Regisztráció Blogot indítok
Adatok
William Hunter

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
William Hunter 2019.05.23 11:55:46
@adamskij: "a GoT fanbase szuper példája az ultra-megrögzött és kedvencébe kapaszkodó kisgyerek mentalitású nerdöknek; ha nem az történik, amire vágyik, egyből üvölteni kezdi a világba a fájdalmát."
Ennek tükrében érdekes, hogy az S3.E09 (The Rains of Castamere) 9.9-en áll az imdb-n.
www.imdb.com/title/tt0944947/episodes?season=3
Ennyien nem kedvelték Robb Stark-ot, Talisa Stark-ot, Catelyn Stark-ot és Shaggydog-ot?
William Hunter 2019.05.23 12:25:50
@adamskij: "viszont a Red Wedding 2000ben jelent meg könyvben, a sorozat meg 2013ban ért az eseményhez".
Igaz :) A GoT fan kisebbség, aki előtte olvasta a könyvet, nem azt élvezte, hogy a fent említett szereplők elhaláloznak. Hanem a Red Wedding filmes megvalósítását. Viszont a többséget, aki nem olvasta, sokként érték a történtek. Ezért furcsállom a 9.9-et.
Mondtam, hogy lesz csúszás, sajnálom. Cserébe a Drót egyik legfaszább jelenetének alapmotívumát ellopva összefoglalom az eseményeket azoknak, akik nem akarnak olvasni. A rendes hogyvót utána. Petting Bravúros tracking shottal nyitunk, Samu kálváriájának ezredik stációja az első…..
William Hunter 2019.05.04 21:10:37
Nekem tetszett a 3. rész is. Mégis csalódott vagyok.
Nem azért amilyen lett, hanem azért amilyen lehetett volna.
Megpróbálom egy példa segítségével kifejteni. Ha már fantasy, legyen a példa tárgya a LOTR.
J. R. R. Tolkien világa szintén jól kitalált. A történelem, a földrajz, a tünde nyelv és minden eleme nagyon részletesen kidolgozott. Tolkien miután megírta, még sokat finomított rajta. Többször átdolgozta, mielőtt könyvként megjelent. Gondolom George R. R. Martin is így tett. Tegyük fel, hogy Tolkien meghal mielőtt befejezi a könyveket. Az írásában a Helm-szurdoki csatáig jut. A történetet megfilmesítik. A lezáráshoz pedig pár fennmaradt vázlatot , jegyzetet használnak. Lássuk mit hozna ki belőle David Benioff:
Kürtvárból Minas Tirith-hez vonul mindenki, hogy megvívják a végső csatát a Mordori sereg ellen. A Frodó szálat teljesen hanyagolják, remélhetőleg halad a Végzet Hegye felé.
Felsorakoznak a seregek. A jól védhető várban csak a nők és a gyerekek maradnak. A holtak serege és az Oliphant-ok kimaradnak, mert a CGI költség túl magas lenne. Sauron maga a Gonosz, aki "sötétségbe" akarja borítani az egész Középföldét. Sötétbe borítja hát Pelennor mezejét, a harc színterét is. (nagyon jól mutat Sauron lángoló szeme az éjszakának tűnő sötétségben, és a költségeket is tovább lehet csökkenteni). A több 10.000 rohír lovas fantasztikusan néz