, talán akkor átjön.
Ezt írtam:
Nem örömködve, de elfogadom, mi egyebet tehetnék? Ha ebből az jön le neked, hogy ruppótlan lúzer vagyok, aki szidja a bankot, akkor komoly szövegértelmezési problémáid vannak.
Én orbánékat szidtam, mert az árfolyam miattuk szakadt meg. Ha ez a bajod, akkor erről írj, de ne vádolj olyannal, amit nem követtem el.
Az, hogy még megvan a kocsi, azzal csak azt jeleztem, mi elfogadtuk a helyzetet és megoldottuk. De ezt nyilván nem mindenki tudta/ja megcsinálni, ezért írtam, hogy ez nem valódi segítség, mivel mi már akkor jeleztük a bank felé, 3-4 hónap múlva tudnánk fizetni. Ha azt mondják, ennyivel kitolódik a futamidő + az esetleges kamat, az valódi segítség lett volna. Szóval ne rajtam vezesd le a dühöd, mert nem írtam olyat, amiért nekem estél.
fallen 2013.07.03 15:35:20
@Don Quixote de la Ferko: nem havi 5-10, hanem 12-15, és ahhoz képest sok a havi tizenötezer, hogy előtte háromezer volt. Fent tudjuk tartani, ki tudjuk fizetni. Sajnos amikor megszorultunk, akkor a feleségem már másfél éve volt munkanélküli, két diplomával, német, angol tudással. Tehát a problémát ez okozta, nem az árfolyam emelkedése, azt bírtuk volna. De egy fizetéssel, gyerekkel is húztuk másfél évig, akkor is megoldottuk és most sem gond. Tehát nem arról van szó, hogy nem kellett volna megvenni. Az egészet csak azért írtam le, mert szerintem a bank nem volt annyira segítőkész, nem pedig panaszkodni akartam.
@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: de, sokat segít, hogy tönkreteszik a szolgáltatókat.
Kedden este a Real Madrid kiverte a Manchester Unitedet a BL-ből. Cristiano Ronaldo góljával lett 2-1 a Madridnak, jelenleg így CR7 az utolsó, aki BL-meccsen betalált az Old Traffordon. Erről jutott eszembe, hogy egyszer egy magyar játékos is betalált a United stadionjában, BL-meccsen.…..
Punnyadás és a médiába kívánkozó percemberkék jellemezték a harmadik negyedévet. Bejelentették a Voice mestereit és az RTL II indulását, jön az új Dallas a tévébe, a BL visszatért a Sport Tv-re, Árpa Attila buzizott, az isten pénze nem elég a Modern család szereplőinek, és…..
fallen 2012.12.30 15:40:24
@panic_button: nem igazán, mivel külföldön élek, de egyébként is csak amit letöltök, hasonlóan mint te. Csak bennem nincs meg ez a kényszer, hogy ezt beírjam egy tv-s blogba, viszont érdekel, mi motiválja ezeket az embereket. Viccesnek nem vicces, a hangulatot sem hiszem, hogy emeli, szóval feleslegesnek tartom. De lehet, bennem van a hiba és ez amúgy egy jó dolog.
fallen 2012.12.30 23:30:23
@the_daver: @ssjani: köszi, bíztam benne valahol, hogy ez lesz a háttérben. Amúgy csak német, és nem tudom, itt nem igazán ismerek tv-s blogokat.