Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyaralóhelyek

88 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyaralóhelyek Seychelle-szigetek 2021.09.23 08:48:05
A Seychelle-szigetek az Indiai-óceánban elhelyezkedő szigetállam. Afrika partjaitól keletre található. A szigetek nagy valószínűséggel már ismertek voltak az arab kereskedők körében, de a hivatalos felfedezés a portugál Vasco da Gama nevéhez fűződik, aki 1502-ben szállt itt partra. Az első hiteles…..
Nyakunkon a nyár, és ezzel együtt a családi kirándulások és nyaralások időszaka is. Az ember egész évben várja ezeket a hónapokat, és mindent megtesz azért, hogy a jól megérdemelt pihenés zökkenőmentesen teljen. A nyaralás előtt azonban vár ránk még egy komoly feladat – a pakolás. Ilyenkor mindenki…..
A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek igazi földi paradicsom. A szigetcsoportot hét nagyobb, és több kisebb sziget alkotja, amelynek egyik legismertebb és egyben névadó tagja a Gran Canaria. A neve kissé csalóka, ugyanis nem ez a térség legnagyobb szigete, azonban fantasztikus adottságai miatt…..
Törökország gyorsan az egyik legnépszerűbb üdülőhellyé vált Európában. Azok a helyek, ahol a török turisztika egykor megfeneklett, ma virágoznak és több ezer látogatót vonzanak évente. Ebben a hatalmas és folyamatosan változó országban rengeteg dolog vár felfedezésre, és az alábbiakban bemutatunk öt…..
A név a görög mitológiából ered, ugyanis a legenda úgy tartja, hogy pont ezen a szigeten született Afrodité, a szerelem és szépség Istennője. Cipruson a legendák meglehetősen népszerűek, antik motívumokat lelhetünk sok idejétmúlt hagyományos épületen. A szállodák elnevezésénél is sokszor a görög…..
Dubai nagyon gyorsan növekvő város. Gazdagság, fényűzés, luxuskocsik, felhőkarcolók, olaj és nem utolsó sorban szuper nyaraló desztináció, mindezek és sok más jellemző merül fel ennek a multikulturális metropolisznak kapcsán. Személyesen is volt szerencsém odalátogatni, a világ első, Emirates…..
Ezernyi gyönyörű sziget királysága. A híres görög vendégszeretet és az ínyenc finomságok. A varázslatos természet és az ókori történelem felfedezése. Bájos pici tengerpartok és zavartalan pihenés vagy nyüzsgő strandok, ahol soha nem unatkozunk. Finom homok, mindenütt buja zöld növényzet és…..
Nyaralóhelyek IBIZA CSODÁI 2020.06.25 12:02:25
Sok ember tudatában a spanyol sziget a nyüzsgő éjszakai élet szinonimája, és bár ez a jelző mindenképpen hozzátartozik Ibizához, azonban nem az egyetlen, amit érdemes megismerni. Olvassa el cikkünket a többi érdekességről, amit érdemes megtapasztalni ezen a parti szigeten. Hasonlóképp mint Mallorca…..
Miami vagy Miami Beach? – részemről mindkettő Két alkalommal volt szerencsém ellátogatni ebbe az álomvárosba, és jogosan kapta a Napfény hazája elnevezést, azonnal szívembe lopta magát. Első alkalommal Downtown Miami központjában laktunk egy közepes szállodában, és második alkalommal pedig Miami…..
Nyaralóhelyek Bali 2020.05.20 10:03:25
Bali egyre népszerübb uticél az turisták körében, ami egyáltalán nem meglepő. Az Istenek szigete, melynek leírhatatlan atmoszférája, kellemes klíma viszonyai, egyben a szörfözők paradicsoma és a kedvező repjegyek kombinációja...mindez csak néhány ok, amit Balit válasszuk. Ha tengerparti…..
Tegyük az idei évünket különlegessé! Utazzunk el Horvátországba… Horvátország ideális úti cél, mivel biztonságos és közel is van. Az ottani városok és tengerpartok relatív közel vannak egymáshoz, az árak barátiak és a helyiek mindig szeretettel fogadnak és állnak rendelkezésünkre, ha bármilyen…..
