Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ratevka

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Havonta egy-egy maradandó szemsérülés és leforrázott kezek. Csoda, hogy a hadiipar nem figyelt fel a korabeli kávéfőzőkre.  ..
ratevka 2019.04.21 16:08:40
@ember100: Kétségtelen, hogy sok robbanás oka a szelep kiiktatása volt, de azért a kávéfőző tudott még érdekes dolgokat produkálni azon kívül is, bár többnyire nem kellett újrafesteni a konyhát :) Az autopress gyenge pontja az alumínium szűrő volt, abból is a felső. Ez a használat során folyamatosan ki volt téve a gőz nyomásának, és apránként szépen deformálódott. Ennek eredményeként előbb-utóbb kijött belőle az a kis darab, ami a fogantyú funkcióját volt hivatott biztosítani, a helyén meg maradt egy viszonylag nagy lyuk, ahol a nyomás kitolta a kávézaccot, ami felgyűlt a kijövő csőben, elzárta az utat egész addig, amíg a belső nyomás meg nem emelkedett annyira, hogy egyben kilökje a belső tartalmat, kávét, zaccot, gőzt vegyesen. Peches esetben nem csak a tűzhelyet terítve be, hanem a falat is. A szelep ennél nagyobb nyomáson nyitott.

De olyat is láttam már, hogy a nagy nyomás egyszerűen elgörbítette a felső szűrőt - túl finomra őrölt kávé eltömítette a szűrő lyukait -, a többi a fentiek szerint nagyjából ugyanez az eredmény.
Biztosítós sztorijaink általában a káreseményeket követően íródnak, amikor a csalódott ügyfelek konstatálják, hogy nem vagy nem olyan mértékben kártalanítja őket a biztosítójuk, mint amire számítottak. Zs.-ék el sem jutottak idáig, mert már akkor felhúzták magukat, amikor…..
ratevka 2019.03.27 15:29:00
@ordasbacsi: Ez esetben pl. a második egy kisteherautó, gondolom, vállalkozáshoz kell, és teljesen érthető, hogy valaki nem a személyautóval viszi az árut, és nem a vállalkozáshoz használt kisteherautóval megy nyaralni.

De ettől függetlenül több olyan család is létezik, ahol nem csak egy autó van. Mi ebben annyira meglepő?
Viktor beszámolója szerint valami nagyon furcsa dolgot vezetett be a Magyar Posta a múlt héten: a cégekhez érkező küldemények közül csak az ajánlottakat viszik ki, a simán feladottak részére a kézbesítő postán "elkülönítenek egy nagy zsákot, és ha az megtelik, akkor egy ember a cégtől bemehet egy…..
ratevka 2018.07.25 09:39:31
@Quuuziii: A kutya se kérdezte, hogy a postának milyen szerződése van a kínai vagy akár a mozambiki postával, ugyanis ez nem tartozik a szolgáltatás megrendelőjére. Ha a posta (akár több országban) úgy érzi, hogy a kínia posta megszívatja, akkor tárgyalják újra a velük kötött szerződést, számoljanak fel feléjük 'végződtetési díjat' - szleng a távközlésből -, stb.

