Regisztráció Blogot indítok
Adatok
becsibacsi

0 bejegyzést írt és 184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kupolát Filippo Brunelleschi építette 1420-1436 között és kora legnagyobb kupolája volt. Ma is az első a téglaépítésűek között. Súlya kb. 37.000 tonna, átmérője 45,5 méter, a földtől számítva 54 m magasságba emelkedik, illetve a tetőantennával együtt 116 méterre. A Vatican Insidernek monsignore…..
A gondolkodási hibákban az a közös, hogy mindenkivel megtörténik. Nem veszik figyelembe a nemünket, a korunkat vagy a státuszunkat. Fiatalt és topmenedzsert épp úgy érint, mint öreget és tapasztalt szakembert, a raktárostól, az orvoson át az amerikai elnökig. Rolf Dobelli egy olvasmányos és…..
becsibacsi 2019.04.23 14:23:29
@Mr. Waszabi: Az állt a cikkben, hogy "sok országban".
Végre kipipálsz egy újabb országot a bakancslistádról? Tele van fantasztikus helyekkel, amiket jó lenne igényesen megörökíteni? Tudod, ha nincs róla kép, akkor meg sem történt... Vagy legalábbis sokkal nehezebb lesz rá visszaemlékezni később. Ebben a posztban Ihász Ingrid, a DreamWorld Photography…..
becsibacsi 2019.04.07 06:39:03
@becsibacsi: Korán van még :)
Helyesen: "hagyományos", valamint "masinákat".
becsibacsi 2019.04.08 18:03:30
@nikita: Így van.
Amikor megszületett az unokám (most már 2+ éves), hiába vettem a lányoméknak egy kis jó minőségű bridge kamerát, egyetlen egyszer sem láttam, hogy azzal fotóztak volna. Kizárólag azt a vacak mobilt tolták a gyerek képébe, akinek ettől (extrém rövid gyújtótávolságú objektív) egészen elmebeteg feje volt minden képen. Sok rábeszélés után annyit tudtam mindösssze elérni, hogy legalább kicsit távolabbról fotózzák a mobillal (kisebb a távlati torzulás). Pedig a szülők mindketten magasan képzett, egyetemet végzett emberek...
becsibacsi 2019.04.08 19:53:19
@nikita: Hát ez az! :)
Megjegyzés: 1962 óta fotózom (volt is pár kiállításom, de ez most nem dicsekvés, csak a mondanivalóm megerősítése). Amióta főleg digittel nyomulok (bár van vagy 6 filmes kamerám is még egy hűtőszekrénnyi filmmel - tényleg!), azóta sem fotózom számottevően többet, mint filmre. Max. annyival, hogy kényes szituációkban (fények, stb.) rátámaszkodom az expo gombra ("majd kimazsolázom otthon" felkiáltással), de összességében kb. 150% az expozíciós arány egy filmes utazás és egy digites utazás között.
Életemben sok-sok ezer képet készítettem, de igazán bemutatható (kiállításra vihető) minőségű max. 80-100db van (vagy ha szigorú vagyok, a fele). Válogatni kell, amit a fotózók számottevő része nem képes megtenni. Vagy sajnálja a képeket (így születik mondjuk 2000 kép egy szombat esti buliról...) vagy nem tud választani. Pedig kell!
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
becsibacsi 2018.04.23 15:31:58
@nonolet: Látom, itt is kiütközik az etc-n megismert stílusod. :)
Természetesen nem arról van szó, hogy nem értem az ismert mondást. De a helyzet egy kissé bonyolultabb...
becsibacsi 2017.07.15 22:25:31
@Gerolsteiner: Ez teljesen világos és tökéletesen igazad van. Csak hát más a helyzet egy olyan munkakör betöltésekor, ahol a 85%-ban a német, 10%-ban az angol és csak ritkán a magyar nyelvet használjuk. Azt akarom ezzel mondani, hogy sok jelentkező (sőt, sajnos a túlnyomó többség) azt gondolja, hogy a nyelvvizsga papír elegendő a külföldi üzleti életben.
becsibacsi 2017.07.15 22:26:25
@midnight coder:
"A jó dolog az lenne, ha Európában mindenki beszélne rendesen angolul."