ki, amint Gandalf egy tűzlabdával jelt ad nekik a támadásra. Ahogy a tűzlabda kialszik már nem látni szinte semmit a hadosztályokból. A távolból orkok üvöltése hallatszik, amint a rohani lovasság nekiront a Fekete Kapu előtt felsorakozó ellenségnek. Pár perc múlva az összes rohír halott. Ezután az orkok indítanak támadást. Az égen két sas és egy szárnyas bestián lovagló Nazgul vívja harcát. A kaotikus csata végére csak pár tucat ember, tünde és törp túlélő marad a csatatér közepén. Ekkor újra megnyílik a Fekete Kapu és egy még nagyobb ork sereg vonul ki a vértől vöröslő harcmezőre (te magad is jól láthatod, ha megfelelően állítottad be a TV-det). A maroknyi meggyötört hős elkeseredetten rogy térdre. Itt a vég, mind meghalunk. Sírva borulnak egymás vállára és végső búcsút vesznek egymástól.
Vágás. Frodó és Samu áll a Végzet Hegyének gyomrában és nézik ahogyan Csűrös Rozi behajítja az Egy Gyűrűt a tűzkatlanba. A fiúk hálát adnak Rozinak, mert nekik volt egyedül elég ereje, hogy idáig elhozza ezt a hatalmas terhet. Sauron szeméből döbbenet sugárzik, miközben Barad-dur ledől. Az ork sereg vezérük halálát látván ijedten szalad a szélrózsa minden irányába.
Győzelem. A Gonosz elpusztult. Ezután az emberek, tündék és törpök egymásnak esnek a trónért, megfelelő mennyiségű rasszizmus kíséretében. Hogy végül kié lesz a trón, a folytatásból kiderül. A hobbitok hazatérnek a Megyébe. Rozi férjül kéri a félszeg Samut és nagy lakodalmat csapnak.
Szerintem amit George R. R. Martin kezdett el, azt csak ő tudja rendesen lezárni.
Királyvár Pöcsméregetéssel indulunk, már ha ez a Makulátlanok (vagy hogy a picsába is hívják az Unsullied hadsereget itten magyarul) esetében bármilyen formában is releváns, állnak a várfal előtt, sokan, odafent meg Bronn irányítja a védőket, egy kis szurkot ide, öntsél még…..
William Hunter 2017.09.08 22:30:38
@Lily1218:
!!!8. ÉVAD SPOILER!!!
"Mennyire számít áldozatnak egy haldokló leszúrása?? "
Hát igen, nem egy szokványos megoldás lenne :)
A Trónok Harca viszont részben a nem szokványos megoldásai miatt emelkedett ki az első, még könyvet követő évadokban a többi fantasy közül.
Ahogy EZNEMÉNVAGYOK is utalt rá viccesen, a többség nem ilyen befejezésnek örülne.
Egy szokványos blockbusterben Jon miután tudomást szerez valódi származásáról, hosszas tépelődés után, a számos "égi" jelnek köszönhetően végül elfogadja kiválasztotti szerepét, akárcsak Neo a Mátrixban. Patakokban folyó könnyek között, csókokkal elhalmozva szúrja szerelme szívébe a kardot a nagyobb jó érdekében, beteljesítve a próféciát és ezzel megmentve az emberiséget a hideg tekintetű, könyörtelen Night King-tól és seregétől.

