Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petit bourgeois

12 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elsodortak a mindennapok, nem jutottam a blogoláshoz. Megértük az első születésnapot, B. remek gyerek, okos, egészséges, szép. Kettőnk között, mármint a férjem és én köztem hullámvasutazik a szerelem; néha fent, néha lent, néha meg csak középen-egyenesen, talán azok a legjobb pillanatok. Egészen…..
Mi a közös Mick Jaggerben, Luciano Pavarottiban és Czeizle Endrében? Mindannyian jócskán nagypapa korban lettek (újra) kispapák. Pavarotti 68 éves volt, amikor a legkisebb lánya megszületett, Czeizel Endre 79, Mick Jagger pedig nemrégiben 73 esztendősen lett újra „kispapa”, bár ő, a legfrisebb hírek…..
petit bourgeois 2016.12.16 23:27:04
@Androsz: Ezen hangosan felnevettem. :)
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a romlott nyugaton élek, ahol nem divat 35 alatt szülni. Így tehát nem illek a többi kismama közé korban. Ettől függetlenül még lehetek kiemelkedően ronda is. :D
petit bourgeois 2016.12.16 23:28:06
@Dorinda41: jóanyámnak is gratuláltak már :)
Nem akartam túlságosan mély vizekre evezni a gyerekvállalás utáni párkapcsolati világban; elég ismerősöm böngészi a blog.hu írásait ahhoz, hogy valaki rám ismerjen, és kellően elcsámcsogjon a magánéletemen. De az sem járja, hogy mindig csak udvariaskodunk és hárítunk, ha valaki megkérdezi: és,…..
Tíz évig egyke voltam, utána meg a "nagy és felelősségteljes" nővér, a követendő példa, a diákújságíró, az ötösre érettségiző, a gimnazista, aki már zsenge korában is mindig jókor volt jó helyen... Aztán én lettem a "tudod, aki Hollandiában tanul", meg a "német barátja van", és egészen addig minden…..
 Ma a jegyespárok, vagy ha kicsit pontosítani akarok a párok női tagja már a kiszemelt dátum előtt 1 sőt 2 évvel is elkezdi szervezni élete "legszebb napját".  Az időben elkezdett szervezés (bár a 2 év nem könnyen belátható időtáv) is hozzájárulhat a költségoptimalizáláshoz, hiszen sok  mindent át…..
Így készült a Vissza a jövőbeBő egy éve, 2015. október 21-én Budapesten is megemlékeztünk Marty McFly „jövőbe érkezéséről”… Mondhatnánk, hogy nagyjából akkor kellett volna ennek a kötetnek is megérkeznie, de nem így történt. Valójában ez a könyv kétszeresen is késve jelent meg...
Most, hogy betöltöttük a 19. hetet is és enyhe pánikrohamot kaptam attól, hogy a hétvégén utazunk el és konkrétan nincs olyan ruhám ami az időjárásnak is és Aprajafalvának is megfelel, muszáj voltam minden erőm összeszedni és célirányosan elindulni vásárolni. Tudtam, hogy ez nem úgy megy már mint…..
Ha valaki nekem tavaly december 23-a előtt mutat egy fényképet a mostani önmagamról, biztosan bekönnyezik a szemem. Olyan szavak jutottak volna az eszembe, mint "ocsmány" és "takarnivaló", meg "szégyenteljes" és "taszító". Ha őszinte szeretnék lenni, akkor bevallom, hogy még mindig kicsit kétkedve…..
A méregdrága Zepter edények egyik előnyeként szokták emlegetni az örök garanciát, amit a cég vállal a termékeire. Illetve olvasónk beszámolója szerint a termékek egyes részeire, és ezt nem úgy kell érteni, hogy egyes termékekre igen, másokra nem, hanem úgy, hogy ha pl. a kis…..
petit bourgeois 2016.10.06 15:38:40
@Terézágyú: Nem mutat fokot, csak hogy "alacsony", "közepes", vagy "magas". A magamfajta rizs-analfabétáknak kiváló; berakod a cuccot a lábosba másfélszer annyi vízzel, megvárod míg a hőmérő mutatója a zöld (közepes) és piros (magas) közé vándorol, elzárod, vársz tíz percet és voilá. Pihepuha, kínai étterem-szerű, pergős rizsszemek. Mondjuk nekünk hamisított Zepterünk van, az igazi áráért inkább mennék sushi-tanfolyamra, ott is megtanul az ember rizst főzni. ;)
petit bourgeois 2016.10.06 16:05:47
@Terézágyú: Ha anélkül főzöm a rizst akkor rendszerint leragad, masszává fő vagy épp nem fő meg; ezzel a hőmérőzéssel nem kell számolgatni a perceket meg trükközni hogy akkor olajon pirítod-e előbb vagy forrásban lévő vízhez adod a rizst, stb.
