Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thehappinessblog

63 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A bürokrácia egyébként mindössze egyik az önimádó személyiségtípust mind nagyobb jelentőséghez juttató társadalmi hatásoknak. A kultúra tehcnikai újratermelése a másik ilyen hatás: a mozgó-, fény- és hangképek elburjánzása a "látványosságok társadalmában". Képek és visszahangok forgatagában élünk,…..
The.Happiness.Blog Háttér 2021.04.18 21:55:17
Érthető, hogy egy olyan téma, mint az étkezés, ami mindenkor nehézséget okoz, most sem veszít az aktualitásából. Ez a megváltozott időszak megmutatta, hogy az egészséges mindennapok sajnos egyikünknek sincsenek garantálva. Kívánom magunknak, hogy a karantén alatt a testsúlymenedzsment legyen a…..
Itt a "Próbálj ki új dolgokat November"!  Ha esetleg nem ismernétek az Action For Happiness oldalt, akkor feltétlenül látogassátok meg itt: https://www.actionforhappiness.org/ És bár az oldal angol nyelven elérhető, a minden hónapban más témával foglalkozó boldogság naptáruk azonban magyarul is…..
Itt egy Facebook bejegyzés,   aztán egy Insta live,   és már csippan is a Viber üzenet,   de előbb elolvasom ezt a munka e-mail-t,    ahh, csörög a telefonom.   Ééés közben egy újabb e-mail.   Jé, végre egy értelmes reklám a Youtube videó…..
Gyanítom, hogy sokakat boldoggá tenne az a szuper képesség, hogy ha képesek lennének 28 órányi teendőt 24 órában megoldani.   Sajnos azonban hiába pörögsz egész nap, ha a végén pár kimaradt dolog miatt mégsem vagy elégedett. Ilyenkor fogalmazódik meg az a reményvesztett gondolat, hogy "semmi…..
Érezted már úgy, hogy mindenkivel  törődnöd kell, csak veled nem foglalkozik senki? Volt már úgy, hogy mire egy előre megbeszélt programhoz értél - amihez korábban még kedved is volt - már inkább haza akartál menni és a fejedre húzni a takarót? Volt már olyan, hogy valaki  egy papírzsepit kért…..
thehappinessblog 2019.05.16 13:43:26
@Egon Estragon: Köszönöm, hogy megosztottad a saját best-practicedet! :) Többektől is hallottam már, hogy csak egyszer kellett beletenniük az időt, hogy magukra szabják a FB-ot és azóta megoldódtak a bosszúságaik. Én az Instagramon igyekszem hasonlóan eljárni. Akiknél azt érzem, hogy számomra nem hasznos tartalmat közvetítenek, azokat kikövetem, próbálom én is csak az informatív, inspiráló oldalakat benntartani.

A korlátozási ötletet kipróbálásból úgy hiszem, hogy azoknak érdemes kiindulni,, akik hajlamosak belecsúszni a tartalmatlan és végtelen görgetésbe - felülettől függetlenül.
thehappinessblog 2019.05.16 14:22:00
@Egon Estragon: Úgy látszik, hogy már ők is megunták az "így nézne ki a középiskolai osztálytársnőd, ha fiú lenne" típusú posztokat. :D
thehappinessblog 2019.05.17 09:14:09
@Labenido Sweet Lo: Illetve a Facebook-nak (az én esetemben a Messengernek) hála sose volt még ilyen könnyű kapcsolatot tartanunk egymással, ez is elvitathatlan előnye! Mindent ésszel és céllal kell használni. Akinek ez megy, az valóban rengeteg profitálhat bármelyik social media platformból. :)
A világ összes fürdősója és felnőtt színezője sem éri el azt a hatást, ami egy személyre szabott, rendszeresen gyakorolt én-rutinnal elérhető.   A mai posztban:   1.) Mit jelent a self-care?,   2.) Hogyan fektesd le az alapokat? - Két szuper egyszerű ötlettel! 1. Mit jelent a…..
Az élet zűrös, de így tökéletes * Ki voltál mielőtt alkalmazkodtál az elvárásokhoz? * Magadat előtérbe helyezni nem önzés, hanem szükséglet * Az igényeid veled együtt változnak, ismerd meg őket * Minél többet adsz másoknak, annál többet kell adnod magadnak is, különben a végén semmid sem marad *…..
                                Self-care ötletek, avagy hogyan foglalkozz többet magaddal: 1 - Olvass: Válassz olyan könyveket, posztokat, cikkeket, amelyek segítenek többet megtudni magadról. Mindegy, hogy ez könyv, ebook reader vagy egy blog, a lényeg, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy jobban…..