A titkos szót fenntartással értelmezze. A tengerpart nem éppen az első fogalom, amely Vietnámmal kapcsolatban elsőre az eszébe jut. Vagy talán igen? Inkább a negatív válaszra gondolok. Vietnám azonban varázslatos és változatos hely, amely szívesen meglepi az embert. Nincs ez másképpen a tengerparton…..
Egyszer valaki azt mondta, hogy Srí Lankát át kell élni. Egyetértek ezzel a mondattal. Ha nem tartozik azok közé, akik a megérkezés utáén azonnal kikapcsolnak és hagyják sodorni magukat az árral, akkor pont az ön részére van pár tippünk a hely kipróbálására, megízlelésére és megismerésére. Fauna. A…..
Ha megváltoztatjuk a „ha Rómában vagy, viselkedj úgy, mint a rómaiak“ mondást, akkor ha a Seychel-szigeteken tartózkodik, egyen úgy mint a seychelliek. A helyi konyha a kreol, amely egy kicsit félrevezető, mivel a kreol konyha magába foglalja az összes területet, ahol a kreol nyelvet használják és…..
Nyugalom és az elfogadás érzése, csodálatos tengeri táj hegyekkel, tűzhányókkal és rizsföldekkel tarkított vidék. Isten hozta Balin.   Az Indiai-óceáni szigeten egész évben kellemes a klíma. Bármelyik városban tett sétájakor kis istennőkre, búvárkodásra alkalmas tengerpartokra és luxus koktélokat…..
Thaiföld évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Magyar turisták és utazók körében. Koh Samui szigete különösen közkedvelt, ami meg is látszik rajta. Az utóbbi pár év során teljesen kiépült az infrastruktúra, amely azonban sok helyen megőrizte eredeti vadságát és az elveszett sziget egyedi…..
A Jón-tenger legnagyobb szigete több előnnyel büszkélkedhet, amivel a világ turistáit csalogathatja. Kedveli a történelmet, a hegyeket, a virágokat, a titkokat és a vízi sportokat? Akkor Zakynthost imádni fogja.  ..
Ha az ember megteheti, hogy elszökik egy pár napra a téli időszakban, akkor ez jobb, mint az összes karácsonyi ajándék. Meglepni kedvesünket, családunkat a téli szezonban egy egzotikus nyaralással olyan lehetőség, amit minél gyakrabban kéne kihasználni...
A két helyszín egy csomagban olyannak ígérkezik, mint egy hatalmas fagylaltkehely csoki és cukorszórással rolettivel  és tejszínhabbal: minden, ami a testnek és a léleknek örömet okoz...
Még ugyan csak augusztus van, talán éppen túl van egy jól sikerült nyaraláson. A szürke munkás hétköznapok még messze vannak, az ónos esők és a hideg szél pedig egyenesen elképzelhetetlen. Mégis érdemes előre gondolkodni azon, hogy hol tölthet el pár kellemes napot télen, ahol az embert egy mennyei…..
Ez a csupán 153 kilométeres szakasz Katalóniában, Spanyolország északkeleti részén. Több lehetőséget rejt magában, mint ahogy azt hinnénk, vagy, ahogy a szomszédok mesélték...
Van, aki ráncolja a szemöldökét, hogy ennél elcsépeltebb nyaralóhelyet talán nem is lehet találni külföldön, de ha valaki olasz ritmusra és vendégszeretetre, jó szolgáltatásra, élményben gazdag, bejáratott nyaralásra vágyik, annak tökéletes megoldás...
Az nem kérdés, hogy az egyik leglenyűgözőbb úti cél ebben a kategóriában. Van itt minden, amire vágyhatunk: napfény, strand, kultúra, luxus, modern épületek és műemlékek...
Ha valaki egy igazán retró nyaralásra vágyik igen kellemes áron, annak remek lehetőség a nem túl messzi Bulgária Napos partja...
Thaiföld valószínűleg leghíresebb városa magyarul Pattaja, a nemzetközi átírásban Pattaya, mely kellemes klímájának és ismert tengerpartjának köszönhetően kedvelt és népszerű fürdőhely...