Nem KELL a hőmérő, de elég praktikus, - viszont mondom, annyira nem éri meg, hogy eredetiben megvegyem, mert annál már a szétfőtt rizs is jobb. :)
petit bourgeois 2016.10.06 16:18:24
@Terézágyú: Mint mondtam, nekem hamisítványom van, azt is kaptam, tehát nem hogy százezreket, de még egy ezrest sem költöttem rá :) Teavizet is lehet edényben forralni, mégis szerintem van otthon vízforralód. ;) Ugyanúgy tojáshoz sem kell szeletelő, vagy sütihez a robotgép... csak egyszerűbb.
Hollandiába való kiköltözésemkor egy buszmegállónyira laktam az Ikeától. Ez kezdetben csak azt jelentette, hogy egy-egy lusta napon beugrottam pár ismerőssel egy 1 eurós reggelire, később jött a húsgolyós ebédelés/vacsorázás is, majd mikor kicsit megszedtem magam anyagilag, köszönhetően a…..
Nálunk otthon mindig is Németország volt a gazdasági fellegvár csimborasszója. Ha nyögvenyelősen ment a német-tanulás, apám mindig azzal jött, hogy az bizony a legfontosabb nyelv kontinensünkön, hiszen Ausztria, Svájc, na meg főleg Németország, kulcsszerepet játszanak a szegény…..
petit bourgeois 2016.10.01 21:25:54
@Fülig José: Haha így van, azt hittem ezt mondanom sem kell ;)
Nem vagyok jóban a halállal. Nem tudom elképzelni, milyen az, amikor nincsen semmi, ami meg ugye paradoxon, mert ha nincs semmi, akkor én sem tudok képzelgetni dolgokat. Mégis, mint a leprát, úgy kerülöm a filmeket, könyveket, zeneszámokat, amikben az elmúlás akárcsak érintőlegesen…..
Elfogult vagyok, és nem a terhesség miatt. Bridget Jones nekem olyan, mint egy vidéki kisnyugdíjasnak Orbán Viktor: nagyszerű, utánozhatatlan és megkérdőjelezhetetlen. (Én vidéki is vagyok meg egy rakás édes kisnyugdíjast ismerek, tehát tessék nem megsértődni. :)) Gimnáziumi éveim alatt volt egy…..
Tizennyolcplusz, meg csakerősidegzetűeknek, nyomokban vért és érett személyiséget igénylő témát tartalmaz.  Gyakran előfordul, hogy az ember fia-lánya nem utolsószülött, így már gyermekkorában megismerkedik a "pocaklakó" fogalommal, de hogy miként kerül ki a később éjszakákon át ordító tesó…..
Egy nappal Szenteste előtt derült ki, hogy babát várok. Igazából egyetlen oka a tesztelésnek a másnapi dajdaj volt, amit az akkor még barátom, O. nagycsaládja szervezett, és ahol híresen sok alkohol fogyott minden megelőző évben. A menstruációm minden hónapban egészen változatos időpontokban jött…..
Körülbelül 11 éves lehettem, amikor egy apró térdsérülés folyományaként bekerültem a mindenki szíve csücske János Kórházba. Amíg az orvos arról vitatkozott anyámmal, hogy kaptam-e az iskolában tetanusz oltást (hogy ne kaptam volna, amikor Magyarországon minden gyerekkori vakcina kötelező, többek…..
Indulás előtt leszögezném, hogy annyit tudok a Csillagok Háborújáról, hogy van benne egy kétlábon járó kutya, egy csipogó szemetesláda és egy aranyszínű robot, meg természetesen hogy Darth Vader Luke apja. Arról viszont meg voltam győződve B. születése előtt, hogy a gyerekneveléshez többet konyítok,…..
Májusban szerencsém volt Nápolyba látogatni pár napra, és ugyan eddig is imádtam Olaszországot, azt hiszem, most sikerült megtalálni itt a kedvenc városomat. Hogy miért? Mert Nápolyban minden megvan, amit kerestem: tenger, szűk utcák, történelem, modernitás és olyan csodás gasztronómia, aminek azóta…..
petit bourgeois 2016.08.11 12:30:47
@Jean Sol Partre: Pontosan ez tortent velem Pizzaban is, nem egyedi, napolyi eset. Raadasul csak a koldulas egyik formaja, nem valami keresztapas maffiaugy, ennyire ne orulj, hogy belekerultel az elet surujebe. :)
petit bourgeois 2016.08.11 12:35:26
@petit bourgeois: Pisa. Latszik, hogy ebedido kozeleg.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Tanácsot szeretnék kérni egy kissé rendhagyó ügyben. Azt hiszem, nem szeretném perre vinni a dolgot. Csak az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e beadni a kártérítési igényemet?…..
petit bourgeois 2016.06.21 12:54:31
@Szelid sunmalac: Ez pontosan így van, nem találkozom ilyen reakciókkal (pontosabban, felém irányuló reakciókkal), csak nem értem, miért kell úgy amblokk ráhúzni minden nőre, hogy tenyészkanca, meg az összes meghülyül, estébé, amikor a posztoló magatartása, mondanivalója kéne hogy terítékre kerüljön. Nem azért gáz a reakciója, mert terhes, hanem mert nem szokás egy folyosói összeütközés után feljelentgetni. Még akkor sem, ha tényleg tirpák volt az "elkövető".
