Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EF

22 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén is megrendezésre kerül az Energy Factory nagyszabású interaktív vetélkedő, amelyben nem más a tét, mint hazavinni a „Fenntarthatósági Oscar” díjat. Április első hétvégéjén az elődöntővel indult meg a harc, amelyen izgalmakban és lelkesedésben nem volt hiány. Tavaly a fény volt a verseny…..
Csináltunk egy kisfilmet. Arról, hogy mit látunk magunk körül, és arról, hogy szerintünk van remény.  Sok visszajelzést kaptunk, a legtöbb arról szólt, hogy hát igen, ez szép lenne, meg arról, hogy úgysincs mit tenni, a nagy cégeket csak a pénz érdekli, meg arról, hogy hát ilyenek az emberek.…..
Reméljük, senki nem érzi magát átverve, merthogy nem arról lesz szó, hogy Bence szeretne ledobni magáról egy pár kilót, vagy mostantól vega lesz, vagy napi 5 órát tölt edzőteremben. Sőt, a magánéletéről sem fogunk nagyon írni, merthogy az az övé... Oké, de akkor mi ez az…..
Hamarosan indul az Energy Factory 2. évada, és mi még tartozunk néhány élménybeszámolóval az előzőből! A legjobb projektmenedzser díját 2015-ben Bozó Bendegúz nyerte, aki az őszi szünetben 1 hetet tölthetett az Energy Factory csapatánál, mint gyakornok. Szerencsére még a…..
"A végtelenbe és tovább!" Buzz Lightyear szállóigévé lett mondata tökéletesen összefoglalja álmaink és az azokból születő célok megvalósításának lényegét, miközben még valamire felhívja a figyelmünket: a választás szabadságára. A választás lehetőség – Ne…..
Feltéve, ha mentor vagy. Az Energy Factory-ban nagy hangsúly helyeződik a mentorokra.  Mivel a vetélkedő 10-18 éves gyerekeknek/fiataloknak szól, és nem titkolt szándékunk, hogy a gyerekek megismerkedjenek a projektszerű gondolkodás alapjaival, úgy éreztük, feltétlenül…..
Hogyan robbanjunk be a köztudatba? A Fényrobbantók csapatának posztja Légy nagyhangú, mint iskolánk 11.B osztálya Mutass valódi érdeklődést a fenntartható élet iránt Nevezz be egy olyan különleges vetélkedőbe , mint az Energy Factory Juss be a legjobb 12 csapat közé a…..
EF 2015.06.29 19:36:36
@Yttrium: Köszönjük, javítottuk!
Az Energy Factory-ban idén olyan zsűritagok foglaltak helyet, akikkel – túlzás nélkül – öröm volt együtt dolgozni. (Tudjuk, ez bevett formula, de mi valóban így érzünk). Hálásak vagyunk nekik, hiszen annak ellenére mondtak mindannyian elsőre igent a felkérésünkre, hogy akkor…..
EF 2015.06.27 15:15:17
@medali: Köszönjük szépen a győztes csapatok nevében is!:)
Mitől lesz valaki jó projektmenedzser? Van-e nagyobb elismerés, amikor egy pedagógust a diákjai ajánlanak egy díjra? A jó mentor mindent megold? Egyéni különdíjasok. Legjobb projektmenedzser különdíj – Bozó Bendegúz (Fényrobbantók) A vetélkedő során fontosnak tartottuk,…..
Egy csapat 17 éves egy jól eladható termékkel, és néhány 7.-es lány, akik némi gerillamarketingtől sem riadnak vissza, ha jótékonykodásról van szó. Díjazott csapatok, 3. rész. Ökocímke különdíj – ETIPAFG csapat (mentor: Berberovics Krisztián) A fura nevű…..