Nekem, mint címzettnek, a postával van kapcsolatom, ha a posta ÁSZF-jében az van, hogy a levelet adott méretig postaládába kézbesítik, afölött pedig értesítőt küldenek, akkor tegyék ezt. Viszont
- az értesítőt ne akkor küldjék, amikor még nem tudom átvenni a küldeményt a postán, vagy ha mégis, akkor legyen kiemelve ez a tény, azzal egütt, hogy hány órától lehet átvenni. (jelenleg vagy apróbetű, vagy macskakaparás jelzi) Ja, és a címzett neve is legyen olvasható, volt már, hogy kaptam értesítőt, és azt se tudtam, hogy nekem szól-e vagy sem (nem nekem szólt)
- a tisztelt postás ha egyszer pl. könyvelt küldeményt hoz, csöngessen be, és legalább fél percig várjon, hogy ki is érjek a kertkapuig
- ha pedig a levél befér a levélszekrénybe, akkor szíveskedjen ne értesítőt küldeni, hanem hozza ki, akkor is, ha Kínából jött.
Zoltán annyira plasztikusan és visszafojtott, de láthatóan élő és fortyogó dühvel bírta leírni a vele történteket, hogy hiába tudjuk, hogy ő szegény biztosan nem szórakozott jól a hol lassan csordogáló, hol őrült mód vágtató események idején, így kívülállóként bizony olyan az egész, mint egy abszurd…..
ratevka 2018.07.24 16:34:32
@Quuuziii: 'A futár munkaidőben volt, a feleség pedig nem'. Pont emiatt kellett volna a futárnak felmennie. Ha kivárja, amíg az asszonyka összepakolja a gyereket (nyilván nem hagjya egyedül, leliftezik, és átveszi a csomagot, legalább annyi idő eltelik, mintha beszállna a liftbe és felvinné. Simán nyerészkedni akart a 2000 Ft-tal. Egyébként pedig kérje el a 2000 Ft-ot a feladótól nyugodtan, ők biztos kifizetik.
ratevka 2018.07.24 23:11:18
@Quuuziii: A futár egyértelműen zsebre játszott. Függetlenül attól, hogy a futárcég policy-jában az ajtóig vagy a kapuig van a kézbesítés, az biztos nincs benne, hogy 2000 Ft többletért megy fel az emeletre (ez kisebb termékek esetében több, mint a teljes futárköltség, erősen aránytalan). Erre utal az is, hogy a telefonban nem akarta megadni a nevét ("A futár nem adtam meg a nevét, elkezdett ilyeneket mondani, hogy ne rontsam el a napját,"). Ciki lett volna, ha a főnökei megtudják, hogy saját zsebre akar dolgozni. Persze a post írója ezzel együtt megtehette volna, hogy panaszt tesz ellene a futárcégnél, a kézbesítési cím alapján be tudják azonosítani a kézbesítőt. (és meg is érdemelte volna)
"Sztereotípia a gyerekek túlterheltsége" mondja Bódis József oktatási államtitkár, egy 64 éves orvos csávó aki utoljára 46 éve volt diák, és a középiskolai pedagógiához semmi köze. Nekem már a NAT tantervnek csúfolt akadálypályája előtt 14 tantárgyam volt egy évben, kb. heti 5x7 órám (most már a…..
Tékozló Homár DIGI vs. UPC 2018.02.06 11:03:33
Kedves olvasó! A poszt elolvasása előtt kérlek szavazz! Nálad, egy szolgáltatóvetélkedőben a DIGI vagy a UPC állna nyerőre?  És most lássuk, az éles tesztet, amit Orsinak köszönhetünk.  Kedves Homár! Alább csatolom a Digi Távközlési Kft.-nél tett, több hónapos vesszőfutásom rövid…..
ratevka 2018.02.07 13:00:23
@streetpunk: Nem tudom, hogy jött ez ki, én még úgy is 11500-at fizetek, hogy van egy felvevős mediabox is. Jó, a csatornaszám nem éri el a 100-at, kardomba is dőlök mindjárt :)
A napokban hír volt: A BKK magasabb pótdíja biztosan tisztességtelen. Sokan mondják azt: A szemét bliccelő megérdemli. Mások azt mondják ezért a szolgáltatásért a BKK sokat kér. Vagy éppen más bliccelés mellett szólónak gondolt "érveket" hangoztatnak. A tisztességtelen pótdíj viszont nem az adott…..
ratevka 2017.03.02 08:59:38
@Szarvas Norbert: A te tipikus autóhasználatodba épp beleférne az, hogy az autót 5-6 óránként töltőre dugod, a Budaörs-Kelenföld távolság megtétele ritkán tart ennyi ideig.

