Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakazéris

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Most egy eltérő témáról szeretnék egy kis összefoglalót elétek tárni. Ebben a jelenlegi magyar közlekedési kultúra mélységeit szeretném feltárni. Mivel elég sokan vagyunk autósok, ezért úgy gondolom elég sokunkat érint a lenti problémák halmaza. Én budapesti vagyok és…..
csakazéris 2019.01.20 17:17:55
Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a nemrég felújított Budafoki (de Albertfalván található) remízzel. Akkor nem sokkal az átadás előtt derült ki, hogy rossz tervezés miatt nem tudtak beállni a villamosok a remízbe, ugyanis a tervezők-kivitelezők egy felső vezetéket tartó oszlopot a járművek útjába…..
csakazéris 2018.08.01 16:32:13
@\\\'tor: Szerintem ezt csúnyán benézted!
Mekk Mesterkém!
A jogászkodás mára mintha szitokszóvá vált volna, és persze van az a helyzet, amikor a jogi okoskodás inkább zavaró, mintsem hasznos, ugyanakkor egy kertes ház tulajdonosának is számít a törvény szava. Az én házam, az én váram - tartja a mondás, és sokan akár szó szerint is veszik ezt, pedig a…..
Eljön minden férfi életében az idő, amikor rájön, hogy horgászni jó és kellemes, főleg ha fog is az ember valamit és hazaviheti megenni. Na, de csak nem eszi meg senki egyben a halat. Ez egy különleges post- segítség, nem recept azoknak, akik szeretnék maguk megpucolni a…..
csakazéris 2015.05.16 06:35:12
@giedi prime: Ugye? Szerintem is egyszerűbb előbb pikkelyezni, és utána belezni.
Játszunk el a gondolattal, mi történne veled ha a holnapi naptól az USA kitiltana téged a területéről, megakadályozná további amerikai látogatásaidat? Rosszul esne? Hát baromira! Nem értenéd? Hogy a picsába ne értenéd az okát? Valószínűleg pontosan eszedbe ötlene a sztori,…..
csakazéris 2014.11.11 17:02:08
@Dr Gregory House: Az is elkeveredett.
Különleges autók Cadillac Ciel 2014.11.07 12:08:00
V6 Hybrid / 3.564 cm3 / 430 PS / 583 Nm / biturbo / 4WD (klikkelj a nagyobb képekért) ..
Megérkezett Skócia keleti partjaihoz az a vihar, mely miatt hatalmas áradásokra készülnek az országban. A vasúti közlekedés leállt, sok helyen szünetel az áramszolgáltatás is. A vihar 160 km/h-s széllökésekkel csapott le a keleti partokra. Az előrejelzések szerint áradásokra…..
csakazéris 2013.12.06 10:27:39
@ex-dr. vuk: Globalizáció fiam globalizáció...
„Azért a 88 ezer euró egy Transporterért már az elmebaj kategóriába esik. Láttam már eredeti, nem restaurált és gyönyörűen megőrzött példányt pár éve, annak az ára 30 ezer volt és sokkal jobban nézett ki.” Ezt a kommentet Karlmann felhasználó írta Sipos Úr mannheimi…..
csakazéris 2013.11.06 12:02:13
@Gyurma73: Az a tizenöt év kicsit kevés, akkor már a lepusztult roncsok is aranyárban mentek, (ha lettek volna) a nyolvanas évek végén amikor tömegesen kerültek az országba Ausztriából, és Németországból akkor még fillérek voltak, de nem a Szamba. Az már akkor is felkapott cikk volt. És ma egyre több a hamisítvány. A mezítlábas T1-ből Szambákat csinálnak.
Ma már ott tartunk, hogy a német és osztrák Kelet-Európában veszi meg a még megmaradt darabokat, felújíttatja és viszi haza.
Egyszerűen megőrülök a finom falatokért, és ha egyszer belevágok, képtelen vagyok leállni. Akár fogalmazhatunk úgyis, hogy mindennek ellent tudok állni, csak a kísértésnek nem. Ezzel semmi probléma nem lenne, ha botsáska lennék. De ez még álmaimban sem fordulhat velem elő. Nem…..
A thaiföldi fővárosban, Bangkokban bóklászva bukkantam erre a rendkívül alapfokú kínai építőkészletre, buddhista szerencsemedálok, régi képeslapok és fából faragott, méretes péniszek között. A furcsa angolsággal megfogalmazott tájékoztató szövegből kiderül, hogy a…..