@Valakiateleprol: Nézd, lehet ezen veszekedni, de ez egy biológiai tény. :D Ha téged önt el ennyi hormon, akkor te sírsz a szupermarketben, mert elfogyott a kedvenc müzlid. Ezzel szerintem semmi "baj" nincs, kezelje a nő férje, barátai, családja.
A poszt meg nem arról szólt, hogy felelőtlen-e vagy sem, amiért beteg férj mellé még bevállal egy gyereket, ez annál mélyebb kérdés, minthogy ítélkezzünk felette. Racionálisan nyilván nem felelős dolog, de a legenda úgy tartja, hogy van ez a szerelem dolog, amit szeretnek megőrizni az emberek még akkor is, na neadjisten meghal az egyik fél. A "gyerekben való továbbélés" nem egy mai gondolat.
És tudom, ismétlem önmagam, de anyukádat is telespriccelték? Vagy ő kiérdemli, hogy mondjuk a megtermékenyítés szót használd. Én mondjuk nem érzem magam felsőbbrendűnek, ettől függetlenül jól esne, ha egy háromnegyed órás buszút alatt akár egy energetikus tinédzser is felpattanna, legalább felajánlani a helyét. De ezt akkor is így érezném, ha 90 éves lennék, vagy féllábú. A terhesség - ahogy a szóban is benne van - gyakorlatilag egy teher. Még ha értelmes "végkimenetele" is van. Tisztelendő, ha ezt valaki bevállalja. De igaz, másrészről meg ez magánügy, nem jár speciális jogokkal. Csak figyelni kéne egymásra. Terhes, nem terhes.
petit bourgeois 2016.06.21 13:00:56
@Szumátriai Patkánymajom: Sajnálom, hogy veled nem törődik senki. Valószínűleg ezért vagy ilyen frusztrált.
petit bourgeois 2016.06.21 13:11:46
@Szumátriai Patkánymajom: Első körben nem tudom, miért kéne neked eltartanod a gyerekes nőket (a savanyú, vén otthonülők alatt feltételezem a nyugdíjasokra gondolsz, akik anno az ő szüleik generációját "tartották el", majd egy élet ledolgozása után őket tartjuk el mi, tudod, társadalom, ilyesmi... téged meg ezek a "fattyak" fognak, akiket itt szapulsz). A gyerekes nőket a férjeik tartják el, illetve a gyermekágyi időszak után saját magukat. Tehát sokat te itt nem rúgsz labdába.:) És nem, nem KELL átadni a helyed, istenments. Ez egy lehetőség, amivel segíthetsz másokon. Ha nem akarsz, a te döntésed, de akkor tényleg ne csodálkozz, ha "senki sem törődik veled". Én nem elvárom, hogy átadják a helyüket, hanem esetleg jól esne, mert bizony leesik néha az a vércukor, vagy nehéz az extra x kilót cipelni egész nap. Attól függetlenül még telibe szarhatod az én helyzetemet is, meg az idősekét is, meg a fogyatékosokét is, meg akiért csak akarod.
Szép téli hétvégét mindenkinek! Náltok mivel telik? Szoktatok kuckózós, film nézős estéket tartani? Ha igen, akkor figyeljetek, mert összegyűjtöttem Nektek a legjobb boltos filmeket. Ha ezeket vetítitek otthon, akkor garantáltan, szórakozás közben tudtok majd inspirálódni és…..
Munkába állt a Wizz Air első A321-es repülőgépe, mely a terveknek megfelelően a budapesti bázisra érkezett. Messze nem annyira feltűnő rajta a tömegnyomor, mint ahogy azt sejteni lehetett előre, de üzemeltetésével 10 százalékot spórol a vállalat, s azt ígérik, ezt nagyjából…..
petit bourgeois 2015.11.28 18:15:33
@Punxsutawney Mormota: Ezt egyébként kábé meg is teszik (mármint ami a friss pékárut illeti).
Megdöbbentő tény, de a házasságok és állandó párkapcsolatok több mint 90 százalékában felmerül a megcsalás kérdése, még ha csak vágyak formájában is. Bár hűségesnek maradni leginkább elveken, és saját döntésen alapuló magatartásforma, a kísértést mégsem tudja…..
petit bourgeois 2015.11.25 15:57:47
Azt mondta, rendszerezzem az életemet és akkor kezdjek el szexelni, az élet nem úgy működik, hogy csak élvezzük a jó dolgokat és amikor reggel felkelek és megiszom a reggeli kávémat a cigimmel, akkor vegyem be a fogamzásgátlót. Olvastam sok történetet és most rászántam magam,…..
petit bourgeois 2015.11.20 13:50:37
@rest of boys: A depresszió (vagy szép délkínai nevén a pontosabb meghatározás: anxiety disorder) egyik tünete a zaklatott alvás (a.k.a. aligtudokelaludniésmindenszarrafelkelek) vagy épp az ellenkezője, a kisetudokkelniazágyból. Csakmondom.