Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Goodwill Barbara

39 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Térd és derék   Nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy vajon mire akar tanítani minket az élet az elmúlt másfél évben, mennyi veszteség, minden létező életterületen...   Amit nekem dobott a gép a covid után: alvásproblémák, depresszió és pánikbetegség. Először nem is tudtam mi történik velem,…..
    Az Önazonos vagyok önismereti csoportban azon dolgozunk, hogy minden egyes nappal egy lépéssel közelebb kerüljünk önmagunkhoz. Ez az út egyrészt önmagunk megértéséről, másrészt pedig a tudatos cselekvésről szól. Hiszen hiába értem, hogy mi a nagy helyzet velem, ha a tudásom magamról nem…..
Bár Nem csak a cím brutális, hanem a tény is, hogy a kisgyermekes párok 2/3-a elválik a gyerek 3 éves koráig, a KSH szerint. Riogatni akarlak? -Egyáltalán nem. Minek mondom akkor? - Egy nagyon fontos oka van, ami Téged szolgál! Az én egyik legfontosabb küldetésem éppen az, hogy…..
 Ahogy anyává válunk, a legnehezebb feladattá a szerepeink közötti egyensúly fenntartása válik. Nehéz eldönteni, hogy mi is lenne a jó megoldás: ideiglenesen háttérbe szorítani néhány számunkra fontos dolgot és az anyaságra koncentrálni? Vagy megtanulni a szerepzsonglőrködés minden csínját-bínját,…..
Az Önazonos vagyok csoportomban sokat foglalkozunk a reziliencia, azaz a lelki állóképesség témájával és fejlesztésével. Ugyanis, ha a rugalmas ellenállóképességed nem szerfelett fejlett, akkor időről időre eluralhatja  gondolataid a pánik és a félelem, és ez vezet a motiválatlan, kedvetlen,…..
Az imént járt nálam egy pár és megihlettek. Az ilyesmi gyakran megesik. A könyvem is úgy készült, hogy a közel 300 tanácsadáson megfordult kisgyermekes pár leggyakoribb problémáit, az esetük tanulságait, megoldásait összefogtam egy írásban. Úgy gondolom rengeteget lehet más párok nehézségeiből és…..
Gyerekek mellett Lemondásmentes házasság? Szinte lehetetlen. Miért? Nincs idő, energia, de rengeteg a teher, feladat. De tegyük ezt félre egy pillanatra! Mondom a lényeget. Írtam Neked és a Párodnak egy könyvet.  Az is lehet, hogy már olvastad, hiszen eddig 4000(!) Kisgyermekes Szülő életén…..
Van egy Párod. Őt választottad. Szereted. Megéltetek millió dolgot együtt. Igaz? Van mögöttetek küzdelmes időszak. Összeköltözés. Pénzteremtés. Babavállalás. Ugye? Vannak napos emlékek. Tüzesek. Vannak felhősek. Borúsak. Jól érzem?   Ezek értékes dolgok. A csókok, az ölelések, a vállalások, a…..
Ismered azt az érzést, amikor teszed bele a végtelen energiát a kapcsolatba, lenyeled azt amit másnak, máskor soha, úgy kommunikálsz, ahogyan erődből telik, szervezed a közös programot, odafigyelsz a külsődre, a belsődre, szó szerint MINDENT megteszel, de a másikat ez hidegen hagyja? Fojtogat az…..
Szülőként a legnehezebb feladat: elegendő időt szánni önmagunkra, gyermekünkre és a házasságunkra. Az időzsonglőrködés nem könnyű munka: az ember mindig úgy érzi, hol az egyikre, hol a másikra nem jut elég figyelme. Azonban van ezzel egy nagy probléma! Az ember igazán akkor tud boldog lenni, ha az…..
Ritka együttlétek, egysíkúság, lopott 5 percek, félálom-aktusok, rutin. – A vágy-gyilkos ötös. „A hormonok”, ahogy mondani szoktuk. De mégis mit csináljon az ember, mikor kisgyermek mellett szinte lehetetlen elmerülni kettesben- egymásban? Hogyan hangolódjon az ember, ha 25 perce még lebüfizett…..
Eszembe jutott egy pár, aki még a világjárvány beköszönte előtt járt nálam. Mesélek róluk, mert tanulságos a történetük. Rendkívül harmonikus megjelenésűnek mondanánk a házaspárt, aki udvarias kopogást követően, kissé félénken lépett be az irodám ajtaján. Üdvözlöm, hellyel, vízzel és néhány…..
