Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Remete Balatoni

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több éve teszteljük a balatoni és a Balaton környéki vendéglátóhelyeket, és szerencsére egyre hosszabb a szuper helyeket bemutató toplistánk. Egyre könnyebb jó helyeket találni, akár a kalóriavadászat, akár csúcsgasztronómiai élmény a cél. A szubjektív lista természetesen…..
Remete Balatoni 2015.06.05 18:37:59
Kedves Mcbrian,ahogy azt ÉLHETETLEN írta,ugyan nem Aliga hanem AKARATTYA, de a Degesz stimmel.Itt élek 6 éve és tartják az igen jó nívót! A hely mindig tele van szezonban,amúgy 12 hónaposak.Az ár - érték arány igen jónak mondható.

Balatonakarattya ( másfél éve önálló település) újabb büszkesége viszont a május 1-augusztus 31 nyitva tartó kiváló olasz étterem,az Il MERCATO. Előző helyüket átépíttették és a Spoon Lodge (ázsiai és fúziós) étterem helyett, egyben, egy tekintélyes alapterületű, csodás hangulatú ,nagyszerű konyhát felmutató helyet varázsolt ide a tulajdonos házaspár. Ez olyan hely, ahol a legkisebb belsőépítészeti harmóniára is odafigyeltek! A konyhai személyzet több tagja is olasz, mint ahogy az étteremfőnök is. Viselkedésük közvetlen, de nem tolakodó, nem hangoskodó (mint ahogy ezt sokan a zamárdi olasz étteremnek felróják). Szabadban épített látványos, hatalmas pizzakemencéjük termékei, mint az álom! Kitűnő halételek is vannak (kifogástalan kardhalat ettem itt) valamint a steak rajongókra is gondoltak. Saját kompozíciójú desszertek mellett klasszikusok is kaphatók - az biztos,hogy az ország egyik legfinomabb tiramisuja itteni... Kellemes bor és egyéb italok választéka, mennyeiek a szörpök és komoly az aperitif választék (legalább 10-12 féle pálinka is).Az olasz kávéban, capuccinoban nem található hiba...
Nem mellékes szempont, hogy tágas saját parkolójuk is van és a kisgyerekek külön játékház birodalomban élhetik ki magukat , amíg a szülők a nívós gasztronómiai kirándulásukból visszatérnek. ERŐSEN AJÁNLOM!

Számomra teljességgel érthetetlen (illetve dehogyis...) , hogy az alapcikk írói nem szerepeltetik a legjobbak
között! Áraik abszolut ár - érték arányosak,erős közép kategóriában.