Hogyan lesz néhány gyerek ötletéből kőszínházi előadás, nagyszabású fesztivál, vagy sok követővel bíró szuperhős? Díjazottak 2. rész A legnagyobb hatást elért projekt különdíj – Green Team és Napsugár csapatok Green-Team (mentor: Szabó Ádám) A keceli II.János…..
Fenntarthatóság és foci? Az idei Energy Factory díjátadó műsorvezetője, Istenes Bence szerint a valódi változáshoz a fenntarthatóságról és a környezettudatosságról már gyerekkorban kell beszélni.   A 2015-ös Energy Factory nyertese: Bibó Napóra (mentor: Zámbó…..
“Fenntarthatósági Oscar díj” Tegnap  ünnepélyes díjkiosztó rendezvénnyel lezárult a 2015-ös Energy Factory interaktív vetélkedő. 1 év előkészítés, több hónapos kemény, de örömteli munka – mind a gyerekek, mind pedig a mi részünkről… A végeredményt látva azt…..
Mindannyian egyetértenek abban, hogy a fiatalokat nem oktatni, nevelni kell, hanem lehetőségekhez segíteni őket, hogy alkossanak, gondolkozzanak és újraformálják a világot! Közös bennük, hogy bár az élet különböző területein sikeresek, a környezettudatos gondolkodást és az…..
Végül következzen az utolsó négy csapat bemutatása. Egy Nap az élet! – Ezt egy életen át kell játszani! A kiskunhalasi Szilády Áron Gimnázium döntős csapata minden mentort elbűvölt az elődöntőn, amikor rázendítettek egy fenntarthatóságról írt dalra. Egy emberként…..
Az Energy Factory következő négy csapata kifejezetten a Napot és a fényt állította a projektje középpontjába. Nézzük, hogyan. Napsugár – A jókedv alap A flashmob egy igazán mai, korszerű műfaj, ami egyszeriségében, megismételhetetlenségében és frissességében hordozza…..
A következő pár nap már a hétvégi eredményhirdetés jegyében telik nálunk, így gondoltuk időszerű, ha bemutatjuk pár szóban a döntős csapatokat. Ma négyet. Lássuk, hogy kik azok, akik berobbantak a köztudatba! Green Team – Az Ökomanikusok Ez a 6. osztályos lánycsapat arra…..
Korábban írtunk arról, hogy mi sokszor nem követjük a szokványos tankönyvi előírásokat – a világ és annak működése annyira sokféle, hogy nem szeretnénk ilyesfajta keretekbe szorítani. Ebből következik, hogy pont a végtelen számú lehetőség miatt sok minden nem is működik,…..
Lehetne 15 vagy akár 115 pontba is összeszedni, hogy mit tartunk a tapasztalataink alapján hatásos kommunikációnak, de pont azért, mert rájöttünk, itt is igaz a mondás: a kevesebb több, ezért 5 + 1 pont éppen elegendő lesz erre! Lássuk nekünk mi működött: Felejtsd el a…..
Ahogy egyre többet gondolkodtunk a terveinkről, egyre többször szerepelt a beszélgetéseinkben néhány fogalom, és újra-meg újra azokhoz kanyarodtunk vissza. Idővel nyilvánvalóvá vált, hogy az ezekhez kapcsolódó gondolatokat szeretnénk mindenképpen…..
Van tehát egy jó cél, van egy klassz csapat, körvonalazódik az út, jönnek a lehetőségek, lelkesek és motiváltak vagyunk. Innen már egyenes út vezet a sikerhez, ugye? Dőljünk hátra, és nézelődjünk elégedetten… Két dolog biztos csak, amikor valami újba kezdesz. Az egyik:…..
Amikor az ember eldönti, hogy írni fog, netán blogot fog írni, akkor nyilván valami erős belső kényszer vagy tűz hajtja kimondani valamit, hogy más is tudjon róla! Így volt ez nálunk a Fénykör csapatánál is. Igen ám, de mi öten vagyunk és egy blogban szeretnénk bemutatni, hogy…..