Az én verziómban pedig, egy második, szintén emberöltőig tartó Long Night-nak vetne véget Jon és Dany férfivá érett gyermeke, szintén az Azor Ahai prófécia jegyében. Ezen kívül választ kapnánk a történet alapkérdéseire is.

A kérdés Martin hogyan képzelte el a történet végét, a HBO mennyire akar Martinnak vagy a nézők elvárásainak megfelelni?
Bran meghal a 2. epizódban, amikor mindenki a végső harcot eldöntő nagy dolgokat várt tőle?
Varys szíven szúrja a haldokló Dany-t? (Tényleg ki és mit mondhatott neki a lángokban?)
Dany-nek az emberiség jótevőjének holttestét az emberek szarral dobálják meg?
Euron a Vastrónon?
A közönségkedvenc Jon, Jaime és Drogon is meghal?
Ez a "kiszivárgott" 8. évad inkább áll közelebb Martin polgárpukkasztó gondolkodásmódjához, mint a szokványos keserédes befejezések.

@EZNEMÉNVAGYOK:
Igen, fake gyanús, ezzel azért a többség tisztában van. Ettől eltekintve még szórakoztató téma, amíg műsorra kerül a 8. évad.
Ahhoz a verzióhoz mit szólnál, hogy Martin azért súgta ezt a befejezést a HBO-nak, hogy tesztelje a nézők reakcióját. A rajongók pedig felüdülve kapkodjanak majd a történetet jobban lezáró könyvei után? :)
William Hunter 2017.09.09 11:39:50
@ezneménvagyok:
"A könyv szempontjából nem sok értelmét látom...."
Nem vitatkozni akartam az érveiddel. Viccnek szántam, csekély viszonzásul a Te humor bombádra :D

"Martinnak vagy nincs már beleszólása (max. ötletadó szinten), vagy rég szarik Westeros összes farmjára, a filmesek meg rég a lovak közé dobták a gyeplőt"
Lehetséges, hogy így van. Lehetséges, hogy téves következtetéseket vontam le a hírek alapján, miszerint a HBO és Martin továbbra is szorosan együttműködik. Illetve, hogy Martin nem hátradőlve élvezi a megszerzett millióit.

2017.04.14
www.christianpost.com/news/winds-of-winter-release-date-plot-news-george-r-r-martin-to-work-on-new-projects-for-hbo-delays-book-release-anew-180050/
2017.05.15
www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/game-of-thrones-spinoff-george-rr-martin-hbo-release-date-trailer-a7736111.html
www.syfy.com/syfywire/george-rr-martin-reveals-new-game-thrones-projects-are-prequels-not-spinoffs
2017.07.11
www.telegraph.co.uk/tv/2017/07/11/fans-believe-george-rr-martin-has-secretly-finished-game-thrones/
2017.07.12
www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/george-rr-martin-game-of-thrones-who-fears-death-a7836616.html

Minden lehetséges, éppen ezért annak az ellenkezője is :)

Biztosra venni, hogy a script valódi ugyan olyan hiba, mint biztosra venni, hogy hamisítvány.

A szinopszis hamis lenne?
Egy korai szakaszában ellopott, félkész, hiányos script-ben hibát találni nem nehéz. Még a kész, műsorra került 7. évadban is sokan logikai és történetvezetési hibákat látnak.
A nézői elvárásokkal szembemenő történet lezárást bizonyító erejűnek tekinteni megint csak hiba. Ahogyan Te is írtad:
"Egyrészt eddig se nagyon érdekelte, hogy az olvasók mit szólnak a húzásaihoz (és paradox mód épp attól volt jó)"
Illetve:
"a filmesek meg rég a lovak közé dobták a gyeplőt, és csinálják, amit a producer akar".
Ha a producer Martin szerű befejezést akar, hogy fenntartsa a sorozatot övező, nézői megosztottságnak köszönhető extra figyelmet, akkor azt fogunk kapni.
Nézői elvárások kielégítése vagy a történet elejére jellemző kiszámíthatatlan és "bosszantó" befejezés? A producer szempontjából mindegy, az emberek így is úgy is megnézik és kritizálni fogják.
Ha a producernek további tervei is vannak a történettel, lásd tervezgetett prequel/spinoff sorozat. Akkor nem kapunk egyértelmű válaszokat az alapkérdésekre, mert azok rövidre zárnák a történetet.

A szinopszis valódi lenne?
Biztosra venni, hogy a script valódi, mert az ellopott 7. évad script is hitelesnek bizonyult, megint csak hiba lenne.

Ügyes hamisítvány vagy félkész eredeti?
Meglátjuk :)
Addig is ahogy a mondás tartja:
"Reméld a legjobbat, de készülj fel a legrosszabbra."

