Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pocokpocak

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Fontos film számomra a Mindenki – kiragadott a komfortzónámból, vitára ingerelt, és még arra is rávett, hogy le is írjam, amit gondolok róla. Ez még egy filmnek sem sikerült. Ha másokat is ennyire megragad, akkor biztos, hogy nem érdemtelenül kapta meg az Oscar-díjat, melyre én (érdemtelenül ugyan)…..
pocokpocak 2017.02.28 20:40:36
Virtuális lincselés???? Ez egy példázat és nem dokumentumfilm - ahogy éppen ön is leírta az elején. A film éppen azért zseniális, mert a valóságban 12-13 éves gyerekek ilyen formán SOHA nem fognak fellázadni és megsemmisíteni egy tanárt. A tanároknak ilyesmitől nem hiszem hogy félni kellene... A film vége éppen olyan szürreális, mint bármelyik olyan forradalom, amelyikben a hatalmával visszaélő vezetőt végül elsöpörik a rájuk bízottak. Nyilván ennek a filmnek tényleg számtalan rétege van, és kinek-kinek más domborodik ki személyes érintettsége nyomán. A modern példázat mindamellett rávilágít egy olyan problémára, mely magát valamire tartó etikus ember nem tolerálhat. Mégpedig arra, hogy aki gyermekeket érzelmileg zsarol, illetve hazugságra kényszerít azt nem lenne szabad iskolába engedni. A valóság pedig az, hogy számtalan ilyen helyzetbe kerülnek bele gyermekeink az iskola világában. Ha másra nem, talán arra nagyon jó a film, hogy szülőknek, tanároknak tükröt tartson és mérlegre tegye azokat a helyzeteket, melyek a rábízott gyermekeket valaminek az eltitkolására, illetve hazugságra kényszeríti. A tanárnő "tátikázásnak" becézi a hazugságot, de attól még az tőrként döf. Izgalmas kérdés, hogy a gyerekek lelkiismeretét, belső iránytűjét vajon nem éppen az ilyen helyzetek őrlik fel leginkább? Nyilván, akinek nem inge ne vegye magára. (Tisztelettel egy zenész, tanár és gyakorló apuka)
Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi, úgy a Mohó Hiéna is csak akkor igazi arc, ha kihasználja a lehetőséget és gondol az olvasóira, pláne ha éppen marakodik a koncon és lop egy falatot nekik is. Ezúttal pedig rendes…..