Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsani Chenx

129 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zs-verzió Dombos fest Kishegyesen 2016.06.28 06:55:10
A Muzsikás együttes, valamint Petrás Mária és Csizmadia Anna koncertje nyitja meg szerdán a délvidéki magyarság legjelentősebb kulturális fesztiválját, a Dombos Festet a vajdasági Kishegyesen.     A vasárnapig tartó fesztiválon fellép a Kiscsillag, Lajkó Félix, Harcsa Veronika, a Pásztorhóra, a…..
   Áprilisban nyílik meg a baktalórántházi Dégenfeld Kastélymúzeum, amely helytörténeti, néprajzi és természettudományi közgyűjteményi intézmény lesz.     Az új múzeum honlapján megjelent információk szerint az intézménynek helyet adó, 1995. óta üresen álló Dégenfeld-kastélyt a…..
 Ismét tematikus lemezt készített a progresszív metál amerikai óriása, a Dream Theater. A Magyarországon is nagyon népszerű csapat 13. stúdiómunkája, a The Astonishing című dupla album egy jövőben játszódó fantasy, zenében elmesélve.     "Rengeteg olyan dolog van, amelyet egykor az emberek…..
Koszticsák Szilárd, az MTVA/MTI fotóriportere harminc fekete-fehér fotón mutatja be a csontvelő-átültetésen átesett, orvosi felügyeletet igénylő gyerekek részére fenntartott Démétér Ház életét és működését azon a kiállításon, amely csütörtökön Ilyen a box címmel…..
Apparat, polgári nevén Sascha Ring, a berlini elektronikus zenei élet egyik meghatározó alakja ad koncertet november 2-án hétfőn a fővárosi Millenáris Teátrumban.     A német zenész-producer most zajló európai turnéja keretében válogatott filmes és színházi zenéit mutatja…..
Ma 100 éve 1915. 10. 17. született Arthur Miller Pulitzer-díjas amerikai író, drámaíró, esszéista.  Elsősorban Az ügynök halála és a Salemi boszorkányok című színdarabjai tették ismertté. Millert manapság világszerte úgy tekintik mint a 20. század legjobb…..
Zs-verzió Szegedi Jazz Napok 2015.10.06 12:18:43
A világ első számú altszaxofonosának tartott Kenny Garrett lesz a Szegedi Jazz Napok sztárvendége - jelentette be Drienyovszky András, a fesztivált szervező Private Music vezetője kedden a Tisza-parti városban.     A fesztivál első napja a fúziós műfaj kiválóságaié. A…..
Mintegy 6500 program, többek között könyvbemutatók, vetélkedők és előadások is várják az érdeklődőket a 10. Országos Könyvtári Napokon hétfőtől vasárnapig.     A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) kezdetektől kiemelten támogatja a rendezvényt, idén a főszervező…..
Több mint ötvenéves, eddig fiókban lapuló Beatles-felvételt árvereznek el, a szalagra a liverpooli Cavern Clubban vették fel a Some Other Guy című számot 1962 szeptemberében - tudósított a BBC News.     A később világhírűvé vált négyes négy héttel első kislemeze…..
A tavalyi Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíjas festőművésze, Szabó Ábel alkotásaiból nyílik kiállítása Csend címmel vasárnap délután a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.     Elek András elmondta, a november végéig látható kiállításon a művész 26…..
Zs-verzió 2015.09.25 07:48:58
Tolnay Klári-emlékestet tartanak a Budapesti Ward Mária Iskolában vasárnap: a kétszeres Kossuth-díjas színésznő alakját hangban és képben is megidéző beszélgetést a Belvárosi Művészeti Napok keretében rendezik meg.     A Congregatio Jesu (Angolkisasszonyok Szerzetesrend),…..
Kiállítások, népművészeti kirakodóvásár és pásztorkutya-bemutató is színesíti a szombaton kezdődő kétnapos veszprémi Szent Mihály napi búcsút - tájékoztatta szerdán az MTI-t a város polgármesteri hivatalának kulturális csoportvezetője.     Perlaki Claudia elmondta,…..
