Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sorszámozott Mosolygyár

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megérkeztek az új Skoda-Solaris trolibuszok Budapestre! Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és dr. Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója 2015. augusztus 27-én ünnepélyesen bemutatta azt a hét vadonatúj trolibuszt, amik a BKK megrendelésére…..
Sorszámozott Mosolygyár 2015.08.28 08:05:56
@Álom Polgár: tápos pestinek fapados ülés kellene bele, nem kárpitozott! Képes lennél még a faleces ülés erezetébe is belekötni. Örülj neki, hogy egyáltalán lesz mire leülnöd!
  Vegyesek voltak a reakciók tavaly januárban, amikor a sajtó megírta, az ADAC-nál belenyúltak a tesztek eredményébe. Az emberek egy része kárörvendően vigyorgott: na tessék, Németbe' sincs Wurstból a kerítés, ott is tombol a korrupció. Korábban az Auto Bild újság és a Mercedes összejátszása derült…..
Sorszámozott Mosolygyár 2015.08.19 13:02:26
Számomra az ADAC tesztek régóta nem hitelesek. Egyáltalán. Ismerőseim körében sem, személyes tapasztalataink alapján. Konkrétan 2008-ban az autómra a 2007-es ADAC nyári gumi teszteredménye alapján választottam abroncsot (Pirelli P3000, 155/70 R13, még a méret is egyezett a tesztelt példányéval). A németektől a különösen ajánlott jelzőt kapta meg a gumi. Vásárlás előtt körbeérdeklődtem a kínálatot, erősen meggyőző érv volt az ADAC ajánlása. Csakhogy... gumistól hazafelé feltűnt, mennyivel könnyebben mozog a kormány a 4 mm profilmélységű, nyálkás úton életveszélyesen nem tapadó, leváltott Semperithez képest. Gondoltam, be kell neki kopnia. Nem nyert. 500 km után ugyanúgy könnyebben lehetett kormányozni, annak ellenére, hogy az abroncsnyomás, futóműgeometria teljesen rendben volt. Nem ragozom tovább, egy kalap sz.r volt a gumi. Később a keréknyomással próbáltam megtalálni az optimumhoz közelítő tapadást, de nem sikerült. Féltem vele nagyobbat fékezni vagy tempósabban bevenni a kanyart, egyszerűen pocsék volt, bármekkora abroncsnyomást is alkalmaztam (1,8-2,5 bar között próbáltam). Azt a nyarat végigszenvedtem vele (kb ~1500 km), októberben megváltás volt az ADAC által lepontozott Kormoran Snowpro b2 téli gumira váltani. Konkrétan a Kormoran jobban tapadt -5 °C-ban a sónedves aszfalton, mint a Pirelli a száraz aszfalton 15 °C-ban! Nem viccelek, nem túlzok! Több ismerősöm is hasonlóan járt, az ADAC által ajánlott gumik a saját járműveiken többnyire inkább is közepesen vagy pocsékul teljesítettek. Következő tavasszal már eszembe sem jutott az ADAC tesztjére hagyatkozni választáskor. Kapott új Michelineket, amik köszönik szépen, igen jól teljesítenek (azóta már a 2. garnitúrát használom, sőt a téli gumikat is Michelinre cseréltem a Kormoran szett elkopása után).
Sorszámozott Mosolygyár 2015.08.19 14:08:08
@Kulani: Nem ér hideg zuhanyként, egyáltalán nem veszem számításba, épp miről hazudnak a németek :). Egyébként nem Primacy-t használok, hanem Energy E3b1-t. Attól még, hogy egy adott márka egyik típusa jó, nem feltétlenül jó ugyanazon márka más típusa. De a 2007-es tesztben különösen ajánlott Pirelli P3000 mindenben azonos volt azzal, amit vettem. Ennek ellenére egy kalap f.s volt. Engem réges-rég meggyőzött a nevezett ADAC teszt, hogy ők is bárkinek lefeküdnek, épp emiatt nem lepett meg a később kiderült turpisságuk.
Sorszámozott Mosolygyár 2015.08.19 15:13:28
@Kulani: elolvastam. Konkrétan erre az állításodra reagáltam első hozzászólásomban: "Szóval az ADAC teszt messze nem tökéletes, nem érdemes fetisizálni, de ma mértékadó annak megítélésében, hogyan fog egy abroncs teljesíteni az autónkon. Gumis körökben az a vélemény, hogy - néhány látványos esetet nem számítva - az ADAC eredményei igenis megbízhatóan előrejelzik a későbbi saját tapasztalataikat".
Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy japánautó-találkozóba. Hiszen éppen mindenki fotózza a wankeles RX-7-est, aztán a következő pillanatban... (A videóért köszi Eckhardt Balázs cimborámnak.) ..
Sorszámozott Mosolygyár 2015.06.24 14:13:11
@hennpger: mondjuk az pont nem játszik De egy sor6-tól az összes fűnyírótulaj összecsokizná magát.

Tudod, ahol magas a fordulatszám, ott kevés az ész, ahol sok a nyomaték, ott nagy az élmény!