Regisztráció Blogot indítok
Adatok
etelefoto

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pilóta százados, a csapatfőnök ezredes, a rendszám cseh. A versenyzés drága, a támogatók egy része állami megrendelésekből él. Honnan kerültek gumik a rendőr-versenyautóra? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Nincs ORB-futam Rallye Dream fotópályázat nélkül. Válassz ki három  képet a versenyen lőttek közül, töltsd fel a facebookos oldalunkon található alkalmazáson keresztül! A közönségszavazatok alapján a tíz legjobb között ajándékokat sorsolunk ki, emellett pedig a Rallye…..
A Bükfürdő Rallyehoz kapcsolódóan Idén már a második, összességében pedig a harmadik fotópályázatunkat írtuk ki a Rallye Évkönyvvel közösen. A pályázat témája is egyszerű volt: "Az első". A képeket a facebook oldalunkon futó applikációval lehetett beküldeni, ahol…..
Nem csak a versenyzők, de a raliszerető közönség is nagyon kíváncsi, és mindenkit érdekel, hogy mi lesz Veszprémben december 10-11-én. Olvasóink kérdéseit tettük fel a 15. Mikulás Rallye főszervezőjének, Lakatos Robinak. A rövid kérdésekre velős válaszokat…..
Nem újdonság az, hogy az autósportba igen sok pénz jön az arab országokból. A rali vb-n a Ford gyári csapatát Abu-Dzabi támogatja (bár a pletykák szerint ez lehet, hogy múlt idő), ezért cserébe Hálid al-Kászimi vezeti a gyári csapat harmadik autóját. Valami hasonlóra készül a…..
Szikrázó napsütésre kelhettünk szombaton reggel. Már kezdett autóverseny hiányom lenni, úgyhogy ideje volt kimozdulni. A választás a Kakucs-ringen tartott III. Bomba Élményosztó napra esett, ami nem verseny, de jó programnak ígérkezett. Azért ezt a rendezvényt választottuk,…..
Három héten keresztül futott a Mecsek Rallye fotópályázatunk. Özönlöttek a képek, és a szavazatok egyaránt. Százharminckét pályázó háromszázhárom képet töltött fel, amelyre összesen hatezer-ötszázkilencvenhatan szavaztak. A zsűri helyzetének megkönnyítése érdekében…..
Már pénteken arról suttogtak az SWRC-ben, hogy a Katalán Ralin nem lesznek ott a mieink. A kényszerű döntést, miszerint a Synergon Turán Motorsport csapata nem vesz részt az évad utolsó futamán, Zsiros Gábor navigátor egészségi állapota indokolta.  Izgalmasan kezdődött az év…..
Skandinávia mellett a balti államokban láthatjuk a legtöbb keresztbe menő raliautót. Közülük is kiemelkednek az észtek. A versenyeiket főként nagyon jó minőségű murván rendezik. Nagyon látványosan közlekednek a WRC-től kezdve az elsőkerekes autókon át a VFTS-ig…..
etelefoto 2011.10.14 09:47:35
Az első videóba van egy gyári Honda R3 amit az Észt Martin Kangur kormányoz. Ő is "furán" tud közlekedni az elsőkerekes autókkal. Két éve láttam Skóciában elsőre amikor igazából felfigyeltem rá, a közlekedési módja miatt. Ott is látványosan és meggyőzően leosztotta a mezőnyt.
www.duen.hu/kepek/foto/091119_scotland/DuEn_SkotIRC_Etele201.jpg

A Mecsekben nem tudott megbarátkozni a lassítókkal, mert neki még ez ismeretlen dolog volt. Ehhez mérten az első gyorsok egyikén szét is csapta az egyiket lassító sort, és a hűtője nem tolerálta ezt, így kiesett. Sajnáltam mert a teszten rettentő határozottan és agresszíven kezelte az autót. Mind ezt egyedül, mert a navigátora nem érkezett meg, és mást nem engedett beülni maga mellé. Egyedül kocsikázta végig a napot. :)
www.duen.hu/fotoalbum/jas_honda_teszt
A srác elmondta, hogy ez az utolsó éve elsőkerekes autóval, és jövőre S2000-rel támad. Biztos vagyok hogy hallani fogunk róla. :)
Kellett egy hónap, hogy kellő távolságtartással tudjam értékelni a Mecsek Rallye néhány eseményét. A versenyen több olyan esés történt, amelyekért a közönség, vagy a versenyzők a kanyarokban - azok levágását megakadályozása érdekében - elhelyezett gumikat, vagy…..
etelefoto 2011.10.11 19:53:17
Lévaiék esése...
www.pvs.hu/versenyzok-filmjei/2011/2103-levai-ferenc--schweighardt-gabor
Ez a gumi csak itt kb. -5.000.000,-, de még nem tudni pontosan! :(