Az pedig, hogy naponta 15 percet rászánok a fórumon a témára, nem azt jelenti, hogy egész nap "orrvérzésig" agyalok rajta.
Kizárólag munka előtt, közben, és utána agyalok rajta :D
William Hunter 2017.09.11 13:32:54
Valaki felvetette a Reddit-en, vajon az mit jelenthet, hogy a barlangrajzon a Night King szakállas:
i.imgur.com/CPP8zNe.jpg

A sorozat azt sugallja, hogy a Gyermekek (Leaf) által létrehozott első White Walker a jelenlegi Night King:
www.imdb.com/name/nm0298842/mediaviewer/rm2872512512
youtu.be/pkQMKT6mA_g?t=47

Legalábbis a színész ugyan az:
www.imdb.com/name/nm0298842/mediaviewer/rm4250149632

További White Walker születést pedig csak a Night King keze által láthattunk:
youtu.be/XhyLKJgd8Zw?t=113
(Ekkor még Richard Brake játszotta a szerepet.)
A Falon túl I Mennek. Hóban. Jégben. Gleccsere fel, gleccserről le. Hideg van. Gendry mondja is, hogy baszki, a hó ilyen? Mert hát ugye a királyvári kovácsműhelyben viszonylat ritkán esik. Tormund röhög, ja, ilyen, fázol, mi? Tudod mi a jó az ellen? Mármint a hősugárzón és az olajradiátoron túl? A…..
William Hunter 2017.08.28 19:39:12
@vau: Üdvözletem :)
Remélem, nem bántottalak meg vele. Egy kicsit azért sikerült meglágyítanom a szíved a Trónok Harcával kapcsolatban?

Imádom a hasonlatokat, ezt a boros példát én is gyakran elsütöm :D
Csak az a baj, hogy ebben az esetben kicsit sántít.

A bor ízét nem kell megértened, nem tudod félreértelmezni.
A bor élvezetéhez nem szükséges a korábbi kortyokra emlékezned.
A bort az első korty után meg tudod ítélni, egy történet csak az utolsó korty után válik teljessé.
A lenyelt borra nem adnak magyarázatot a hátra lévő kortyok.
A bor zamata nem értékelődik át, nem nyer új értelmet az utolsó korty hatására.

Neked is kedved támadt bort inni? :D
Egészségünkre!
William Hunter 2017.08.29 06:06:31
@Bicepsz Elek: az instant tablettás bor a borok legalja. Úgy gondolod, hogy a Trónok Harca a valaha készült legrosszabb fantasy filmek/sorozatok közé tartozik?
Égivár alatt Távozik a Lannister-sereg, gyönge szekereken zsenge gyökereket visznek Királyvár felé, meg aranyat, perszehogy, az arany és a kaja az, amiért jöttek, így ugye elégedett lesz a vasbanki bankár is, és nem hal éhen a nép (értsd: a királyi család, a sameszeik és a katonaság) ha Dany felkel…..
William Hunter 2017.08.09 14:54:28
@aribeth: "nagy csalódás lenne az írói képességeiben"
: )
Későn eszmélő vallási fanatikusok és szarkavaró arisztokraták - tömeggyilkosság. Határaikat próbálgató, handabandázó északi hadurak és egy zombi - asztalracsapás. Háttérben pecsenyét sütögetni akaró sunyi kis geci és rendszeres nemi erőszaktól megmentett nemeslány - összenézés. Töketlen kalóz és…..
Az Egyesült Államokban legális lett a melegházasság - de kik is azok a homoszexuálisok, és mit kell tudni róluk? Hiánypótló összegzés. 1. A közhiedelemmel ellentétben a saját nemhez való vonzódás nem fertőzéssel terjed - elég, ha az adott gyereket melegek állják körbe a…..
William Hunter 2015.07.01 09:09:14
@Dr. Fred Edison:
Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy a homoszexualitás az evolúció egyik "eszköze" a túlnépesedés ellen.
Deres alatt I. Melisandre, a vörös rébék, aki Stannis lányának elemésztésében játszott kulcsszerepe miatt remélhetőleg előbb, mint utóbb lesz kesztyűbáb Ser Davos ujjatlan kezein, arra ébred a jól végzett munka (értsd: ELEVENEN ELÉGETETT EGY KISLÁNYT VALAMI HOMÁLYOS LÁTOMÁS…..
William Hunter 2015.06.19 17:17:01
@Cérnahuszár:
Hát töredelmesen bevallom neked, én a Vikingeket és a Trónok harcát is alternatív forrásból tekintem meg :)
William Hunter 2015.06.19 17:21:25
@Cérnahuszár:
Megnéztem neked.
A vikingek (The Vikings) (szín., angol dok. sor., 2014)
VIASAT HISTORY:
Péntek (Június 19.) 20:00
Szombat (Június 20.) 10:20
Szombat (Június 20.) 21:50
Vasárnap (Június 21.) 14:10
Vasárnap (Június 21.) 23:45
Kedd (Június 23.) 20:00
Kedd (Június 23.) 21:00
Kedd (Június 23.) 23:00
Kedd (Június 23.) 23:50
Szerda (Június 24.) 0:40
Szerda (Június 24.) 1:30
Szerda (Június 24.) 2:20
Szerda (Június 24.) 10:55
Szerda (Június 24.) 15:30
Szerda (Június 24.) 16:25
Szerda (Június 24.) 17:20
Szerda (Június 24.) 18:15
Szerda (Június 24.) 19:05
Péntek (Június 26.) 20:00
Szombat (Június 27.) 10:20
Szombat (Június 27.) 21:50
Vasárnap (Június 28.) 14:10
Vasárnap (Június 28.) 23:45
Szerda (Július 1.) 18:10