A házasságban adódó problémákról a legtöbb esetben nehezen beszélünk, ám amikor mégis, abban sem mindig van köszönet. Mindannyian úgy indulunk neki a párkapcsolatunknak, hogy örömteli, kiegyensúlyozott és boldog lesz. A nézeteltéréseket elsimítjuk, gyermekeink születnek és boldogan élünk míg meg…..
Az első és legfontosabb dolog ahhoz, hogy elindulj a vállalkozó válás útján, hogy legyen benned elköteleződés és vak hit az iránt, amire/amivel vállalkozni készülsz. Ha ez megvan, az első lépést megtetted a siker felé vezető úton. Sok nő életében a gyermekvállalás után fogalmazódik meg a gondolat,…..
2020, az év amikor mindannyian megtanulunk működni a komfortzónánkon kívül Biztos hallottad már, amikor azt mondják valakire, "van benne kurázsi"!    De mit is jelent ez a tulajdonság pontosan?  Október során alaposan elmèlyedtem (sokadszorra) a skandináv èletszemlèletben, mert nagyon közel érzem…..
  (A cikksorozat első részében, arról írtam, hogy honnan tudsz bátorságot meríteni, álmaid megvalósításához és ahhoz, hogy önmagadként működj. Ha szeretnéd elolvasni, itt találod.) Ha minden ember olyan sikeres lenne a teremtő gondolatok áramoltatásában, mint az önszabotázsban, akkor a világ egy…..
Kevesebb félelmetes dolog van annál, mint az életünkben ismeretlen útra lépni   Azonban, ha megértjük, hogy minden félelmünk az elménk szüleménye csupán, egy lépéssel közelebb kerültünk a leküzdésükhöz. A félelem egyetlen ellenszere a cselekvés. A világtörténelem egyik legbölcsebb, legmegengedőbb,…..
  Egy nő életében az anyaság áldás. Azt viszont már a hozott mintáink, aktuális körülményeink és az önismeretünk mértéke együttesen határozzák meg, hogy ki tudunk-e teljesedni anyaként vagy küzdünk az új szerepkörrel, önmagunkkal. Mert anyának lenni nem könnyű feladat, ugyanakkor nem véletlen,…..
  Érdekes jelenségre lettem figyelmes az elmúlt időszakban. Kutatómunkába kezdtem a barátaim körében azzal kapcsolatban, vajon tudják-e, mi teszi őket boldoggá. Mik azok a hétköznapi egyszerű dolgok, amik feltöltik őket, amik valóban róluk szólnak, amit valóban önmagukért tesznek. A válasz szinte…..
Amikor egy pár úgy dönt, hogy gyermeket vállal, a kicsi természetszerűleg felborítja az addigi egyensúlyi állapotot. Egy idő után bár nagyon fontos számára a gyermeke, hiányérzet van az anya szívében: mintha az élete már egyáltalán nem róla szólna. A legtöbben elhessegetik ezt a gondolatot, mert…..
"Az idő, amit a rózsádra vesztegettél, az teszi olyan fontossá a rózsádat" - Mondja a Róka a Kis Hercegnek és bizony igaza van.   Öngondoskodással tudjuk a legjobban kimutatni a saját magunk iránt érzett szeretetet és tiszteletet. A legtöbb anyuka teljesen elhanyagolja a saját igényeit. Kliensem…..
  A Lemondásmentes élet Nőknek csoportban 50 nő válaszolta azt, hogy a legnagyobb probléma számára az állandó időhiány, hogy kifolyik a kezei közül, hajszoltságban él, sosem ér a dolgai végére és emiatt állandóan feszült. Nincs jelen egyik feladatában sem, hiszen fejben már a következőnél…..
  Erre vágytunk elméletben   Legyen együtt a család. Több tartalmas idő. Ne kelljen rohanni, menni sehova. Csak legyünk szeretetben együtt. Most megkaptuk egyik pillanatról a másikra. De az öröm nem felhőtlen. Mintha újra gyesen lennénk - vissza a start mezőre -  csak kiskapuk nélkül. Nincs…..
A generációm tagjai egész életükben egy olyan gyorsvonaton ülnek, amin még soha senki   Mi még éltünk régen, és már éltünk a jövőben. Egyetlen helyen nem: a MOST-ban. Milyen iránymutatásunk volt nekünk arra nézvést, hogy mit akarjunk az élettől? Azt már nem akarhattuk, amit a szüleink. De senki…..
A Goodwill Project csoportban indított 21 napos JOBB LÉPNI MINT FÉLNI kihívás egyik feladatában azt kérdeztem a résztvevőktől, hogy  mi az a 3 dolog, ami a legnagyobb felismerést okozta számukra az elmúlt 2 hétben, az önkéntes karantén idején? Írásomból kiderül, hogy vajon találnak-e bármi…..