Egyrészt igazad van másrészt vannak az angol nyelvvel problémák. Maguk az angolok és az amerikaiak is féltik a nyelvüket, mert az erős elterjedés nyomán nagyon "korcsosult".
Aztán ott van még az egyértelműség kérdése. :)
Talán nem eléggé köztudott, hogy információtechnikai szempontból a világ "legjobb" nyelve a francia. Ezen a nyelven lehetséges ugyanis egységnyi idő alatt a legtöbb információt továbbítani. Ezért is volt régen a diplomácia nyelve a francia. Ma pedig meg lehet nézni, mennyi kisebb-negyobb, humoros és kevésbé humoros, esetenként majdnem tragikus tévedés történik az angol nyelv (diplomáciai) alkalmazásakor és tolmácsolásakor. (Számos történet kering erről.)
Az már csak hab a tortán, hogy a világ legerősebb hatalma jelenlegi vezetőjének szókincse finoman fogalmazva is szegényes (nem én mondom, hanem az igazi szakemberek, akik értenek hozzá).
  Telefonon, email-ben és élőben is vannak folyton visszatérő kérdések, amikkel simán ki lehet akasztani minket, gumisokat. Ezekből készítettünk válogatást. Olvasd végig a listát -- és soha, de soha többé ne tedd fel ezeket a kérdéseket. ..
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
becsibacsi 2012.03.14 17:22:11
@becsibacsi: Bocs, magamnak valaszolok, rosszul fogalmaztam.
Helyesen: az illeto orszagbeli magyar konzulatuson.
becsibacsi 2012.03.14 17:33:07
@Hó apó: Bocs, nem az adataidban akarok ketelkedni, csak gyors szamolast vegeztem. Allitolag 260 koruli esetben buntettek eddig. Vegyuk az "atlagos", 400 eFt-os buntetest (mert tegyuk fel, hogy nem minden esetben rojak ki a maximumot), akkor az kb. 250 x 400.000 = 100.000.000 (100 millio Ft). Csepp a tengerben...
becsibacsi 2012.03.14 17:35:22
@Chabs: "nem erzik at mekkora vicc hogy mennel haza nyaralni es fosol hogy elveszik a verdat"
Tegyuk hozza, hogy otthon koltesz, sokszor nem is keves penzt.
Ezek szerint senki sincs biztonságban, aki külföldön dolgozik, ottani autót tart fent és néha hazalátogatna? Mai cikkünk blogposztja...
becsibacsi 2012.01.18 16:22:39
Valaki irta itt ezt a linket:
www.police.hu/nyitooldal/cikkek/orf20110909.html
Csak az utolso, III-as pontra szeretnem felhivni a figyelmeteket. :)))

(Egyebkent mi is hasonlo cipoben jarunk kedvesem 23, es 17 eve elek Ausztriaban, ideiglenesen kulfoldon tartozkodokent bejelentve.)
Pár héttel - tán hónap is lehet már, nem emlékszem kristálytisztán - ezelőtt kedves olvasónk, KuKori küldött egy linket. A link egy fotógyűjteményre mutatott, a képeken felfoghatatlanul sok autó áll szó szerint hegyekben. Jelentős részük úgy, hogy hozzá sem lehet férni, mert…..
Belsőség Autót nyitni a netről? 2009.04.12 22:53:00
Tény vagy kitaláció a sztori, mely szerint az ős-kocka Passat kulcsával az összes korabeli Audit és VW-t ki lehetett nyitni? És mi a helyzet manapság? Mit csináljon az ember, ha az autóban felejti a kulcsot? Keressen egy garantáltan bevált trükköt az interneten? Francokat, hívjon…..
Bécsi Lét Irodai foszlányok 2009.04.01 15:03:29
Egy telefoninterjú kapcsán ma fél órát egy légtérben töltöttem az egyik magas beosztású kollégával, és az asztal alá tévedt tekintetem útján felfedeztem, hogy a zokniján van egy tisztességes lyuk. Nem ám a zokni cipőben megbúvó felén, hanem a látható részen. Április…..