Bocsánat a nem témába vágó hozzászólásokért.
William Hunter 2015.06.19 17:32:34
@Cérnahuszár:
Vissza az egész, ez nem az a sorozat, bocsi.
Deres alatt Ramsay és húszfős szabadcsapata eredményes volt, annak ellenére, hogy a logika és az észérvek (na jó, a Trónok harcán belül uralkodók nem) azt diktálják, hogy egy maroknyi partizán nem tud nagy kárt tenni egy kibaszott hadseregben, de igen, tud, felgyújtanak pár…..
William Hunter 2015.06.11 14:09:44
@Hüpna:
Gondolom ez lesz a 10. rész utolsó jelenete alatt hallható zene. A könyvet ismerők talán magát a jelenetet is el tudják már képzeli hozzá :)
William Hunter 2015.06.11 14:53:30
@mokamini:
Én sem olvastam. Igen a spoiler-re gondoltam én is.
Meereen Dany ugyan a harci veremből kihozatta Ser Jorah-t, a titkos vírusgazda/hősszerelmes lovagot, és kistermetű kísérőjét, Tyriont, a nagyszájút, de ez egyelőre csak azt jelenti, hogy nem egy poros gladiátorarénában fejezik le őket, hanem mondjuk egy piramis belsejében. Jorah…..
William Hunter 2015.06.08 17:05:49
SPOILER - SPOILER (ha nem láttad még az 5x09 részt) SPOILER - SPOILER
@Bicepsz Elek77:
Szvsz a sárkányok nem túl intelligensek, viszont mindhalálig hűek az “anyukhoz”.
Drogon részéről felért egy öngyilkossággal, hogy berepült, az aréna közepére.
Viszont egy megfelelő lovas irányításával, a levegőből hatékonyak lehetnek.

@DUKE SILVER:
+1
Vajon az a bizonyos amerikai szenátorasszony aki azt ígérte, hogy nem nézi tovább a sorozatot, miután Sansa-t "megerőszakolta" a férje, most mit szólna, hogy az egyik legszeretetreméltóbb gyerekszereplőt máglyán égette el a saját apja? Családon belüli erőszak a legmagasabb hatványon. :(
Újra itt van Bear Grylls, aki lassított felvételen szaltózik ki a helikopterből, aki ha kell rothadó teve tetemben alszik a sivatagban, hogy ne fagyjon meg, aki szuperközeli felvételeken harap rá a csirke ízűnek hazudott nyálkás rovarokra. Most azonban a celebszívatáson van a sor,…..