Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lutria

0 bejegyzést írt és 2865 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tesztelés, haza érkezés, matrica, megbélyegzés. 4 szó, ami összekapcsolódik és napjainkban a koronavírus idején figyelmet követel magának...
Annak idején egy teljes bejegyzést szenteltem gyerekkorom tévéreklámjainak és tévéreklám-szignáljainak, de volt egy olyan fajta, amit akkor nem találtam meg a youtube-on: a Mahir reklámblokk, melynek megkülönböztetését már akkor se értettem, mert nem tűnt fel, hogy gyökeresen más dolgokat…..
Mindenki, aki a Szentendre-Dunakanyar régióban lakik, vagy szokott arra közlekedni, látja a környékbeli közlekedés tarthatatlanságát. Gigadugók mindenütt, lassú és lepukkant HÉV szerelvények. Mindenki várja már (tulajdonképpen több, mint egy évtizede) a HÉV szerelvénycserét és pályafelújítást, régi…..
Sokakban felmerül, hogy a gyári autón átalakítana ezt-azt. Másik felni jobban mutat, esetleg kicserélem a 20 éves kocsiban a rádiót, hogy telefonról is szóljon a zene. Ehhez hasonlók azért nem akkora vétségek az emberiség ellen. Itt viszont, kicsit jobban elszabadul a fantázia! Nagy tükrök, sok…..
1864. november. A William T. Sherman tábornok vezette északi csapatok vasútvonalat rongálnak meg Atlanta térségében, hogy nehezítsék a déliek ellátását..
lutria 2021.02.07 15:46:23
@MIG-31: Én a 90'-es években voltam katona és még akkor is az volt a szokás hogy fagyálló csak télen volt a katonai járművekben,tavasszal le kellett engedni és elszámolni a literekkel,teljesen ki voltak akadva ha valamelyik Ziből kevesebb jött le mert pl.a több db leengedőcsapból pár véglegesen be volt rohadva...
A fagyállót leszűrték egy harisnyán át majd visszatöltötték a hordókba a következő télig.
Volt olyan is hogy laktanya csuklós ikarusz buszát is fagypont alatti északákon pár óránként be kellett indítani a telephelyen mert abba sem jutott fagyálló.
Az Agymenők szituációs komédiában feltűnő hét főszereplő 12 éven keresztül szórakoztatja a nézőket ugyanazokat a különc ruhadarabokat viselve. Nem hétköznapi, furcsa és állandó öltözködésük arra enged következtetni, hogy ruházatuk mélyebb jelentéssel bír, mint, hogy egyszerűen azt mondhassuk: a…..
Az egyik legsokkolóbb amerikai bűnténynek mind a mai napig a Tate- La Bianca gyilkosságot tartják. Hiába telt el azóta több mint 50 év, Charles Manson azóta is ugyanúgy téma, sokan pedig az ördöggel tartják egyenértékűnek a szektavezér személyét. Az ügy nyomán több sorozat és film is készült, a…..
Magyarország (MAFILM), 101 perc, Gevacolor, vígjátékProducer: Szinetár GyörgyRendező: Nádasdy Kálmán, Ranódy LászlóOperatőr: Hegyi BarnabásForgatókönyv: Szinetár György, Fazekas Mihály elbeszélő költeménye alapjánZene: Szabó FerencSzereplők: Soós Imre, Solthy György, Horváth Teri, Rajczy Lajos,…..
A fiatal zsidó lány, Cilka túlélte Auschwitz borzalmait, végre szabad lehetett volna, de az ő utazása ott nem ért véget. Kollaboránsnak minősítették és még hosszú évet kellett túlélnie kényszermunkásként Szibériában a Vorkután, a hírhedt Gulagon. Lehet ennél kegyetlenebb az élet? Szeretem a…..
lutria 2021.02.01 19:38:38
@Arthur Arthurus: De gondolom Csehszlovákiába ment volna haza (ha onnan származott) szabadulása után nem a ruszkikhoz.
A tömegközlekedési megállók területén sok helyen találkozhatunk úgynevezett várókkal, vagy másnéven esőbeállókkal. Ezeknek a funkciója többes: értelmes kialakítás esetén védik a járművekre várakozókat az időjárás viszontagságaitól, leülési lehetőséget biztosítanak, valamint bevételt is generálnak az…..
Az I. világháború után a Gyermekvédő Liga az árva, elszegényedett és éhező gyerekek tömegét utaztatta ki Nyugat-Európába, ahol néhány hónap alatt testileg-lelkileg erőre kaptak, és úgy tértek vissza Magyarországra. A célországok között szerepelt Hollandia, Belgium, Svédország, Anglia és Svájc.…..
lutria 2021.01.29 14:39:29
@Hihetetlen Történelem: A mostani "királydomb"1975-ig nem létezett,a városliget átépítése miatt az ottani BNV épületek bontási anyagából készült.Annyira sík terület volt korábban hogy fenyves,jégpálya,épületek és BNV területe volt ott.Szerintem Pesten nincs is a képen látható nagyságú ~30+méter magas domb,lehet hogy inkább az akkoriban frissen ledózerolt Tabán van a képen.
Pénteken volt a világpremierje a  Netflix új akciófilmjének, az Outside of Wire-nek, azaz a Halálos harcmezőknek. A majd közel két órás filmben, szinte hemzsegnek a hazai forgatási helyszínek. Ami persze nem is csoda, lévén a svéd rendező Mikael Hafström dolgozott már korábban Budapesten. Ahogy…..