Zs-verzió 2015.09.16 11:19:40
A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál több mint fesztivál, igazi zenei seregszemle, az itt bemutatkozó új alkotások, a fellépő fiatal hazai és külföldi művészek számára ugródeszkát jelent a jövőre nézve.     Mint kifejtette, immár 24. alkalommal rendezik meg a…..
Életének 72. évében kedd este elhunyt Harangozó Teri énekesnő.     Harangozó Teri az 1965-ös "Ki mit tud?" felfedezettje, a 70-es és 80-as évek ikonikus magyar énekesnője volt. Legismertebb dalai: Mindenkinek van egy álma, Minden ember boldog akar lenni, Minden nap, Sose fájjon a…..
Háromszáznál is több helyszín nyitja meg kapuit és több mint 650 programmal, sétákkal, tárlatvezetésekkel és máskor nem látható épületrészek bemutatójával várják a látogatókat a Kulturális örökség napjain, szeptember 19-én és 20-án.      Földbe zárt kincseink…..
Árpád-kori időutazásra hívja a látogatókat szeptember 12-én, szombaton a Sóstói Múzeumfalu, ahol a honfoglalás időszakának izgalmas mindennapjait elevenítik fel.     Kisgyörgy Tamás, a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői intézmény közművelődési munkatársa az MTI-nek…..
Benedek Béla ping-pong emlékversenyt rendez a Tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház 2015 szeptember 13-án a sportcsarnokban. Nevezni egyénileg és csoportosan lehet a 53/789-547 és a 06/70 676-2091 telefonszámokon, vagy személyesen.  A kép csak…..
Aranyfakanál főzőversenyt rendeznek Tápiószelén.  A Tápiószelei Városnap keretein belül  idén is megrendezik szeptember 12-én az Aranyfakanál főzőversenyt, melyre a jelentkezőket még mindig várják a Simonffy Kálmán Művelődési ház dolgozói. Rendszeres nevezők a helyi…..
Zs-verzió Aranylakodalom 2015.09.03 15:15:14
Tápiószele Önkormányzata szervezésében a 2015-ben 50. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat ünnepeljük. Manapság nem sokan vannak már, akiknek megadatik aranylakodalmat ülni. Tápiószelén 2015. szeptember 11-én délután fél négykor kerül megrendezésre az…..
A Tíz kicsi néger a legnépszerűbb Agatha Christie-krimi egy közvélemény-kutatás szerint.     Az online felmérés alapján az először 1939-ben megjelent bűnügyi regény az olvasók 21 százalékának kedvence az írónő munkái közül. A második és harmadik helyet a Gyilkosság…..
Idén is megrendezi Tápiószele a Városnapját szeptember 11 és 13-a között.  Számos helyi előadó mellett a kilencvenes évek sztárját Nikát is meghallgathatjuk, és részt vehetünk a Beatrice mindig fergetegesen jó fellépésén. Mellettük a tehetségkutató műsorokban feltűnt…..
Látványetetésekkel és egzotikus állatok simogatójával is készülnek az állatkertek országszerte 12 helyszínen az Állatkertek Éjszakája idei programjain.     "Idén az ország tizenegy településén, 12 állatkertben szervezik meg a programot; Budapest vonzáskörzetében a…..
Első világháborús képeslapokból és levelezőlapokból nyílt kiállítás pénteken Szombathelyen a Savaria Történelmi Karneválon, a tárlatot Hende Csaba honvédelmi miniszter ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.     A kiállítás is kapcsolódik ahhoz a…..
Tizenöt blokkban 69 film versenyez a nemzetközi rövidfilmtermés legjobbjait bemutató Budapest Short (BuSho) Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon szeptember 1. és 6. között az információs vetítésekkel, partnerfesztiválok és filmiskolák válogatásaival és koncertekkel is fűszerezett…..
Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Komáromi Jókai Színház; Tóth Tibor igazgató ismertette a 2015/2016-os évad repertoárját, amely a szabadság és a tisztesség lehetőségeinek témakörét járja körül - közölte a színház az MTI-vel csütörtökön.     A most…..