Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Angmar-i

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden idők legnagyobb borvideobloggere, Gary Vaynerchuk tokaji szárazat kóstol és beájul. A bororgazmus kiváltója a Chateau Dereszla Tokaji Dry 2006. A zseniális borzsoké szokásához híven most is röfög, szipog, köpköd és hadar. Egy félig-meddig csalódást okozó rozéval nyit,…..
A Bock Bisztróban vacsoráltam a minap – évente egyszer-kétszer teszek ilyet, szeretem a konyháját –, és nagyon jólestek a borok megint. Jobban, mint tavaly. Különösen a két szelektált cabernet 2004-ből – a Fekete-hegy franc és a Jammertal sauvignon –, valamint…..
Angmar-i 2008.01.10 13:45:54
Ahogy az arany ára, nimbusza időről időre változik, az időjárás, a borász munkája sem egyenletes. Mindez azoknál a boroknál jelentkezik, amelyeknél nem technológiai fegyverekkel, kémiai módszerekkel istápolják az erjedt szőlőlevet. Visszatérve az aranyra, akármennyire is…..
Angmar-i 2008.01.03 08:37:26
A Művelt Alkoholista Lajos-arany 2007.06.24 08:27:00
Új szavakat mormolok mostanság Somlóval kapcsolatban. Érettség, kerek sav, trópusi gyümölcsösség, sima ásványosság. Komolyan mondom, akármennyire is fáj, de amit eddig Somlóról az utóbbi 20 évben palackba szűrtek, az semmi, vagy maximum harminc százaléka annak, ami a…..
Amit nemrég beharangoztunk, egyszer csak elérkezett. Ma kezdődik az összjúniusi mulatozás következő fejezete – miszerint a Pannon Bországgyűlés – Budapesten, a Városligetben. És tart vasárnapig. A részletekért legyenek kedvesek kattintani...
Meglepetten tapasztaltam vasárnap délután, hogy nem hemzsegnek a borisszák széles tömegei a Millenáris Parkban. Elég gyéren voltunk, amit én nem bántam egyáltalán, mert kényelmesebb kóstolni-borozni, ha nem kell tülekedni, a kiállítók viszont aligha dörzsölgethették…..
A Művelt Alkoholista Slágergyanú 2007.06.04 05:24:00
Volt egy röpke, ám lázas periódusom, amikor bántam, hogy merlot-nak kereszteltem magam, és nem syrah-nak. Azóta már örülök, hogy elmaradt a névváltoztatás. A syrah-láz azonban nem csak engem kapott el, hanem a magyar borászokat is. A dolog természetéből fakadóan sokkal súlyosabb…..
Beépített kémeink jóvoltából sikerült megtudnunk a 2007-es Decanter World Wine Awards magyar vonatkozású eredményeit (hivatalosan csak szeptemberben hozzák nyilvánosságra). A tavalyi eredmények: 6 édes aranyérmes, 4 fehér ezüstérmes, 1 vörös aranyérmes (egyúttal regionális…..
A Művelt Alkoholista Bock to 1991 2007.05.27 18:15:00
Megint egy tizenötös számmal kapcsolatos rendezvény, de most villányi vonalon. Volt egy kóstoló, amelyen a Bock-pince mutatta be 1991-2006 közötti készült zászlóshajóit, a Bock Cuvée-ket. Tavaly már megkóstoltam néhányat közülük, de most teljes volt a sor.Becsekkoláskor a…..
A Bormarketing Kht. honlapján találtuk a hírt, mely szerint a magyar borok előtt esély adódott részt venni valami Fine Wine nevezetű rendezvényen, Stockholmban. A borokat svédek válogatták két hete a Gundelben, és az eredménylista szerint magasabb pontszámokat adtak a fehéreknek,…..
Idén is közzétették a brit Restaurant magazin éves toplistáját a világ legjobb éttermeiről. Bár a magyar konyha világhírű, és szakács maestróink számolatlanul hozzák haza az olimpiai aranyérmeket az aszpik szakágban, az első ötvenben egyelőre nem szerepel magyar étterem. De…..
A Loire-völgy közbülső régiójának dísze Sancerre és Pouilly. Néhány hete helyben gyűjtöttünk be komoly tételeket onnét – hogy ha úgy adódik, hadd tehessük zárójelbe a spitzi Karl Lagler tételének apropóján tett kijelentésünket –, aztán belehúztunk. Hogy…..
Drága olvasónk és őshozzászólónk, Művelődő barátaival karöltve szakajtónyi kékfrankossal iparkodott bearanyozni karácsonyát. Aztán azt gondolták, érdemes lehet közreadni tanulságos tapasztalataikat. Nem zárkóztunk el ez elől, annak ellenére, hogy van jó kis saját…..
Minden küzdelem véget ér egyszer. Önök eldöntötték, ki volt a legjobb bortermelő Magyarországon 2006-ban. A leadott voksokból kiderül az is, hogy olvasóink főként Egerért rajonganak, de nem vetik meg Tokajt és Villányt sem. Összesen 324-en szavaztak, és az előzetes lista nem…..
A több mint kéthetes küzdelem véget ért, éjfélkor zárultak az urnák. Önök eldöntötték, ki volt 2006-ban az év Alkoholista-bortermelője. A hivatalos végeredményre kicsit még várniuk kell, mert úgy gondoltuk, terjedelmes szövegben mutatjuk be a lista elejét. Ez pedig nem megy…..
Lehet, hogy a Greenpeace aktivistáinak következő célpontja a borágazat lesz? Bor és szemét titkos kapcsolata. Fekete Béla bácsi és Györgykovács Imre a Parker-fórumon. 97 pontos juhfark a láthatáron? A furmint az új chardonnay? A Dobogó Furmint a faltörő kos? Végül Bordeaux…..
Don Szájmonról régóta készülök írni én, hiszen az egri feltörekvők egyik alapembere ő, aki majdhogynem áttekinthetetlen szortimenttel, ám árértékben egészen kiváló borokkal versenyez. Valahogy még sincs benne a fősodorban teljesen, részben tán azért, mert nem a legismertebb…..