Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anna Ann

216 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon régóta díszíti a konyhám polcát Yotam Ottolenghi Vegetáriánus finomságok című könyve, elég sokat lapozgatom és készítek belőle ínycsiklandozó, szuper fogásokat. Egyszerűen imádom! Hihetetlenül gyönyörű könyv, és azt is túlzás nélkül állíthatom, megjelenése a hazai szakácskönyvpiacon fontos…..
Újabb könyvvel bővült a Kolibri Kiadó gondozásában megjelenő Roald Dahl-gyűjtemény. A barátságos óriás, a Matilda, és a Boszorkányok után itt a Fantasztikus Róka úr, amely bizonyára nemcsak a kicsiket fogja elbűvölni, hanem a felnőtteket is. Hatalmas Dahl rajongó vagyok, kivétel nélkül az összes…..
Eltűntem, jó hosszú időre. Nem volt bejegyzés, nem volt semmi. Emiatt elnézést is kérek, viszont okokat nem szeretnék felsorolni, mert a nagy része kifogás lenne. Mert bár szerettem a blogot írni, ismerve magamat, többet is megtehettem volna, hogy fenntartsam. Idén júniusban volt 2 éves a blog, de…..
A skarlát betű Nathaniel Hawthorne amerikai író első, 1850-ben publikált regénye. Az írót a XIX. századi Amerika egyik kiemelkedő alakjának tartják. Nem született túl sok regénye, de történetei nagy hatást keltettek. Több kortársa szerint legjobban sikerült műve A skarlát betű. Őse, John Hathorne a…..
Anna's Books B.U.É.K. 2017.01.01 08:37:37
Sziasztok! A mai poszt a december lezárása, és a 2016-os év lezárása is egyben. Különös, hogy nagyon sok minden történt ebben az évben, de olyan hamar elment így visszanézve. Szinte rohant az idő...
Az utolsó, idén decemberben ajánlott könyv következik, egy novellás kötet, amelynek egyik főszereplője talán minden lány kedvence volt. Sokan olvashattátok Anne Shirley kalandjait, s L. M. Montgomery novelláskötete rögtön az ő karácsonyi ajándékáról szól. Bár még nem…..
Sziasztok! Péntek van ismét, egy nappal karácsony előtt, s ezért megragadom az alkalmat, hogy mindenkinek Kellemes Ünnepeket Kívánjak előre is. Illetve szeretnék megosztani veletek egy újabb book taget, egy karácsonyi hangulatút, amelyet Vanilia nonstop könyves blogján…..
Ne tartsatok furának, kérlek, de én imádtam/imádom a Mikulás és a varázsdob című mesét. Nem tudom, ismeritek-e, de a lényeg, hogy Mikulásfalván egyszer csak különös, megmagyarázhatatlan események történnek, majd kiderül, hogy ezeket egy kobold okozza, aki szeretné…..
Anna Ann 2016.12.23 13:51:25
@Bridge Diamond: Nincs mit, én köszönöm!
Sziasztok! A mai karácsonyi könyvajánló nem kimondottan egy karácsonyi történetre koncentrál, bár van benne téli és ünnepi "jelenet". Pont ezért ide kívánkozik, illetve azért, mert bensőséges hangulatot teremt. Laura Ingalls Wilder: Erdei kunyhó Fülszöveg:Az RTL-Klub nagy…..
E. T. A. Hoffmann: Diótörő (Diótörő és Egérkirály) Fülszöveg:Karácsony éjszakáján kezdődik a jó Diótörő és a gonosz Egérkirály háborúja, és Marika váratlanul a csata kellős közepébe pottyan! Diótörő – akinek valódi kilétét a mese végéig homály fedi –…..
Gyerekkorom egyik kedvencei voltak eme város lakói. Az iskolai könyvtárból folyton kikölcsönöztem őket. Kicsiknek még ma is hasznos kötetek :) Richard Scarry: Tesz-vesz város karácsonya Fülszöveg:Közeleg a karácsony! Megjött a tél, csillog a hó, fehérbe öltöztek a…..
Anna Ann 2016.12.20 17:20:08
@KönyvParfé: Én is :) Gyerekként annyit bújtam őket.