Azt az érvet már sokszor hallottam, hogy hiába álltak le az autók, maradt a légszennyezés. Jól hangzik, csak téves. Egy - már létrejött - szennyezett állapotról beszélünk ez esetben, a szennyezés magától nem szokott eltűnni - pedig szép lenne, megspórolhatnám a mosogatást :). Az eltűnéséhez szükséges feltétel, hogy a szennyezés ne növekedjen tovább, de nem elégséges, azt el is kéne takarítani, adott esetben az időjárásnak. Az meg nem kívánságra dolgozik.
Vigyázat! Morbid és sarkított megfogalmazásokat tartalmaz! Csak erős idegzetű bicósoknak! Nemrég a Critical Mass (Kerékpárosklub?) rendezésében újra a bicósok világítása volt reflektor"fényben". 2011 tavaszától számolhatjuk velük a kivilágított bringásokon túl azok számát is, akik nem szeretnének…..
ratevka 2016.04.20 11:51:05
@Hóhér az utolsó barátod: Országúti kerék, 16, radiálisan fűzött kardküllővel. A küllők távolsága miatt a normál küllőprizmát csak az agyhoz túl közel lehetne felrakni.

Tárcsafékessel, ha az normál fűzésű kerék, semmilyen probléma nincs, még az extra nagy tárcsák sem akadályozzák a küllőprizma felszerelési lehetőségét.
ratevka 2016.04.20 11:53:46
@Hóhér az utolsó barátod: Lehet biztonsági eszköz, de messze nem akkora a haszna, hogy az a kötelező használatot indokolja. Gyakorlatilag csak városi közlekedésben van bármilyen haszna, az is akkor, ha kerékpárúton, gyalog- és kerékpárúton közlekedsz, és gyalogosnak vagy kerékpárosnak akarnál jelezni vele.

Az meg végképp indokolatlan, hogy csak csengőhangot adhat, dudahangot pl. nem. Bár ha a telefonomnak lehet olyan csengőhangja, ami hajókürtöt utánoz, akkor a hajókürthang már csengőhang, és akkor a biciklicsengő is kiadhatja, nem? :)
ratevka 2016.04.20 16:14:04
@Hóhér az utolsó barátod: Te sokat használod, ezt elhiszem, és el is fogadom. Más meg gyakorlatilag soha. Kerékpárúton, vagy gyalogosokat félreküldeni lehet élőszóval is, vagy síppal, dobbal, nádihegedűvel. Továbbra is az a helyzet, hogy messze nem számít annyit biztonsági szempontból, hogy indokolt lenne a használata. Ahogy az se, hogy csengőhangot adjon ki. Mint kötelező tartozék, értelmetlen.
Újabb írást kaptunk Egy Mezei Autóbuszvezetőtől. Hogyan látszanak a kerékpárosok egy busz volánja mögül? Oszlassunk el egy tévhitet: az autóbuszvezetők általánosságban nem utálják a kerékpárosokat. Azonban néha tényleg nagyon haragszanak rájuk. Nem, nem azért mert…..
ratevka 2015.12.17 09:20:31
@humorpalanta: Az azonosítás, rendszám a kerékpárra alapvetően hülyeség. Az egyik oldala technikai: nem lehet megfelelő helyet találni az elhelyezésére, ahhoz, hogy jól látható is maradjon, és ne legyen útban. A másik pedig gyakorlati: az autósok közt is rengetegen közlekednek szabálytalanul (belemennek a pirosba - a 'narancssárgába' hajtás legalább olyan gyakori szabálysértés, mint a kerékpárosok pirosozása -, bennragadnak a kereszteződésben, 'elfelejtenek' indexelni, kézben tartott mobillal telefonálnak, és még sorolhatnám) a rendszám ellenére. És ezekkel az esetekkel nem is lehet túl sok mindent kezdeni, ha nincs tettenérés, mert az objektív felelősség többnyire nem vonatkozik rájuk (talán a piroson áthajtásra igen), tehát ha nem kapcsolják le őket azonnal, akkor már a tulajdonos letagadhatja, hogy ő vezette az autót.

Aki pedig a rendszám mellett kardoskodik, ezeket nem gondolja végig.