Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lutria

0 bejegyzést írt és 2913 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1978. április 13-án, 17 óra 10 perckor az egyik Csepel felől érkező HÉV szerelvény fékezés nélkül belerohant a Boráros téri - akkor még a vágány vonalában lévő - állomásépületbe. A hatkocsis vonat jóformán letarolta az épületet. A tragédia áldozatinak emlékére ma délután 3 órakor emléktáblát avatnak…..
Ismét tematikus válogatás jutott mára. Magyarország 100 éve, két tucat fotón! 1897. Vasúti híd építése Alsókubinnál..
lutria 2024.03.17 17:40:57
@molnibalage: 4db ilyen van Csepelen,ebből 1db jelenleg balesetes.
A mai összeállításban Koppenhága egy évszázadát tekintjük át érdekes, ritkán látható fotókon. A felismert helyszíneket kérem a kommentekbe linkeljétek, ahogy mindig :) Nagylányomnak ajánlom... 1914. Villamos és biciklisek a sorompó előtt várnak a híd leengedésére ..
lutria 2024.03.03 17:52:41
@Watchdog: Miért,látsz ott kifolyt sört?
Csak üvegszilánkok vannak.
Sokszor felmerül érdekességként, hogy egykor hidroplán-repülőtér működött a Szabadság híd lábánál, de ennél nagyobbat is változott az a környék az idők folyamán: Ezen az 1870-es évek közepén a Gellért-hegy tetejéről készült képen Ferencváros nagy része még nincs beépítve. Jobbra a háttérben épp…..
Legutóbb mutattam egy sor '79/80 körüli fotót Balt Korthals Altestől, most pedig folytatnám a témát, egyszerűen azért, mert tetszik a fekete-fehér képek hangulata.  A címben írt "változások" szó nem konkrét dátumokra utal, hanem egy kb. nyolc éven át tartó folyamat eredményére: elkezdték átadni a…..
Aki járt már az Erzsébet híd és a Lánchíd közti dunaparti szakaszon, annak a budai panorámában gyönyörködve nyilvánvalóan szemet szúrt a Gellért-szobor fölötti vöröstéglás, bástyaszerű épület. Ez az ún. Hegedűs villa az Orom utca 4. szám alatt, aminek semmi köze semmiféle harcászathoz: nagypolgári…..
2021-ben nagyon bejött a ferihegyi Ikarus találkozó, aztán 2022-ben valamiért nem mentem ki. Oké, nem "valamiért", hanem mert lusta voltam. De talán nem is baj, ha nem buszrajongóként nem szaturáltam túl magam Ikarusokkal, mert így annál jobb volt látni a sok öreg vasat: Két évvel korábban egy…..
Nagyvárosi oázisok, lakótelepek mellett elterülő pihenőtavak, fürdővárosi állóvizek – a fentrol.hu archív légifelvételeiből készült újabb válogatás ezúttal hazánk egy-egy városi tavát mutatja be a magasból. Fekete-fehér, színes és infraszínes légifotókon látható többek között a Városligeti-tó, a…..
Nyári ismétlőválogatásunk újabb darabja, 9 éve bemutatott fotókból: 1966. Észak-dakotai hófúvás. A három nagy hófúvás egyike. 1888-ban 112-en, 1941-ben 34-en, míg a képen látható 1966-osba öten haltak bele..
lutria 2023.08.06 21:35:19
@MIG-31: Én azt tudom hogy amikor dolgoztam a postán csomagosként hiába fejlesztették hogy PDA-n megkapunk minden adatot-ugyanúgy kinyomtattak minden csomagazonosítót,címeket papírra naponta úgy ~2méter hosszban arra az esetre ha meghibásodna,lemerülne a PDA papíron lehessen aláíratni a címzettekkel.
Ha felvettem egy értékes csomagot az értékraktárból 1 A4-es papír,ha este visszaadtam még 1,letéti posta még egy A4,beszedett pénzek elszámolása +1 papír,kézbesített csomagok listája megint több lap stb...Azután leszámolás után az egész papírkupacot iktatják az irattárba több hónapra hogy visszakereshető legyen.