Csupa gyerekkönyvet ajánlottam a napokban, és még nincs vége a sornak. A mai is egy ilyen; egy skandináv mese. Sven Nordqvist: A kobold karácsnyi titka Fülszöveg:A legszebb ünnep a karácsony – így gondolják ezt a koboldok is! Különösen Koboldapó várja már nagyon, hiszen…..
A mai karácsonyi történet abszolút a kicsiknek szól, s főszereplője gyermekek kedvence, a kisvakond. Zdenek Miler: A vakond és a karácsony Fülszöveg:Mikor volt utoljára karácsony az erdőben? Tavaly biztosan elmaradt. És tavaly előtt is. Úgy látszik, éppen itt az ideje, hogy a…..
Joanne Harris: Egész évben karácsony Fülszöveg:Joanne ​​Harris legfrissebb kötete történetek eklektikus keveréke, melyeket inkább a világhírű írónő fortélyos, szellemes előadásmódja, mint egy központi téma kapcsol össze. Harris legújabb könyvében régi-kedves…..
Sziasztok! Gyorsan haladunk a decemberben is, legalábbis nekem úgy tűnik. Miklós napja is hamarjában érkezett el, mindjárt itt van 24-e is. Próbálok hangolódni díszítéssel, olvasással, zenékkel (filmeket még valahogy nem tudok nézni, majd később). Ti hogy hangolódtok az…..
Mára egy nem szokványos történet, de ugyanarra hívja fel a figyelmet: a szeretet fontosságára. Polcz Alaine: Karácsonyi utazás Fülszöveg:Kalandos utazás egy erdélyi temetésre a hetvenes évek egyik rideg, zimankós karácsonyán. Három nap története boldog találkozásokkal,…..
A mai könyv írójától olvastam már néhányat, ezt azonban még nem. Viszont olyan egyedi, kreatív, sőt varázslatos történeteket talál ki, hogy biztos sort kerítek majd rá. Cecelia Ahern: Ajándék Fülszöveg:A kevély üzletember, Lou Suffern folyamatosan küzd az idővel, még…..
Sziasztok! A mai napon nem egy, hanem egyszerre három könyvet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Természetesen a krimi királynőjének, Agatha Christie-nek a karácsonyi történetei sem maradhatnak ki. Mert miért ne lehetne a krimiben is egy kis ünnepi hangulat? :) Kedvenceim a következő…..
Richard Paul Evans: A karácsonyi doboz Fülszöveg:Megjelenése ​​óta A Karácsonyi doboz varázsa több mint hétmillió ember szívét érintette meg. Ez a regény napjaink szeretett és klasszikus ünnepi történetévé vált, akárcsak A karácsonyi ének Charles Dickens korában.Amikor…..
A mai karácsonyi történet ismét a gyerekeknek kedvez, bár talán ismerős lehet az 1947-es Csoda a 34. utcában című film kapcsán. Sajnálatosan nálunk még nem jelent meg magyarul, de nem hagyhattam ki a listából. Valentine Davies: Miracle on 34th Street Egy modern, felvilágosult…..
Fábián Janka könyve után íme ismét egy magyar szerző, egy régóta ismert író, Fekete István karácsonyi története. Az ő stílusa ismerős lehet már néhány regényéből (Vuk, Bogáncs, Tüskevár); írásmódja magával ragadó. Több tél, karácsony idején játszódó…..
A mai ajánlott könyvvel magyar vizekre evezünk. Fábián Jankának novemberben jelentek meg új könyvei, bár én még nem olvastam tőle. A most következő könyv elolvasására felbátorodtam a címe alapján. Remélem követhető lesz a történet, mivel az írónő egy korábbi könyvében…..
A mai bemutatott könyv viszonylag friss megjelenés, egy könyvsorozat része és romantikus történet, amely a történelmi múltba kalauzolja az olvasót. Egyenlőre nem olvastam, bár a Margó Fesztiválon majdnem hazajött velem. A borítója egyszerűen gyönyörű. *.* Sabrina Jeffries:…..
Karl May: Karácsony Fülszöveg:Az ifjú Old Shatterhand és barátja, Carpio kalandjai hosszú évek eltelte után tovább folytatódnak a Vadnyugaton. Természetesen velük van az apacsfőnök, Winnetou is. A Sziklás-hegység bércei között a tél, a hó fogságába esnek. Itt éri őket a karácsony, s közben…..