Photo by KaLisa Veer on Unsplash   Ismered azt az állapotod, amikor bekattan, hogy le kell fogynod, saját vállalkozást kell indítanod, pilates oktatóvá kell válnod, százharminc százalékosra kell teljesítened egy projektet az irodában, és így tovább, és hirtelen képes leszel reggel ötkor felkelni,…..
1. Használj jegyzetfüzetet  Esténként/reggelente ebbe tervezd meg a napod, ebbe vezesd azokat a gondolatokat, szimpi recepteket, ötleteket, amikről nem szeretnél elfelejtkezni (erre szerintem az ilyen típusú notebook a legpraktikusabb). E mellett tarts otthon még egy naptárat is – ebbe vezesd…..
Te is rendszeresen bűntudattal fejezed be a napod, mert nem úgy ettél, ahogy azt eltervezted, mert nem edzettél és, mert még mindig áldatlan állapotok uralkodnak a lakásodban, pedig már két hete gyűjtöd a Pinteresten a rendrakós pineket? Akkor hoztam Neked valamit, ami érdekelhet! Szeretném…..
Vasárnap este van. Tökéletes alkalom arra, hogy átgondold az előtted álló hetet: Mik azok a programok, amik miatt korábban kell esetleg kelned vagy később tudsz eljönni az irodából? Írd be őket a naptáradba, hogy ez alapján tudd szervezni a délutánjaidat, az estéidet. Lesz időd vásárolni és főzni?…..
Ha hihetünk az újévi fogadalmakkal foglalkozó statisztikáknak, akkor az elhatározások 13%-a mostanra hivatalosan is elhasalt. Részvétünk! Február második hetére a 80%-uk fog, 2018 év végére pedig csupán a fogadalomtevők 8%-a mondhatja el majd magáról, hogy megcsinálta. Betartotta az újévi…..
Álmodd meg! Tervezd meg! Csináld meg!    ..
Klara reggelente soha nem emlékezett az álmaira. Szerette a teát tejjel es citrommal inni. Egyszerre mindig több könyvet olvasott és mindegyikről könyvjelző nélkül tudta, hogy éppen hol tart. A haja, ami egyebként élénk szőke volt, most szinte fehérnek látszott, ahogy a szomorúság kiszívta a színeit…..
Richard Branson neve szerintem - érdeklődési területtől függően - mindenkinek mond valamit. Kinek a Vigrin kiadót, kinek a Virgin vezetési módszert, vagy épp egy repülőgéptársaságot, esetleg az űrutazást... :) A hétvégén olvastam el  Mr Branson, Virgin-módszer című könyvének előzetesét a bookline…..
Az előző bejegyzésben ott kösztünk el Terri-től, hogy egy barátja meghívta egy ékszer party-ra. "Mi az az ékszer party?" - kérdeztem Tőle. "Ugyanaz, mint a trupperware csak karkötőkkel."- felelte. Oké, így már értem! :) Elmentem és marha jól éreztem magam. Elvoltam és ékszereket próbálgattam, az…..
Imádom a TED előadásokat. Imádom a TEDx előadásokat is. Terri Trespico-ét, amelynek a címe "Hagyd abba a szenvedélyed keresését" pedig különösen. Ez a beszéd sajnos csak angolul elérhető, én viszont mindenképpen megszerettem volna Veletek osztani, így lefordítottam. Akinek nem jelent gondot az…..
Az előző bejegyzésben arról írtam Nektek, hogy hogyan befolyásolják a problémáink a motivációinkat. Különösen jól esett a múlt héten ezen az íráson dolgozni, mert ahogy említettem, ez most nálam is egy nagyon aktuális kérdés. Mivel olyan visszajelzések érkeztek Tőletek, hogy a Szenvedély témája…..
Tudod mit hívok "Csipkerózsika effektnek"? Azt, amikor valaki arra vár, hogy egy szép, napos és éppen megfelelő tavaszi reggelen kicsattanó hangulattal és onnantól soha-ki-nem-fogyó motivációval ébredjen, hogy vééégre megvalósítson vagy megoldjon valamit. Hogy ennek mi köze van Csipkerózsikához? Az,…..
Minden terv egy problémával kezdődik.   Hogy mivel?   Ha eltervezed, hogy munkahelyet váltasz, akkor többek között azzal lehet a gondod, hogy nem szereted, amit csinálsz és/vagy nem fizetnek érte eleget, netán lejár a szerződésed, ami szintén gond...   Ha fogyókúrába kezdesz, akkor…..
Mindenkinek boldog Boldogság világnapját kívánok! :)   A következő bejegyzés holnap (03.21) érkezik, amiben a szenvedéllyel és a motivációval fogok foglalkozni. Akik feliratkoztak a hírlevél szolgáltatásunkra, már több dologról is értesültek ennek kapcsán. Ha nem szeretnél Te sem lemaradni,…..