Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HUNRain

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legenda folytatódik Már három éve, hogy a Disney bejelentette, nemcsak hogy megvásárolta a LucasFilmet, de három év múlva újabb Star Wars-mozifilmmel állnak majd a nagyközönség elé. A három év elszállt, a premier napja kitűzetett és az elsők közt én is beültem a csillagközi legenda első igazi…..
HUNRain 2015.12.23 18:23:00
Akkor nézzük sorban,miért volt kár ilyen blogot írni.:)
Tudod ha már kritikát írsz valamiről talán nem ártana figyelni is a filmre mielött így beégsz.:)

"Rey, aki egy sivatagbolygón tengeti mindennapjait, de elvágyik onnan"

Nem,nem vágyik el onnan a filmben többször is mondja hogy vissza akar menni. VÁR VALAKIRE.

"Például, hogy ha a droidkutató járőr azt a parancsot kapja, hogy épségben hozza vissza a robotot, akkor miért ad utasítást a parancsnok a körzet elleni légicsapásra?"

Nem a parancs az volt hogy semmisítsék meg vagy hozzák vissza épségben. És a légicsapást a "járőr" kéri,nem a parancsnok.:)

"Vagy Rey hogy a viharba képes szembeszállni egy sötét nagyúrral úgy, hogy az életben nem küzdött még fénykarddal és éppen csak kóstolgatja az Erőt?"

Ha nem esett volna le Rey-nek volt egy látomása amiben a múltjából emlékképek jelentek meg, amiben például Yoda hangja azt mondja: "Ezek az első lépésied". Nem kevés jel mutat a filmben arra hogy Rey Luke tanítványa volt fiatalon és "eldugták" mikor Kylo elbukott. Ehhez hozzájön hogy egy olyan bolygón nőtt fel ahol a túlélésért kellett küzdenie,látványosan jól bánik a kézifegyverrel. Akkor akkora probléma hogy egy erősen megsebzett (Chewbacca fegyvere nem egy kis lézerstukker) fejben szétszórt Sith PADAWAN (merthogy képzése még nincs befejezve és ez el is hangzik a filmben) kikap tőle,megjegyzem igen nehezen és az után miután Rey "észhez tér"?:)
A kérdésedre a válasz: Ne,inkább ne adj senkinek tippet...

"Szerintem senkit nem kell meggyőznöm arról, hogy milyen fontos egy jelentős főgonosz a történetben."
Iigen súlytalan lett Kylo, meg csúnya a maszkja is hűűűha... Kylo NEM szállt szembe Skywalker mesterrel erről egy büdös szót sem szólnak,nem is tudni mitörtént. Csak annyit hogy átállt a sötét oldalra. Egy fiatal önfejű megfelelési kényszeres tanítvány akit a sötét erő még nem jár át teljesen és a mestere sem gyakorol felette fullos kontrolt. Vader alias Anakin gyerekkora óta Jedik közt nevelkedett ezzel is fegyelmet tanulva, ráadásul az eredeti trilógiában már jócskán fenőtt emberről beszélünk. De nyilván milliószor hitelesebb (és az eredeti trilógia értelmét nem sárba döngölő) lett volna előhúzni 30 évvel a Jedi után egy új Vader nagyurat a maga erejével,és fegyelmezettségével. Újfent jár a taps..:)

"Meg ez az egész Első Rend-dolog... Mondták volna, hogy a Birodalom maradéka az ellenfél, ahogy a filmeken túli Star Wars-világban (az Expanded Universe-ben) szokás. És az se tiszta, hogy mit csinál eközben az Új Köztársaság? Miért van szükség külön Ellenállásra? A Köztársaság nem veszi komolyan a veszélyt? Gyanítom, a válaszokat legfeljebb a hamarosan esedékes regényváltozatból tudhatjuk meg, mert a moziban erre nem volt idő, bocsika."

Gyanítom ugyan így verted az asztalt amikor annó az Episode IV-et megnézted és csak néztél ki a fejedből mi hogyan és honnan lett.:)

"Az Első Rend csapatszállítója láthatóan a második világháborús LVT-ről lett lenyalva, Rey siklója meg egy jobb sorsra érdemes traktorról, aminek a kerekeit lelopták — gratulálok. Tudom, hogy klasszikus formák újjászületve mindig visszatérnek ebben a legendakörben, de ennél legyenek már kicsit kreatívabbak ezek az úgynevezett szakemberek, akiket többek között az én mozijegyemből fizetnek meg, könyörgöm."

Kár volt fizetned mert ez alapján látványosan fingod incs az SW univerzumról és a rajongástól is fényévekre vagy.:)

"A helyszínek sem tudtak igazán lenyűgözni, mert vagy a klasszikusokra hajaznak"

Ergo probléma hogy a helyszínek is eléggé a fanservice részei.:) Oks.:)

"Mit mondjak még? Abrams rendezőként szerintem megmutatta, mit tud és összehozott egy szórakoztató mozifilmet. Az egész remake-hozzáállás viszont nagyon bántó."

Semmit inkább. Nem elég hogy nem esett le hogy az egész film egy fanservice ami direkt sokban merít az Epizód 4-ből (és bizony 5-ből is), de még a filmre sem tudtál rendesen odafigyelni és képes voltál olyan dolgokba belekötni értelmetlenül,amik bizony a helyükön voltak.

Ha ennyire logikátlanságokat meg hülyeségeket keresgélj és ekkora hatalmas SW fannak érzed magad,javaslom nézd meg az eredeti trilógiát újra szemellenző nélkül, csak mert ugyan ennyi hasonlóan kisebb és nagyobb logikai probléma van azokban is.

Három dologgal értek egyet az egész írásban. Az új halálcsillag nem kellett volna,még ha elintézése csak mázli volt,akkor sem. vagy ha már van akkor lehetett volna az utolsó epizódban és most megmaradhatott volna,szétlőve a lázadókat - ezzel lett volna egy sokkal baljósabb vége amit többen dícsértek volna.

A náci dolog tényleg nagyon erőltetett, ez nem hiányzott, sajnos Disney-ék beeröltetik mindenbe ahova csak tudják...

A zene valóban gyenge,viszont célszerű Imax-ben nézni,én kétszer láttam már a filmet, Imax-ban másodjára a hang és a zene odab*szott.
Amikor Johnny Rottent megkérdezték a Sex Pistols sikerének titkáról, azt mondta, hogy semmi különös nincsen a zenéjükben, csak mások (itt következett a 70-es évek punk scenájában is rendkívül népszerű „f” betűs jelző) lusták voltak megcsinálni ugyanazt. A lengyel CD…..
HUNRain 2015.06.05 15:56:30
@solidaxle:

"Annyira baszottul" lehettél volna kreatív hogy a lewarezolt szarodhoz letöltsd a patcheket (főként a day one-t), ha már láthatóan megvenni luxus volt a játékot, de persze fikázni meg a 60 euróval dobálózni kár.
Főként kár hogy ha neked 60 euró volt a játék akkor steamen vehetted (vagy baj van a fejben), mert GoG-on 48 dolcsi volt és jelenleg 40 dollár a nyári akcióban,boltból dobozos 12 guriga ami szintén nem 60 euro... És automatán szedi le a steam is és a gog is a patcheket, ergo még csak hasonló problémád sem lett volna. Bármilyen hihetetlen a day 1 patchben volt a billkiosztás javítása.
De köszönöm mindenki nevében az elmés hozzászólást, és hogy csak sikerült egy ilyen kaliberű alkotásnál is warez változat mögül a készítőkre köpködni.