Ha gumiznak, akkor azért gumiznak hogy mindenkinek azonosak legyenek a feltételek! Hát ehhez akkor kellene ténybíró is...
Levelet hozott a posta. Ahogyan az MNASZ határozatát, úgy Asi fellebbezését is kommentár, változtatás és kiegészítés nélkül közöljük. "Az MNASZ szabályellenesen, a megkérdezésünk nélkül  nyilvánosságra hozta az elsőfokú határozatot. Úgy gondolom, hogy ezek után az…..
Arról mi is beszámoltunk, hogy a hírek szerint egy versenyzőpárost másfél évre eltiltottak. Az imént jelent meg az MNASZ honlapján az alábbi közlemény. Ezt és a határozatot változtatás és kommentár nélkül közöljük.Az MNASZ Fegyelmi Bizottsága első fokon határozatot…..
etelefoto 2011.10.05 13:23:01
@B. Capelluti: Én is osztom a véleményed, ellenben aki ismeri Gyurkát az tudja hogy nem szokott a levegőbe beszélni, és ha valamit a fejébe vesz, akkor azért 200%-ig megtesz mindent. Én azt gondolom megvannak a forgatókönyvei a felmerülő akadályokra... Kíváncsian várom miként lépi meg ezeket a "nehézségeket".
Magyarországon, ha szóba kerül a ralisport, a laikusok mind a Dakar-t hozzák szóba. Hányszor, de hányszor nekem szegezték a kérdést, hogy "És a Dakaron mikor indultok?", és amikor kiderült, hogy eszünk ágában sincs, rögtön legyintettek. Pedig - bár a gyökerik közösek…..
Már csak egy hét van hátra a Mecsek Rallye Fotópályázatunkból, és arra gondoltunk, hogy ne csak a pályázóknak adjunk valamit, hanem azoknak is akik szavazatukkal részt vesznek a játékban. Sokat agyaltunk rajta, hogy mivel lepjük meg azokat, akik lelkesen, de tét nélkül velünk…..
A mai poszt nem arról szól, hogy melyik bajnokságban jobb menni, hol van nagyobb sport-, vagy éppen élvezeti értéke, de még arról sem, hogy melyikben nagyobb az őstehetségek aránya. A nézőknek semmi sem jó. Hiába volt példátlan küzdelem az Országos Rallye Bajnokságban, és…..
Az Index sportrovata, a Sportgéza "Lesz-e valaha nagy bajnok a ralibohócból?" című írásában hosszan foglalkozott Ken Block karrierjének állomásaival. A cikk azt sugallja, hogy van bármi remény arra, hogy az amerikai srácból bajnok, sőt legendás - Loebhöz, vagy Colin…..
A Bakony északkeleti lábánál fekvő kis faluban felpezsdül az élet: két héten belül két ralisprintet is rendeznek Komárom-Esztergom megye legkisebb településén. Tökéletesen nem egyezik meg a két pálya, de a nagyobbik része ugyanazon az aszfaltcsíkon zajlik.   A…..
Nem élesben, csak teszten. Nekem az összes eddig megismerhető német belső közül ez imitt-amott bátortalannak tűnik. Oké, teszten nem szokás pürére törni az autót, megy egy utas is van vele, de mintha habozna az ötödikes, hatodikos részeken. Kris Meeke-hez képest biztosan. ..
Pár napja a FB oldalunkon megosztottam Latvala mutatványát a Panzerplatte-ként emlegetett teszt helyszínről. Most megjött Hirvonen műsora is. Nem találok szavakat. Ez a két srác nem nem a Föld nevű bolygón született, vagy elrabolták az idegenek. Engem kifejezetten a 90-es évek…..