Volt újrahasznosítás,több hónap után selejteztek az irattárban,a papírokat tenyérnyi darabokra vágva visszaadták "firkapapírként" ha jegyzetelni kellett valamit,címeket felírni,sorba tenni stb. :)
Dolgozóként tutira keletkezett pár kiló dokumentum hetente.+egyéb munkafázisokban,raktárnyilvántartás stb.
Miklós cárt és családját 1918. július 17-én mészárolták le Jekatyerinburgban az Ipatyiev-ház egy alagsori szobájában...
Showtime! Le a cipővel 2/2 2023.06.15 04:44:00
Aki DVD-n vagy a neten nézi az opuszt, az tudja, hogy a második rész elején rövid összefoglaló hangzik el az eddig történtekről Csákányi László tündéri narrációjában. Aki viszont csak itt a blogon olvassa, az rosszabbul jár, mert írásbeli összefoglaló nem készül, arra ott az előző poszt, itt máris…..
HamPLÓ Kassai Búvárkodás 2023.06.06 06:06:00
2017-ben a kassai fűtőházban megrendezett Rusnoparada során jöttem rá, hogy nem csak azért tetszik a szlovák vasút, mert gyönyörű helyeken futó vonalaik vannak, hanem mert a járműveik is jópofán mások mint a mieink - némelyikhez hasonlónk egyszerűen nincs is. Persze a cseheknek is hasonló - néha…..
1914. Villamos New Yorkban a Broadway és a 242. utca kereszteződésében..
1885. A kanadai transzkontinentális vasút elkészültének pillanata, az utolsó sínszög beverésével a Brit Kolumbia-i Craigellachie-nél értek össze a vágányok..
A korábbi posztokban személyautókról szóló "népítéletekből" válogattam - de a kommunista időszak bővelkedett a tervezési / kivitelezési hibáktól hemzsegő haszonjárművekben is: kisbuszok, áruszállítók stb. A szocialista ipar egy rákfenéjeként a '60-as években még tűrhető színvonalúnak számító…..
Felülről nem akarják látni? Rontja a csepeliek életminőségét, hogy egyre kevesebb szolgáltatást érnek el helyben. Például több egészségügyi szakrendelés nem működik,  üzletek zárnak be, a gimnázium évek óta albérletben van, a vízművek hamarosan megszünteti a helyi kirendeltségét, nincs kerületi…..
A rezsibiztos és Gulyás miniszter a Jedlik épülő új szárnyára  kitűzött bokrétát nézi. A Csepelnek szóló fideszes ígéretek csokrát viszont már régen a kalapunk mellé tűzhettük. Egy évvel ezelőtt, 2022 januárjának végén, négy évvel a kormánydöntés után rakták le a Jedlik Ányos Gimnázium alapkövét,…..
Az első világháború az emberiség történelmének legvéresebb, legkegyetlenebb küzdelmei közé tartozik. Több mint 9 millió katona és 5 millió civil esett áldozatul a háborúskodásnak. Rengeteg regény és film is foglalkozik a témával, ám a legjobb források a valódi visszaemlékezések. Molnár Ferenc…..
Okés, akkor elmondom, hogy én szerintem mi is történt, miért támadta meg Oroszország Ukrajnát. Megpróbálom koherens rendszerbe foglalni az eseményeket, kitalálni, hogy mi járhatott Putyin fejében, mik voltak a racionálos okai a háborúnak. Merthogy van racionális magyarázat, csak persze nem az, amit…..
Most is látni ahogy évek óta égnek meredten egyhelyben, torzóként áll a Táncsics Mihály utcában „A polgármester az évek óta tartó elhibázott gazdaságpolitikája rákényszerítette, hogy egy takarékossági elképzeléssel ijesztgesse a kerület lakosságát. Sok minden megalapozatlanul, kapkodó megszorító…..
Az új Mercedesek és a Solaris trolik érkezésével és a metrópótlás végeztével lezárul egy korszak a BKV történetében: elbúcsúznak a főváros útjaitól az utcakép részét több mint 50 éve képező Ikarus 200-asok, és a magaspadlós 400-asok is. A „nagy”, de már 20 éve halott Ikarus által tervezett és…..