FRISSÍTVE! Tényleg luxusautót vásárolt magának a székesfehérvári polgármester, Cser-Palkovics András az adófizetők pénzéből egy világjárvány okozta gazdasági válság idején? Attól függ, kinek mi a luxus. Mi mindenestre körbejártuk a témát. Az is kiderül, milyen szolgálati autókkal járnak egyes…..
     A népszerű mobilok hamisítása mindig is kifizetődő üzlet volt a mindennemű tudást és tapasztalatot nélkülöző kisebb kínai üzemeknek. Eddig azonban többé-kevésbé elmondható volt, hogy ezen telefonok minél kisebb összegből, minél nagyobb pontossággal igyekeztek lemásolni és így átverni a…..
Egy olyan lépcsőházban él Fokhagymás Rózsi édesanyja, ahol 4 lakás nyílik egy folyosóról egy szinten. A ház a puccos Újlipótváros egyik "főutcáján" található. Az egyik emeleti lakónak elgurult a gyógyszere: először becsavarozta a folyosóra nyíló szemétledobó ajtaját, hogy ne lehessen becsukni.…..
lutria 2020.12.31 16:32:48
@élhetetlen: A saját lakóhelyemből indultam ki,a szociban ebben a panelben is volt főállásó gondnok/házmesteri lakás az Fsz.1ben-azt is eladták,viszont azóta már kétszer találtak olyan lakót aki vállalta megbízást-a mostani nettó 250e Ft-ért-aki főleg csak a kukákat rendezi és hetente felmossa a két lépcsőház egy részét.Viszont szinte bármikor lehet hozzá fordulni ha valami történik a házban,csőtörés stb.és tudja hová kell nyúlni elzárni ezt-azt-és az ilyen hülyéket is rendbe tenné.Viszont azt is megszavaztatta hogy milyen jó ötlet lezárni a ledobókat mert azon közlekednek a bogarak és más állatok-neki meg kevesebb meló mert nem kell pár óránként cserélgetni a kukákat a cső alatt mert a lakók ezentúl maguk hordják le a szemetet és dobják a 8 kukába-ezután idén kért 50e Ft fizetésemelést...(a kevesebb munkáért)
De azért elmondható hogy a környék többi ltp.-i házában is pár lépcsőházanként vagy akár csak a szomszéd épületben lakik,de van gondnok/házmester.
Ez bejegyzés nem tervezett tartalomként jelenik meg, de a olyan tévedésektől hemzsegő írás jelent meg egy nagy olvasótáborral bíró online felületen, amit nem lehetett szó nélkül…..
Szintező félméteres hibával, motorblokkok az almaraktárból és öntvény 16-ik próbára. A hazai gyáripar sötét középkora...
lutria 2020.12.20 18:43:06
@Alick: BHG?
Ott én is szereltem össze néhányat tanulóként.
A városi levegő hőmérséklet – a városi hőszigethatás – csökkentésének egyik leghatékonyabb módja a zöldtető. Nyáron a hőmérséklet a városokban az épületek és utak hőelnyelése miatt 5-7 ºC-kal melegebb, mint vidéken, és a hőmérséklet egy hagyományos tetőn (amely ráadásul sötét színű borítást vagy…..
lutria 2020.12.19 22:37:38
@gigabursch: Mifelénk is volt egy ilyen,a 4.emelet magasságáig tartott és környék összes verebe beleköltözött-miközben máshol alig lehetett látni őket-és ott csiripeltek benne.:)
Vagy ezért vagy másért de a önkormányzat tavaly kivágatta.:(
Helyszín és időpont: Los Angeles az 1940-es évek elején… Nick Popodopolis magándetektív (azaz private dick – milyen gyönyörűen kétértelmű tud lenni az angol nyelv, ha épp úgy hozza a szükség!) felballag emeleti irodájába, ahol egy középkorú, ám még éretten is bombázó kinézetű hölgyet talál, aki…..
Képzeljük el, micsoda mérnöki teljesítmény egy olyan gépjármű megépítése, amely utasait megvédi egy 30 km-es sebességgel, és akár 1500 g lassulással bekövetkező ütközéstől! Aktív és passzív védelmi berendezések, gyűrődő zónák, önfeszítő biztonsági övek, több összehangoltan működő légzsák esetén sem…..
1926. december 3-án Agatha Christie rejtélyes módon eltűnt. Napokkal később már fél Anglia a híres írónőt kereste. A nyomozásban még Sir Arthur Conan Doyle is részt vett, akinek a Sherlock Holmest köszönhetjük. Végül 11 nappal később bukkantak Agatha nyomára, de úgy, hogy az csak még több kérdést…..
Tévévetélkedőn nyert óvoda, Sarlós István felmentése, épülő 2-es metró, étterem az új Széchenyi-hegyi adótoronyban és faültetés a Városligetben - ez történt 1970 decemberében Budapesten. December 1: A Budavári Mátyás-templom külső és belső helyreállítása befejeződött. A Schulek Frigyes eredeti…..
Úgy veszem észre, permanens lemaradásban vagyok, bár kétségtelen, hogy annyira nagyon nem is törekszem arra, hogy ne legyek. Mire értesülök egy-egy roppant érdekes kiadványról, könyvről, jobbára hónapok, még inkább évek telnek el. Kertész Sándor könyve 2018-as. Még nagyobb baj, hogy volt előzménye,…..
lutria 2020.11.23 14:31:35
@Mohácsi Zoltán: Volt a kerületben másik gyerekkönyvtár is?Én a Vihar utcai iskolába jártam de az nem rémlik hogy olyan messzire vittek volna minket a Fő térre,inkább valahová annak az iskolának a közelébe valami modernebb könyvtárba.Bár mondjuk ~40éve volt és csak 1-2 alkalommal napközis foglakozás helyett....