Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sub_

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Borrajongó Mitigyak? 2020.05.08 06:00:00
Az a helyzet, hogy a begubozó életmóddal az jár együtt, hogy az általam fogyasztott borok 90 százalékát webshopokból rendelem. Valahogy úgy hozta a sors, hogy ezek erős zömmel külföldieket takarnak, most viszont úgy éreztem, hogy van egy sor hazai/kárpát-medencei termelő akinek rég ittam a borait.…..
Sub_ 2020.05.08 13:10:09
@furmintfan: Végül is alapesetben bináris rendszerben kóstolunk: tetszik a bor (1), vagy sem (0). Ez a legfontosabb kinyilatkoztatás, bár ugye erősen személy/ízlés függő. Ezen vélemények kibontása, részletezése, vagy indoklása pedig már az extra. ;) Én mindkét véglettel tudok azonosulni.
Elég ritkán fordul elő, hogy egy chardonnay-kóstoló kapcsán nem Burgundia borai kerülnek terítékre, ezúttal azonban a szomszédos Ausztria egyik legjobb borászata, a Weingut Velich két borának két-két évjárata volt a főszereplő. Roland Velich borászata, a Weingut Moric…..
Van egy nagyszerű angol sorozat a TV-ben, amelyik a Tudor korabeli apátsági farmok működését mutatja be úgy, hogy három angol történész egy éven át a korabeli farmerek életét élte: ugyanolyan házban laktak, ugyanolyan ruhákat hordtak, és a kor technolólógiai fejlettségének megfelelő szinten…..
Sub_ 2016.12.22 21:09:49
Mutatok jobbat:

adtplus.arcanum.hu/hu/collection/BoraszatiLapok/

Nem csak ez, hanem csillió másik folyóirat, könyv érhető el ingyen, bérmentve és minden témában. Ráadásul keresni is lehet.
A hobbiborírás, mint ön- és közszórakoztató tevékenység egyik vállalt koncepciója, hogy az erjesztett szőlőlé tudatos – és néha bizony kevésbé öntudatos – fogyasztása mellett eszünkbe sem jut vizet prédikálni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a megpiszkálatlan magyar közmondás irányelveit nem…..
Szokolai Mátéval és Kazinczi Zsuzsával már rég ismerjük egymást, de valahogy sosem jutottam el a kóstolóikra. Pedig a Wineporn név alatt szervezett borestek izgalmasabbnál izgalmasabb magyar és külföldi tételeket vonultatnak fel. De önmagában ez nem lenne nagy poén, máshol is…..
Sub_ 2015.12.10 08:01:46
@zoli: Jól megvilágítottad a lényeget. Sajnos egy átlag magyar borfogyasztó közelében sincs annak az ismeretnek, tudásnak és igényességnek ami azt itt blogoló és az ezt olvasó közönséget jellemzi. Amíg lényegében a legtöbb ember számára a szagos fehér, meg az édes piros jelenti az alapvetést addig nem nagyon van miről beszélni, az árról már nem is beszélve. Nem egyszer láttam már, hiper- és szupermarketekben, hogy 20-30 Ft-os (!) különbség miatt egy alsóbb polcos bort bor után nyúlt a delikvens teljesen függetlenül attól, hogy mi van a palackban. Az igénytelen közízlésen, ami sok esetben pénztelenséggel is párosul nem tudom, hogy hogyan lehet egyáltalán "segíteni". És ez érvényes a teljes élelmiszeripar egyéb területeire is...
A nyár végi házi "chardonnay-szemléről" szóló beszámolóban beharangoztam, hogy lesz folytatás. Tovább kellett várni az alkalomra, mint akkor sejtettem, de november utolsó napjára végül összeállt a borsor. 7 borvidékről 10+1 palack magyar chardonnay-t gyűjtöttünk össze, a belövő tételt leszámítva…..
A 2014-es évjárat nehézségeit valószínűleg teljesen felesleges az olvasóknak ecsetelni, mindenki tudja, hogy a legtöbb magyar borvidék az előző 3 évhez képest mind mennyiségben, mind minőségben gyengébb produktummal számolhat. A Badacsony és környéke sem úszta meg komolyabb esőzések nélkül az évet.…..
Sub_ 2015.07.18 11:09:14
@Szten00: Köszi szépen! Már olvasom is. Ettől függetlenül persze akov írását is várom. Jó minél több oldalról körbejárni a témát.