A Zugügyvéd számára is elég bizarr az alábbi történet, mindenesetre ezentúl messze elkerüli a motorkerékpározó tanoncokat.Tisztelt Zugügyvéd! A kategóriás jogosítványt készülök szerezni. A hétvégén gyakorlati oktatás közben kisebb balesetet okoztam, az anyagi kár kb.…..
csakazéris 2011.11.03 23:57:06
@igazságos: Hogy te mekkora faszkalap lehetsz, abba bele sem merek gondolni, mindenesetre a hozzászólásaidból egyértelműen kiolvasható. A belinkelt oldal egy szikrányi jogot sem tartalmaz, csak egy autósiskola irománya, aminek a "hálapénzes" részénél legszívesebben köptem volna. Gondolom te is egy ilyennél tekered a volánt, és istennek gondolod azokat akik már olvasták a KRESZ-t, és veled ellentétben még értelmezni is tudják. Egy iskola hiába ír le bármit amivel azt hiszi levédi magát, a törvény egy jogszabály, és ameddig a jogszabályi hierarchiában magasabban áll, márpedig hidd el hogy igen, addig a bíróságnak könnyű dolga lesz. Feltéve hogy a fent említett idióta oktató tényleg bíróságra viszi az ügyet,valszeg az ügy ismertetésekor körberöhögik.
csakazéris 2011.11.04 00:18:07
@igazságos: Ha megerölteted az agyadat, akkor most rájössz, hogy amit leírtál aszerint a tanuló károkozót nem terheli anyagi felelősség. "A motorkerékpárra és a segédmotoros kerékpárra vonatkozóan nem kell oktatójármű-igazolást kiállítani." Ez nem azt jelenti hogy oktatójármű-biztosítással sem kell rendelkeznie, hanem csak azt hogy nem kell rajta spec. átalakítást végezni(mindkét oldalon stabilan beépített pedálok, oktató tükör stb.)mivel az oktató nem mögötted ül, és nem kell oktatójárműnek vizsgáztatni.
csakazéris 2011.11.04 00:30:41
@pitju: Hogy hogyan történt az mellékes, ha a járművel okoztad, és nem csavarhúzóval szándékosan, akkor nem kérhetik rajtad számon. A motorra kötelezően kötelezőt kell kötni, aminek a díjtétele sokkal magasabb ha a motort oktatásra használják. Amire "igazságos" hivatkozik, az oktatójármű igazolás, az motorra, segédmotorra, és trolibuszra tényleg nem kell.
Belsőség Csodák nincsenek 2011.06.30 05:00:00
Az utakon biztosan nem. Tán meglepőnek tűnhet a kijelentés, de elhihetik: nem alaptalanul mondom ezt. Mindent láttunk már, minden volt már (még Bristol is, amitől zengett az egész európai szaksajtó), lassan végére érünk, elfogy a lendület, mi jöhet még a minden után? Vagy…..
csakazéris 2011.06.30 08:06:12
@m.o.p.: Piedone egy Lambo Espadaról törte le az antennát és a tükröt. Egy kicsit azért tényleg hasonlít.
Sajnos nem ez az első írás, amiben felháborodott hölgyolvasónk arról számol be, hogy a teljesen egyértelműen gyógymasszázs során zaklatásnak volt kitéve.Hány és hány olyan eset van, amikor a megalázott hölgy szégyenében befelé fordul és a kellemetlen élményt megtartja…..
Nem épül meg a kerékpárút a Külső-Szilágyi úton, határozott szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A döntés a Kerékpáros Klub hároméves küzdelmének volt az eredménye.   Az ügyet nem ismerők számára meglepő lehet, hogy a civilszervezet egy bicikliút ellen foglalt…..
csakazéris 2010.03.11 19:34:01
@Zsurmi: Kedves zsurmó!
Itt a hangsúly a méregdrágán van, nem a kerékpárúton.
Én elhiszem, hogy a mai világban fontos a tévé, az internet, meg a telefon is, különösen az utolsó kettő, de ha valahol mindenképp kell állandóan, akkor kiváltható mobil eszközökkel a vezetékes. Ennek fényében ahogy Mihály, én sem nagyon értem, hogy a lenti videón mi…..
autózz! Reggeli séta Budapesten 2009.12.24 07:22:00
Nem véletlenül került a mai napra ez a poszt, 68nyara mesteri módon, szinte már nyugalmat árasztva magából írta meg gyalogosan, autósok közt átélt közlekedési küzdelmeit és tapasztalatait. És ha már úgyis kellett bevezetőt pötyögnöm, megragadom az alkalmat, hogy minden…..
A nemrég lezuhant Air France Airbus körüli hírverésben egyszer már felemlegették a Lost című sorozatot, akkor, amikor a gép még úgy volt, hogy nyomtalanul eltűnt, és a közelében pont volt egy sziget, aminek a tengerpartja kísértetisen hasonlított Hawaii azon partszakaszára, ahol…..
Történt a minap, hogy megkaptuk az OTP-s megtakarítási számla egyenlegét. Rajta kétszázezer forinttal ötszázezer helyett. Nagyon meglepődtünk, bevallom, keresetlen szavak folyama hagyta el ajkainkat. Ne aggódjanak, a gyerekek fülét befogtuk. A feleségem éppen egy hónapja nyitotta…..
Dél-Afrikában kardinális kérdés volt, hogy hordhatnak-e magukkal a zuluk lándzsát a tömegközlekedésben. Budapest zului a jelek szerint a korisok: bérlettel amúgy rendelkező Naiv Ügyfelünket állítása szerint testileg inzultálta két ellenőr, amiért a hátizsákjára kötve vitte…..