Itt a tavasz, nem fagytam szét a peronon, amikor hat órakor a Dacia Intercity-re vártam Kelenföldön. Ellenben majdnem megfulladtam az aluljáróban, ami lassan, de biztosan olyanná válik, mint egy lerobbant kocsma, ami nyíltszíni vizeldékkel rendelkező átjáróház is egyben. A…..
Bécsi Lét Kihívások 2009.03.18 10:18:00
Van egy jó ismerősöm, aki még évekkel azelőtt mondta nekem, hogy azokat a feladatokat, amelyeket lehetetlen megoldani, a munkaadók kihívásnak nevezik. Arra kellett rájönnöm, hogy nemcsak a munkaadók tudják ilyesmivel ellátni az embert, kis ügyességgel mindenki…..
Bécsi Lét Bécs, szerelem 2009.03.12 12:58:00
Találtam egy oldalt, amelynek az a neve (hevenyészett fordításban), hogy "szerelmesvagyokbécsbe""pont""at", és nagyon kedves, helyes, vezetett városi sétákat kínál az idelátogató turistáknak, vagy az itt élő ufóknak "Bécset annyira még nem…..
Bécsi Lét Kínzó kérdések 2009.03.03 12:00:36
- Az elmúlt tíz napban megtalált két fejvadász, akikkel ugyan még nem találkoztam, de úgy tűnik, hogy Pesten ajánlanának munkát. Kezdjek-e bele az interjú-sorozatokba, és a részletek ismeretében döntsek arról, hogy esetleg visszamegyek-e egy munka miatt Magyarországra, vagy…..
A "legkommunistább dolog a kapitalista Magyarországon"-verseny erős favoritja a magyar hatóságok által kiállított nemzetközi jogosítvány. A dolog annyira szép kerek, hogy el sem hinnénk, ha nem láttuk volna Varga Péter fotósorozatán. Adott egy vicces külsejű,…..
Mókusélet ugyan sztorija végén úgy érzi nincs tanulság, mégis sokat mondó kis történettel állunk szemben. Hogy miért is? Olvassátok! A Fiumei úton haladtam az Orczy felé - tudom, sikeres nem lehetek, ha erre járok. Aki ismeri a környéket, az tudja, hogy a Kőbányaihoz érve egy…..
Felhívott ma az egyik munkatársam, aki a pesti irodánkban dolgozik, és az iránt érdeklődött, hogy mennyi pénzből lehet kijönni egy hónapban, ha az ember Bécsben él. Egy haverjának ajánlottak valami állást kint, neki kellett az információ. Mivel a keresőkifejezésekből arra…..
Bécsi Lét Polycollege 2009.01.28 15:14:00
Zöldfülű bécsiként igyekszem nem elzárkózni semmilyen hasznos információ elől, így békésen tűröm, hogy nap mint nap reklámanyagok és kerületi újságok jelenjenek meg a postaládámban vagy a lakás bejárati ajtajára akasztva. Mivel szelektáltan gyűjtöm a szemetet, ami nem…..
Bécsi Lét Juste quelqu'un de bien 2009.01.21 13:21:00
Tegnap öregebb lettem egy évvel. Szép kerek évforduló, melynek alkalmából idetettem volna az egyik kedvenc számomat, nagyon jó szöveggel, - de csak linkelni lehet. Tehát katt ide, ha érdekel.Csupa klassz ajándékot kaptam: indiai szakácskönyvet; szuper…..
becsibacsi 2009.01.22 12:42:35
Bécsi Lét Kapcsolatok 2.0 2009.01.18 14:37:00
A minap az egyik bécsi ismerősömmel, két pohár osztrák sörrel, valamint két kupica kubai rummal a kapcsolatokról, azon belül is azok átalakulásáról beszélgettünk, s azt elemezgettük, hogy a technika milyen módon befolyásolja, erősíti vagy halványítja ezek…..